Kde vyplnit formulář ESTA pro vstup do USA?

Češi můžou od 17. listopadu 2008 cestovat do Spojených států amerických bez  nutnosti žádat o vízum, stačí jen vyplnit internetový formulář ESTA. Ten je k dispozici mimo jiné v češtině a odpovídá se v něm na několik jednoduchých otázek typu jméno, číslo pasu nebo odpověď na dotaz, zdali vám byla zamítnuta žádost o vízum.

ESTA | © DHS.gov

Kde vyplnit formulář ESTA

Schválení či zamítnutí žádosti přijde obratem do několika minut. Avšak pozor! Tento formulář vás neopravňuje ke vstupu na území USA, pouze vám umožní vstoupit do letadla. Na americkém letišti ještě budete muset absolvovat pohovor s imigračním úředníkem. Přečíst si můžete návod jak vyplnit formulář ESTA.

ESTU pak doporučuji vyplňovat výhradně na těchto oficiálních stránkách:

Diskuze k článku (165 komentářů)

Katka (1)
19.1.2012
23:19

Ahoj,
moc prosím o radu :) přítel dostal nabídku na rok do USA a já bych tam za ním chtěla na nějakou dobu dorazit. Ideálně na půl roku. Vím, že ESTA je na 3 měsíce. Chápu správně, že když ke konci těch 3 měsíců vycestuji do Kanady, tak při vstupu zpět do USA se mi prodlouží ESTA? moc děkuji za odpověď

Odpovědět
Petr (1694)
20.1.2012
14:35

Ahoj Katko,
v podstatě záleží na benevolenci imigračního úředníka. Může a nemusí tě pak do USA vpustit.

Odpovědět
Pavel (5)
21.1.2012
8:33

Ahoj. Mám dva c. pasy legalně jeden nepatný s platným visem druhý noví budu odbaven na letišti nebo to bude problém. děkuji,

Odpovědět
Petr (1694)
21.1.2012
12:04

Ahoj Pavle, neplatný pas s vízem je k ničemu. Budeš odbaven na nový (předpokládám, že už biometrický) pas. Je však nutné vyplnit cestovní registraci ESTA nebo požádat o nové vízum.

Odpovědět
Jarka (1)
14.2.2012
20:18

Chci se zeptat :az budu mit vyrizeny pas s biot.udaji mohu zazadat najednou o viza do Kanady ,kam jedu za sestrou, a ta me chce vzit na par dni do USA.
A jaky mam poslat poplatek , kdyz behem mesice navstivim USA 2x ,55€ ci 110 € ?
A kolik dnu me to s vyrizenim pasu bude trvat ?Dekuji.

Odpovědět
Petr (1694)
15.2.2012
4:15

Ahoj,
můžeš požádat o vízum do Kanady a zároveň o ESTU do USA. Ta je platná dva roky, takže ji zaplatíš jen jednou.

Odpovědět
david (1)
18.3.2012
4:52

Ahoj,
při vyplňování ESTA jsem narazil na otázku Country where you live. Pobývám rok v Kanadě nyní a tak si nejsem jist, jestli se otázka týká trvalého bydliště či nyní mého přechodného. Díky

Odpovědět
Petr Novák (1694)
18.3.2012
15:05

Ahoj,
napsal bych tam místo přechodného bydliště.

Odpovědět
Jitka (1)
14.4.2012
10:08

Ahoj,mám dotaz…co 13 leté dítě které poletí ke známým samo a neumí ani slovo anglicky,bude s tím problém ? A kolik se teď platí poplatek prosím…děkuji

Odpovědět
Petr Novák (1694)
14.4.2012
13:28

Ahoj Jitko,
doporučuji využít službu doprovod o samotě cestujícího dítěte, kdy dítě doprovodí letuška a vše s ním projde a vyřídí.

Odpovědět
Danuše (1)
16.4.2012
18:27

Jakou hotovostí se musím prokázat na imigračním úřadě při vstupu do USA ?

