Komentáře k článku Cestovní registrace ESTA do USA: Podmínky, poplatky a dotazy

↩️  Cestovní registrace ESTA do USA: Podmínky, poplatky a dotazy
💬  Celkem 831 komentářů, zobrazuje se posledních 500. Nejnovější jsou nahoře.

@Anna Vágnerová: Dobrý den, Anno, zrušit to nejde. Můžete ji nechat propadnout – respektive pokud nezměníte jméno, číslo pasu apod., můžete na ni letět během následujících 2 let.

A

Dobrý den, mám dotaz ohledně ESTA. Bohužel jsme museli zrušit ze zdravotních důvodů svatební cestu do Ameriky. Letenky, ubytování atd. Naštěstí nám peníze navrátili. Avšak netuším, jak je to se schválenou Estou. Je třeba to zrušit? Nahlásit, že do Ameriky nepřicestujeme? Či to máme nechat pouze propadnout? Předem děkuji za odpověď.

S pozdravem,
Anna Vágnerová

@Anna: Dobrý den, zpětně měnit číslo občanky není nutné. :-)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Zařídila jsem ESTA pro vycestování do USA, nyní potřebuji změnit číslo OP. Je možné zpětně změnit tento údaj?

Děkuji za odpověď
Blatníková

@Miroslav: Výborně, to jsem rád, že se ESTA podařila. Přeji šťastnou cestu. :-)

@Petr Novák: Tak na třetí pokus se to nakonec podařilo. Chyba asi byla v dlouhém načítání, které se nakonec načetlo. Sice se mi poté zobrazilo, že Registrace nevyřízena, protože nebylo možné rozhodnout okamžitě, a rozhodnutí bude do 72 hodin. Pod tím se již ale ukázalo Platba byla zadána, tak jen doufám, že vše proběhlo správně a neplatil jsem zbytečně. V každém přípdaě díky za pomoc, zdravím.

@Miroslav: Osobní návštěva není potřeba. Postupujte následovně:

1.) Jděte na https://esta.cbp.dhs.gov/ a klikněte na Continue Existing Application, tím se přihlásíte do již vyplněné registrace. Zkuste ji dokončit a zaplatit.
2.) Pokud by to nepomohlo, vytvořte registraci novou. Ničemu nevadí, že budete mít dvě.

@Petr Novák: Jak teď tedy dál pokračovat? Myslíte, že bych tu ETSA nějak dořešil osobní návštěvou na ambasádě USA? Bohužel neletím do USA, ale mám tam letenku s přestupem v Houstonu, prý musím mít ESTA taky.

@Petr Novák: Tak žádné se tam nikde nenabízelo, je to divné.

@Miroslav: Dobrý den, to je zvláštní. Nepřehlédl jste tlačítko pro zaplacení?

Zdravím, před chvílí jsem vyplnil žádost ESTA, poslední požadavek je zaplacení poplatku, jenže když jsem zadal “uhradit”, nenabídla se mi žádná možnost úhrady, pouze informace, že se platí kartou. Jak mám tedy poplatek uhradit, aby moje žádost odešla ke schválení?
Díky za rychlou odpověď.

Dobrý den.
Prosím poradíte mi na tyto dvě otázky při vyplňování ESTY?
6) Hledáte v soucasné dobe v USA zamestnání, prípadne byli jste v minulosti v USA zamestnáni bez predchozího povolení od vlády USA?

8) Zustali jste nekdy na území USA po delší dobu, než na kterou jste meli povolení udelené vládou USA?

Byli jsme s manželem v USA 1998-2000 . Samozdřejmě, že jsme zde načerno pracovali. Nikdy jsme neměli žádný problém a nebyli jsme vyhoštěni. Nyní si chceme s dětma projet západ ,ale bojím se v ESTA uvést nepravdivé informace a taky aby nebyl problém na emigračním kde asi o nás vědí z minulosti vše.
Když jsem totiž do ESTY zaškrtla pravdivé informace vyskočila mi hláška VÝSTRAHA a jestli chci opravdu pokračovat ve vyplňování.

Moc děkuji za odpověď Lenka

@Petr Novák:
Diky moc, myslel sem si to ale u tripu do USA nenechavam nikdy nic nahode :)
Petr.

@Petr: Ahoj Petře, pokud cestujete na stejné doklady a svatba nebyla legalizována, tak můžete jet na původní ESTA. :-)

Ahoj, mame stale platne ESTA z minuleho roku, Ve vegas probehla svatba ale v CR sme ji zatim nezlegalozovali, cili stale se jmenujeme stejne a status stejny jako pri zalozeni ESTA vcetne platnych pasu. Letos poletime do New Yorku, chapu to tak ze je v poradku letet na stale Platnou ESTU a nase pasy ktere byly pouzity pro vyrizeni ESTA vloni? Diky .

@Rudolf: K vaší cestovní registraci se můžete vrátit na webu https://esta.cbp.dhs.gov/

Vyplnil jsem dotazník ESTA, zaplatil jsem, vypnul jsem počítač, ale nevytisknul jsem si vyplněný formulář.
Najdu někde ten svůj vyplněný formulář? Díky Ruda

Ahoj, máte někdo zkušenost s cestou do USA, kdy jste před tím navštívili Kubu? Je tam nějaký problém s udělením ESTA a nebo na imigračním? Díky, P.

Dobrý večer, chci se zeptat. Chceme letět se synem na Floridu navštívit mou svagrovou na 10.dni.Ale syn byl v minulosti trestně stihan. Pustí ho do USA? DĚKUJI

@Jakub: AHoj, my sme to robili presne tak isto. Najprv ESTA a nevyplnali sme tie udaje, kedze sme ich nevedeli. ESTA schvalili bezproblemov. A az nasledne sme kupovali letenky a zabezpecovali ubytovanie. Na ubytovanie sa pytali pri pohovore na imigracnom, tak som z euroobalu vytiahol vytlacene vsetky rezervacie cez booking a ukazal som ich imigracnemu…. Ziadna dalsia otazka. Celkovo velmi pomohlo, kedze sme sli road trip po zapade, mal som vytlaceny itinerar na jednej A4 a rezervacie ubytka…..

@Jakub: Ahoj Jakube, tyhle otázky nemají na schválení ESTA až takový vliv. Ono to jde udělat i tak, že tam napíšeš předpokládané číslo letu a ubytování. Člověk míní, život mění! :)

Ahoj, prosím jen o radu. Raději bych pro jistotu měl ESTU dříve, než koupím letenky a booknu ubytování,
jelikož nebudu ale mít ještě letenky, nebudu znát přesný datum ani ubytování na první noc. Nemůže mít nevyplnění těchto informaci nějaký vliv na schválení, či neschválení? Nebo je vhodnější nejdříve koupit letenky, zjistit přesné datum a booknout ubytování a až pak se pustit do Esty a vyplnit ji komplet? Děkuji! :)

@Kuba: Dobrý den,

zajímá je to čistě kvůli prověření, kdo jste. Můžete tam napsat jméno biologického, nebo “adoptivního” otce. Nejde jim o nic jiného, než o to odfiltrovat z USA lidi, kteří si nepřejí pustit do země. Teoreticky se totiž může stát, že rodiče žadatele o ESTA v USA žijí, spáchali zločin, pobývají tam načerno – a existuje předpoklad, že žadatel chce dělat to samé.

Dobrý den,
mám dotaz na otázku rodičů ve formuláři ESTA. Proč přesně je to zajímá a tak dále. jde o to že se s otcem nevídám jako znám jeho jméno ale nestýkáme se, tak proč bych ho tam psal. ? Musím nebo proč přesně to tam je ?
Děkuji

@Janka: Ahoj Janko, určitě můžete opustit letiště a podívat se do města. To není žádný problém. Když vám ho ztratí, tak to řešte na přepážce, dopraví vám ho do cílové destinace. :-)

Ahoj, prosím, máte ESTa pro tranzit, změnili nám let a v Atlantě místo 4 hodin budeme celý den. Můžeme opustit letiště, když máme jen tranzitní Estu? A poprosím ještě o jednu radu, kdyby nám náhodou ztratili zavazadlo, zjistíme to už v USA při přestupu – tam si musím zavazadlo vyzvednout a znovu odbavit, že? Ok, když nám ho náhodou ztratí, jak to budeme řešit? Mám z toho docela vítr:o). Moc díky.

@Lenka: Ahoj, problém to není, protože se o dluhu ani nedozví. Na účtu je třeba mít nejméně tolik peněz, aby to i s rezervou pokrylo náklady na dobu pobytu. Žádná pevně daná částka není, sami se do tvého bankovního účtu nepodívají.

Nicméně pokud pojmou podezření, požádají tebe o výpis z účtu / doložení, kolik tam máš. Pokud to bude málo, nemusí vás pustit.

Zdravím, mám v plánu navštívit nejlépe na 3 měsíce kamarádku s rodinou. Jsem OSVČ mám ale dluh za zdravotním cca 40tis. Může to být důvod k otočení domů? A kolik je dobré mít cca na účtu? Koukají na účet vždy nebo namátkově? Děkuji za odpovědi.

@Martina: Ahoj Martino, nemusíš mít obavy, s tímto problém nebude.

@Petr Novák Ahoj Petr, prosím vieš mi poradiť, keď som v schválenej žiadosti uviedla destináciu Los Angeles, čo mala byť pôvodne, ale mení sa to na New York – nebude s tým problém? Treba to tam nejako zmeniť? ďakujem

@Milan Nedavaška: Ahoj Milane, pokud se mění adresa destinace, tak novou ESTA nepotřebuješ. Potřeboval bys ji v případě, kdy budeš mít třeba nový cestovní pas, nebo by ti posledně byl odepřen vstup do USA.

M

Ahoj, mám ověřenou a platnou Estu, avšak vzhledem k další cestě se mi mění adresa destinace. Dočetl jsem se, že vyžadují provést aktualizaci, ale nepřišel jsem na to kde a jak. Můžete mi prosím poradit. Děkuji.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na informace ohledně turistického viza. Byla jsem na vizum B2 6 měsíců v Kalifornii. (prosinec 2022-kveten 2023). Chtěla bych ještě navštívit Miami na týden v létě. Myslíte, že by se vstupem mohl být problém? Popřípadě jak dlouho počkat na další vstup do usa? Děkuji za odpověď.

@Ivana: muzete jit a pravdepodobne pujdete k delsimu vyslechu. Adresa zamestnani je ve Vasem pripade bud adresa bydliste nebo firmy pro kterou jako osvc pracujete.

nezadala jsem do formuláře ESTA zaměstnání – jsem OSVČ. Je to problém?

Dobrý den, ve skupinové žádosti o ESTU jsem udělala chybu ve vyplnění o jméně rodiče -místo jména matky jsem napsala své. Zatím sice čekám na vyřízení, ale bude nutné asi podat novou žádost jen na tu 1 osobu, že? Moc děkuji

@Franta
Ok, díky.
Já jen, že loni jsme na tento jediný dokument od ESTY jako rodina vycestovali ( uvedené jméno, application number, pass. num., jako status – Authorization Approved a  Expires + potvrzení platby). Tak mě jen zajímalo, zda když je tam platnst ještě rok na něj můžeme vycestovat nebo zažádat znova?

@Alice:
Ne, určitě nemáš ESTA, kde je celá rodina. Každý má svou vlastní se svým confirmation number. Ty jsi maximálně udělala skupinovou žádost, která usnadní platbu, zaplatíš najednou za všechny. Je jedno, jestli pojedou všichni nebo jen někdo.

Dobrý den, mám dotaz, mám ESTU z loňského roku, kde je uvedená celá rodina a letos cestují jen dvě osoby z dané rodiny . Je to platné a můžeme vycestovat ? Děkuji

Dobrý den,
byla jsem v USA loni, mám tedy ještě platnou ESTU. Chci se Vás zeptat, pokud jsem loni byla ještě zaměstnaná a letos už jsem v důchodu a letím letos jinak než loni musím něco v ESTĚ měnit? Myslím aktualizovat. Loni jsem letěla soukromě a za neteří do Virginie potom jsme cestovaly. Letos pojedu s cestovkou na poznávací zájezd. Děkuji, Líba

Zeptám se k národnímu identifikačnímu číslu, našeptávač na oficiálních stránkách ESTY říká, že se má vyplnit číslo občanky, ale tady v návodu je rodné číslo. Co je tedy správně? Nebo je to jedno?

@Klára:
Před zaškrtáváním kolonky bych si na https://www.uscis.gov/ zjistil, zda se daná stáž dá absolvovat na ESTA.

Dobrý den,
ráda bych jela do USA kvůli stáži, která ale potrvá méně než 90 dní. Jakou kolonku cíle cesty byste u ESTA zaškrtl?

@David Lančarič:
Je to problém. Jestli velký, to nedokáži posoudit. To ti řekne imigrační, až tam příště poletíš. Může to přejít, ale teky ti to může dát “sežrat”.

D

Překročil jsem pobyt v USA o jeden den. Je to velký problém?

@Aleš:
K cestě autem z USA do Kanady není eTA třeba, osobně vyzkoušeno v 2019 (někde jsem tu o tom psal). Na hranici se jen zeptají na pár otázek a pokud je vše v pořádku, tak průjezd povolí.
V půjčovně si jen ověřte, že s autem do Kanady můžete. Ale drtivá většina půjčoven to povoluje, u Mexika je to trošku horší.

Máme v plánu cestovat po USA autem. Chceme si i udělat na pár dní výlet do Kanady. Nevíte někdo, jak je to s přejezdem hranic autem tam i zpět? Co je potřeba vyplnit, je třeba zažádat o registraci eTA? Je třeba to nějak zmínit i v registraci ESTA apod.? Někdo nějaké zkušenosti? Díky.

@Anna: Koukám a s fotografií pasu je asi nějaká novinka. V roce 2021 jsem vyplňoval a ještě to nebylo. Tak uvidíme jestli někdo poradí….

jsem zaseklá už v prvním kroku, kdy chci nahrát pas. Strašně dlouho se to tam nahrává a pak mě to stejně nepustí dál. Máte s tím někdo zkušenost?

Zdravim, momentalne mam platnou registraci ESTA (plati jeste rok a pul), 2x jsem byl v USA. Kdyz bych si zazadal o vizum B2 a z nejakeho duvodu by mi zamitli, bude mi nadale platit ESTA? V roce 2010 mi zamitli vizum dle clanku 214 (b)…

@Martin:
Pokud je společnost nová, tak nejspíš ještě není na seznamu “povolených” pro ESTA.
Jestli se nepletu, tak údaje o letu jsou nepovinné, takže by nemělo vadit, že je nevyplníš. Letecká společnost by tě měla sama nahlásit.

@Klarisa:
Kdo ví? Jednou třeba ano. Až bude Covid brán jako “standardní nachlazení”.
V nejbližší době bych s tím ale nepočítal. A nejbližší dobou tipuji příštích 5-10 let. Až si na Covid zvykneme, tak se můžeme bavit o zrušení takovýchto nařízení.
Takže buď si zaběhni na dvě žihadla nebo cestuj prstem po mapě a koukej na YT.

Ahoj,

Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z Vas neví nebo nemá informace o tom zda USA plánuje umožnit vztup do zeme i lidem co nejsou očkováni?

Děkuji moc za odpověď…

Zdravím, mám koupené letenky do NY z Berlína od celkem nové společnosti Norse, nemůžu ale při vyplňování Esta najít název společnosti v seznamu aerolinek. Co s tím? Mám to nechat nevyplněné? Díky!

@Kateřina: V tomto pripade je odpoved NE

Dobrý den,
nejsem si jistá jak odpovědět na otázku: Have you ever been a citizen or national of any other country?
pokud jsem bydlela v Dánsku, studovala jsem tam a měla jsem permission to stay, dánský pas jsem nikdy neměla

moc děkuji za případné rady :)

@Miroslava Nováková: Ano, muzete, ovsem pri ceste zpatky do USA budete muset opet projit imigracni kontrolou.

M

Mám platnou Estu. Poletím na 3 týdny do USA k dceři. Na jeden týden bychom chtěly letět do Dominikánské republiky.
Dotaz zní: mohu přerušit pobyt v USA a zase se po týdnu vrátit? Děkuji za odpověď.

@Jana: V klidu lette, ja taky mel prestupek a pokud jste nevrazdila nebo jina vioplent crime tak je to v pohode. Jen doporucuju letet do Ameriky primo na misto kam chcete letet, protoze je pravdepodobnost ze se na imigracnim zdrzite.

Mělo by, ptala jsem se na to tady nedávno, je to nelegální, jen když to ubytování majitel pronajme a není tam s Vámi…Ale to asi nikdo nemůže zjistit. My to tedy máme společně s majitelkou, letíme teď v neděli a normálně to řeknu, určitě bych nelhala.

Ahoj, je v pořádku přiznat airbnb jako místo ubytování v NY?

@Magdalena:
Koukni sem https://www.cbp.gov/travel/international-visitors/visa-waiver-program/visa-waiver-program-improvement-and-terrorist-travel-prevention-act-faq

Vypadá to, že jsem neodpověděl přesně. Nějak jsem si neuvědomil, že to nebude posledních 5 let, ale spíš posledních 5 let od od toho ledna 2016. Navíc US stránky uvádí (pokud to chápu správně), že to platí pro všechny, kdo tam byli po 1. březnu 2011.

@Magdalena:
Vzhledem k tomu, že rok 2014 byl před lednem 2016, což je rozhodný termín v dané podmínce, si myslím, že ESTA by měla stačit.

Dobrý den, na podzim plánuji cestu na Havajské ostrovy. Mohu jet na ESTA, když jsem byla v roce 2014 jako turista V Íránu?

Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, v době kdy budu cestovat do USA ( dovolená) budu nezaměstnaný. Je to nějaký problém? Jsem spíše o to aby neměli pochybnosti o tom že bych tam chtěl zůstat a podobně. Při první návstěvě při příletu dělali docela problémy a jen tak tak mě pustili (cestoval jsem sám). Nyní budu cestovat s přítelkyní která studuje a já nezaměstnaný na UP.
Díky za odpověd
Ondřej :)

Zdravím, prosím zkušené o názor – v letech 98-05 jsem žila v usa, při přestupku bohužel dala otisky v roce 2000…uchovávají informace 10let nebo opravdu vše i po těch letech stále řeší? Jak případně postupovat při pohovoru na emigračním, nechci lhát, je to ale přece jenom téměř 20let. Má smysl zkusit letět nebo je spíš velká šance nepovolení vstupu. Estu mám schválenou. Díky za názor.

@Dan:
Mirne chyby

@Veronika: d
Tenhle web je super. A rady zkušených taky. Tak to jsi měla dobu 90dnu – oni nepočítají dny, ale vše na 100% nevíme. Píšeme tady malo. Máme své zkušenosti – dobre, vše zatím bez problémů. Ale teď moc necestujem a ani nevíme o nikom kdo by tady byl – ty otázky očkování atd, půjčovny.
Co se týče dalších dotazů zde – ohledně LEPEK a MLIKO – jsou tady opravdu obchody téměř všude jen se třeba zeptat a lidi si i objednávání jídlo nebo jiné potraviny. A ochotní tady jsou.
KNEDLIKY – taky, ale osobně my by sme to už ted nevezli. A když tady žiješ tak třeba žiješ i bez těch knedlíky- máš nazor. Máš tady toho tolik.
Ceny různé a hlavně teď ale to je asi všude.
Spíš odletět sem v pohodě a mít hezkou dovolenou a hlavně ať se nikomu nic nestane – lékařská péče je tady opravdu drahá.
A taky se v pohodě vrátit.
Proto spíš řešit pojištění.
A opravdu dobu pobytu nikdo neovlivní, je to různé co ti dají, nebo zda tě vrátí- to záleží na kontrole.
Mírná komunikace v angličtině je dobra, třeba mít základní věci i napsane.
Ale spíš Franta, Petr a další – ti maji moc informaci.
Ale pokud budem vědět něco co pomůže tak napisem.

Dan@ no jelikož jsem starý pas vrátila úřadům. Chtěla bych vědět jak to bylo, zda jsem měla vízum na 90 dni. Byla jsem tam 88 dni podle letenek.

Veronika.
Podle toho na co to potřebuješ- úředně- to si vyhledají tady všechno.

