Jak vyplnit formulář DS 156 pro vízum do USA?

Při žádosti o vízum do Spojených států amerických musíte mimo jiné vyplnit formulář DS-156. Na této stránce naleznete návod, jak formulář vyplnit.

Formulář DS 156

1. Číslo pasu

2. Místo vydání pasu

  • City – město, ve kterém Vám byl pas vydán
  • Country – název země, která Vám pas vydala
  • State/Province – okres, v němž se nachází úřad, jež Vám pas vydal

3. Stát, který Vám pas vydal

4. Datum vydání

Zadávejte ve formátu den-měsíc-rok. Tedy například 22-July-2003.

5. Platnost pasu do

Zadávejte ve formátu den-měsíc-rok. Tedy například 22-July-2008.

6. Příjmení

Vepište to příjmení, které máte napsané v pase.

7. Křestní a prostřední jména

Napište ta křestní a další jména, která máte napsaná v pase.

8. Další užívaná příjmení

Například příjmení za svobodna, příjmení používaná před změnou změnou jména apod.

9. Další užívaná křestní a prostřední jména

Například jména používaná před jejich změnou.

10. Datum narození

Zadávejte ve formátu den-měsíc-rok. Tedy například 25-October-1988.

11. Místo narození

  • City – město, kde jste se narodil(a)
  • Country – země, ve které jste se narodil(a)
  • State/Province – okres, v němž leží město, ve kterém jste se narodil(a)

12. Národnost

13. Pohlaví

  • male = muž
  • female = žena

14. Rodné číslo

Rodné číslo zadané bez lomítka, například 8810251644.

15. Vaše adresa bydliště

  • Street Line Address 1 = ulice a číslo popisné
  • Street Line Address 2 = druhý řádek adresy, ve většině případů není potřeba vyplňovat
  • City = město
  • State/Province = okres
  • Postal Code = PSČ
  • Country = země

16. Kontakt na Vás

  • Home Telephone Number = telefonní číslo domů
  • Business Phone Number = telefonní číslo do práce
  • Mobile/Cell Number = telefonní číslo na mobil
  • Fax Number = číslo faxu domů
  • Business Fax Number = číslo faxu do práce
  • Pager Number = číslo na pager

17. Rodinný stav

  • Married = ženatý/vdaná
  • Single (Never Married) = svobodný(-á)
  • Widowed = obdovělý(-á)
  • Divorced = rozvedený(-á)
  • Separated = žijící odděleně

18. Celé jméno manžela/manželky

Vyplňte celé jméno (i za svobodna) manžela či manželky, i v případě, že jste rozvedení či ovdovělí.

19. Datum narození manželky/manžela

Zadávejte ve formátu den-měsíc-rok. Tedy například 26-December-1988.

20. Váš současný zaměstnavatel či škola

  • Name = název firmy či školy
  • Address = úplná adresa firmy či školy

21. Vaše současné zaměstnání

V případě potřeby napište retired (v důchodu) či student.

22. Kdy hodláte do USA přicestovat?

Pokud znáte přesné datum, zadejte ho ve formátu den-měsíc-rok. Například tedy 18-August-2008.

23. Vaše emailová adresa

24. Adresa, na níž se během Vašeho pobytu v USA budete zdržovat

  • Street Line Address 1 = první řádek adresy
  • Street Line Address 2 = druhý řádek adresy
  • City = město
  • State/Province = stát (např. Florida, California)
  • Postal Code = ZIP kód

25. Kontakt na osobu, kterou v USA navštívíte, či se s ní setkáte

  • Name = jméno
  • Home Phone = telefon domů
  • Business Phone = telefonní číslo do práce
  • Cell Phone = číslo na mobil

26. Jak dlouho hodláte v USA zůstat?

27. Jaký je účel Vaší cesty?

28. Kdo platí Vaší cestu a pobyt?

29. Byl(a) jste někdy v USA?

  • yes (ano)/no (ne)
  • Kdy naposledy (formát den-měsíc-rok)
  • Jak dlouho?
  • Kdy jindy jste byl(a) v USA?