Odpovědět
Petr Novák (1694)
16.4.2012
23:29

Ahoj Danuše,
žádná pevně stanová částka není. Odvíjí se to od doby pobytu v USA, kdy by peníze v hotovosti a na účtě měly pokrýt celou dobu pobytu.

Odpovědět
Tonda (1)
6.5.2012
10:16

Zdravím, máme zakoupené letenky na na Havaj (pobyt 18dní), teď jsem zjistil,že přítelkyně před cca 8 lety žádala o vízum do USA a bylo ji zamítnuto (ani se nedivím po maturitě,v 19 a bez práce .-) ).Může žádat o ESTU nebo musí žádat rovnou o vízum? Narážím na protichůdné informace…

Odpovědět
Petr Novák (1694)
6.5.2012
12:39

Ahoj,
o ESTU můžete zkusit zažádat, ale s 99% pravděpodobností bude muset přítelkyně navštívit ambasádu v Praze osobně. :(

Odpovědět
Hanka (1)
15.5.2012
19:09

Zdravim! Zacatkem cervna se chci s maminou vydat do USA, a mam par otazek.:-) Ja jsem tam byla minuly rok na ESTu, takze mi tento rok jeste plati. Mam tam ale cislo letu z minuleho roku- da se to nejak zmenit? A dal- Poletime 8. cervna a chtely bychom si udelat dovcu na Bahamach od 20.do 25. cervna. To, co me zajima je, ze az se budeme z Bahamy vracet zpet do USA, kdyz bude vse ok, dostaneme razitko na 3 mesice. To znamena do 25. zari. ALE nejsem si jista s koupi letenky, kdyz budu mit let tam 8. cervna a navrat 25. zari, je to vic nez 3 mesice a nevim, jestli mi projde argument, ze planujeme vycestovat na Bahamy a ze rovnou pocitam s tim, ze opet dostanu razitko na 3 mesice..Doufam, ze jsem se vyjadrila jasne, prosim, kdo mate tuseni jak to udelat, piste!:) Diky, Hanka

Odpovědět
Petr Novák (1694)
16.5.2012
11:07

Ahoj Hanko,
staré číslo letu nevadí, o novou ESTU bys musela požádat, když by ses např. vdala a měla jiné příjmení.

Co se týká oněch tří měsíců, tím hlavním argumentem podle mne bude, že máte koupené zpáteční letenky z USA do ČR. Takže by to neměl být takový problém.

Odpovědět
kathy (1)
31.5.2012
15:13

Ahoj,
priletela jsem z CR na par dni do Kanady za kamaradkou, a zpatecni let mam pres New York, ESTU jsem si vyridila a dostala. Jak takovy prestup probiha? Kontroluji stejne jako kdybych vystupovala v USA? A lze vubec eventuelne vystoupit? {Jiz drive jsem v USA zila, byla vdana, ale GC nedostala, a narodila se mi tam dcera} Prosim, poradte, co muzu ocekavat, bojim se abych nakonec nedostala do pasu razitko nezadouci…. Dekuji predem za odpoved, K.

Odpovědět
Petr Novák (1694)
31.5.2012
18:27

Ahoj Kathy,
pokud zůstaneš jen v transferové zóně, tak pohovor absolvovat nebudeš. Pokud by ses chtěla na těch pár hodin podívat do města, absolvovat ho musíš.

Je velmi nepravděpodobné, že bys kvůli přestupu v USA dostala razítko nežádoucí.

Odpovědět
Andreas (1)
1.6.2012
16:50

Cau,
chci do statu, tak na rok pracovat. Nedavno jsem dodelal stredni skolu, na vysokou jsem se bohuzel nedostal, takze bych ten rok, nez se budu hlasit znova na vysku rad vyuzil. To znamena, ze nemam status studenta. Je mozne jet do USA na ESTU a na miste sehnat praci a potom s potvrzenim od zamestnavatele jit na ambasadu a ziskat pracovni vizum? protoze mi prijde nemozne sehnat praci v USA z CR…

Odpovědět
Petr Novák (1694)
1.6.2012
21:02

Ahoj Andreasi,
takhle to určitě nefunguje. Doporučuju se přihlásit na libovolnou vysokou školu a do USA se dostat přes program Work & Travel, to je prakticky jediná šance, jak se dostat do USA a pracovat.