Dobrý den,
dá se někde zjistit v jakem období jsem byla v USA?? Nebo je možné si někde nechat udělat výpis??Ale je to bohužel už v roce 2009 a na stránkách je to možné dohledat za 10 let zpětně

Dobrý večer,
do ADRESA KONTAKTNÍHO BODU V USA jsem uvedla adresu prvního hotelu, kde budeme ubytováni, ale všude čtu, že tam má být příbuzný, u kterého budeme ubytováni, ale my budeme cestovat, tak jsem tam dala hotel. Je to problém? Dá se to případně opravit? do ADRESA POBYTU V USA jsem udala totožné údaje jako u ADRESA KONTAKTNÍHO BODU V USA.
Díky za odpověď

Ahoj,
mám otázku ohľadom J1 víz a ESTA. V lete sa mám zúčastniť Work & Travel programu, avšak moje cestovanie je obmedzené len do doby začatia semestra na univerzite. Musím sa teda vrátiť omnoho skôr ako som plánovala. Napadli ma však možnosť, že hneď po skončení práce v USA pricestujem naspäť domov a potom sa obratom vrátim do USA na ESTA, Je možné po ukončení proramu a J1 víz vycestovať znovu na ESTA, alebo je tam nejaký čas kedy musím po programe Work & Travel zostať doma, mimo územia USA?
Ďakujem pekne za odpoveď.

@Jana:
Letenky nemusí být.

Dobrý den,chci se zeptat jestli musím mít koupené letenky než si zažádám o Estu. Jde mi o to,že kdyby mi jí zamítli co s letenkama. Děkuji

@Jan:
https://esta.cbp.dhs.gov/faq?lang=cs
Pro koho je cestovní registrace nutná?
Všem osobám, které využívají Visa Waiver Program, musí být pred vycestováním do USA leteckou nebo námorní dopravou schválena cestovní registrace. Cestovní registrace je nutná i pro deti, které nepotrebují letenku, pokud nemají vízum k ceste do USA. Za osobu, která chce Visa Waiver Program využít, muže žádost podat tretí strana.

Ahoj, jak je to prosim s vyplnenim esty a mele deti? Konkretne 3 a 6 let? Manzelka chce letet za svou sestrou a ja zustanu tady. Diky

@Franta: tak, evidentně v tom čtení, nebo spíš v chápání psaného textu mám mezery :) každopádně děkuji za odpověď!

@Karolína:
Psát umíš. A co číst? :-)
Těch 90 dní je max. délka jednoho pobytu. Můžeš cestovat opakovaně.
Projdi si články a diskuse o ESTA, vše se tam probírá. Opakované cesty, pauzy mezi cestami, riziko nevpuštění…

Zdravím,
mám dost hloupý dotaz, ale radši se zeptám. :)
ESTA má platnost 2 roky, kdybych během tohoto roku strávila v USA 90 dní, můžu si pak zažádat o novou ESTA nebo mám prostě 90 dní na 2 roky a pak bych si popř. musela zažádat o B1/B2?

@Honza 25:
Já bych řekl, že ano rsp. pro svůj klid bych si udělal určitě novou…zas tolik nestojí :)
Každopádně, teď je ESTA tak trochu k ničemu ne? Novou bych řešil až bude jistá možnost vycestovat, aby platila co nejdéle.

Zdravím mám dotaz pokud jsem v žádosti ESTA uvedl špatně datum expirace pasu je potřeba zažádat o novou ESTU? Pokud ano je možné někam uvést poznámku proč o ni žádám znovu

Ahoj, stačí aby byla platná v době příjezdu. Viz https://esta.cbp.dhs.gov/faq : Do I need to apply for a new ESTA if my current travel authorization will expire while I’m in the United States?
No. ESTA travel authorization needs only to be valid upon arrival in the United States.

Platnou ESTA mám. Do USA chci vstoupit před její expirací ale vycestovat až po. Mám si zažádat o novou ESTU, anebo je důležitý pouze datum vstupu před expirací a délka pobytu do 90 dní?
Díky. Milan.

Zdravím, mám dotaz ohledně vyplnění pokud ste byl trestně stíhán.. Máme v plánu letět do USA v březnu a kamarád si neví rady co tam vyplnit. Před pár lety jel rychle na motorce ve Švýcarsku a vyfotil ho radar. Zahájili trestní řízení a byl odsouzen na podmínku + peněžní trest. A zde jsem četl text otázky, zda ste byli usvedceni z trestného činu, který měl za následek závažné škody na majetku, nebo vážnou újmu jiné osobě nebo státnímu orgánu.
Jelikož to bylo jen za rychlost a tudíž ohrožení okolí rychlou jízdou, a nikomu nic nezpusobil, má zaskrknout že byl odsouzen, nebo ne? Děkuji za odpověď

bypass

@Franta @Robo
Tak jsem napsala na ambasádu a ti mi přímo odepsali, že mám dát NE. takže to tak udělám. Díky všem za radu :) Doufám, že zbytek už půjde hladce.

Tohle byla taková hurá akce s nákupem letenek, že mě v tom všem adrenalinu ani nenapadlo, že bych mohla narazit takhle brzo na nějaký problém. Teď už jen aby klapla ESTA.

@Blazenka: Dufam, ze ti to vyjde ;-) Skor som myslel, ze to je dost specificka otazka a aj ked dvaja ludia vyplnia ESTA rovnako, kludne mozu dostat inu odpoved, takze ako ju vyplnit aby si mala garanciu ti nikto nepovie…..

Kedze ty protezu na nohe za handicap nepovazujes, odpoved z tvojho pohladu kludne moze byt ze nie, nemam handicap. Takze by som sa nebal odpovede nie ;-) A imigracny nebude skumat, ako si odpovedala na jednotlive otazky v ESTA a ci si odpovedala spravne……

Skor som moj komentar myslel v zmysle, ze ak uvazujes nad cestou do USA, alebo niekto iny, tak najprv ESTA a az ked mam ESTA, tak kupujem letenky. ESTA plati 2 roky a letenky sa daju kupit tak 1 rok vopred. Ty, kedze uz letenky mas, nemas inu moznost iba ziadat o ESTA. A nepredbiehal by som, ci ju dostanes, alebo nie. Viza by som riesil az ako nasledny krok, keby ESTA zamietli

@Franta:

Díky! No mám prostě protézu na noze… Normálně s tím lítám po evropě. Žádnou asistenci nebo tak nepotřebuju, ani žádný záchvaty nemám :) Zkusila jsem napsat na ambasádu, uvidím. Ta formulace je dost nešťastná v estě.

@Blazenka:
Dohledal jsem KayeBrana. Nevím, co trápí tebe, ale snad to pomůže.

@Blazenka:
Projdi si diskuse u článků o ESTA. Už to tu minimálně dva lidé řešili. Tak nějak jsme se shodli, že jde spíš o postižení/nemoc, kdy jsi nebezpečná sobě nebo okolí. Vozík, berle, křivé uši a pod :-) by vadit neměli. Ona snad i ta otázka v angličtině vyznívá trochu jinak než ten překlad.
Snad se ti tu někdo z nich ozve. Ale málo kdo sem napíše zpětnou vazbu.

@Robo:

Jsem netušila, že v estě je taková otázka :) jako kdyby to bylo jen máte/nemáte handicap, tak je to ok. Mě spíš zaráží, že je to spojeno dohromady s otázkama na ty šílený nemoci atd…
Takže co, říct ano mám. Nebo ne, nemám handicap? Docela by mě zajímala zkkušenost někoho, kdo je třeba na vozíku atd…

@Blazenka: a ak nedostaneš ani ESTA ani víza, čo potom? ESTA platí 2 roky, tak si si ju mohla vybaviť ešte pred kúpou leteniek. Takže teraz by som si o ňu ihneď požiadal. A neprebiehaj a nerozhoduj za nich. Víza rieš až keď ESTA nedostaneš

Ahojte, mam letenky na prvni cestu do Usa do NY. Trochu mě deší otázka s tělěsným postižením, protože mám handicap. Nechci lhát, ale znamená to, že mi ESTU neschválí a musím mít víza?

Dobrý den, nenapadá mě, jakým způsobem by si úředník u stolku v USA mohl ověřit Vašeho zaměstnavatele. Ostatně si myslím, že při dnešní různých sítí zaměstnavatelů V ČR to nelze ověřit v USA vůbec. Můj názor. Hezký den.

Chci se zeptat na věc ohledně ESTY.

Plánuji jen na necelých 90 dnů do USA, ale v době cesty budu nezaměstnán, končím k 31.12.19 a na cestu se chystám v dubnu. Mezidobí hodlám vyplnit brigádami.

Chci se zeptat, zdali při vyplnění žádost ESTA, kde uvedu svého posledního zaměstnavatele, zda si někde tuto informaci ověřují.

Rozhodně se nehodlám v USA usídlit, takže si myslíte, že pokud budu vybaven zpáteční letenkou a iterinářem, tak to bude pro ně dostačující informace, že jśem jen turista a ne někdo, kdo chce “osídlit’ Ameriku.

Děkuji

@David:
A v čem ti pomůže nová? Tak jako tak už jsi tam na ESTA byl. Je jedno, jestli máš první nebo pátou. To máš jako s holkou, to, že si najdeš novou, neznamená, že jsi zase panic.
Prostě se zeptejte naháněče do front, jestli můžete jít spolu. Podle mě vás tak pustí.

Ahoj,
chci se zeptat s přítelkyní letíme do New Yorku. Já už jsem tam byl a ESTU mám plátnou ještě rok, přítelkyně do USA letí poprvé a teď si jí dělala. Vím, že se dělí fronta u imigračního na “first time Esta” a pro ty, které už tam na danou ESTU vstupovali. Mohu jít s přítelkyní do fronty “first time ESTA”, aby jsme na sebe nemuseli čekat? Nebo je lepší si udělat novou, aby jsme mohli jít společně? Děkuji za odpověď

@pavel:
To se samozřejmě může stát, že ti to zamítnou. Spíš to ale souvisí s tím, co je tu již několikrát zmíněno. Amíci přestali schvalovat žádosti “obratem”. Teď více využívají těch 72h. Bývá to i napsáno na ofiko stránce v tom červeném informačním pruhu nahoře. Ale i tak se může stát, že to někomu schválí hned.

Byl jsem v USA již 3x naposledy letos v Květnu a nikdy jsem nic neporušil,vždy vše proběhlo v pořádku.nyní jsem si chtěl obnovit ESTU jelikož mě skončila a ejhle,žádost nebyla vyřízena čekejte 72 hodin.To znamená,že mě to taky můžou zamítnout??Co jsem mohl udělat špatně.Děkuji.

takze moja vlastna odpoved na otazku zo vcera :

Dnes som podavala skupinovu ESTA pre 3 osoby,
do kolonky zamestnavatel som dala nazov mojej s.r.o,
funkciu som nevyplnala.

Po odoslani a zaplateni 3×14 USD som cca po 20 minutach
pozrela na moj profil, podla “skupinoveho ID” a ostanych udajov.
Hned mi to otvorilo a vsetky tri ziadosti so samostatnymi cislami ziadostí
uz su “authorization aproved” .

Super rychlost, musim povedat :-)

dobry den,
precitala som si celu diskusiu uplne od zaciatku,
ale odpoved som celkom nenasla , tak sa ospravedlnujem,
2 otazky prosim vas :
1, Vyplnujem teda odpovede v anglictine alebo v slovencine ?
2, ak je mojim zamestnanim konatelstvo v jedno-osobovej sro,
a  budem to vyplnovat to v anglictine, tak som “selfemployed ” ? ,
a uvediem ako zamestnanie nazov sro , a druh zamestnania nevyplnim ?

Dakujem vopred

Zdravím vás chcel by som sa spýtať ohľadom cesty do Ameriky bol som pozrieť tetu v lete na dovolenke na 2 týždne od 13 júla po 31 júla bolo super parádna dovolená na estu som bol a chcem tam ísť znova cca okolo 20 novembra na dva týždne dalo by sa to nemal by som problémy na imigracnom to je zhruba 4 mesiace od vtedy čo som tam naposledy v júli bol lebo čítal som že na estu môžte viackrát vstúpiť ale teraz neviem či aj počas 1 roka

@Marcela:
Požádat můžeš, ale počítej s tím, že ti jí můžou zamítnout. 3 roky uplynou, ale záznam zůstane. A ani, když dostaneš ESTA nebo vízum, tak nemáš vyhráno, ještě musíš projít přes imigrační. Takže si to dobře naplánuj a připrav si co nejvíc podpůrných argumentů.

Zdravím, mám dotaz. V roce 2016 jsem vycestovala na ESTA, bohužel jsem překročila povolenou dobu pobytu, vyčetla jsem, že v mém případě je to na 3 roky. Mohu teď zažádat o novou ESTA, když tam vše pravdivě vyplním? Je vůbec šance nebo bude lepší navštívit ambasádu, když po novém roce ty tři roky vyprší? Díky za info

@Kuba: @Kuba:

Děkuji za tipy. Během posledních dvou dní, budeme spát v LA přes AirBnb, tudíž žádný spaní v autě :) Ale při přejíždění mezi výlety to plánujeme jako jako možnost, když nebude poblíž žádný motel nebo budeme chtít ušetřit. Samozřejmě na nějakém truckstopu nebo v campu, určitě ne někde na ulici, na to se máme rádi. Ještě jednou díky za odpověďi.

@Johny:
Já se spaním v autě osobní zkušenosti nemám, nicméně můžeš mrknout na https://freecampsites.net/ nebo můžeš najít nějaké tipy tady https://www.themandagies.com/how-to-find-free-camping-usa/

@Johny:
Zajímá je první adresa, takže nějaký hotel, motel nebo to Airbnb budou v pohodě. Spaní v autě není nejlepší nápad a rozhodně bych ho nezmiňoval. Předem si zjisti, jak to je se spaním v autě ve Státech/městech, kde to plánujete.

Na přespání v autě bych se vyloženě vykašlal. Kolegyni z práce přijela právě kamarádka co tam žije 25 let a říkala, že je to přísně zakázaný.Dokonce snad i vězení.

Co se týče ubytka, tak do ESTY se dá spousta věcí dopsat. Jinak pokud bude chtít , tak se tě během imig, kontroly zepta, kde bydlite. Tato moznost airbnb je tam hodne casta,

Kamarada se tam ptal na hokej a pak na kolik si vezou penez, cista pohoda prej.

Zdravím všechny, plánujeme s přítelkyní road trip na jihozápad. Teď čekám na vyřízení nového pasu a hned pak si zažádáme o ESTU a zajímlo by mě jak, jak moc se u Vás úředník na imigračním oddělení po příletu zajímal o adresu pobytu v USA? Jde mi o to, že po příletu si budeme mít buď zarezervované něco na jednu noc přes AirBnb anebo vezmem něco na cestě z LA do Las Vegas… Tedy jak moc se řeší jestli adresa sedí, případně vadí, že je to Airbnb a potom už se na dané adrese nebudeme zdržovat? Doufám, že rozumíte o co mi jde :)

Hodláme totiž přejíždět a spát v autě (ano low budget dovolená) a sem tam přespávat v motelech a tudíž žádnou stálou adresu na dobu pobytu mít nebudeme.

Moc děkuji, pokud mi někdo bude ochotný podat relevantní infromace :)

Stejně tak, pokud má někdo zkušenosti s podobným stylem cestování, určitě by se mi hodilo pár rad :)

@Marcel:
Tohle je individuální, dopředu nikdy nevíš a jistou odpověď ti tu nikdo nedá. Zkus ESTA, když to nevyjde, přijdeš o 4,-USD. Pak máš ještě šanci na ambasádě z žádostí o vízum B-2.

Dobrý den, v ESTA dotazníku je otázka 3) Porušili jste někdy zákon týkající se držení, užívání či distribuce nelegálních drog? Mel jsem před rokem a půl problém ze mi po festivalu zastavila policie a měl jsem pozitivní drogovou zkoušku. Dostal jsem 6 měsíců podmínku (již vypršela) a zákaz řízení na 18 měsíců. Chci se zeptat jestli mám šanci dostat ESTU a dostat se přes imigrační kontrolu do USA, když bych chtěl v květnu jet na 3 týdny za bratrancem do jižní Karolíny. Děkuji

@Ondřej:
Nevadí.

Zdravím,
pokud letím po roce do USA, mám tedy stále platnou ESTU, nicméně do jiné destinace – nevadí tedy, že je uvedené místo pobytu uvedené v ESTE odlišné? Děkuji.

@Denisa:
V žádosti je otázka, zda ti někdy bylo zamítnuto vízum. Teď je tvá odpověď kladná. A novou žádost bys měla vyplnit, pokud se u tebe ohledně ESTA změnilo něco zásadního. Podle mě bys na původní cestovat neměla. U nové žádosti ti ale hrozí její zamítnutí. Někde jsme tu dával pohled jednoho z imigračních právníků, který psal, že po zamítnutí žádosti o vízum je neplatná i ESTA a cestovat by se na ni nemělo, že hrozí nepovolení vstupu do USA. Co si pamatuji, tak tu nikdo nic podobného osobně nepsal, takže asi ani nezažil.
Pokud pojedeš, tak dej vědět, jak to dopadlo.

Dobrý den,
Chci se zeptat minulý týden mi bylo zamítnuto vízum B2, ale ESTA registraci mám stále platnou. Mohu vycestovat alespoň na těch 90 dní?

@Olga:
Za mna… V kazdom pripade ESTA alebo viza potrebujes. To je sice pekne, ze mas kupenu spiatocnu letenku a zaplateny hotel, ale co ak nedostanes ani jedno? Ale nechcem strasit

Teraz nedavno tu bol jeden prispevok, ze tiez mal zamietnute vizum vela rokov dozadu a ESTA dostal. Tebe zamietli vizum 18 rokov dozadu. Takze jednoznacne ziadat o ESTA. Ak ju nedostanes, stoji to 4 USD a vies na com si… Viza by som riesil az ako druky krok

@Olga:
A kdy letíš? Stihneš vyřídit vízum?
O ESTA požádat můžeš, ale je tam velká šance, že to zamítnou.

Prosím o radu: má cenu žádat o ESTA, když mi v roce 2001 byla zamítnuta víza? Mám zpáteční letenku i zaplacený hotel v New York.

@Mirek: Dobrý den, já jen uvedu svoji zkušenost. Loni při příletu do NY na JFK se imigrační ptal jestli mám zpáteční letenku a chtěl ji i vidět.

@Petr:
Ano, stačí napsat důchodce.

@Mirek:
U ESTA není dobré mít zpáteční letenku, je to jedna z podmínek, takže je nutné ji mít.
Tohle vše vědí od letecké společnosti. Je to sada více než 30ti položek, co jim dávají. Vědí, tvé iniciále, kdo letenku koupil, kdo a jak ji platil, kde sedíš, co máš k jídlu…
Letecká společnost, která by tyhle informace nechtěla předávat nedostane povolení k letům do USA. Stejně tak pokud tyto informace neodešle do 15min po startu letadla, tak nedostane povolení k přistání, respektive ke vstupu do vzdušného prostoru USA. Teda aspoň tak jsem to kdysi někde četl.

@Petr: psát to nikam nemusíš. Aerolinky poskytují informace o cestujících imigracnimu, takže se to dozvědí tímto způsobem.

Zdravime. Musi duchodce 65 let vyplnovat udaje o predchozim zamestnani? Nestaci vepsat jen duchodce? ESTA uz podruhe. Petr

Dobrý den,
chci se zeptat, jak imigrační zjistí, že mám koupenou zpáteční letenku? Do Esty se nic takovýho nevyplňuje. Koupili jsme letenky od Lufthansy do New Yorku a máme v tom letenku i zpět. Spousta lidí tu říká, že je dobré mít i zpáteční letenku, což máme, ale spíše mě zajímá, zda to musím někam psát?

Děkuji za případnou odpověď :)

Zdravím,
v USA jsem už na ESTA byl. Zajímalo by mě až tam příště poletím, jestli by mi uznali jako zpáteční letenku např. Toronto – Evropa, když bych přiletěl třeba do NYC? S tím, že z nyc do Toronta chci “po zemi”. Dík.

@Lauren: Opoustis letiste a vstupujes na uzemi USA, tudiz pobyt.

@Lauren: Podle webu CBP je potřeba žádat o novou estu při změně pasu, jména, pohlaví, občanství nebo pokud by se změnily okolnosti ohledně otázek na ano/ne (tzn. pokud bys nyní na některou z nich odpověděla ano místo ne). Stejně tak samozřejmě po vypršení esty. Takže ve tvém případě by nová esta neměla být potřeba, stačí si v žádosti aktualizovat adresu pobytu v usa (není to nutné, ale je to lepší).

Zjistila jsem, že nejde měnit třeba pas a tak, ale aktualizace údajů lze: Pokud se vaše cestovní plány změnily poté, co vaše žádost byla schválena, můžete tyto informace aktualizovat prostřednictvím internetových stránek ESTA. Žádost systému ESTA může být aktualizovaná před každou cestou, tak aby odrážela skutečný program, jde mi jen o to, co tam mám úvest pobyt v New yorku nebo tranzitní země, jde mi o to, aby mě pustili z letiště přespat.