30. Bylo Vám již někdy vydáno vízum do USA?

  • yes (ano)/no (ne)
  • Kdy naposledy (formát den-měsíc-rok)
  • Kde?
  • Typ víza
  • Další termíny vydání víza

31. Byla Vám již někdy zamítnuta žádost o vízum do USA?

  • yes (ano)/no (ne)
  • Kdy naposledy (formát den-měsíc-rok)
  • Kde?
  • Typ víza
  • Další termíny vydání víza

32. Máte v úmyslu v USA pracovat?

Pokud ano, napište kompletní adresu zaměstanavatele.

33. Máte v úmyslu v USA studovat?

Pokud ano, napište kompletní adresu školy.

34. Jména osob, které cestují s Vámi a Váš vztah k nim

35. Bylo Vám někdy americké vízum zrušeno?

V případě, že ano, tak kdy?

36. Podal někdo ve Váš prospěch žádost o přistěhovalecké vízum?

V případě, že ano, tak kdy?

37. Je některá z níže uvedených osob v USA? V případě, že ano, má povolení k trvalému pobytu či občanství USA?

Označte ano nebo ne; v případě, že zvolíte kladnou odpověď, uveďte status osoby v USA. Například občan USA, studentské či pracovní vízum, imigrant apod.

38. Pozorně si přečtěte následující prohlášení a označte buď yes (ano) nebo no (ne)

Důležité upozornění: Každý uživatel si musí přečíst a zodpovědět následující otázky a vyznačit odpovídající políčko.
Vízum nemůže být vystaveno osobám, na které se vztahují zvláštní kategorie a jsou zákonem definovány jako nezpůsobilé ke vstupu do Spojených států (mimo případy, kdy byla předem udělena vyjímka). Týká se některá z níže uvedených kategorií vaší osoby?

  • Byl(a) jste někdy zadržen(a), uvězněn(a) nebo odsouzen(a) za přestupek nebo trestný čin i v případě, že vám byl trest prominut na základě milosti, amnestie nebo jiného právního úkonu? Účastnil(a) jste se nelegální distribuce nebo prodeje drog, nebo jste se zabýval(a) prostitucí či kuplířstvím?
  • Byl vám zakázán vstup na území Spojených států nebo jste byl(a) předmětem deportace, chtěl(a) jste získat nebo pomáhal(a) jiným získat vízum, vstup do USA, nebo jinou americkou přistěhovaleckou výhodu pomocí podvodu nebo zkreslením skutečnosti? Navštěvoval(a) jste americkou státní základní nebo střední školu na studentský status (F), aniž by jste uhradil(a) studia a to po 30. listopadu 1996?
  • Máte v úmyslu navštívit USA za účelem podněcování k teroru nebo nějaké jiné protiprávní činnosti? Jste členem nebo představitelem teroristické organizace v současné době označené ministrem zahraničí Spojených států? Podílel(a) jste se někdy na perzekuci za přímého dohledu německé nacistické vlády, či jste se někdy zúčastnil(a) genocidy?
  • Překročil(a) jste povolenou dobu pobytu v USA, byl(a) jste protizákonně přítomen(a) v USA, nebo deportován(a) z USA?
  • Bránil(a) jste v péči o americké dítě mimo území Spojených států osobě, které bylo dítě podle rozhodnutí amerického soudu svěřeno? Hlasoval(a) jste ve Spojených státech a porušil(a) tím zákon nebo pravidla, nebo se vzdal(a) amerického občanství z důvodu vyhnutí se placení daní?
  • Trpěl(a) jste někdy nějakou nakžlivou chorobou, významnou z hlediska veřejného zdraví, byl(a) jste někdy postižen(a) nebezpečnou fyzickou nebo duševní chorobou, zneužíval(a) jste drogy nebo jste byl(a) na nich závislý(á)?

Odpověď ano neznamená automaticky neudělení víza.