Odpovědět
adela (1)
20.10.2012
8:48

ahoj,chci jet v lednu na tyden navstivit kamaradku do usa, mam biometricky pas a chci si pozadat o estu ale bydlim ve skotsku ,kde si to vyzvednu?jak dlouho to vyriyeni trva?nebo si to muzu vytisknout online?potrebuji jeste neco jineho?

Odpovědět
adela (2)
20.10.2012
8:48

ahoj,chci jet v lednu na tyden navstivit kamaradku do usa, mam biometricky pas a chci si pozadat o estu ale bydlim ve skotsku ,kde si to vyzvednu?jak dlouho to vyriyeni trva?nebo si to muzu vytisknout online?potrebuji jeste neco jineho?dekuji

Odpovědět
Mirek (2)
21.10.2012
19:48

@adela:
ESTA se vyplňuje přes internet. Pro vyplnění potřebuješ mít po ruce pas a kartu. Vyřízení trvá do 72 hodin (podle jejich stránek), ale já to měl za pár minut schválené. Pak to stačí jen vytisknout a vzít s sebou. Pokud cestuješ na ESTA, tak do USA musíš přicestovat ze země, která je v ESTA, což UK splňuje.

Odpovědět
Míša (1)
14.11.2012
0:40

Dobrý den, mám dotaz chtěla bych s přítelem na nákupy do NY, ale přítel je v podmínce? Pustí ho do USA? Jak postupovat? děkuji

Odpovědět
David (12)
14.11.2012
21:08

Vyplnit formulář ESTA podle pravdy a čekat na potvrzení. Když potvrzení přijde, můžete jet. Nevím, jak moc to mají propojené, ale možná se na letišti zeptají, za co to má. Když přijde zamítnutí, tak můžete ještě zkusit požádat o vízum přímo na ambasádě.

Odpovědět
Natal (2)
1.12.2012
22:26

Ahoj,
chci se jen zeptat.. Jaké jsou základní požadavky ambasády abych dostala estu? Mám na mysli minimální věk, jestli musím být zaměstnaná atd.. Děkuji

Odpovědět
Simona (2)
2.12.2012
21:33

Na stránkách ESTA jsou všechny informace uvedené. ESTA potřebují i malé děti. Zaměstnaná být nemusíš, ale když se tě imigrační na to zeptá, tak asi pak bude víc „prudit“ kvůli zárukám, že jim tam nezůstaneš.

Odpovědět
Zdenka (1)
16.1.2013
12:48

Ahoj, stačí vytisknout schválený formulář ESTA v češtině nebo musí být v angličtině? Děkuji

Odpovědět
Štefan (1)
16.1.2013
20:47

Jde hlavně o to číslo, jazyk je jedno.

Odpovědět
wena (3)
3.2.2013
18:55

Ahoj,
mám dotaz k vyplňování ESTA. Dočetla jsem se, že je toto povolení vyžádované, pokud do US dorazím po moři nebo letadlem. Jak se ESTA řeší/co se do příslušných kolonek vyplňuje, pokud do US chci jenom přejet z Kanady (na nákupy, na výlet) a do Kanady se zase vrátit a z Kanady letět do ČR?
Díky za radu!

Odpovědět
patrik (13)
3.2.2013
22:55

Normálně si jí vyřiď. Oni tak nějak počítají, že cizinci přiletí nebo připlují. Že by dorazili z Kanady je nějak nenapadlo.