@Lauren: Myslím, že ESTA takto změnit nejde a musela bys žádat o novou. Nicméně je to zbytečné. Když se na to náhodou imigrační zeptá, tak odpovíš podle pravdy.

Děkuji, jde mi jen o to, zda mám ESTU změnit na pobyt v New yorku, nebo změnit na to, že jen projíždím, nechci mít s nimi problémy.

Děkuji za odpověď, mně jde spíš o to, zda mám ESTU předělat na tranzit, že jen projíždím, nebo jen změnit místo pobytu na New york místo Floridy, ale budem tu jen pár hodin spát, předem díky. Moc to řeším, ale letím poprvé do USA, tak to chci mít v pořádku.

@Lauren: Stačí pročíst diskuzi výše. Není problém, pokud by se úředník ptal, stačí říct, že se změnily plány.

Dobrý den, s přítelem máme schválenou ESTU, v žádosti máme uvedeno, že jedeme na Floridu. Situace se ale změnila a nyní bychom měli místo Floridy letět do Dominikánské rep. a v USA přestupovat, budeme však v New yorku jednu noc spát, máme tedy upravit údaje v ESTĚ, nebo to mám nechat, tak jak je? Předem děkuji.

Ahoj,
asi takový blbý dotaz, ale mám vyplnit Estu v češtině nebo angličtině?? Moc nevím, kdo sito potom pročítá…. :)
Děkuju

@Jana2:
Nemá to vliv. Přijde mi to sice zbytečné takhle dopředu, ale ničemu to nevadí. My onehdá taky měli ESTA rok předem, protože se nám pak změnily plány a cestu jsme o rok posunuli. Nikdo to neřešil.

@Irena Marková:
Jak psal Viktor, nic nechodí. Stav zjistíš na ofiko stránce. Mají na to 72h, takže už je to jistě vyřízené.

Zapomenula jsem email, který jsem se dala, tak pisu jako Jana 2 :) Letenky ještě nemam, ty budu kupovat az v lednu, jestli to ma nejaky vliv když si to udelam dopredu

Nie, ESTA platí dva roky. Ja som si ju vyplnila tristvtre roka pred cestou, keď som kupovala letenky.

Pokud jedu pristi rok a jsem az moc natesena, je problém,kdyz si ESTU necham udelat ted?

@Irena Marková: Dle mého názoru by odpověď mela bejt k nalezeni primo na webu kde to vyplnuješ, tudíž nic nechodí.

Je potřeba se koukat sama, až to bude “ready” “online” a uvidíš výsledek

I

30.05.2019 jsem si zazadala ESTU abych mohla vycestovat do usa a stále jsem nedostala odpověď..Je možné, že mi neodpoví?nebo by mi měl prijid email o povolení nebo zamitnuti?může mi někdo poradit děkuji

@Franta:

O této stránce jsem bohužel v době vyplňování ESTA registrace vůbec nevěděla, jinak bych se řídila radami z Vaší stránky.
Za Vaši radu Vám moc děkuji. Přeji hezký zbytek večera. :)

@Žaneta:
Když nevíš, co s tím, tak jsi tam tu adresu neměla dávat. Jak se tu všude radí, je třeba to potvrzování adresy opakovat, dokud to neprojde.
Jinak je to celkem jedno, pokud se imigrační na adresu zeptá, tak se kamarádka přestěhovala jinam.

Zdravím, před cca. 3 měsíci jsem vyplňovala ESTA registraci pro mě a moji kamarádku, u mě šlo vše vyplňit bez problému, ale u kamarádky nešla zadat trvalá adresa. Zkoušela jsem to různými způsoby, ale bohužel její trvalá adresa tam zadat nešla, pouze ta moje, kterou jsem tam nakonec byla nucená napsat. Vše proběhlo v pořádku a ESTU mi schválily. Za 3 týdny letím a mám trošku strach, jestli kamarádku nepošlou zpět. Adresu jsem se pokoušela změnit, ale to už nejde. Nevím co teď s tím. Děkuji za každou odpověď a radu.

@Martina:
Není to potřeba. Já teď taky letěl na ESTA se starou prací (jiná firma) a nic se nedělo.

Ahoj všem, ještě jednou si jdu pro radu. Nikde jsem nenašla odpověď zda je nutné si udělat nové ESTA povolení v případě, že jsem změnila práci. Mám přes rok starou ESTU, ale mám tam předchozí pracovní pozici. Díky za pomoc :-)

@Franta: Samozřejmě jsem myslela podat další žádost :-P. Díky za pomoc! :-)

@Martina:
Povolení se koupit nedají, buď ho schválí nebo ne. ;-)
Stačí, když platí při vstupu do USA, pobyt už řeší razítko v pasu.
Viz nápověda na ofiko stránce
Cestování s ESTA
“Je nutné žádat o novou registraci ESTA, pokud behem mého pobytu v USA vyprší platnost aktuální cestovní registrace?
Ne. Stací, když bude cestovní registrace v systému ESTA platná pri príletu do USA.”

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli ESTA musí platit po celou dobu pobytu v USA. Cestujeme s přítelem od 20.6. do 8.7. do SF a ESTA nám končí 27.6.. Mám koupit raději nová povolení? Děkuji za radu! Pěkný večer

@Jana:
S tím nebude problém, ono jim jde stejně jen o první místo pobytu. Dost lidí cestuje a není na jednom místě. Když se imigrační zeptá, tak normálně řekni, kde budete bydlet. To mu bude stačit. Kdyby se náhodou ptal, proč ne tam, co je v ESTA, tak řekni, že kvůli ceně.

Dobrý den,
za týden letíme s přítelem do New Yorku na 1 týden. Prvně jsme mysleli, že celou dobu pobytu budeme v NY, nyní se naskytla možnost jet i do Bostonu. ESTU máme oba schválenou, ale uvedla jsem místo pobytu hotel v NY, nyní bychom museli zajistit i hotel v Bostonu. To předpokládám pro imigrační nebude problém, když na rezervaci hotelu budou v NY jen 3 noci?
Více mě ještě zajímá, jestli si nyní můžeme změnit rezervaci hotelu než je uvedená v ESTĚ, mohl by být na imigračním problém? Jiný hotel vychází cenově líp – oba hotely na Manhattanu.
Děkuji za odpověď

@David:

Domluvit se s urednikem neni problem.

@David:
Já se tam česky domluvil (ale to bylo v 1999), ale i další tu psali, že úředníci češtinu jakštakš ovládají. Mrkni na diskuse u článků o vízech, viz horní lišta, tam toho najdeš víc.

@Franta:
Jinak riskovat to asi nebudu, zkusím vyplnit Estu (třeba mi to povolí) a pak si pokecat na ambasádu a snad udělám dobrej dojem :(

@Franta:

Jenom ještě poslední dotaz…. A na té ambasádě se domluvím normálně česky? Já měl celou dobu za to, že se tam mluví také anglicky jako na imigračním. V angličtině bych jim tam toho asi moc nevysvětlil, znám základní věci ze střední….. Moc děkuju

@David:
Na ambasádě se domluvíš česky, tam je šance to nějak “vysvětlit”. Na imigračním to jde zase celkem rychle, par otázek a další. Je možné, že se na to ani nezeptá. Kdo se mu nezdá jde na secondary. V tomhle se blbě radí. Chtělo by to aby ti s otázkou jako ty, pak zpětně napsali, co zaškrtli a jak to probíhalo. Ne kvůli návodu, jak obalamutit imigrační, ale aby i další věděli, jaké mají šance.

@Franta:
Hmm,tak ted nevim, jestli je lepší čekat na to až mi zamítnou Estu a jít na ambasádu nebo to risknout. Zase tak dobře anglicky neumím a nikde není psáno, že mi vízum na ambasádě dají. A ještě může nastat problém v USA, když uvidí, že jsem v Estě zaškrtl, že jsem byl trestaný….

@David:
Jo, bylo to tu několikrát napsáno. A že jsi nenašel pořádnou odpověď? Buď jsi pořádně nehledal nebo hledáš něco, co tě bude vlastně ospravedlňovat.
Je to tu na webu několikrát, jen zatím, to nebylo o stalkingu. Je to stejné, jako u drog, majetkové trestné činnosti nebo pokusu o přejetí policisty.
Otázka zní:
“Byli jste někdy zatčeni či usvědčeni z trestného činu, který měl za následek závažné škody na majetku nebo vážnou újmu jiné osobě nebo státnímu orgánu?”
Ty určitě nebudeš mít pocit, že to bylo závažné, byla to drobnost, hloupost, kravina. A kolik jsi za to dostal? Jak moc daleko to bylo od horní sazby trestu? Z toho můžeš vycházet, jak to bylo závažné.
Amíci nemají přímý přístup do databáze trestů, můžeš odpovědět, co chceš. Ale co uděláš na místě, když se tě imigrační náhodou zeptá, zda jsi trestaný byl?
Snad nikdo z těch, co se ptali stejně, pak už nenapsal, jak to dopadlo, takže se neví, zda to prošlo nebo ne. Jiní tu zase psali, že jejich známí nic nepřiznali a prošlo jim to.

Zdravím,
mám takový dotaz…Už to tady bylo určitě bylo psáno, ale nikde jsem nenašel pořádnou odpověď. Loni v říjnu jsem dostal podmínku za „stalking“ a mám ji ještě nyní. Nikdy v minulosti jsem trestaný jinak nebyl, bohužel jsem udělal kravinu a je to tak, jak to je. A chci se zeptat, zda když v Estě zatajím, že jsem byl souzen za trestný čin, tak jestli to projde? Jedeme s kamarádem do New Yorku na 14 dní….Pochybuji, že když mi budou elektronicky potvrzovat Estu, že to někdo kontroluje. Všechno mám jinak v pořádku, kromě tohoto bodu v Estě… :(

Moc děkuju za případnou odpověď….

@Petr:
ESTA – Otázky týkající se způsobilosti
8. Zůstali jste někdy na území USA po delší dobu, než na kterou jste měli povolení udělené vládou USA?

Jak odpovíš? Navíc letecké společnosti dávají US úřadům informace o cestujících, takže vědí, kdy jsi přiletěl i odletěl. Nečekal bych, že ESTA bude schválena.

…už přesně nevím, o pár měsíců to ale bylo (cca 3). Takže chápu správně, že mám rovnou žádat o vízum a s ESTOU neztrácet čas?

@Petr:
O kolik jsi přetáhl? Za překročení je maximální trest 10 let zákazu vstupu, to už ti vypršelo . Otázkou ale je, co na to na ambasádě při žádosti o vízum.

Ahoj, v roce 2003 jsem přetáhl pobyt v USA přes tehdejší “bílou kartu” která měla platnost 6 měsíců. Má vůbec cenu žádat znovu o vstup do států i po těch letech??

@Eliška:

Ahoj, samozřejmě letíš na stejnou, do vypršení platnosti.

Dobrý den,
minulý rok jsem letěla do USA přes ESTA a letos letím znova. Chci se zeptat, zda můžu letět na stejnou ESTU (na stejné číslo žádosti) nebo jesli ji musím aktualizovat.
Děkuji

@Franta: jj uz jsen volal do centraly CBX a rekli mi, ze je to brano jako pesi prechod a ESTA neni potreba… jen vypsat nejaky vstupni formular, ktery se pak necha ve schrance. Neni potreba mit ani zpatecni letenku. Po pravde ani nevim jestli se budeme vracet po 2 nebo po 3 tydnech, kdyz se nam nebude libit tak pojedeme jen 2 tydny a pak tyden do Cancunu. Kazdopadne mam dvoji obcanstvi a disponuji jak ceskym tak mexickym pasem, tak doufam ze nebude problem.

@Daniel:
Ono jde o to, že na ESTA tam většinou létají lidé, co žijí v zemích programu. No a ty tam nežiješ. ESTA platí pro cestu letadlem nebo lodí. Pokud dorazíš pěškobusem, tak ji nepotřebuješ, prostě vše vyřídíš a zaplatíš na hranici.
Máš nějaké doklady potvrzující, že žiješ trvale a legálně v Mexiku? Předpokládám, že jo.

@Daniel: vlastne nac to vse komplikovat kdyz lze koupit letenku z Los Angeles do Tijuany a je po problemu… jen bude zapotrebi upravit itinerar cesty. Jeste, ze jsme si vsimli vcas podminky zpatecni letenky

Ahoj. Nekde jsem tu cetl, ze podminka pro vstup na ESTu je mit zpatecni letenku. Ziji v Mexiku a chci vzit dceru do disneylandu, San Diega, Los Angeles. Manzelka i dcera maji viza a mexicke obcanstvi. Chceme prejit pres CBX most v Tijuane do San Diega a stejnou cestou se i vratit. Na ambasade mi rekli, ze prejit pres most by pro me nemel byt problem, ale jak jsem rekl, nebudu mit zadnou zpatecni letenku.

@Ivana:

Díky moc!

Dobrý den,
můj dotaz není přímo o ESTA, ale o eTA, chystám se totiž do Kanady. Tak snad tam někdo z vás byl a poradí. Co si mám představit pod “doklad prokazující dobrý zdravotní stav” o kterém píší na stránkách MZV. To si mám opatřit od svého doktora potvrzení, že jsem zdravá?

@Petra:
Nemělo by to vadit. Ale je pravda, že se změnil důležitý údaj. Oni ESTA schválí jak s č. OP, tak s RČ, ale už nějakou dobu je i v instrukcích, že se jako národní identifikační číslo má použít rodné číslo bez lomítka. To je pořád stejné a nemění se.

@Petra:
Ahoj Petro, podle zkušenosti ostatních, ani jedno ani druhé.
Můžete klidně leťet, číslo občanky v USA opravdu nikoho nezajímá, kdyby si snad imigrační toho všiml, tak se zeptá.
Jinak při změně např. cestovního pasu, by musel ESTU vyplnit znovu jen ten daný jedinec, nikoli celá skupina.

Mám schválenou registraci pro skupinu tří lidí.Jeden z nich má nový OP ale pas zůstává.č.OP jsem tam bohužel uvedla,aktualizovat údaje nejdou.Musím zažádat o novou registraci jen pro toho co má změnu OP nebo pro celou skupinu?Děkuji za odpověď.

@Petra:
Pokud se to aktualizovat dá, tak asi můžeš.

Jsou tam uvedené RČ,ale i číslo OP.Můžu tedy zadat jen aktualizovat údaje?

@Jarmila Denčová:
Co myslíš?
“Od ledna 2016 nemohou do USA vycestovat na ESTA osoby, které v posledních 5 letech navštívily Irák, Írán, Súdán či Sýrii. Tyto osoby musejí vždy žádat o vízum.”

Je tam někde zmínka o tom, že záleží na jaký pas to bylo? Já ji tam nevidím. Pokud se tě tohle týká, tak musíš na ambasádu.

J

Mám dva cestovní pasy. Na jeden jsem byla v Iránu. Esta budu vyplňovat na ten druhý, musím uvést, že jsem navštívila Irán?

@Petra:
Uváděla jsi při registraci č. OP nebo RČ? Pokud RČ, tak novou nepotřebuješ.

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat,zda musím požádat o novou registraci Esta,když budu mít změnu občanského průkazu.Cestovní pas zůstává stejný.Děkuji

@Veronika Doležalová:
Co s tím?
Číst!
Rádi si tu navzájem poradíme, ale některé dotazy jsou vyloženě ignorací informací na tomto webu.

@Veronika Doležalová:
Ahoj Verčo, už je to tu snad tisíckrát…podívej se o 4 příspěvky nad tvým. Je to tu nejčastější dotaz, přitom než napíšeš takovou zprávu, rychleji bys to měla vyřešeno se jen podívat…

V

Ahoj, při vyplňování esty mi nebyla přijmuta adresa (ulice neplatná). Nemohu se tedy dostat dál… co s tím? Musí být použita trvalá adresa? Nemohu tam uvést adresu na které se nacházím?

@Markéta:
Ano, když se bude vědět, kdo ho na letišti má vyzvednout. A pro imigračního mu dejte doklady o pobytu v kempu.

Dobrý den,

může dostat ESTU dítě aniž by cestovalo se svými rodiči?

Chceme poslat svého 11 letého syna na letní camp do USA. Díky za odpověď.

Aktuální info z vyplňování ESTA:

1) stále to bere špatně adresu – jak trvalého pobytu, tak zaměstnavatele. Každopádně trik stále ukládat funguje. U mě asi na 3. pokus uložena adresa zaměstnavatele, na další 2 pokusy šla i adresa trvalého bydliště (to mám ulici i číslo popisné)

2) po vyplnění žádosti mi přišel mail s číslem žádosti

3) vyplňoval jsem v pondělí večer – na stav žádosti jsem se díval po 4 hodinách, kdy ještě nebyla schválena, po 24 hodinách už byla v systému jako schválená

@Petra:
Vyplnit to za ně samozřejmě můžeš. Snad jim to ale nerozhodí CML, když budeš žádost pro človíčky z ČR vyplňovat s emerickou IP. :D

U ségry tu žádost můžou zamítnout, to by pak musela zase na ambasádu zkusit vízum. Ale je to dost dlouho, tak snad to bude v klidu schváleno.

Dobry den, rodice, sestra i jeji syn me chteji na 3 tydny navstivit v USA je mozne vyplnit ESTU za ne? Sestre bylo zamitnuto turisticke vizum v roce 2000 bude s tim nejaky problem?
Dekuji

samozrejme u nas pracujem v polnohospodarstve dufam ze to nebude problem ked do kolnky zamestnanie napisem osetrovatel hovedzieho dobytka

ahojte zdravim vas mam len jednu otazocku ohladom esty v lete idem pozriet tetu do usa na 2 tyzdne na estu po druhy raz nic som neprekrocil dobu pobytu len viete ja pracujem v zivocisnej vyrobe ako osetrovatel hovedzieho dobytka teliat ja to dam do kolonky kde pracujem len ci to nebude problem u imigracneho ze v tejto oblasti pracujem prosim poradte ze ci na nniektore prace dufam netreba vizum

Zdravím,

Mam dotaz k ESTA.

Pojedu do LA, budu tam 3 dny a pote poletim do Kanady, v ESTE jsem tedy uvedla, ze cestuji do USA v ramci cesty do jine zeme ANO, nebudu mit nejake komplikace pri priletu? Dekuji

@Mesi:
Jak jsem psal, smajlík facepalm by se tu nenudil.

@Barbara: @Ivana: Lidi, proboha, CTETE nez se zeptate. Je to tu uz snad stokrat. Proste to zkousejte, dokud to neprojde. Nekdy je to 5x, jiny xkrat.

@Barbara:

Zdravim, mela jsem ten samy problem a to bydlim ve meste. Reseni jsem nasla na netu. Kdyz 5x stale budete jen posilat s touto chybou pak se nahore objevi hlaska zdali na adrese trvate i pres tuto chybu. Dala jsem ano a pustilo me to dal. Esta schvalena.

Dobrý den, co dělat, když formulář esta nebere ulici trvalého pobytu, když je žadatel z vesnice a ulice zde nemají??? :/ …do kolonky všude a vždy se vyplňuje název vesnice a číslo popisné, esta adresu ale najít nemůže. Nevíte někdo kde je zakopaný pes? Děkuji moc za odpověď. B

@Tomáš Paďourek:
Měla by být. Ale píšeš, že ji systém nenašel.

T

Možná @Franta: Možná jsem si mail jenom blbe pamatoval, třeba nic nepřišlo. Jednou jsem na ni vycestoval, tudíž musí byt platna, ne ?

@Alena:
Změna zaměstnání není důvod pro novou žádost.

Lze nějak změnit údaje o zaměstnání? Začala jsem pracovat jinde a nevím, jestli je nutné to tam udávat. Moc díky za odpověď. Web je super, dost mi pomohl.

@Tomáš Paďourek:
Pokud bych neměl jistotu, že mám platnou žádost, tak bych udělal novou.
Opravdu jsi ji poprvé dělal na ofiko stránce? Je mi divné, že píšeš o e-mailu, který ti přišel po schválení.

T

@Franta: Ano, vyplnil jsem to několikrát, nenašlo. V mé kůži bys tedy žádost pro jistotu vyplnil znovu, nebo to prostě nechal tak ?

@Tomáš Paďourek:
Co vím, několikerá vlastní zkušenost, tak žádné potvrzení na e-mail z ofiko stránky nechodí.
Vyplňuješ vše správně? Přesně tak, jak jsi zadal při první žádosti?
Pokud si uděláš novou žádost, tak tu starou zruší.
Cestovat bez znalosti čísla schválení můžeš, imigrační si ji najde v systému. Ale ostatní, kteří se tě mohou ptát (bezpečnostní pracovníci letišť a tak) po tobě číslo mohou chtít. Aerolinky by měly být schopné si schválení zjistit, ale jistota je mít číslo u sebe.