39. Vyplnil za Vás tento formulář někdo jiný? Pokud ano, vyplňte bod 40.

40. Informace o tom, kdo vyplnil žádost

  • Jméno
  • Váš vztah k tomu, kdo vypnil tuto žádost
  • Adresa
  • Podpis
  • Datum

41. Potvrzení

Potvrzuji, že jsem četl(a) a porozuměl(a) všem otázkám, uvedeným v této žádosti a že jsem na ně odpověděl(a) pravdivě a správně podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jsem si vědom(a) toho, že vydané vízum neopravňuje držitele ke vstupu do Spojených států amerických, jestliže je shledán(a) nezpůsobilým(-ou) při příjezdu do místa vstupu.

Diskuze k článku (9 komentářů)

Jana Kročová (1)
23.11.2011
7:11

Jak se vyhnout odmítnutí vstupu do USA?

Odpovědět
Romana (3)
14.12.2011
20:35

Jediné zaručené, jak se vyhnout odmítnutí, je nejezdit tam.

Odpovědět
Boris (3)
3.1.2012
13:27

ahojte snažim sa dat si dokopy všetko čo potrebujem pre vybavenie viza bohužial je toho neskutočne vela a velmi sa v tom nevyznam… ak by bol niekto ochotny a skusil mi s tym pomoct bol by som velmi rad, mam tam ex švagra a chcel by som tam ist pracovat ako kuchar… vopred dakujem za akukolvek rado ( oficialne stranky my moc nepomohly tak snad tu to bude lepsie :)

Odpovědět
Marci (118)
23.1.2012
22:42

Borisi,pokud mas jit pracovat do USA jako kuchar k tvemu pribuznemu,musi on pozadat pro tebe o pracovni viza. At jde za imigracnim pravnikem. Nevim jaky typ restaurace provozuje,ale mozna by s tim uspel.
Jinak bez toho,v USA pracovat nesmis a je to dost hlidane imigracnimi kontrolami. Nedavno se delali zatahy zrovna v restauracich,pracovnici byly deportovani,majitele vysoke pokuty a trestni odpovednost za zamestnavani nelegalnich pracovniku.

Odpovědět
Marci (118)
24.1.2012
5:35

Jinak aktuakne uz se avizovany formular UZ nevypnuje a byl nahrazen jinym a to DS 160

https://cz.usembassy.gov/cs/viza/

Odpovědět
Boris (1)
25.1.2012
0:27

Marci, dakujem za odpoved :) ale zle si ma pochopil on nema restauraciu iba mi ponukol zazemie na prve mesiace :) samozrejme tam nechcem ist na čierno bol by som nerad keby mam zakaz vstupu do usa.

Odpovědět
Marie (1)
14.8.2014
6:05

Prošla jsem před 2 lety Immigration kontrolou, ale chtěl , abych mu předložila bílý lístek, ale už nevím, zda to byl DS 156. Protože jsem starší osoba a vše jsem nevyplnila, tak byl tak hodný a zbytek mi tam doplnil. A ještě mi popřál s úsměvem krásný pobyt u rodiny. Nevím, jestli to je DS-160 nebo ten DS-156. Ono je lepší si to doma nachystat a protože je to tam v angličtině, tak je to lepší si to doma nachystat. Ne všichni museli z rodiny tento bílý lístek předkládat. ..Jinak není problém… Krásný den…

Odpovědět

Dobrý den. Zajímal by mě rozdíl mezi formulářem DS 156 a DS 160 pro vízum do USA?? Kdo jaký vyplňuje a v čem je rozdíl? Předem díky moc za odpověd..

Odpovědět
Franta (1546)
2.11.2016
16:12

Formulář DS-160 by měl být nová elektronická verze papírového DS-156 (+ DS-156K, DS-156V, DS-157, DS-158 a DS-3032)

Odpovědět

Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností

Než se na něco zeptáš, přečti si prosím článek a předchozí komentáře. Všechny nové příspěvky osobně kontroluji, reklamu, spam a sprosťárny hned mažu.