Odpovědět
wena (3)
4.2.2013
8:33

@Patrik: s tím +- počítám, ale jak se ESTA vyplňuje pro pěší vstup (autem)? Nevím přesný termín, nemám povinné položky číslo letu a leteckou společnost a nemám adresy pro směřování :/

Odpovědět
Patrik (13)
4.2.2013
8:59

@wena:
Údaje o letu a místě pobytu jsou NEpovinné.

Odpovědět
doni (1)
3.5.2013
2:10

Ahoj, zajimalo by me, jestli se nekdy stane ze urednik ve spojenych statech neko
Posle zpatky, pripadne jak velke procento to je a za co? Dekuju

Odpovědět
Martin (2)
3.5.2013
9:14

@doni:

Stává se to. Procento se dá jistě někde na netu najít i důvody.
Většinou jde o nepřesvědčivé zdůvodnění cesty, překročení délky pobytu v minulosti, podezření, že by tam člověk mohl zůstat a tak. Pokud si imigrační u pohovoru není jistý, tak zavolá o doprovod, který dotyčného odvede do kanceláře k důkladnějšímu pohovoru/výslechu a až tam se rozhoduje, o jeho osudu. V případě, že je přesvědčí, tak může ve své cestě pokračovat, pokud ne, je umístěn do zadržovací cely, kde si počká na odlet zpět.

Odpovědět
Petra (3)
3.5.2013
13:21

Ahoj, po přečtení diskuze mě trochu zmátla věta, že na ESTU můžu do US vstoupit pouze ze státu, který je pro UC bezvízový. To jsem oficiálně nikde nevyčetla. Loni jsme si vyřídili ESTA registraci a normální cestou letadlem Pha-NYC do US vstupili, abs.imigrační pohovor, 2 měsíce pobyli a pohoda. Letos plánujeme dovolenou v Kanadě, máme vyřízená Kanadská mulitple víza s tím, že semtam přejedeme do US a zpět. Jak to tedy chodí, když do US vstoupím na již vyřízenou ESTU z loňska a to autem na hranicích Kanada-US? Musím na nějaký imigrační pohovor znovu? Je s tím nějaké zařizování nebo potenciální problém?:/

Odpovědět
Martin (2)
3.5.2013
15:55

@Petra:

Jediné, o čem vím, je poplatek 6USD za vstup do USA po zemi. Při cestě letadlem/lodí je tento poplatek již v ceně letenky/lodního lístku.

Odpovědět
Lukas (7)
22.6.2013
21:16

Ahoj lidičky, mám takový dotaz letos uz jsem byl v únoru v USA v Columbusu jel jsem na estu a vse bez problému. No a jde o to ze za týden se chystám do Kalifornie s tim ze pokud jsem vse pochopil spravne tak esta je na dva roky ale do žádosti se vyplňuje adresa kde tam budu cislo letu atd. Tak teď nevím jestli jdou a stačí jen nějak změnit ty udaje nebo mám vyplnit úplne novou zadost a zaplatit poplatek?? Předem dík za odpověd.

Odpovědět
Lenka (12)
23.6.2013
10:50

@Lukas:
Včera jsem ti odpověděla, když jsi se ptal poprvé v jiném vlákně.

Odpovědět
Zuzka (1)
1.7.2013
21:52

Prosim o radu. Cestuji i se synem do USA. Ja mam viza, syn ESTA. vracime se zpatky 20.8.2013, synovi ESTA konci 9.9.2013. Mam mu zazadat novou, nebo muze cestovat na tuto a pri dalsi ceste vyridime novou? Diky :)

Odpovědět
Petr Novák (1694)
1.7.2013
22:09

Můžete cestovat na tuto, nic nového se vyřizovat nemusí.
Přeji šťastnou cestu! :)

Odpovědět
Jakub (1)
27.8.2013
6:29

Dobry den, jsem nejakou dobu v Kanade a nema biometricky pas. je mozne jet na tento pas do usa autem? je nejaka moznost?pas mam vydany 26.5.2006 diky Kuba

Odpovědět
Franta (1463)
27.8.2013
11:38

Pokud budeš mít ESTA, tak ano. Jen počítej s poplatkem za vstup „po zemi“. Ten je tuším 9 USD, u letenek a lodních lístků už je v ceně.