T

Dobrý den, 31.12.2017 jsem vyplnil žádost ESTA, ještě tentýž den mi byla schválena a v roce 2018 jsem na ni vycestoval. Během tohoto měsíce bych chtěl vycestovat znovu, avšak ztratil jsem e-mail, který mi přišel po schválení žádosti, na oficiálních stránkách žádost nemohu dohledat, nelze ji nalést, avšak když jsem zdlouhavě začal vyplňovat novou žádost, na konci jsem byl informován, že již systém jednu schválenou žádost eviduje. Mám si žádost vyplnit znovu ? Můžu vycestovat bez toho, aby jsem znal číslo své žádosti/měl ji vytisknutou ? Není pro mě problém obětovat peníze za administrační poplatek, ale mám strach z opětovného schválení. Předem děkuju za odpověď

@Lenka:
Nechal bych to tak. Tohle není chyba, která by znamenala nějaké problémy.

Dobrý večer,
mám již schválenou žádost ESTA, nicméně jsem ji vyplňovala za mě a za manžela (tedy jako žádost za skupinu). A až teď jsem si všimla, že u kontaktní osoby skupiny jsem zaměnila jméno a příjmení. Nicméně jednotlivé žádosti v rámci skupiny již mám správně.

Musím tedy celou žádost podat znovu?

Děkuji,
L.

@Jarmila:
Dobrý den Jarmilo, odpověděla jste si sama…jste v důchodu, takže “Retired”.
Kdyby je zajímalo po vašem příletu do USA něco víc, zeptají se.

Dobrý den, zajímá mě, co vyplnit v kolonce o zaměstnání, když jsem v předčasném důchodu.
Zaměsnaná nejsem, ale bez příjmu také ne.
Děkuji.

@Zara:
Odeslal jsem jen kus.
Pokud dostal podmínku, tak zákon porušil. Na ESTA to samozřejmě může mít vliv.
Mladý jsou vždy hrozně chytrý a pak se to s nima táhne celý život.

@Zara:
Výpis má možná čistý, ale v opise to podle mě bude pořád.
Jinak jde o to, že v té otázce je “závažné škody na majetku nebo vážnou újmu jiné osobě nebo státnímu orgánu”. Takže ať si zhodnotí, zda to bylo závažné nebo to bylo něco menšího.

Zdravim ak ma priatel z minulosti(pubertalne obdobie) podmienku za držanie drog, ktorá už je zahladená a má vypis z registra trestov čistý, má uvádzat pravdu do ESTA, že teda v minulosti to bolo alebo to tam nedať? A aká je pravdepodobnosť keď to tam dá, že mu bude vstup schválený? Ideme len na pár dní do Los Angeles.

Jde mi o to, ze mám docela hustý fousy, nechtěl bych to kvůli tomu sundavat, ale když bych musel, taky bych to hold udělal no… v pasu kterej je 8 let starej, jsem holobradek

@Patrik:
Berou si otisky, ty máš i v pasu. Vlasy, ani nic jiného, řešit nebudou. ;-)

Zdravím, ještě mám úplně debilnk dotaz. :D na přelomu února a března bychom měli letět do Miami s přítelkyni, ale momentálně jsem zarostlej jak pangejt :D myslíte si, ze to muže bejt problém proč mě nepustit do země? Diky

@Zdeněk Veber:
Odzadu.
Souhlas druhého rodiče bych si vzal pro obě země do USA i do Kanady. Podle mě to bude stačit na jednom papíru. Lepší mít a nepotřebovat, než nemít a potřebovat.

ESTA musí mít všichni, kdo cestují do USA letadlem nebo lodí.
Viz info na ofiko stránce
“PRO KOHO JE CESTOVNÍ REGISTRACE NUTNÁ?
Všem osobám, které využívají Visa Waiver Program, musí být pred vycestováním do USA leteckou nebo námorní dopravou schválena cestovní registrace. Cestovní registrace je nutná i pro deti, které nepotrebují letenku, pokud nemají vízum k ceste do USA. Za osobu, která chce Visa Waiver Program využít, muže žádost podat tretí strana.”

Pro cestu po zemi, ale není potřeba. Vše se vyřídí na hranici při imigrační kontrole.

Z

Dobrý den, v červenci budu cestovat se synem do Kandy. Během této návštěvy chceme také navštívit na 3 dny USA, když Kanadsko – Americkou hranici překročíme autobusem. Musíme mít i v tomto případě registraci ESTA a pokud ano musí jí mít také syn (12 let). Je nutný souhlas druhého rodiče s vycestováním do USA. Děkuji

@Olga: Utok automobilem na policistu patri k nejzavaznejsim trestnym cinum v USA. Pokud policista ridice rovnou nezastreli (pro coz ma plnou podporu v zakonech), muze cekat az dozivoti pripadne trest smrti (dle statu). Zalezi, jak dopadne ten policista. No, a i v CR je auto v podobnych pripadech (opravnene) povazovano za zbran. Bez ohledu na to, jestli si myslis, ze to byla jeho chyba ci nebyla (pokud sedel za volantem, tak zrejme byla). Zadost o vizum bych zkusil a na ambasade se uvidi. Pokud projde ambasadou, videl bych sanci na letisti uz pomerne slusnou.

@Franta: tak pokud to amici berou jako pokus o vrazdu, tak to asi nema cenu tam ani jezdit. Nevim vzdavam to.. :(

@Olga:
Pokud to na ambasádě ukecá, tak je to potom, teda aspoň podle mě, tak 50 na 50. Je možné, že se na to imigrační ptát nebude, třeba to na ambasádě nedají do záznamu. Pokud ale ano, tak je to potom loterie.

@Vašek: takze bude ale lepsi to ani nezkouset :D nejvic vtipny je ze on za to nemuze, ale to je uz jiny prijeh. Kazdopadne dekuji :)

@Olga: Najíždění autem na policistu Američani chápou jako pokus vraždy – a v případě policisty zvláště závažný. Za tohle se v některých státech USA může dát trest smrti. Tady se šance na vpuštění do USA limitně blíží nule. Zkoušet to bych považoval za vyhozené peníze.

@Franta: a kdyz by to proslo na ambasade v Praze, tak by to na letisti v USA pak melo projit bez problemu? Nebo tam je moznost, ze ho pak poslou domu od tam? Kdyz tam bude treba nekdo vic zasadovy.

@Olga:
V USA je auto bráno jako smrtící zbraň a pokus přejet policistu je “na zastřelení”. Takže bych to nezlehčoval ani u nás.
V tomhle případě bych to u otázky “Byli jste někdy zatčeni či usvědčeni z trestného činu, který měl za následek závažné škody na majetku nebo vážnou újmu jiné osobě nebo státnímu orgánu?” viděl na odpověď ANO a tím pádem nejspíš zamítnutí žádosti ESTA. Jak potom dopadne na ambasádě se žádostí o vízum, už je na něm.

ESTA samozřejmě zkusit může, případné zamítnutí ho vyjde jen na 4,- USD. Kdyby to prošlo a imigrační se ho na to potom zeptá (pokud vidí odpovědi z formuláře), tak asi nebude nadšený z odpovědi. Asi bych šel rovnou na ambasádu. Pořád lepší, když dovolenou zruší už pohovor v Praze, než pohovor na letišti v USA.

Ahoj mam dotaz. S pritelem by jsme chteli do usa na 14ti denni dovolenou. Je ale v podmince a ma zaznam v tresnim rejstriku. Cca pred rokem ho pustili z vezeni po tom do 10 mesicu sedel za “utok na verejneho cinitele se zbrani” (to bylo udajne auto, ale to je asi jedno. Podle nich proste zbran) . Cetla jsem ze na estu to nejspis nepujde, a normalni vizum? Nebo je ta esta realna. Bojim se, ze to treba projde, ale pak nas nepusti nekde na letisti dal. Dekuji za pripadne odpovedi

@Patrik: To by být problém neměl. Itinerář cesty a zpáteční letenky by jim měly stačit jako záruka, že tam neletíte rodit.

Dobrý den,

Měl bych dotaz, chystáme se letět na 15 dni do Miami s přítelkyni, ale v tu dobu bude přítelkyně cca ve 4 měsíci těhotenství, není v tom problém pro imigračního pracovníka?

Děkuji

@Radek:
Ano dá se letět opakovaně, po celou dobu platnosti. Tu si můžeš ověřit na ofiko stránce.

Dobrý večer , chystáme se v březnu 2019 do Miami , byl jsem tam v říjnu tohoto roku . Platí mi ještě ESTA nobo musím žádat znovu resp dá se letět do USA opakovaně po dobu dvou let ? Moc děkuji

@Vladimír:
Jak je uvedeno nahoře v článku:
“Od ledna 2016 nemohou do USA vycestovat na ESTA osoby, které v posledních 5 letech navštívily Irák, Írán, Súdán či Sýrii. Tyto osoby musejí vždy žádat o vízum.”
Více o tom je na webu Velvyslanectví USA.

USA a Kanada nemají společný vízový systém. Do USA je ESTA, do Kanady je eTA.

Dobrý den, může být problém získat ESTA do USA a Kanady pokud jsem cestoval na turistické vízum do Íránu?

Zdravím, mám dotaz ohledně ESTY. V červenci mi byla schválena ESTA, pro odcestování do USA. V srpnu jsem dostal podmínku na rok za úvěrový podvod, do kterého mě namočil známý. Co s tím ? Mám nějak aktualizovat údaje v ESTě, bude to mít nějaký další vliv ? Nebo můžu normálně odcestovat, když mám schválenou Estu ? Letím jen na 14 dní na dovolenou. Jde mi o to, jestli to imigrační úředník zjistí při kontrole, že nastala změna. Děkuji za odpověď a radu.

@Josef:
To, co popisuješ, fotky, konverzace, je spíš důkaz, pro svatbu, že je vztah dlouhodobý, aby si nemysleli, že se berete jen kvůli GC. Na dovolenou to za standardních okolností nebude mít vliv. Ale jak píšeš, mohlo by je napadnout, že budeš chtít s přítelkyní ve Státech zůstat, když už tam je zpět.
Prostě teď máte vztah na dálku a svatba není v plánu, jen se za ní jedeš podívat. Tak bych viděl základní linii případného vysvětlování. Ale to až by se ptali na detaily. Prostě jedeš do USA na dovču. Základ je nevymýšlet blbosti. Zeptají se na něco na co si ve své přijatelné verzi nemyslel, zakoktáš se a už se vezeš. Klidně ji požádej o zvací dopis, ten by mohl pomoct.

@Franta: A kdyz uz je ma pritelkyne zpatky v USA? Mame spolecne fotky za posledni dva roky a konverzaci. Chtel bych ji ted navstivit ale nevim jestli by priznani vztahu to ve finale jen neztizilo

@Vašek:

Ahoj, jak se to vezme…opakovane cesty do USA v kratsich intervalech mimo USA, jsou pro imigracniho podezdrele a je treba jej presvedcit ze nejde o “pracovni turistiku.”

nemusi te pustit, zalezi kolikrat jsi uz byl, na jak dlouho, atd

@Radek: ESTA je platná 2 roky od vydání. Počet cest, které na ni můžete uskutečnit, není nijak omezen.

Zdravím , můžete mi prosím poradit – byl jsem v říjnu v USA na ESTU a chci letět opět příští rok v březnu . Musím znovu žádat o povolení ? Děkuji

Ahoj, po kazdem predchozim zamitnuti Viza, musi byt opet podana zadost DS 160.

@Josef:
Špatně jsi si zapamatoval datum napsané v pase? Ale no tak.
Vztah s Američankou, která nežije ve Státech ti moc nepomůže. Těžko se za tebe bude zaručovat. Ona v Indii, ty v ČR, to se bude i blbě dokazovat, že spolu chodíte. Nebo se pravidelně vídáte a lze to doložit?
O smazání záznamu za překročení nic nevím. Překročení do půl roku se řeší individuálně, překročení přes půl roku znamená zákaz na 3 roky a překročení přes rok zákaz na 10 let.
D-160 není vízum ale formulář, na kterém se o vízum žádá.
B-2 je turistické vízum, které se většinou vydává až na 10 let (ale mohou ho vydat i na kratší dobu) a je na něj povolený jednotlivý pobyt až 6 měsíců (povolená doba záleží na imigračním úředníkovi). Cestovat na něj lze opakovaně po celou dobu platnosti a pobyt se dá za určitých okolností i prodloužit posláním žádosti na USCIS.
Pokud ti to zamítli kvůli nedostatečným vazbám, tak to asi moc nesouviselo s dobou pobytu. I když ta byla plánována delší, než vízum umožňuje. Prostě neměli jistotu, že se hodláš vrátit domů. A tvá cesta na ně zřejmě nepůsobila jako turistická.
Na žádost o ESTA bych zapomněl, je tam otázka, zda ti někdy zamítli žádost o vízum. Kladná odpověď může znamenat zamítnutí. Ty máš v záznamech překročení pobytu a zamítnutí víza. Asi bych šel rovnou na ambasádu se žádostí o vízum a měl vše řádně připravené. Ale opravdu řádně. Zvací dopis od někoho důvěryhodného ve Státech, uvěřitelný plán cesty a i doložení potřebných financí…

Dobry den. Rad bych se vas zeptal na jednu pro me klicovou otazku. Pred cca 4 lety jsem prekrocil o 11 dni muj pobyt na ESTA viza v US. Spatne jsem si zapamatoval datum vyprseni viz kazdopadne jsem pred vice nez rokem zadal o D-160 a byl jsem zamitnut urednikem pro nedostatek vazeb na CR Mohla to být ale opět ma chyba jelikož jsem si pravděpodobně spletl víza B2 (10let?) s D-160 (6 měsíců) a zadal jsem o víza na 8 měsíců. Mam spoustu dobrých přátel v Americe a stále ještě neprobadanou větší část země. Plus uz mam dva roky pritelkyni z kalifornie ktera tam ale zatim nezije a dela v indii doktorku. Jednou ale muze prijit nato ze tam spolu budeme chtit jet na navstevu nebo i na zivot. Teď bych chtěl opět žádat. Četl jsem že když jsem nepřekročil ESTA viza o více než 180 dní tak po 3 letech mi bude smazán záznam o předchozím překročení pobytu. Tak teď Řeším jestli žádat znovu o esty nebo jít na ambasádu požádat o víza B2 nebo D 160 , jestli se raději prokázat s pasem z mých cest který je plný razítek a nebo naopak pasem prázdným a nebo jestli mužů nějakým způsobem využít mého vztahu s Američankou i když nezijeme ve státech nebo to radši úplně zamlcet když se tam stěhovat zatím nechystáme. Mockrát děkuji za vás čas případnou odpověď :)

@Draha:
Přečti si diskusi, je to tu několikrát řešeno.

Dobrý den, vyplňuji Estu a zádrhel je u vyplnění ulice, vesnice kde bydlíme nemá ulice a pokud napíšu jen číslo opět hlásí chybu. Co mám tedy zadat? Moc děkuji za pomoc

@Pavel Folprecht:
Abys mohl být v USA na ESTA, tak tam musíš přijet, ty tam ale už budeš. Takže to pro tebe není cesta. Musel bys totiž odletět a zase tam letět, tím to pro tebe ztrácí smysl.
Zajdi ale na stránky https://www.uscis.gov/ a podívej se, zda se dá u J-1 změnit status na B-2. Ale myslím, že to jde. Je ale otázkou, jaké tam jsou podmínky a jestli to budeš splňovat.

@Pavel Folprecht:

Ahoj, tak prvne,Esta neni vizum a nejde ji zkombinovat vubec s nicim…musis proste pozadat o ESTA, online. Ambasada ti ji nevyda.

P

Dobrý den,
příští rok se chystám na vycestovat do USA na WaT na vizum J1 (byl jsem již vloni, už mám tedy nějaké zkušenosti). Rád bych ale v USA zůstal o něco déle, po vypršení J1 a určených 30 dnů na cestování. Lze nakombinovat vízum J1 a turistické ESTA? S tím, že až vyprší J1, budu moci dál v zemi zůstat legálně dalších 90 dnů? Nebude s tím mít například problém imigrační úředník, či už úředník na ambasádě? Pro info, opravdu v USA nechci zůstat nelegálně, mám v plánu se vrátit opravdu max za 90 dní ESTA víza, jen bych rád měl více než oněch 30 dní. Děkuji za odpověď, snad je dotaz srozumitelný.

@Market:
Přímo na https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ máš 2 odkazy – New Application (čili nová žádost) a Check existing application (stav existující žádosti)

Prosím Vás, jak zjistím, zda ta žádost byla úspěšná? Nikde nemůžu najít kolonku na kontrolu již zadané žádosti.

@KATKA:
Vše už je tu zodpovězeno několikrát.
U pasu stačí, když je platný ve chvíli opuštění USA. ČR je v “Klubu šesti měsíců”, takže není nutné, aby pas platil ještě půl roku po opuštění USA.
ESTA platí 2 roky a lze na ni cestovat opakovaně, je také jedno, že se pojede jinam než poprvé. Když bude imigračního něco zajímat, tak se zeptá.

Dobrý den. mám dotaz ohledne esty a pasu. v Červeci jsem byla ze setrou v USA v lednu se chystame zas, ale sestre koncí pas na konci května. tak zda s tim nebudou mít problém nebo si ma radsi udelat novej s novou estou??? a pak take pred tim jsme byli pouze v NYC ale ted by jsme chteli jak NYC tak Miami ale do esty jsme predtim dali ze budem v NYC pouze tak zda nemusim kuli tomu taky novou. Dekuji za rady a odpovedi.

@Patrik:
Můžeš, ale jestli plánuješ cestu do 20.3.2019, tak je to škoda. Dá se cestovat i poslední den platnosti. Stačí, když je ESTA platná při vstupu do USA.

Ahoj, můžu si udělat už novou ESTU, když mi stará platí do 20. března 2019?

@Jan:
Kdysi bylo i na stránkách americké ambasády doporučení, že by se mezi delšími pobyty měly dělat i delší pauzy. Ostatně i z logiky věci je divné, když v USA trávíš více doby než doma. Takže i to doporučení o 180 dnech (cca polovina roku) je vlastně dobré. Standardní turista nemá tolik volna a prostředků.
Jsou lidé, co si to mohou dovolit, ale vždy záleží na imigračním a na tom, jak to před nimi obhájíš. Pro běžného turistu na dovolené je 90 dní na ESTA ažaž a půl rok na vízum je už luxus.

@Franta: Děkuji moc, já jsem se právě dočetl, že do usa můžu max. 180 dní za rok, tak jsem právě znejistěl, ale byla to taková stránka, které se nedá moc věřit, tak jsem si to jen chtěl ověřit. Děkuji moc za radu

@Jan:
Fakt jsi to nikde nenašel? Jen tady na webu je to několikrát a u různých témat. Je to i na stránkách MZV, americké ambasády i na ofiko webu ESTA.

Na ESTA můžeš cestovat po celou dobu platnosti, opakovaně, klidně i několikrát do roka a dokonce i poslední den platnosti, stačí totiž, když platí při vstupu do USA. pobyt už řeší razítko z imigračního. Problém někdy bývá u delších pobytu krátce po sobě. Imigrační to může chápat, jako že tam pracuješ a USA opouštíš jen proto, abys tam zase mohl 3 měsíce být. Psali tu lidé, co je při třetí/čtvrté cestě na 3 měsíce (s krátkými přestávkami) vrátili zpět s tím, že si mají požádat o vízum. Ty máš mezi první a druhou cestou 2 měsíce a teď bude pauza půl roku, tak by to mělo být v pohodě. Ale poslední slovo má vždy imigrační.

Chci se zeptat, v listopadu plánují navštívit New York City přesně na 1 měsíc (17.11 – 17.12) z důvodu zápasu NHL a NBA. Nikde jsem nenašel jak opakovaně můžu na ESTU vycestovat, Já byl v USA už dvakrát a to v roce 2017 na 3 měsíce (16.9 – 11.12) a v roce 2018 na další 3 měsíce (21.2 – 19.5) a teď plánují vyjet zase (pokaždé jsem si dělal novou estu). Chci se proto zeptat, jestli můžu vyjet na novou ESTU nebo, jestli už jsem překročil nějaký limit a musím žádat o vízum. Děkuji

@Franta: Dobře, díky moc, Franto.

@Václav:
Můžeš letět na tu současnou. Imigrační se zeptá, kdyby něco.

Ahoj všem, chtěl bych se poradit ohledně jedné věci týkající se registrace ESTA. Minulý rok jsem byl na ESTA poprvé v Americe a letos tam za pár týdnů odjíždím znovu. Vzhledem k tomu, že ESTA má platnost dva roky, tak vím, že asi budu moct vycestovat na tu loňskou, která stále ještě platí a není třeba žádat o novou.

Chtěl jsme se ale zeptat na jednu věc, abych se ujistil a vyhnul se nějakým případným problémům Tady na stránkách se píše, že o novou registraci je nutné zažádat, samozřejmě, když vyprší její platnost, a pak také, když si někdo změní jméno, pohlaví, občanství, když vyprší platnost cestovního pasu nebo také když se změní odpověď na některou z otázek při vyplňování žádosti. U mě snad jediná změna z těch otázek je adresa pobytu v USA. Budu ubytovaný přes Airbnb tak jako v loni, ale budu jinde, na jiné adrese. Chtěl jsem se zeptat, chápu to správně, že vzhledem k tomu, že adresa pobytu je ale nepovinná (na kterou nemusím odpovídat), tak kvůli tomu nemusím žádat o novou registraci, když se změnít, ačkoliv se vlastně svým způsobem jedná o změnu odpovědi na jednu z otázek? :)

Díky moc.

Dobrý den,

Mám dvě otázky.

1) aktuálně jsem v podmíněném trestu tzv. podmínce (čili mám záznam v rejstříku trestů) může tohle nějak ovlivnit můj eventuální vstup do USA?

2) s přítelkyní plánujeme několikaměsíční trip po severní a jižní americe s tím, že bychom chtěli trip začít v USA poté se přesunout do jižní ameriky a nakonec zpět do USA, takže je celkem dost možné, že nám na tohle nevystačí oněch 90 dní, nevíte jestli se do tohohle limitu započítává i doba kdy jsem byl reálně mimo USA nebo je nutné po opuštění USA znovu žádat o vstup z nějaký cizí země?

Díky!!

@Olina: @Olina:
Ano, i to se může stát. Pokud vás oba nebo jen jednoho imigrační vyhodnotí jako riziko, tak vás nepustí. Psal tu kluk, co letěl s mamkou. Jí pustili, jeho ne. Většinu lidí ale pouští, stačí nedělat blbosti.

@KATKA:
Jak pravil klasik. Lidé bdět… ehm.. čtětě.
Vše to tu je.
ESTA platí dva roky, během té doby můžeš cestovat. Když bude imigračního něco zajímat, tak se zeptá. Takže ty můžeš jet na starou, je jedno, že je skupinová. Máš totiž své vlastní číslo schválení.
ESTA se vztahuje (mimo jiného) k pasu, takže změna údajů sestře nepomůže. Musí požádat o novou.

Přeji hezký den,chtěla bych se zeptat jestli nás(letime s manželem příští rok na Floridu)nemusí emigrační v USA na letišti pustit z letiště,když budeme mít doklad o zaplaceni dovolené a zpáteční letenky.děkuji

Dobrý den. v Červenci jsem byla v USA a v lednu se chystam znovu musim zadat o novou ESTU nebo mohu cestovat s tou co mam?? Plus teda mela jsem spolecnou Estu ze sestrou jako skupina a ji bude koncit pas a bude se delat novy takze staci pozadat o zmenu udaju nebo musime uplne novou estu kazda??? dekuji za odpoved

@Marek:
Je to OK.
Amíci mají, že pas musí být platný 6 měsíců po odletu. Ale ČR je v “Klubu šesti měsíců”, takže stačí, když je pas platný ve chvílí opuštění USA.
S koncem platnosti pasu, ti skončí i ESTA. S novým pasem budeš muset žádat o novou.

Zdravím,

měl bych dotaz ohledně platnosti pasu. Platí v USA tak jako ve většině zemí, že pas musí být platný ještě min 3 měsíce po návratu? Respektive ESTU mám platnou do Března, Pas do Ledna a do US letím v prosinci? Platnost pasu je kratší než platnost ESTY. Je to OK?

Díky

@aneta:
Vyplňuješ to na ofiko stránce? Já mám za to, že přepravce už se tam nevyplňuje.

Ahoj,

potřebuji do esty vyplnit Norweigan, ale nemůžu je tam najít, řešil jste to někdo? Mám tam zadat nějaké jiné aerolinky, i když to bude špatně? Dál mě to nepustí..

Díky

@Marie:
V pohodě, nic neřeš, ESTA platí a to je hlavní. Pokud bude chtít imigrační něco vědět, tak se zeptá.

Dobrý den, mám schválenou ESTU do 4.5.2019. Minulí rok jsme byla v USA a mám vyplněnou adresu ubytování a že zůstávám pouze v USA. Příští týden jedu znovu do USA, ale do jiného státu a jenom na 5 dní poté přelétávám do Mexika. V ESTÉ jsem změnila adresu ubytování, ale nejde mi změnit “Cestujete do USA v rámci cesty do jiné země”. Popravdě ani nevím jestli se to má měnit nebo ne. :-)

Zdravim!
bydlim ted dlouhodobe kvuli praci v Rusku, tim padem letenku si budu kupuvat rovnou z Moskvy a vyrizovat ESTA taky odsud.
Muze to byt nejaky problem pri registraci ESTA?

Mam i druhe, ruske obcanstvi, tak si vudec nejsem jista zda to nebude problem.

nemate nekdo nejakou zkusenost s tim, nebo radu?

Predem dik,

Darja

@Míša: Musi mit vizum

@Marek:
ESTA mu stačí.

Zdravím,
já a přítelkyně celé toto léto pracujeme V USA v rámci programu Work and Travel a v průběhu září se chystáme cestovat. Na cestování by za námi měl přijet i kamarád z ČR. Během cestování máme v plánu jet na Cruise po karibiku. Bude kamarádovi stačit ESTA i na plavbu nebo je potřeba zařídit ještě něco dalšího? děkuji za odpověď.

@Tereza:
Psala jsi tam rodné číslo nebo číslo OP.
Adresa je stále stejná, jen jiný byt.
Ani jedno bych neřešil.

@Míša:
A co to konzultovat s tou US pobočkou? ESTA na práci nestačí. Vízum B-1 je pouze na semináře, školení, kongresy, takže taky asi ne zrovna pro tento případ. Případně zkuste dotaz přímo na ambasádu.

Zdravím,
mám 2 dotazy. Asi před měsícem jsem si zařídila vstup ESTA a vše proběhlo bez komplikaci. Nedávno jsem ovšem ztratila občanský průkaz, může nová občanka (tedy již s novým číslem průkazu) být problém? Nejsem si jistá, jestli se tam i číslo OP vyplňovalo.

Můj druhy dotaz se týká adresy pobytu v USA. Jedu totiž navštívit přítele a ten mi nedopatřením poslal adresu se špatným číslem bytu (vše ostatní ovšem sedí, v podstatě je to adresa jeho souseda). Zjistili jsme to vlastně náhodou teprve včera a odletat mám již příští týden. Co teď? Nějak to řešit (zkontaktovat ambasádu) či to nechat být?

Moc děkuji za jakékoliv rady
Tereza

Dobrý den,
naše společnost potřebuje poslat dva naše zaměstnance do USA na jinou pobočku. Měli by tam být měsíc. Nejedná se o obchodní jednání, budou tam normálně pracovat jakožto technická podpora. Bude jim stačit registrace ESTA nebo je potřeba si vyřídit vízum? Popřípadě jaké?

@Robo: Já už letenky mám, protože jsem nechtěl, aby mi utekl vybraný routing, levnější stejně nebudou. Ale právě bych chtěl co nejdřív po jejich koupi mít jistotu, že můžu vyrazit. A protože nevím, co se těm klukům na imigračním honí hlavou, raději se ptám, jestli zrovna tohle jim podezřelý nepřijde.

@Tom: my sme ESTA klikali v OCT17.. pred kupou leteniek. Letenky sme tiez kupili v OCT17 na JUN18.. no problem

Preco by mal byt? proste si si chcel byt isty, pred kupou leteniek, aby si potom nemal problem

@Tom:
Je jedno, od kdy ESTA bude. Prostě se ti změnil plán a jel jsi později. Minule jsem si jí vyřídili a nakonec jeli až za rok. Teď jsme ji vyřizovali asi měsíc a půl před cestou.

Příští rok v květnu plánuji cestu do NYC. Většina z vás neplánuje na tak dlouho dopředu, ale s ohledem na různé okolnosti jsem si termín stanovil a prostě ho mám rezervovaný. Rád bych si vyřídil ESTA už teď, ať mám tuto nezbytnost vyřešenou a nemusím se jí dál zabývat. Říkám si ale, jestli nebude imigračnímu podezřelé, když se k němu dostavím až po tři čtvrtě roce od vyřízení ESTA. V USA jsem nikdy nebyl, tak bych rád, aby ze mě měli co nejlepší dojem a měli co nejmíň důvodů nade mnou moc přemýšlet. Co si o tom myslíte vy?

@Milan:
To neřeš. Kdyby se ptali, tak řekneš, že jsi mezitím změnil plány.

Ahoj,

právě jsem si udělal ESTU na: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/, ale zadal jsem tam údaj, že bude sloužit jenom jako tranzit. Po zaplacení a schválení jsem zkoušel údaje aktualizovat, ale jde mi změnit jenom email, nevíte někdo co s tím? Plánujeme cestu do Kanady, takže cestou tam to bude opravdu jenom přestup, ale v průběhu pobytu v Kanadě, se třeba budeme chtít vydat do USA a pak se bojím, že by mohl být problém, když na papíru uvidí, že mi byla vydaná jenom k tranzitu a nemám tam vyplněno místo pobytu atp.
Nevíte prosím co s tím? Nebo popř. jestli to je, nebo není problém… Děkuji mockrát za odpověď!

@Jan:
Není třeba dělat novou.

ESTA víza mám platné již rok. Ale změnil se mi zaměstnavatel. Bude s tím problém? Při aktualizaci na ESTA portále mi to povolilo změnit jenom místo kam plánuji jet.

Díky za info, jestli budu muset vyplnit registraci znovu s novým zaměstnavatelem.

@Denisa:
Možné to je, že si budou myslet, že tam s přítelem budeš chtít zůstat celou dobu. Je na tobě, na vás obou, je přesvědčit, že tam jedeš jen na čas a pak se vracíš domů.
Když budete dělat, že k sobě nepatříme, ale letenky budete mít koupenou společně, z jedné karty a budete vedle sebe sedět v letadle, tak jim to taky může být divné. Letecká společnost posílá Amíkův informace o cestujících a je to víc než jen jméno a kam letí. Asi bych se nepokoušel je balamutit.

@Jarda:
Tohle by mělo jít.

Zdravím, můžu letět do USA a mít zpáteční letenku z Kanady, případně i opačně? Díky.

Dobrý den,začátkem příštího roku chci jet s přítelem do USA ,bude tam legálně pracovat.Já si chci vyřídit Estu.Je možný že by me imigrační poslal nazpět kvůli tomu že tam nejedu vyloženě cestovat a tím pádem si můžou myslet že tam chci ilegálně pracovat?Je lepší dělat že k sobě nepatříme a že jedu sama cestovat?Děkuji

@Hedvika:
Ne, nic takového není potřeba. Jinak by to bylo uvedené v podmínkách ESTA.

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda když mám v Esta vyplněné zaměstnání, musím mít s sebou pracovní smlouvu? Někde jsem četla, že si ji lidé berou.
Děkuji.
Hedvika

Na vetsine vetsich letistich v Kanade pri letu do US je uz US immigracni prohlidka pred odletem v Kanade. Do US se pak prileti jako domestic let a uz zadna dalsi imigracni prohlidka neni

Ahoj, chci se zeptat, když poletím do Kanady, kde budu třeba 10 dní, a pak přeletím do USA, je po příletu opět nějaký pohovor či něco jiného?

@Franta: Ano zamítli jinak bych to neřešil a kupoval letenku. Data uchovávají 75 let, ale težko říct, jestli se data “porovnávají” nebo novou žádost berou s čistým štítem žadatele…

@Franta:
@Franta dakujem krasne :)

@Majuska:
Asi to tam napsat můžeš.
Psali tu i lidi, že jim ten nezaměstnaný taky prošel.
Starý zaměstnavatel může být stejně “špatný” jako to, že podnikáš teprve 14 dní. :-) To dopředu nejde říct, jak imigrační zareaguje. Mě se nikdy na práci neptali, ani si to neověřovali u zaměstnavatele. Asi záleží na úředníkovi, jak moc je aktivní a kolik na to má času.

@Petr:
Takže ti to zamítli? Klidně jsi to mohl zkusit hned se správnou odpovědí. Možná by to prošlo. Zamítnutí stojí 4,-USD.
Otázkou je, jestli se dá ten stav ANO nějak rychle “vyléčit”, abys mohl dát NE. Nevím, jak to monitorují.
Pokud by to neprošlo, tak musíš na ambasádu pro vízum. Což je vlastně standardní postup po zamítnutí ESTA.

Ahojte,

pojdem si vybavit self-employed, mozem uz dopredu napisat do esty ze som self-employed? Momentalne som nezamestnana (1 rok), a mam obavu, ze to bude hadzat horsie svetlo na mna ked uvediem zamestnavatela spred roka, ci?

Dakujem.

Ahoj, ve zbrklosti jsem zaškrtl ano na otázku 1 https://chcidoameriky.cz/wp-content/uploads/navod-jak-vyplnit-formular-esta-nutny-pro-vstup-do-usa-bez-viza-6-full.png nemocný nejsem, nebezpečný sobě nebo svému okolí také ne. Pouze beru antidepresiva.

Za jak dlouho bych mohl vyplnit žádost, aby mi byla schválena? Nebo už to přes ESTU nepůjde a budu muset žádat o víza?

Budu ráda za odpověď

@Mirek:
Kamarád nekamarád, svou letenku bych z ruky nedal. Nebo bych měl aspoň kopii společné.

@Andrea:

staci ked je ESTA platna v den priletu.
Egypt nie je problem.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně platnosti ESTA. S přítelem za dva měsíce odlétáme do USA a během pobytu mi vyprší esta, ale při vstupu bude platná týden, musím vyplnit novou?
A ještě by mě zajímalo, za 14 dní máme dovolenou v Egyptě, nebudeme mít problém vstoupit do usa,? Nepatří to do nějakých zakázaných zemí na seznamu USA při vstupu?:))Děkuji za rady

@Mirek:
Teď je mi to docela jasný. V tomhle případě bych měl rozhodně zpáteční letenku 100% s sebou.

@Franta: @Kuba:

Inak ako som pisal a spominal to uz aj Franta, je skratka treba pocitat s tym, ze vas rozdelia a trebars vam nepojde zapnut telefon, resp. vam to nedovolia. Vsetky svoje dokumenty by mal mat vytlacene pri sebe kazdy clen smecky. My sme sa dost poucili :)

@Franta:

No jasne, podozrivy im prisiel urcite, pretoze kazdy sme letenku kupovali zvlast a navyse jednosmernu. Letenku naspat zo Chicaga sme kupovali inokedy a tiez kazdy si ju kupoval zvlast. Tym, ze nas rozdelili, tam bol sam za seba a ked im hovoril, ze su s nim este dvaja chalani, ktori maju aj jeho letenku naspat, tak sa zasmiali akoze jasne, ze to asi rozprava kazdy bez spiatocnej letenky :D Fakticky im bolo uplne jedno, ze dole sme a letenky mame. A aj to, ze som hore vybehol bolo fakticky v rozpore s tym, kam nas poslali – naspat po schodoch sme sa uz nemali vracat. Takze narazit na nejakych neochotnych ho kludne mohli poslat domov a my by sme sedeli pod tymi eskalatormi a cakali nanho doteraz. Skor sme mali stastie, ze som narazil na rozumneho.

Inak neletel prvykrat, lietali sme spolu po Europe velakrat, ale letel prvykrat do USA. Spanielsky vie perfektne, anglicky slabsie, ale nemyslim, ze to bol ten problem. Proste mlady chalan s hotovostou a batozkom, tak mu neverili, ze tam s niekym je a ze vobec ma letenku z USA a nenamahali sa to ani zistovat. Vytlacena letenka zo Chicaga podla toho co im rozpraval bola v tom momente jedinym dokazom, ze si nevymysla.

A uzili sme si to perfektne, az na tento maly zadrhel na zaciatku :))

@Kuba:

leteli sme Barcelona – Los Angeles cez Iberiu. Nebola to spiatocna letenka.
Letenku naspat sme mali zo Chicaga cez WOW air, takze cez APIS nevedeli nic pretoze pre spiatocny let to nevypisujes. Bolo to ako pisem, ked som doniesol letenku tak v priebehu par minut ho pustili.

@Kuba:
Jj. Letěl poprvé, kluci mu řekli, bude to pohoda, drž se nás. Jenže najednou tam byl sám s bídnou angličtinou. Možná ani přesně nevěděl, na co se ptají a odpovídal jen tak od boku. Hlavní je, že se z toho “vysekal” a užil si dovču.

@Franta:
Proto mi přišlo divné, že dle Mirka stačilo ukázat vytištěnou zpáteční letenku a nechali ho být.

@Mirek: @Kuba:
Vše ohledně letu Amíci vědí. Zřejmě jim šlo o to, že kamarád nic nevěděl.
Z nějakého důvodu jim přišel podezřelý a jeho odpovědi je zřejmě nepřesvědčili, tak ho chtěli poslat domů.

Takže spíš nespoléhejte na to, že půjdete všichni k imigračnímu pohromadě a naučte se trasu i údaje ohledně pobytu všichni.

@Roman:
Pokud je ESTA schválená, tak to nech. Když to bude imigračního zajímat, tak se zeptá.

@Mirek:
Můžu se zeptat, s jakou leteckou společností jste letěli a přes jaká města? Tohle by snad měli standardně dostat v rámci ASPI od letecké společnosti (pokud jste kupovali zpáteční letenky).

@Kateřina Svobodová:
ano, dokonca nepotrebujes ani nic tlacit, maju ta v systeme. len je dolezite zobrat si rovnaky pas, ku ktoremu sa autorizacia viaze.

Cerstva skusenost z Los Angeles:
Isli sme 3 chalani na roadtrip, dvaja z nas sme uz predtym v USA boli. Kiosky su v LA spolocne pre vsetkych, teda aj kamarat ktory este v USA nebol, siel s nami na kiosk. Dostali sme papieriky a az v nasledujucej ulicke nas pani rozdelila vlavo/vpravo podla nejakeho identifikatora na listku. Ja s kamosom, ktori sme uz boli, sme iba prisli ku dlhemu stolu ako na porote superstar, kde bolo 5 colnikov, dostali sme bez reci razitko a hotovo.
Kamarat siel na pohovor, nemal pri sebe vytlacenu letenku naspat, poslali ho na secondary screening. Nevedel poriadne anglicky, chcel hovorit spanielsky ale odbili ho ze spanielka sla na prestavku. Ze mame vytlacene vsetky letenky pri sebe my a cakame dole, ich absolutne nezaujimalo. Po 3,5 hod cakania sa mu podarilo na tajnasa zapnut telefon a poslat mi SMS, kde mi opisal kde presne je ta miestnost na secondary screening. Podarilo sa mi tam dostat a pri vchode som zastavil prveho officiera a vysvetlil mu to. Zobral letenku a povedal ze sme prisli za 5 minut 12, ze uz sa mu vypisovali spiatocne papiere. Kamarat bol obratom vonku.
Poucenie: majte vzdy kazdy clen skupiny pri sebe vsetky letenky vytlacene a nespoliehajte sa, ze pojdete spolu ako skupina.

Rád bych se zeptal, jestli jde akutalizovát schválena ESTA pokud jsem v původní registraci a schválení zadal, že v USA jen přestupuju? Ted mám cestu do USA a  rád bych aktualizoval místo pobytu, bohužel na jejich stránkách mi to povolí aktualizovat snad jen email.

Děkuji za odpověď.

@Denisa:
Domluví se tam česky. Angličtina je samozřejmě lepší, když hodlá jet do USA, ale není podmínkou.

Vízum si ted chce samozřejmě vyřídit taky, ale má strach, jet tam jen tak, když by se tam potom nedomluvil. Takže když by jel řešit vízum, nemusí řešit žádného tlumočníka, apod.?

@Denisa:
Na ambasádě umí i česky. Jen nevím, jestli tam něco vyřešíte. ESTA zrušili, takže bude muset asi žádat o vízum.

To potvrzení by bylo nejspíš platné u imigračního, kdyby řešil to překročení. Jak zruší samotné povolení ESTA, tak už nic nepomůže. Akorát je blbé, že to zrušili večer před odletem.