Odpovědět
Tereza (2)
8.10.2013
9:10

ahoj,chtěla jsem se zeptat..je mi 19 let a chtěla bych jet do New Yorku na delší dobu popříkladě bydlet.. Je pravda,že nemam pořádně žádnou školu,zatím studuji střední. Ale zajímalo by mě,jestli je to možné ? Děkuji za odpověď :)

Odpovědět
Věra (1)
12.10.2013
12:10

Prosím o číslo účtu esty na zaplacení poplatku při vyřízení povolení k vycestování do USA.
Nemůžu nidke najít.
Děkuji

Odpovědět
Franta (1463)
12.10.2013
21:44

@Věra:

Nic takového není. Platí se kartou. Nejprve ti strhnou poplatek za zpracování 4,- USD a v případě schválení pak ještě 10,- USD.

Odpovědět
Šimon Štěpán (1)
13.10.2013
11:45

Rád bych poznal Californii. Je nějaký způsob, jak tam odcestovat, chvíli tam pracovat a za vydělané peníze si ji procestovat? Dejme tomu na rok? Díky za odpovědi.

Odpovědět
petr (57)
13.10.2013
19:22

@Šimon Štěpán: Ahoj je možné pracovat jen na prac.vizum zelena karta nebo nelegalně ale to ti vubec nedoporucuji hrozí ti vezeni pokuta i deportace a zakaz vstupu na 10 let do USA to znamena i na mezi pristaní na uzemi USA například když poletiš na dovolenou a bude mít letadlo dotankovaní paliva na uzemí USA tak budeš mít problem že tě nemusí vzit do letadla.Radeji na dovolenou ale bez prace na uzemí USA.Zatím čau Petr

Odpovědět
Franta (1463)
14.10.2013
2:05

@Šimon Štěpán:
Pokud jsi student, tak SŠ – možnost au-pair přes agenturu, VŠ – letní program Work and Travel. Pokud už nestuduješ, tak moc šancí na sehnání legální práce nemáš.

Odpovědět

Mal by som na Vas otazku. Mam dve dcery 18 a 19 rokov studujuce na bilingvalnom gymnaziu (su v stvrtom rocniku z piatich). Nasa rodina v USA ich pozvala k sebe na mesiace jun a jul buduci rok aby trocha spoznali USA a zlepsili sa v jazyku. Zabezpecila im aj brigadu u ich znamich v obchode aby si zarobili aspon na letenku. Viem, ze na takyto pobyt je asi ESTA nedostatocna. Kedze nie su VS tak nemozu poziadat o viza work&travel. Moja otazka je, je mozne ist v tomto pripade legalne do USA a aj trocha pracovat alebo je len jedina moznost ist na ESTA a nelegalne pracovat.

Odpovědět
Franta (1463)
12.12.2013
17:36

@Ivan:
Bez pracovního povolení se v USA legálně pracovat nedá. Pokud dcery pojedou na ESTA, budou pracovat a přijde se na to, tak budou mít problém ony i příbuzní v USA.

Odpovědět
Jirka (1)
12.4.2014
23:07

Ahoj. Vyřizoval jsem formulář ESTA. Nejdříve manželce a všechno v pořádku. Do cca 15 vteřin byla žádost schválena. Pak jsem vyřizoval sobě, schvalovalo se to asi minutu a nakonec vyskočila hláška, že registraci nebylo možné v tuto chvíli ověřit, že se mám k žádosti vrátit později. Z účtu se mi strhla příslušná částka, ale když se podívám na stav mé žádosti, tak tam pořád svítí že je požadována platba, která má být uhrazena do 7 dní. Je to už 4 den, a stále mě to žádost neschválilo a ani nezamítlo, přitom platba byla z účtu stržena. Žádný problém nebo delikt nemám. Nevím jak mám dále postupovat. Máte někdo podobnou zkušenost ?