Ahoj, mám dotaz.. přítel loni navštívil USA, před návratem ho zastihl hurikán Irma a zrušili mu let. Skrz to překročil ESTu cca o tři dny. Když se vrátil, řešili jsme tento problém telefonicky s tlumočnici na ambasádě a řekli nám, že stačí mít vytištěné potvrzení o zrušení letu. V lednu jsme se chystali znovu do USA, v noci před odletem přišel příteli mail, že jeho ESTA je zamítnuta, v noci už se nedalo nic řešit, proto jsme jeli primo do Prahy na letiště a tam nás hned u odbavení otočili, že má přítel zákaz vstupu do země a jeli jsme i přes vysvětlování, co nám bylo na ambasádě řečeno, i přes vytištěné potvrzení, že vízum překročil skrze hurikán domů…
No k věci :) chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s ambasádou v Praze, jak to tam chodí? Chceme to dořešit. Problém je, že ani jeden z nás neumí dobře anglicky a nevíme, jestli tam někdo bude komunikovat česky nebo jestli je potřeba si zařídit tlumočníka, apod.?
Předem díky za jakoukoliv odpověď :)

@Lukáš:
Redress number je číslo, které cestujícímu přidělil US Department of Homeland Security (DHS).
Redress number – je číslo pro cestující, kteří měli v minulosti problémy při cestování, kvůli shodě jejich jména s dalšími občany.
https://www.dhs.gov/dhs-trip

Po mě to nikdy nikdo nechtěl, takže více neporadím.

Zdravím, za 9 dní odlétám a měl bych vyplnit nějaké Passport Data v aplikaci Austrian, ale je problém v tom, že je tam potřeba vypsat nějaké REDRESS NUMBER, ale nepíšou o co se jedná a kde ho najdu.
Nevíte kde ho získat ?

@Ivana R:
E-mail ani nepřijde, nic neposílají. Na ofiko stránce se to dá zkontrolovat.
“Zkontrolovat stávající žádost”

Manzel mi vyplnoval ESTU, na formulari si nevsil jestli schvaleno, nebo ne, ale email neprisel…. Da se nekde zjistit, jestli je to schvalene a muzu letet? Diky za odpoved

@RadekPLZ:
Jednosměrná letenka je letenka jen tam. Ty letíš tam (do NY), pak máš něco domestic (do LV) a nakonec letíš domů (ze SF), takže máš zpáteční letenku (respektive letenku pryč). V tom případě ti stačí ESTA. Letecké společnosti Amíkům dávají přehledy a informace o cestujících. Tobě pro případ kontroly stačí rezervace.

Dobrý den,
mohu žádat o ESTA, když budu mít pouze jednosměrné letenky do USA a zpět, nebo si mám rovnou zažádat o vízum? Letíme do New yorku pak z Washigtonu do Las Vegas a pak cesta zpět ze San Francisca. Budeme v USA 3 týdny. Letenky budume mít až ve chvíli, kdy proběhne check-in. Všechny lety již máme zarezervované a zaplacené.

@Kateřina Svobodová:
Jo to stačí. Není to tak složité. Teď už jen projít imigračkou tam.

K

Dobrý den,
již mám v ESTA Application “Authorization Approved”. Znamená to, že už je to zařízené? (Datum expirace je 8. května 2020, tak asi ano?) Přijde mi totiž neuvěřitelné, že teď už, teoreticky, mohu letět do USA? To mi skutečně stačí pouze vytisknout tu stránku, kde je napsáno “Authorization Approved”? Jsem z toho překvapená… vlastně ovšem příjemně. :-)
A kromě ESTA, pasu, letenky a pojištění… potřebuji ještě něco? :-D
OBROVSKY se omlouvám, nemám žádnou zkušenost s cestováním přes oceán…
Moc děkuji za pomoc. :-)
Kateřina

@Vanessa:
Je to jedno. Ta skupinová jen usnadní placení, protože se to zaplatí najednou. Také imigrační pak ví ,kdo pravděpodobně pojede spolu.

Dobry den,
pokud to USA cestuje otec s 9ti letym synem, vyplni “Group of application”, je to tak?
Dekuji

@Irena Zaspalová:
U jiného článku o ESTA to Tomáš vysvětloval. Snad to pomůže.

I

Dobrý den,prosím co mám dělat když ve formuláři ESTA mi nechce povolit ulice a číslo. Hlásí že je to chybné(neobsahuje čárky ani háčky). Už fakt nevím.Děkuji Zaspalová

@Franta: Díky!

Ahoj,
za měsíc letím do Kanady (ETU mám zařízenou) na turistická víza, plánuji jet také na výlet do USA autem. Potřebuji si vyřídit ESTU pro vstup do USA, i když přes hranice cestuji autem, ne letecky?
Díky!

@Jakub:
Pokud je ESTA platná, tak na můžeš jet. Jen jedno, jestli jsi ji dělal jako skupinovou nebo samostatnou. Máš své vlastní číslo schválení.

Abych to ještě upřesnil. O ESTA jsme žádali jako skupina tedy já a přítelkyně. Nyní tam jede ona v květnu na vízum a já bych jel za ní v září až s prací skončí. Musím si tedy žádat o novou ESTA když pojedu sám a ta stávající žádost je udělána na skupinu?

Chci se zeptat. V roce 2017 v dubnu jsem si vyřídil ESTA a v květnu byl 16 dní na dovolené v USA. Nyní chci letět do USA v září za přítelkyní, která tam končí work and travel program a budeme 16 dní cestovat. Musím si znovu žádat o ESTA? Díky za odpověď

@Zuzana:
Podle mě to potřeba nebude. Ale pro svůj klid si to nech někde přeložit s razítkem, to by mělo stačit, kdyby něco.

Ahojte, poprosím vás o radu. Už mám ESTU schválenú a s priateľom chcem precestovať celu západnú časť Ameriky, letenky už máme kúpené aj spiatočné presne o 89 dní, budem mať pripravený aj itinerar. Zaujímalo by ma, že keďže som študentka VŠ ci stačí potvrdenie o štúdiu v slovenskom jazyku alebo mam mat doklad od ambasády ktorý mám potvrdiť v anglickom jazyku? Lebo v skole som sa pýtala na potvrdenie o návšteve školy kvôli ceste do zahraničia a povedali mi, ze po anglicky potvrdenie nevydavaju a ze si mam zohnať tlačivo s ambasády, no dozvedela som sa, ze takéto tlacivo sa vydáva len keď niekto žiada o J1 víza. Mne ide len o to aby ma pustili cestovať s priateľom a pochopili, ze som študentka a nemám dôvod tam zostávať preto som chcela aj zohnať potvrdenie v anglickom jazyku.

@miami: Byli jsme v březnu – přílet byl ve středu (Austrian z Vídně), fronta na cca 15-20 minut ke kioskům. Vloni taky Miami, přílet v pátek fronta na kiosky cca 45 minut jestli si pamatuji dobře.

@Franta: ahoj. Nemá někdo teď zkušenosti z poslední doby, jestli se ve všední den na letišti v Miami tvoří taky takové fronty, pokud člověk cestuje na ESTU? Nebo je imigračka rychlejší než např. JFK atd? Díky

@Martin:
Když se sejde několik dálkových příletů najednou, tak je to hned. My měli v SF kliku, že jsme se k imigračce dostali jako první let, za námi už se udělala dlouhá fronta z ostatních příletů.

Zdravím, chtěl bych se podělit o zkušenost. V březnu jsme s přítelkyní letěli na ESTU do Chicaga (O’hare) a nevím jestli je to tam běžná praxe ale fronta na CBP byla na cca 3,5h. Samotný pohovor trval 5min, ptali se jenom na to jak dlouho tam budeme, co tam budeme dělat a sejmuli otisky. Takže se doporučuju obrnit trpělivostí :-)

Dobry den
Vyplnuji dceři žádost esta a nejde mi tam zadat adresa bydliště, podtrhne se to červeně a hlásí to chybu a nejde přejít na další stránku .Nevíte prosím vás někdo čím to je?
Předem moc děkuji.

Zdravím znovu, minulý rok jsme měli v ESTA uvedeno pozvání od jednoho Američana. Letos už to tak není, mám to radši smazat nebo u pohovoru říct, že za ním neletíme? 2. Mohu u pohovoru říct, že hotel ani bydlení zatím nemáme nebo si aspoň na jednu noc nějaký radši zamluvit a popřípadě ho po příletu a po kontrole zrušit?

Děkuji

@Standa:
Pokud je ESTA platná, tak není třeba nic dělat. Imigrační se zeptá, když ho bude něco zajímat.

Ahoj, minulý rok jsem vyplnil skupinovou žádost, kde jsme byli tři a bez problému cestovali. Letos letíme už jen dva a nevím jestli stačí jen poupravit informace ve stávající žádosti z minulého roka…. Nebo jak? Děkuji za pomoc.

@Radim: Nektere aerolinky nebo zprostredkovatelske weby vyzaduji cislo dokladu pri rezevaci. Nektere aerolinky to vyzaduji doplnit do mesice pred odletem.

Zdravím, mám koupeny letenky(gotogate) do NYC, ale při objednávce po mně nechtěli číslo pasu, jak si letecká společnost ověří zda mám platnou ESTU?

J

@Franta:
Děkuji za info

@Jiří Zaoral:
Když to na ambasádě vysvětlíš, že to byl omyl, tak to bude v pořádku. Klidně s sebou vezmi i výpis z RT.

J

Zdravím
V USA jsem byl již několikrát na dovolené přes ESTA, vždy vše bez problémů. Pár dní zpět jsem ESTU znovu vyplnoval a udělal ( jak jsem později zjistil ) chybu ..zda-li jsem byl trestán a souzen
pro majetkovou činnost atd. Zadal jsem omylem že ano místo ne a odeslal. Cesta tedy nepovolena tak jsem to znovu celé opakoval, opravil a znovu zaplatil ale znovu neschváleno.
Tedy musím zařídit vizum na ambasádě. Otázka je jestli mohu mít potom nějaký problém
pokud vízum dostanu a přiletím do USA

@Monika:
Stačí jí ESTA. Jestli s ní cestujete sama, tak si s sebou vezměte souhlas otce.

Dobrý deň, moja otázka sa týka mojej dcéry. Má 10 rokov, letí so mnou v lete do NY. Môžem aj jej vypísať ESTA? Či potrebuje vízum?

Dobrý den, Cestujeme poprvé letecky. APIS jsem doplnil přímo na strankach Lufthansa, v sekci mé lety. Po dokončení se objevila tato hláška – A schedule change has occurred on this trip. Please acknowledge it and choose your trip options again (seats, meals,…) (15070). Snad nebude nějaký problém.

@Jarda:
Nebude to problém.
USA sice patří mezi země, které požadují, aby byl pas platný ještě 6 měsíců po odjezdu, ale ČR je v tzv. “Klubu šesti měsíců” a díky tomu stačí, když pas platí v době odjezdu z USA, respektive jeho platnost skončí po opuštění USA.
Info najdeš na stránce americké ambasády.

Měl bych dotaz. Letím koncem dubna do USA na 10 dní a pas mi platí do 20.6.2018, nebude to problém? Dohledal jsem na netu, že některé země vyžadujou platnost delší o 6 měsíců, nebo tak něco. Díky Jarda

Ahoj, potřebuji prosím radu. V prosinci jsem byla v NY, měla jsem vyplněnou a schválenou ESTU, vše proběhlo v pořádku. Nyní poletím v červnu do LA s nízkonákladovou společností Norwegian. Chtěla jsem si aktualizovat údaje v ESTA formuláři, ale bohužel mi nejde vyplnit kód přepravce, který je sice povinný, ale právě zmíněnou společnost Norwegian nenabízí. Nevíte někdo co s tím??

Dobrý den, ufff…naštěstí jsme tam právě dali číslo OP….díky

@Katka 1912:
Tohle zrovna změnit nejde. Ale asi to nebude taková chyba. Někdo tam dáví číslo OP, někdo rodné číslo a vždy to projde. Nechal bych to bát. Kdyby se náhodou imigrační ptal, tak je to omyl.

Dobrý den,

mám otázku, omylem jsme vyplnili špatně pole Národní identifikacní císlo, poradíte mi prosím co s tím? Musíme vyplnit žádost znovu, nebo se dá udělat změna?Děkuji za odpověď.

@Patrik:
Jo, když už jsi tam byl, tak můžeš.

Super a ještě jedna věc, v pátek letím do LA, můžu na imigračním využít tu frontu na Returning esta? Byl jsem na stejnou estu loni v NY.

@Patrik: Ahoj Patriku, není potřeba. :-)

Ahoj, jen pro jistotu, když mám nové tel. číslo není snad potřeba nová esta? :) díky.

Zdravim, mam par dotazu na ktere jsem nenasel odpoved.. kdyz odletim do statu na estu je mozne si tam zazadat o vizum f1 a studovat tam napr AJ, popripade prodlouzit pobyt jinym zpusobem ? Bude to dovolena u znameho a rad bych poznal jiny kraj a lidi na dele nez pouze tri mesice.Mam totiz obavy, ze turisticke vizum nedostanu a nerad bych si tim pak ,,zavrel vratka”

Já si vyřizoval ESTU 2x, v obou případech mi to hodilo, že bude vyřízeno do 72 hodin. Nicméně poprvé jsem se podíval cca po 2 hodinách a byla schválená, u druhé žádosti jsem to checknul na druhý den a (cca po 24 hodinách) a taky bylo schváleno. Takže je to podle mě individuální asi nějak podle počtu žádostí. Ale to, že se objeví do 72 hodin je podle mě standardní.

@jana:
Ty důvod tušit nemusíš. Mají na to 72h a je na nich, jak rychle to posoudí. Nikde není psáno, že to musí být obratem, i když ty si myslíš, že jsi bezúhonná. Můžou mít v systému stejné jméno, datum narození nebo podobné číslo pasu u někoho podezřelého. Mohlo přijít více žádostí ve stejnou chvíli. Prostě tě systém pozdržel nebo z nějakého důvodu posunul k další kontrole. Neznamená to, že máš čekat zamítnutí, jen že máš čekat.

Ahoj, právě jsem vyplnila a zaplatila Estu. Objevil se status “v procesu” . O žádosti bude rozhodnuto ve lhůtě 72 hodin. Netuším důvod, proč by neměla být žádost schválena obratem. Kolik procent žádostí se vyřizuje takhle dlouho? Mám už teď počítat spíš s negativním rozhodnutím?
Děkuji za odpověď.

@Petr Novák: Fajn, moc díky za odpověď!

@Liana: Ahoj Liano, nic aktualizovat nemusíš. Ničemu nevadí, že máš v ESTA napsané něco jiného. :-)

Ahoj, v roce 2016 jsem byla na Estu v NY, platnost mám do 11.6.2018 a letos v dubnu jedu do Kalifornie. Mám žádost aktualizovat a změnit tam místo pobytu? Jde o to, že až se mě imigrační bude ptát kam jedu, budu říkat něco jiného, než má v žádosti o estu. Prosím o radu, co s tím?
Díky moc

@Martina:
Nečekej, nedočkáš se.
Přímo na oficiální stránce, kde jsi to, předpokládám, vyplňovala vidíš, zda je to schválené.

Informační e-mail se posílá pouze měsíc před vypršením platnosti.

Ahoj,
v sobotu jsem si vyplňovala ESTU. Všechno jsem vyplnila podle návodu a jsem si jistá, že všechny údaje mám správně. Platba taky proběhla, ale na mail mi nic nepřišlo, žádné potvrzení/schválení. Máte někdo takovou zkušenost? Jak dlouho bych ještě měla čekat a jak případně postupovat když mi nic nepřijde?
Děkuji za odpověď.

@Franta: Děkuji za odpověď

@David:
Na čipu pasu je fotka a otisky, v pasu je rodné číslo. Adresa je v OP. Nová ESTA není potřeba.

Nejsem si jist , ani cestovní pass nemusím měnit, Nevim jestli se zadavala adresa do těch biometrickych údajů.

@David: Ahoj Davide, není to potřeba. Nic aktualizovat nemusíš.

Měl bych dotaz ohledně změny trvalého bydliště . Musím ho měnit v Este ?

@Denisa:
Může být. Imigračnímu se nelže, když na to přijde, tak může dostat jen kázání nebo taky letět domů. Imigrační v tom uvidí, že něco tají a že jeho úmysly nemusí být poctivé. Nebude riskovat a otočí ho.
Taky z toho nemusí být vůbec nic, když to nikdo nebude prověřovat.

Jsou tu lidi, co ve Státech už byli, letěli zase, imigračnímu nelhali, jen se zamotali v odpovědích a letěli domů.

Je to na něm. Jeho risk, jeho peníze za letenku.

Dobry den, chci se zeptat, když příteli bylo před 13lety zamítnuto vízum na ambasádě, teď požádá o Esta a uvede všude, ze ne a schválí mu ho, je možné, ze bude problem na imigracnim v USA?

Ahoj, chci se zepta..chceme teď řešit ESTA a hned následně letenky. ALE termín odletu by byl na konci srpna a já se na konci června vdávám. Nevíte jak řešit tu změnu jména? Dočetla jsem se, že 3 měsíce po svatbě pas platí, tedy poletím na staré jméno a i tak vyplním ESTA? Moc díky za jakoukoliv radu .

@Nicole:
Klidně leť. Když se na to imigrační bude ptát, tak řekni, že jsi plány na cestu jinam změnila a jedeš jen do USA.

Dobrý den, měla bych dotaz. V létě jsem si zařídila ESTA do USA, jelikož jsem věděla, že v blízké době poletím. Bohužel jsem nevěděla kam a kde budu ubytovaná. Když jsem se dostala k bodu vyplnění adresy, tak jsem vyplnila že budu v USA jen přestupovat, abych nemusela zadávat adresu. Nyní vím, kde budu ubytovaná, ale když chci aktualizovat informace v ESTA, tak mohu změnit jen e-mail. Je potřeba zažádat o novou estu nebo to není tak velký problém? Děkuji za odpověď.

@Teres:
Trochu se v té tvé “superkombinaci” pobytů, přerušení, zašití a návratů ztrácím, ale chápu základní princip. Asi jsi to tady moc nečetla, viď?

Vízum B-2 umožňuje pobyt AŽ 6 měsíců. To AŽ je důležité, protože, to kolik to opravdu bude, záleží jen a pouze na imigračním při vstupu. Většinou se dává těch 6 měsíců, ale může to být i méně. Máš letenku na měsíc, tak ti dá klidně jen 6 týdnů, to ti stačí, stejně tak ti klidně dá pobyt na 2 měsíce přesto, že máš letenku a plány na 4. Stačí, že usoudí, že na své plány nemáš dostatek prostředků. Mě se nikdy na peníze neptali, ale při plánech na půl roku je to může zajímat. Ufinancovat to bez možnosti práce, chce mít něco našetřeno. Po povolené době pobytu (schválně nepíši těch 6 měsíců) musíte opustit USA, respektive Severoamerický kontinent, protože pro potřeby imigračního se do toho počítá USA, Kanada, Mexiko a část Karibiku. Takže odjet by to chtělo buď zpět do ČR (Evropy) nebo do Jižní nebo Střední Ameriky, Austrálie, Asie. Asi by zabralo i nějaké zámořské karibské území Francie nebo Holandska, počítají se do EU a na cestu tam stačí náš OP.

Je tu ale i možnost prodloužení pobytu, to je výhoda víza oproti ESTA. Já byl díky tomu kdysi v USA neplánovaně skoro rok. Dnes je to ale složitější, povolují to jen v určitých případech (mě stačilo napsat, že tam chci být déle, uvedl jsem datum do kdy, a že se za mě strejda zaručuje) a je to dražší (já platil $120, pak to stálo 280 a dnes 370).

Také je potřeba brát v úvahu, že pokud se do USA, kde jste byli 6 měsíců, vrátíte za 14 dní, měsíc, a budete tam zase chtít být 6 měsíců, tak budete podezřelí, že tam pracujete a byli jste jen na dovolené.

Píšeš, že tam budete mít karavan, takže je jasné, že mimo USA budete chtít být co nejméně. Ten karavan je další “zádrhel”. Některé půjčovny neumožňují přejezd hranic, některé chtějí to auto vidět/vyměnit každých 30 dní, servis, údržba a tak. Nebo uvažujete, že si tam nějaký koupíte? Ta koupě pravděpodobně vyjde, ale tím to končí. Jako turisté bez trvalé adresy v USA ho nepřihlásíte a nepojistíte.

Jak asi už tušíš cesta do Mexika nezabere. Museli byste stejně odjet i z něj. Navíc nechat tam někde karavan (z půjčovny) bude asi risk. Osobně bych to viděl na dobře naplánovaný půl rok a pak domů. No a třeba za rok další půl rok.

Taky počítejte, že už na ambasádě budou hodně zvědaví, proč vám nestačí ESTA a pak hlavně jak ten půlrok hodláte zvládnout finančně. Jako turisté tam nesmíte pracovat. A asi bych jim vůbec neříkal, že plánujete rok.

Plány to jsou pěkné, i mě by se to líbilo, ale jsem holt více realista než snílek. Takže v klidu s ostatními plánujte a průběžně se klidně ptejte. Můžete sem klidně hodit i některé dílčí plány, někdo vám to tu určitě doplní nebo naopak rozcupuje.

Dobrý den,
Plánujeme road trip po USA a rádi bychom zůstali minimálně rok bez toho, aniž bychom museli lítat do Čech, jelikož pojedeme “obytňákem”. Jestli to dobře chápu, víza nám platí 6 měsíců, poté musíme opustit USA. Kdybychom po šesti měsících sjeli do mexika kde víza nejsou nutná, můžeme tam pobývat až dalších 6 měsíců (Cestou do Mexika se ale pobyt v USA nevynuluje, znamená to tedy že do šesti měsíců se prostě chtě nechtě musíme vrátit do Čech nebo je moje úvaha o “zašití” se do Mexika správná a nevadí když limit na pobyt v USA nám vyprší zatím co budeme v Mexiku?).
Další věc je jak potom přes USA zpátky. Jedna možnost je sjet ještě níž, čímž už se nám lhůta vynuluje a na to samé vízum můžeme zpět. Zajímalo by mě ale jestli je možné například z Mexika zakoupit ESTU a na tu se pak za 90 dní vrátit zpět nebo jelikož jsme se na vízum neotočili v Čechách bylo by to bráno jako že jsme prostě překročili limit? Případně pokud ano, stačilo by se v ČR “otočit” z Mexika, zase se do Mexika vrátit, jelikož tam budeme mít auto, a tím si vynulovat 6 měsíční lhůtu v USA?
Jsme v počátcích plánů a zatím jsme takovou cestu nepodnikli tak mě prosím opravte pokud uvažuji špatně :)
Předem moc děkuji za odpověď a taky za všechny ty články, které nám v plánování velmi pomáhají!

@Dagmara:
Asi bych zvolil stejnou variantu, jako jsem psal Simče nad tebou. Dělal bych, že jsem si toho nevšiml. A kdyby se imigrační ptal, tak bych se omluvil a vysvětlil to jako omyl. Když už je to schválené, tak mi přijde škoda platit znovu. U špatného čísla pasu bych žádal o novou, ale takhle bych to neřešil.

Dobrý den,

chci se zeptat, už mám schválenou ESTU a až teď jsem si všimla, že jsem tam omylem napsala jiné město trvalého pobytu. Musím si vyřídit a zaplatit novou, nebo to mám nechat tak?

@Simča:
To je na tobě. Já bych asi tvrdil, že to byl omyl a neuvědomil jsem si to. Pas budeš mít s sebou, takže uvidí, jak platí.

@Franta:

Ano schválili, ale bojím se, aby nebyl problém na letišti v USA

@Simča:
A schválili to?
Asi bych dělal, že jsem si toho nevšiml.

Tahle informace se změnit nedá. Leda to vyplnit znovu.

Dobrý den, měla bych dotaz. Omylem jsem při vyplňování Esta zadala platnost cestovního dokladu špatně, omylem jsem napsala platnost OP. Co s tím, požádat o novou Esta? nebo se to dá někde opravit? Za pomoc moc děkuji

@Monika:
Není zač.

Je to i na stránkách US ambasády (druhý dotaz)
https://cz.usembassy.gov/cs/visas-cs/casto-kladene-otazky-o-vizech/

@Franta: Mockrat dekuji Franto! ;) Dobrou noc

@Monika:
Je to v pořádku. ČR je v “Klubu šesti měsíců”, takže není nutná platnost pasu ještě 6 měsíců po odletu. Stačí, když v době odletu bude pas platný.

Dobrý den, chtela bych se s Vami poradit ohledne cesty do USA. Potrebuji zazadat o ESTU, za necelych 6 dni bych mela odletat do USA, je to vse celkem narychlo. Ted me ale trklo do oka, ze mi platnost meho pasu vyprsi za necelych 6 mesicu. Nevite, zda Je MIN platnost pasu 6 mesicu podminkou pro zadost a vstup do USA? Nikde jsem se o tom mnoho nedocetla. Predem dekuji za odpoved! :)

@Dominik:
Jeď klidně na tu skupinovou, tam je jen výhoda, že se to pak platilo najednou.
Na hodně velkých letištích už mají “imigrační” kiosky, ty urychlují odbavení. Kdo už někdy v USA byl přes ESTA, tak je může použít. Záleží, jak to kterém letišti mají, někde jdeš stejně přes imigračního, ale ten tě pustí, když máš “účtenku” z kiosku v pořádku, někde je tam jen “dozor” a ten tě bud pustí nebo pošle k imigračnímu, pak jdeš pro kufr a kolem celníka.

Ahoj, chtěl bych se zeptat jak je to s ESTA, minulý rok jsme s kamarády letěli do USA, vytvořili jsme skupinovou žádost (GROUP OF APPLICATIONS). Tento rok poletím do USA znovu (ESTA je tedy stále platná) ale už neletím s tou stejnou skupinou se kterou jsem letěl minulý rok. Musím si tedy požádat o novou ESTU nebo můžu použít tu skupinovou z minulého roku?

Jaký je rozdíl mezi tím když letím na novou ESTU nebo na stávající, když jsme přilétali minulý rok na JFK do New Yorku všiml jsem si nějaké jiné fronty a ukazetele na “Second Time ESTA” znamená to tedy že nejdu k úředníkovi ale k těm automatům nebo je lepší jít rovnou k úředníkům v normální frontě?

@Martin:
Je dobré to tam vyplnit. On se na to, kde budeš bydlet, stejně imigrační někdy ptá.

@Nikola Chvílová:
My si koupili levné letenky v březnu a ESTA jsem vyřizoval až v říjnu, odlet byl koncem listopadu. To “lehké” riziko neschválení je tam vždy, ale pořád se dá ještě zažádat o vízum. Pokud je cena zájezdu dobrá teď, tak bych ho klidně koupil.

@Petr Novák: aha dobře dekuji za rychlou odpoved… A to same musim vyplnit i v letadle pro celniky?

@Nikola Chvílová: Ahoj Nikolo, bez cestovního pasu v ruce si ESTA nevyřídíš, jak píšeš. Nicméně pravděpodobnost schválení vidím na 99,9 %, pokud jsi nezapomněla napsat něco podstatného.

N

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost schválení registrace ESTA. Nikdy jsme v Americe nebyli, ani v žádné muslimské zemi, jsme bezúhonní. Chtěly bychom jet v únoru do New Yorku, ale zatím čekáme na vyřízení pasu, proto registrace není ted možná, ale cena zájezdu je ted před Vánocema velmi dobrá. Proto bych se chtěla zeptat na názor pravděpodobnosti kladné vyřízení registrace ESTA, na prodloužený pobyt do New Yorku (5 dní), neboť bych si nechtěla vyřizovat na tuto krátkou dobu víza. Nebo si mám počkat na pas, poté si vyřídit registraci na ESTA a až poté objednat zájezd.

Děkuji Vám moc za odpověď.

Nikola

@Martin:
Jak píše Petr. ESTA klidně vyplň hned, letenka není pro registraci povinná. Navíc budeš mít dostatek času, na případné vyřízení víza, kdyby ti to náhodou neschválili. Zpětná letenka je vyžadována při vstupu do USA, respektive už při nástupu do letadla bys jí měl mít, jinak tě nemusí pustit na palubu.
Letenku si začni vybírat klidně hned, ať ti neuteče nějaká dobrá nabídka. Tipy najdeš v/u článku Levné letenky do USA: Cena, kdy rezervovat a další rady jak ušetřit

@Martin: Ahoj Martine, klidně si ESTA vyřiď již nyní a vzápětí kup letenku. S ubytováním není absolutně žádný problém, do adresy stačí uvést Airbnb/unknown. Imigračnímu to nebude vadit.

Buď v klidu. :-)

Dobry den
Chci se zeptat v breznu chci odcestovat do USA na floridu a udelat si tak mensi road trip.. Na dva tydny.. Muzu si ESTU vyridit uz ted v prosinci a letenku zakoupit v  lednu? Nebo se to musi vyyrizovat az po zakoupeni letenky.. A dalsi dotaz jak je to s ubytovanim pokud to budu resit pres airbnb a nevim jeste kde budu bydlet pusti me imigracni?! Mam s toho obavy:/ predem diky za odpoved.

@Lukáš:
jeste dodam ze zpatecni letenka je taky z FL. a ano, jedu na esta.

@Lukáš:
ahoj lukasi, diky za odpoved. budu mit zpatecni letenku do mexika (po 14 dnech od priletu) a naposledy jsem tam byla pred mesicem. myslim ze pokud poletim do jineho statu a budu mit zpatecni letenku po kratke dobe, tak to snad nebude problem. nebo myslis ze by mohl byt? dekuji

@zuzana:
Ahoj Zuzano,
jestli letíš na ESTA, tak musíš mít určitě koupenou i zpáteční letenku…tu máš z USA odkud?
Nicméně pro vstup do země, ať tak či onak, by to mělo být jedno.
Také jsem měl letenku Praha-NY a zpět San Francisco-Praha. To, jak se dostanu na západní pobřeží, mě ani nenapadlo, že by imigračního mohlo nějak zajímat.
Možná ještě otázka…píšeš že jsi tam už takto 2x byla…kolik uplynulo od poslední návštěvy?
Přeci jen tam jezdit na 3 měsíce moc často podezřele působí.

ahoj, měla bych dotaz ohledně vnitrostátních letů. letím oficiálně na floridu a pak se potřebuju dostat do californie. kupuju si zvlášť let z ČR na FL a zvlášť let z FL do CA. jde mi o to, jestli se nějak může dozvědět úředník na kontrole že nekončím na FL, ale pokračuju do CA? už jsem tam dvakrát byla (nikdy jsem nepřekročila 90 dní), ale bojím se aby nevyzvídali, proto raději volím let na floridu. a nevím jestli je lepší si koupit let z FL do CA už teď a nebo až na místě na letišti? děkuji za odpověď :) zuzana

@Tibor:
Nejsi první ani poslední, kdo se “někam cpe a nerozumí” :-)
Koukal jsi na odpovědi, takže jsi si jistě všiml, že se tu radí papír/tahák s otázkami a odpovědmi, který ti někdo, kdo AJ ovládá, přeloží. Ten pak rovnou podej imigračnímu. Projdi si články
Imigrační kontrola v USA: Jak jí úspěšně projítPohovor s imigračním úředníkem po příletu do USA: Vaše zážitky a zkušenosti

A dceru popros o zvací dopis, ten je také plus. Stačí mailem a jen vytištěné.

Všiml jsem si odpovědí i od ” Franty”….pokud může i on poradit.
Děkuji T.H.

HTIBOR@seznam.cz

Asi budu vypadat jako blbec co se někam cpe a nedorozumí se…
Jsme s manželkou “už” starší ročník a angličtina kolem nás jen prochází….(jen chabá znalost).
Ale poprvé v životě příští rok o prázdninách poletíme za dcerou do USA na cca 1 měsíc. Její znalost AJ je bezkonkurenční, ale co mi na letišti s imigračním úředníkem a pohovoru !? Je zde přítomný překladatel..

Prosím autora webu o odpověď a radu na email.
Předem děkuji za odpověď T.H.

@David:
Ne. Na práci se běžně neptají.

Ahoj .Za měsíc letím do USA konkrétně do New Yorku na JFK jen na týden jako turista ,mám vše vyřízené Estu ubytování letenky atd. Ale jsem momentálně nezaměstnaný .Bude to mít nějakej vliv na imigračním pohovoru ? Děkuji

@Ondra:
ESTA platí celé dva roky a cestoval můžeš opakovaně. Poslední slovo má ale vždy imigrační úředník.

Dobrý den,

Musím si platit Estu znovu, když jsem byl teď v červenci na 2 týdny v USA a za 3 týdny chci vycestovat znovu? Nejsem si jistý jestli mi povolení od Esty zaniklo po těch 2 týdnech nebo jestli zkrátka platí ty 2 roky a mohu volně vycestovat na 90 dní. Cestuji teprve po druhé v životě a chci si být na 100% jistý!

Děkuji

@Denisa: Ahoj Deniso,
jde o špatný překlad. “V soucasné dobe máte vízum návštevníka.” má ve skutečnosti být “V současné době nemáte návštěvnické vízum”

Dobrý den,

když zapnu stránky ESTA, dole najdu tyto body viz. dole. Ale druhý bod mi nedává smysl. Je tedy potřeba zařídit nějaké vízum návštěvníka, nebo co to znamená?

Kdo jste:
– Jste občanem nebo způsobilým státním příslušníkem země účastnící se Visa Waiver Program.
– V soucasné dobe máte vízum návštevníka.
– Cestujete na dobu do 90 dnu.
– Plánujete cestu do USA za obchodem ci zábavou.
– Chcete zažádat o novou registraci pro jednu osobu nebo o žádost pro dve a více osob.

Předem děkuji za odpověd a hezký den
Denisa

@Tereza:
Není třeba to nikam psát a vlastně není ani kam. Schválená ESTA se nikam nepíše. Vše je v systému, plus mají informace od letecké společnosti.

Dobrý den,
Estu máme schválenou od června, do USA poletíme v říjnu, má se to ještě někam před odletem napsat?( číslo registrace, schválení apod.?)
Děkuji za odpověď

@Daniela:
Ze stránek MZV:
„Od 21.1.2016 platí změněné podmínky pro cestování v rámci bezvízového styku tzv. Visa Waiver Program. Pokud občan ČR cestoval kdykoliv po 1.3.2011 do Iráku, Íránu, Jemenu, Libye, Somálska, Sýrie a Súdánu, nemůže k cestě do USA využít Visa Waiver Program resp. ESTA, ale musí na Velvyslanectví USA požádat o vízum (např. obchodní B1 nebo turistické B2). Stejné omezení se týká i občanů ČR, kteří jsou zároveň občanem Iráku, Sýrie, Súdánu nebo Íránu. Výše uvedené omezení se netýká zaměstnanců státní správy ČR a příslušníků Armády, pracovníků humanitárních organizací a osob, které do uvedených zemí cestovaly za prokazatelně obchodním účelem.“

Dubaj v seznamu není.

@Eva:
Tohle se tu řeší i odpovídá stále. Stačí si to najít.
Delší pobyt = delší pauza. Když se tam ukážeš za týden, 14 dní, tak je hned napadne, že jsi byla jen na “dovolené” a vracíš se do práce.
A musíš vycestovat mimo severoamerický kontinent (včetně Mexika a Kanady) a některé karibské státy. Psali tu i lidi, že je po třetí delší cestě do USA už nepustili.

Pokud máš v úmyslu opravdu jen cestovat a potřebuješ více času, tak zkus vízum, tak je pobyt až 6 měsíců.

Dobrý den, slyšela jsem,že by mohl být problém u migračního úředníka, když jsou v pase razítka z muslimských států, konkrétně Dubaj. Je tedy lepší si vyřídit nový pas před cestou do USA. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,

Můžu se zeptat, na jak dlouho se musí po těch povolených 3 měsících vycestovat z USA, abych si tím vlastně mohla prodloužit pobyt? Je tam povinnost pobývat mimo USA minimálně několik dnů/týdnů nebo jde pouze o to razítko v pase?

Děkuji za odpověď.

@jirka: Ahoj Jirko, řekl bych, že tě do USA pustí. Délku nelegálního pobytu nejspíše neznají.

@jirka:
Taky jsem tam v ty dobe byl ,dokonce 2 roky. Pobyt legalne prodlouzeny nebo resen odlet/prilet. Letos v dubnu po hodne letech jsem prosel za par minut. Dotaz na to jestli jsem uz nekdy v USA byl jsem nikdy nedostal (5x pres imigracni). Ke vsemu mas uz davno jiny pas a pochybuju jak dokazou sparovat cloveka jen podle jmena. Tenkrat se otisky nebraly a rodne cislo v pasu neni. Jak uz jsme psal v jinem vlaknu. Jsi starsi a nepatris do ruzikove skupiny a mozna uz tam ani cesi nejsou rizikovou skupinou.

Zdravím Petře, chtěli bychom se podívat do Států s rodinou asi na dva týdny. Byl jsem tam už v roce 1999-2000 půl roku, samozřejmě jsem to financoval prací(illegal).
Bojím se, že pokud se dostanu k otázce jestli jsem už někdy USA navštívil, odpovím po pravdě ano a délku pobytu tam mají? bude problém?
Děkuji za Tvůj názor

@Petr: Ahoj Petře, e-mail dorazil, děkuji. Chtěl jsem odepsat až po publikování itineráře, ale zatím jsem se k tomu nedostal. :(

Petr

Zdravím Petře,
chtěl jsem se zeptat na e-mail, jestli došel v pořádku nebo spadl zase do spamu? :)

Měj se

Petr

@Anthony: Ahoj Anthony,
1. ESTA nijak neřeš. Máš ji schválenou, není třeba ji nijak upravovat.
2. Cesta v prosinci a konec platnosti ESTA v lednu ničemu nevadí.

V klidu můžeš odcestovat.

Zdravím. Mám možná dotaz, který je podobný některým již zde zaznělým, ale přesně takový jsem zde v diskuzi nenašel, tak se radši zeptám. V Estě mám uvedeno, že nikoho v USA neznám. V té době to byla pravda. Ale nyní budu bydlet místo v hotelu přímo u známých. Tak nevím, jestli to nějak řešit, nebo stačí kdyžtak na pohovoru udat jejich adresu, když se budou ptát a v tuto chvíli nikde nic nevyplňovat..? A ještě doplňující otázka.. Esta mi končí v lednu 2018. Můžu tedy v prosinci uskutečnit cestu do USA, když se ještě v prosinci vrátím, že..? Jen jestli tam třeba není nějaká doba před koncem platnosti Esty, kdy může cestující nejpozději vycestovat.. Děkuji moc za odpověď.

@Petra: Ahoj Petro, ani kontakty v USA nemusíš aktualizovat. Je to úplně zbytečná práce navíc. Hezký pobyt v USA přeji. :-)

Ahoj. Jen se zeptám pro jistotu, všechno si raději ověřují dvakrát :-) uz jsem četla, ze pri existující a platné ESTE nemusím aktualizovat místo pobytu (raději jsem to stejně udělala:-)) v případe druhého vstupu do země,ale co v případe kontaktních mista v USA? Poprvé jsem tam měla hotel z první noci, ale nyní jsme na opačném konci Ameriky. Místo pobytu lze aktualizovat, ale to kontaktní v USA ale uz nejde. Předpokládám, ze to nevadí, ale raději se ptám. Díky

@Monika: Pokud tam není jiná komplikace (např. nedostatek financí či předchozí nelegální pobyt v USA), tak by měla být ESTA schválena.

@Monika:
Moje zkušenost – do ESTA jsem uvedl nezaměstnaný, schváleno během pár desítek minut.
Během čekání na letišti z Prahy na JFK mě slečna ve frontě zpovídala, uvedl jsem vše po pravdě, čili letím jako nezaměstnaný, ale předtím jsem pracoval…říká že to nevadí a ať jí popíšu předchozí práci, s čím jsem pracoval, jaké programy jsem používal, ptala se i na kolegy…vše bez problémů po pravdě a v přátelském duchu.

Jaká je pravděpodobnost, že mi bude ESTA schválena, když nemám stálé zaměstnání. Dostudovala jsem letos a momentálně nemám pracovní úvazek. (V minulosti jsem měla zaměstnání – i na HPP).

@Mike:
Na hranicích je imigračka taky. Pro pozemní přechod není ESTA třeba, ale jsi v systému, takže vidí, co a jak. Pokud jsi v Torontu, tak se jeď podívat na Niagaru a dojdi se na přechod zeptat. Případně se zeptej na http://www.uscis.gov.
V tomhle případě by to teoreticky mohlo jít.

@Franta: díky za info, no mám working holiday, který platí do června dalšího roku, hele a když pojedu do usa autobusem z toronta, je to problém a po 6 dnech zase zpět? nebo jaká je možnost abych se tam dostal

@Mike:
Aha. Neúplná informace. Tak to asi nevyjde. Leda bys z USA odjel max 6.9.2017, pokud dobře počítám. To ti končí ta ESTA z Hawaie. A návštěvu na otočku, ráno tam a večer zpět, asi neplánuješ.
Předpokládám, že podobné podmínky jako ESTA má i kanadská eTA. Takže ti v Kanadě brzy skončí pobyt a tvá cesta do USA by mohl být pokus o prodloužení (další získání) pobytu v Kanadě.
Amíci tomu říkají “visa run”, a proto se vycestování do Kanady, Mexika a Karibiku nebere jako přerušení pobytu. Prostě po 90 dnech musíš opustit USA, a abys tam mohl zase zpět vlastně i celý severoamerický kontinent.