Odpovědět
mirka (2)
21.10.2014
9:30

Dobrý den, když mám vyplněnou a schválenou esta kartu mám si něco vytisknout nebo si to najdou podke pase v pc? Děkuji

Odpovědět
Petr Novák (1694)
21.10.2014
12:27

Dobrý den, nic se tisknout nemusí.

Odpovědět
pavel (5)
13.12.2014
9:30

dobrý den kdy si mám vyplnit esta kartu když chci jet v březnu do usa, a na jak dlouho zablokovat letenku chci tam zůstat celé 3 měsíce, a na kolonku zaměstnání vyplnit když jsem osvč? děkuji.

Odpovědět

@pavel: ESTA není karta, ale elektronická žádost o souhlas k cestě letadlem do USA k přepážce Imigračního úřadu.
Můžeš si tedy požádat dnes. Bude-li Tvá žádost zamítnuta, pak můžeš požádat o vízum B1/B2.
Letenka se neblokuje, ale bukuje-knihuje. Takže zabukovat letenku si můžeš v okamžiku když Ti schválí ESTU, také třeba dnes.

Odpovědět
pavel (5)
13.12.2014
18:00

takže když mi schválí esta tak si dám odlet 1.3. a zabukuji si návrat přesně za 90 dní tak si to pak musím hlídat abych to nepřesáhl pobyt … a podle čeho oni určují jak tam koho dlouho nechají?, nebo dávají automaticky 90 dní? děkuji

Odpovědět
pavel (5)
17.12.2014
15:14

dobrý den na jak dlouho tak běžně dávají povolení k pobytu esta když platí 90dní, dávají to automaticky na tak dlouhou dobu když bych tam chtěl zůstat nebo jen na týden dva …?? děkuji.

Odpovědět
Markéta (1)
12.7.2016
14:53

Na strance ESTA se hned v uvodu pise jedna z podmínek: ##V soucasné dobe máte vízum návštěvníka
Mohu to ignorovat, jelikož teď žádné vízum návštěvníka nemám?
Díky,

Odpovědět
Petr Novák (1694)
14.7.2016
11:55

@Markéta: Ahoj Markéto, mají to špatně přeložené. Správně tam má být, že „v současné době NEMÁTE návštěvnické vízum“.

Odpovědět
Jiří (1)
20.10.2016
12:50

nemuzu nikde dohledat info, zda stačí esta, když do usa vjedu na své motorce z kanady a budu v usa měsíc. za rok bych se vrátil pro motorku a chci pokracovat do jizní ameriky.
jsem asi opět mimo kolonky. pokud víte zda stačí esta, tak jak to ověřit? díky Jiří

Odpovědět
Franta (1463)
20.10.2016
13:17

@Jiří:
ESTA je potřeba pro ty, kdo do USA přiletí nebo připlují lodí. Pro pozemní hraniční přechody není potřeba. Příslušná agenda (foto, otisky, poplatek…) se vyřídí přímo na místě.

Odpovědět
Jitka (1)
14.12.2016
5:13

Dobrý den,

plánuji cestu do USA a zároveň bych ráda během cesty plula výletní lodí po Karibiku. Tím, že vypluji z přístavu, opustím USA. Jak je to s ESTOU? Když během plavby opustím USA? Pustí mě z lodi zpět do USA?

Děkuji

Jitka

Odpovědět
Franta (1463)
14.12.2016
7:26

@Jitka:
V případě plavby lodí by neměl být žádný problém. Po návratu s plavby bude ESTA (doba pobytu) pokračovat v původní délce, tzn. nebude vystaven nový datum konce pobytu.

Odpovědět

Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností

Než se na něco zeptáš, přečti si prosím článek a předchozí komentáře. Všechny nové příspěvky osobně kontroluji, reklamu, spam a sprosťárny hned mažu.