@Franta: NO nachazím se 3 měsícem v Kanadě…

@Mike:
Těch 90 dní (nebo méně, podle toho kolik jsi skutečně dostal) běží, ale počítá se to pro cesty do Mexika, Kanady a některé země Karibiku. Je to proto, aby si “turisté” neprodlužovali pobyt v USA krátkými cestami za hranice. Pokud jsi z Hawaie normálně odletěl zpět do ČR, tak v září klidně můžeš zase letět. Kdyby se imigrační ptal, tak minule jsi byl týden na Hawaii, teď se jedeš podívat jinam.

zdravím, mám dotaz ohledně Esty, kamarád mi říkal pokud jsem byl 8. června (do 15.června) na havaji tak mi stále běží 90 dní, kdy se můžu pohybovat po USA. Na havaji sem byl jenom 7 dní, tak jsme očekaval, když jsem ji opustil tak se mi těch 90 dní vynulovalo…ale prý ne.
Jde mi o to jestli 6. září můžu na týden do USA.
Díky

@Adela:
Nemá to vliv, můžete letět.

@Martin:
Můžeš normálně letět. Imigrační se zeptá, když ho bude něco zajímat.

Mam dotaz ohledne cesty do USA a vizove loterie. V minulem roce jsem se s pritelem prihlasila do VL, samozrejme nas nevybrali, ale nemuze to byt urcity problem, kdyz ted chceme na zhruba 3 tydny letet do USA? Nemyslim to nevybrani, ale tu samotnou ucast ve VL, predpokladam, ze maji pristup k tem informacim, ze se nekdo zucastnil a aby si treba nemysleli, ze se teda chceme do USA vecpat nejak ilegalne a kuli te ucasti nam vstup nezamitli. Ma treba nekdo obdobne zkusenosti, ze se zucastnil te loterie a pak letel do USA?

Dobrý den,

v lednu tohoto roku jsem byl v USA na ESTU, v lednu 2018 poletím znovu. Musím něco vyplňovat nebo jednoduše během dvou let můžu do USA cestovat na ESTU, jak se mi zachce?

Děkuji z odpověď.

@Petr:
Nový pas = nová ESTA

Prosím o radu, mám estu do červen 2018,tuto zimu jsem byl 90dni v USA,vše ok.Nyni se chystám s předstihem požádat o nový pas, protože v době kdy mi končí platnost pasu nebudu v ČR.takze cca za měsíc budu mít nový pas,ale nevím jak to bude s estou,když byla registrována na ten starý pas,který se chystám zrušit.bude platit nadále esta registrována na starý pas,nebo mohu udělat novou estu ? Dík petr

@Miroslav: Ahoj Mirku, záleží, za co byla podmínka udělena a jak budeš přesvědčivý na ambasádě.

Mám dotaz, dostanu vízum když mám v trestním rejstříku záznam?

@Jakub: Ahoj Kubo, to bude bez problému. :-)

@Jakub:
Předpokládám, že ne. Kdyby něco, tak řekni, že jsi se spletl, chybu si zaregistroval pozdě, a už to nešlo opravit. Hlavní jsou osobní údaje o tobě.

Keď som vyplnal formulár nechtiac som do U.S. point of contact, informácie o kontaktnom bode v USA, vyplnil adresu hotelu, ktorý som mal pôvodne zabookovany. Zmeniť sa to uz po schválení nedalo. Má tam však byť adresa niekoho známeho ak by som tam mal. Problém by to nemal byť predpokladám:)

@Hana: Zdravím Hanko, jak píše Franta, je to nesmysl. Já bych si pro jistotu vyřídil ESTA znovu, neboť jméno na ESTA neodpovídá tomu v pasu.

@Hana:
Je to kravina a neznalost člověka, co to v cestovce zadává. To by se pak všichni turisti z ČR jmenovali CZEcosi. Ja vyplňoval příjmení i jméno standardně, jen bez diakritiky a bylo to v pohodě. Teď to hodlám udělat stejně.
V případě problémů na imigračním bych si došlápl na průvodce/zástupce cestovky na místě. Možná to nebude mít vliv (dá se říct, že to byl omyl), ale asi bych se bál, že imigrační může prudit

Dobrý den,
žádost o ESTA za mě vyplňovali v cestovce, protože první část cesty po USA máme zajištěnou přes ně a hradili nám tak i poplatek. ESTA je v systému schválena, ale před příjmením mám uvedenou zkratku země bez mezery, tzn. příjmení je ve tvaru CZEPRIJMENI. Pracovnice cestovky mi řekla, že je to tak kvůli strojovému čtení dat z pasu, která jsou ve spodním řádku uvedena v tomto formátu. Nikde se mi ale nepodařilo najít informaci o tom, že by to tak mělo být. Na ambasádě mi řekli, že se jich ESTA netýká. Můžete mi, prosím, poradit, zda je to takhle v pořádku?

@Nina: Tvuj prispevek je slozite citelny a lustitelny, co chces vlastne rici. Alespon zakladni diaktritiku priste.
Z logiky veci vyplyva, ze tvuj manzel pracuje v USA, tudiz po tobe budou chtit uvedene vizum bez ohledu na to, koho jedes navstivit. Ono samotne “mam tam legalne manzela, ale nechci na zaklade toho vizum, dete mi radeji ESTA” zni podezrele a urednikovi se neni co divit.

@Nina:
“nemyslim z logiky veci ze bych potrebovala manzelska viza”
Já zase myslím, z logiky selského rozumu, že bys je měla mít.
Změnila se nějak rodinná situace? Je to stále tvůj manžel, stále tam pracuje… Pokud ne, tak ti imigrační s největší pravděpodobností řekne to samé.
Ono je úplně jedno, jaký uvedeš důvod cesty, jestli známé v Chicagu nebo Disneyland v Orladu. Stále je to stejná situace, tvůj manžel pracuje ve Státech a ty jedeš do Států.
Doporučuji kontaktovat ambasádu, tam budou vědět, jak přesně postupovat, abys mohla jet za známými.

Ahoj mam.dotaz, v r 2010 rijnu )jsem jela s dcerkou do USA mela schvalenou Estu ale nepustili me dal, pry jsem mela mit manzelska viza( mela jsem v r 2010 v srpnu s mym manzelem co tam dlouhodobe zije.i pracuje na zelenou.kartu na universite)
Z pracocnich duvodu musim zit v CR ale rada bych se tento rok dostala za znamymi v USA Chicago, na Estu, nemyslim z logiky veci ze bych potrebovala manzelska viza Jela bych.jen na navstevu k.znamym na dva mesice Jsou nemocni a rada bych je jeste videla
Myslis ze m sanci se tam dostat pres Estu ? Nic jsem neprovedla, jen me jednou nepustili v Lincoln dal, pry kvuli tomu ze jsem mela mit jiz manzelska viza Budu moc vdecna za nazor a radu dik Nina

@Martin: Ahoj, pokud jedete za známými, můžete tam uvést kontakt na jednoho z nich.

Zdravím, v září letíme cestovat za známýma do USA, co tam jsou na work & travel. Jen to cestování nějak nemáme zcela naplánované. Ve formuláři esta je část – informace o kontaktním bodu v USA. Potřeboval bych poradit, co zde vyplnit. Jestli vyplnit někoho z těch známých nebo prostě napsat adresu náhodného hotelu. Předem děkuji za odpověď.

@Luci: Ahoj Luci, pokud se změnila pouze lokalita (nemáte nový pas atd.), tak je ESTA platná. Ověřovala jsi stav zde: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ ?

AHoj lidičky, prosím o radu. Vloni jsme byli s manželem v USA. Estu jsme měli schválenou a vše bylo bez problému. Nyní v září letíme znovu do USA a měla jsem za to, že Esta platí dva roky. Ale nevím, jak ji mám ověřit, že je platná a že pobyt máme stále schválený. Když jsem to zkoušela na oficiálních stránkách , tak mě to navedlo na nové údaje a platbu, což nechci. Prosím, máte někdo zkušenost?? Od loňského roku se změnila pouze lokalita v USA, kam jedeme, jinak vše zůstalo stejné. Děkuji moc za odpovědi :)

@Franta: tak budu doufat že je to jen podpis :) každopádně děkuji, dám pak vědět.

@moonlight967:
Možná ti to pomůže, možná někomu jinému…má zkušenost: ESTA, zpáteční letenka za 45 dní, přistání na JFK, po kontrole mi do pasu dali razítko s datem na celkem 60 dní povoleného pobytu.
Nechápu podle čeho se rozhodují. Asi mi tam přidal 14 dní rezervu, kdyby se něco pokazilo, nevím.

@zuzana:
Mě zmátlo, jak jsi psala u víz, protože vízum je fyzicky v pase, ESTA ne. Jestli je to vykřičník u razítka z imigračního, tak to může být “jen” nějaká značka, “divný” podpis úředníka.
Pokud je to opravdu výstraha, tak jste se mu třeba úplně nezdáli, ale pustil vás s vykřičníkem a příště se úředník podívá do záznamu. Na jak dlouho jste přijeli, jak dlouho jste skutečně zůstali nebo tak něco.
Fakt netuší a slyším o vykřičníku poprvé, pak dej vědět, co a jak.

@Franta:
dobrý den franto, píšu víz, ale myslím esta :) a právěže mi nepřišlo že bychom působili nevěrohodně, protože se nás zeptali jen na pár věcí a bez problémů jsme prošli… ale itinerář je dobrá rada, raději si to připravím :) děkuji

@moonlight967:
… z tvého dotazu není jasné, zda už tam jsi. Pokud ne, tak bych na imigračním prakticky po pravdě řekl, že tam budu 1 nebo 2 měsíce. A osobně bych to formuloval spíš tak, že tam chci být dva měsíce, ale nevím zda se nevrátím už po měsíci. Imigrační jsou většinou normální lidé a tak ti myslím nedá schválně jen měsíc, když mu řekneš, že plánuješ až měsíce 2. Mě dal 3 i když jsem řekl, že jen na 20 dní. Viděl jsem, ale i zkušenosti, že jim dali jen tolik kolik řekly. Pokud by si řekla, že měsíc a chtěla by si tam být až dva, tak by to bylo klasické: “líná huba, holé neštěstí” :-)

@moonlight967:
Pokud nemáš tu nejlevnější letenku, tak by možná stačilo jí přebookovat. Jinak, samotná one-way letenka zpět bude asi drahá, tak s tím počítej.
ESTA platí dva roky, jeden pobyt je limitovaný těmi 90 dny max. Kolik můžeš zůstat, záleží na imigračním, podívej se pak v pase na razítko, bude tam datum.

m

Ahoj, chtěla ¨jsem se zeptat. Cestuji do USA na ESTU, ale letenku zpáteční mám na necelý měsíc. Když bych se rozhodla a chtěla zůstat déle, např. o měsíc a koupila si tedy za ten měsíc novou zpáteční letenku. Byl by to nějaký problém? Nebo ESTA platí na 90 dní, ale nijak nepodmíněně omezená určitým časem? Díky

@vojtěch:
Tohle je často opakující se dotaz.
Není potřeba nic měnit. Pokud to imigračního bude zajímat, tak se zeptá.

Dobrý den. Mám Estu cca pul roku. V Dotazníku jsem vyplňoval, že je pro tranzitní cestu (přestup na floridě cestou do jižní ameriky). Tentokrát se chystám zůstat cca 14 dní v NY. Je potřeba kvuli tomu měnit kolonku tranzitu na pobyt?
Děkuji

@zuzana:
Tak to těžko říct. Kromě vykřičníku nepíšeš nic dalšího. Asi jste nepůsobili dost věrohodně. Píšeš víz, takže jste byli na ambasádě a máte B-2?
V každém případě na tohle asi rada není. Budeš to muset risknout. Udělej si na cestu itinerář a rozpočet, v případě potřeby to použij na podporu své cesty.

dobrý den, mám dotaz. vloni jsme jeli s kamarádem do usa na necelé 3 měsíce. kontrolou jsme prošli s pár dotazy, vše ok. ale udělali si u našich víz červený vykřičník. nevíte co to znamená? chtěla bych jet znovu do usa (tentokrát jen na 14 dní), ale nerada bych měla při vstupu do usa problém. děkuji a hezký den, zuzana

Z

@Petr Novák: Moc děkuji za odpověď, snad to bude v pohodě :)

@Zuzana Dolinay: Ahoj Zuzko, tohle nebude problém. Nové jméno tam můžeš uvést a případně to imigračnímu na přepážce vysvětlit.

Z

Dobrý den,

omlouvám se, pokud už se tady toto téma řešilo, ale nenašla jsem to.

Před dvěma týdny jsem se vdala. V srpnu letíme s manželem do Kostariky. Letenky jsme kupovali už dříve, tedy na jméno za svobodna, což by neměl být problém, protože pas platí (snad) ještě 3 měsíce po svatbě a ve světě tudíž nikdo neví, že jsem vdaná a mám jiné jméno. Ale nenapadlo mě, že vlastně budeme muset vyřizovat ESTA, protože máme mezipřistání v USA… A teď se trochu bojím, jestli to nebude problém. Budu uvádět své jméno totožné s pasem, tedy za svobodna, ostatní údaje jsou stejné. Co mám vyplnit například do kolonky, zda jsem známa i pod jiným jménem nebo přezdívkou? Mám tam napsat své manželské jméno? Nemůže z toho být problém, kdyby zjistili, že už jsem vlastně vdaná? Zda je tam přímo dotaz na stav nevím, tak daleko jsem se nedostala…
Mockrát děkuji za odpověď nebo radu!

@Franta: Aha, děkuju za info! :-)

@Pavel:
Je to na tobě, ale nic už doplňovat nemusíš. Imigrační se zeptá, pokud ho to bude zajímat.
V letadle dostaneš formulář pro celníky, tam se pobyt nevyplňuje.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli mám dodatečně doplňovat informace do ESTY, kde budu ubytovaný, když jsem si rezervoval hotel až po vyřízení ESTY a když jedu do USA na necelé tři měsíce cestovat a pokaždé budu bydlet jinde. Mám popřípadě uvést první hotel, kde budu? Nebo stačí doplnit info až ve formuláři, který dostanu v letadle?
Díky!
Pavel

@Petr:
Ahoj Petře,
1. Američané si to u českých orgánů prověřit nemohou. Pokud u zmíněné položky zatrhneš “ano”, musíš pak napsat více vysvětlujících informací. Na jejich základě pak obvykle úředník rozhodne, zdali můžeš vycestovat do USA.
2. Vzhledem k tomu, že marihuana je v řadě států USA v různé míře povolena, nemyslím si, že by to byl problém.
3. Řekl bych, že vízum nebude třeba.
4. Stát se to může. Ale pokud jsi drogy nedealoval, nezdá se mi, že by v tomto byl problém. Američanům jde vždycky o posouzení, jakou představuješ hrozbu pro zemi.

@Jana:
Už tu pár lidí psalo, že je při čtvrté cestě vrátili. Vždy tam byli (skoro) 90 dní a jeli zase cca za tři měsíce. Takže doporučuji to moc nepřehánět. nevím, jak dlouho tam bude přítel pracovat, takže si podle toho rozvrhni cesty. Osobně bych ale na další dlouhou cestu nejel dříve než za půl roku. ESTA je pro turisty a časté dlouhé pobyty vypadají spíše jako cesty za prací, než dovolená.

Dobrý den,

Mám přítele který pochází taky z CR, je momentálně pracovně v USA.
Jak je to s vycestováním na povolení ESTA, po jaké době mohu opět vycestovat do USA, abych ho navštívila ? Byla jsem zhruba 83 dní ve Spojených Státech a teď jsem zpět doma.

Děkuji

Dobrý den,

měl bych dotaz, který tu již jednou zazněl, ale s ne zcela jasnou odpovědí. Chci jet do USA na cca 7 dní dovolené a jsem momentálně v podmínce za držení marihuany. Nejsem si teď jist, jak postupovat. Chtěl bych se zeptat
1) Jak se v tomto ohledu prověřují údaje zadané do formuláře ESTA, můžou američtí úřednící nahlížet do výpisu z rejstříku trestů? Když mi pak rejstřík vymažou, mohou se i potom Američané dostat k této informaci, nezajímá je trestní rejstřík, ale jestli byl člověk někdy souzen. Tedy má smysl zkoušet lhát do dotazníku?
2) Je možné získat schválení, když odpovím po pravdě? Někde jsem četl, že ESTU nemůže dostat osoba, která dostala trest vyšší než 5 let, což není můj případ. Na druhou stranu je tam otázka přímo na tresty související s kontrolovanými látkami, tedy to se jim obzvláště nelíbí. Má tedy smysl to zkoušet touto cestou?
3) Jaká je šance získat za této situace vízum? Když ten trest nebyl delší než 5 let, tak vízum vydají nebo pokaždé někdo hodnotí konkrétní případ, tedy charakter tr. činu, kdy se to stalo atd. a na základě toho rozhodne. Je vůbec možné, že mi ho dají? Trestný čin se stal před 7 lety, rozsudek padl minulý rok. Jsem v posledním ročníku VŠ, mám tu rodinu, byt , firmu.
4) V případě, že bych ESTU nebo vízum dostal, tak v obou případech se může stát, že úředník na letišti bude mít na věc jiný názor a pošle mne zpátky?

Děkuji.

počas 30 dni ked mam na cestovanie ked to stihnem je v pohode

zdravim chcel by som sa spitat idem do usa na work and travel do bostonu na 3 mesiace na j1 viza po skonceni prace campu som si objednal letenku do mexica do cancunu ,ale 23 septembra mam odlet z usa do europy 23 septembra mozem sa vratit do usa ked im ukazem letenku imigracnym chcem sa spitat mam si estu urobit ci ma musia pustit ak im ukazem odlet do europy vdaka za kazdu radu ja si estu urobim ak bude treba

@martina: Ahoj Marti, napiš tam třeba student. Na této otázce se chleba lámat nebude. :-)

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, pokud jsem student, ale zároveň i pracuji, co je lepší vyplnit do ESTA, že jsem student anebo self-employed? Děkuji!

@Vojtěch Měsíček:
Šanci máš skoro vždy. Měl bys odpovídat popravdě. Oni si každého turistu neprověřují do detailu. Může se ale stát, že budeš imigračnímu podezřelý a pošle tě na Secondary Inspection, tam už jsou zvědavější a pokládají otázky tak, že se člověk klidně prozradí sám nebo podřekne.
Je to na tobě. Můžou a nemusí na to přijít.

@Eliška:
Vliv by to mít nemělo, bylo ti 7, takže odmítnutí určitě nebylo kvůli tobě. Spíž z obavy, že tam celá rodina zůstanete jako babča.
V žádosti ESTA bys měla popravdě napsat, že ti bylo vízum zamítnuto. Je otázkou, jestli i v tvém případě to bude znamenat zamítnutí žádosti. Pokud ano, tak v případě žádosti o vízum, jim to předchozí zamítnutí snadno vysvětlíš při pohovoru.

V

Dobrý den,
mám problém spáchal sem trestný čin ( držení marihuany), mám šanci být vpuštěn do USA na Estu ? má cenu zkoušet vyplnit v estě že sem se ničeho nedopustil? mohou mě odhalit ?

Dobrý den,

zajímalo by mne, zda může mít vliv na vycestování do USA skutečnost, že v době, kdy mi bylo 7 let, žádali moji rodiče o vízum pro sebe včetně mě, které nám nebylo vydáno a do USA jsme neodcestovali. Předpokládám, že na ESTA to asi mít vliv nebude, ale kdybych žádala o vízum? Dále by mne zajímalo, jestli moji žádost může ještě ovlivnit fakt, že moje babička v té době v USA nelegálně žila a pracovala cca 2 roky a poté se vrátila zpět do ČR.

Děkuji.

@Jana: Dobrý den, Jano, přesně tak to je. :-)

Dobrý den,
pokud tedy přijedu po zemi, nepotřebuju ani ESTA ani víza? To je zajimavé:-).

@Jana: Dobrý den, Jano, pokud do USA přicestujete po zemi, ESTA nepotřebujete.

Dobrý den,
jak je to s ESTOU, když přijedu do USA z jiné země pozemní cestou?

@Pavla Havlikova: Dobrý den, místo pobytu a číslo letu není nutné aktualizovat. ESTA je nadále platná.

P

Dobry den, mam schvlanou ESTU jiz 6 mesicu, letim do USA v cervnu a chci se zeptat, zda je nutne nekde aktualizovat misto pobytu a cislo letu a zda je to povinne. Litam do USA vcelku pravidelne a tentokrat mi pri zadosti nepsali, abych to nekde aktualizovala a zda je to bez poplatku. Moc dekuji odpoved

@David:
Některé údaje se dají editovat na ofiko stránce, ale není to nutné. Informace o letu dostanou od letecké společnosti, a když je bude zajímat o pobyt, tak se zeptají při pohovoru.

Nejlevnější půjčení auta v USA