Jak napsat zvací dopis do USA + soukromý a obchodní vzor ke stažení

Zvací dopis (letter of invitation, invitation letter) napsaný a podepsaný Američanem je dobrým podpůrným dokumentem při žádání o vízum do USA. Zvací dopis je nutné přinést na americkou ambasádu na vízový pohovor. Vzor dopisu si můžete stáhnout ve Wordu (klikněte na fotku níže), nebo zkopírujte níže uvedený text.

Zvací dopis do USA

Vzor soukromého zvacího dopisu do USA

August 10, 2014

Mike Sponsor
210 Sea Colony Dr
Santa Monica, CA 90405
USA
Phone Number: (212) 555 0123
Email: visitors@email.com

To:

Jan Pozvaný
Na Trávníku 554
517 01 Rychnov nad Kněžnou
Czech Republic
Dear Jan,

I invite you to visit us and spend your vacation in United States with us. We have a plan to visit Grand Canyon and Las Vegas. It will also be an opportunity for you to experience the American culture and lifestyle.

I will be taking care of your entire USA tour expenses, including the round trip air fare, housing, medical insurance, food and all your other personal expenses.

I’m looking forward to seeing you soon.

Sincerely,

Mike Sponsor

Mike Sponsor

Vzor obchodního zvacího dopisu do USA

August 10, 2014

Kansky and Partners Ltd.
8651 Mountain View Dr
Las Vegas, NV 89146
USA
Phone Number: (258) 555 9876
Email: boss@kanskyltd.com

To:

U.S. Embassy in Prague
Tržiště 15
118 01 Praha 1 – Malá Strana
Czech Republic

Petr Novák
Firma s. r. o.
Americká 1293
149 00 Praha 2
Czech Republic

Letter of invitation for Mr Petr Novak

The above named company is inviting Mr Petr Novák again to New York on or before 26th of August 2014 for finalisation of our business discussion. The revisit of mr Petr Novák to the US will afford the company an opportunity to finishing touches on the joint venture agreement.

We will once again take adequate care of Mr Petr Novák throughout his stay in New York which will not be more than Five (5) working days.

The company will appreciate kind gesture by issuing Mr Petr Novak with B1 visa to the United States to enable him attend this very important business venture meeting this month.

Thanking you in anticipation of cooperation.

Yours Faithfully,

Josh Kansky

Josh Kansky
Kansky and Partner Ltd.

Diskuze k článku (15 komentářů)

Adriana (4)
13.7.2015
14:03

Zdravím,

v srpnu se chystám za kamarádem do USA, kde mám v plánu být po celou dobu Esty. Co se týče zvacího dopisu, stačí, když mi jej kamarád poslal na email? Nebo je potřeba písemně poštou?

Moc děkuji za odpověď

Odpovědět
Martina (1)
17.12.2015
6:48

Dobry den,
navazuji na predchozi dotaz.Muze byt zvaci dopis zaslany emailem nebo musi byt postou?

Moc dekuji.Martina

Odpovědět
Franta (2140)
17.12.2015
17:27

Měl by stačit email s kontakty na odesílatele, osobu, která se za tebe zaručuje.

Odpovědět
Marie (1)
25.10.2016
14:47

Dobrý den, chtěla bych letět na Floridu se svým pejskem (5kg) a nevím co je potřeba pro povolení vstupu na území Floridy

Odpovědět
Klára (2)
25.10.2016
22:40

Dobrý večer,

plánujeme cestovat do USA celá rodina – 2 dospělí a 3 děti. Chceme strávit u známých cca 2-2,5 měsíce. Letenku máme zpáteční, hotel bookovat nebudeme, budeme bydlet právě u známých. Mám trochu nerva ze vstupního pohovoru. A) letíme celá rodina B) letíme na dlouhou dobu (možná podezřele?) C) nemáme zajištěné bydlení D) asi nebudeme mít požadovaný obnos peněz s sebou na tak dlouho dobu (???) – peníze nám budou plynout na účet z ČR postupně (renta), hotovost budeme mít omezenou a aktuální stav účtu při příletu do USA asi nebude úplně naditý.

A k dotazu: POMOHL BY ZVACÍ DOPIS OD RODINY U KTERÉ MÁME TRÁVIT NÁŠ POBYT?

Díky předem!

Odpovědět
Franta (2140)
25.10.2016
23:03

@Klára:
Zvací dopis souvisí s bodem C. V dopise vám známí potvrdí, že u nich budete bydlet po dobu vaší dovolené. Bod D bych nijak extra neřešil, mě se nikdy na peníze neptali.
Bod B může nastat, ale vždy se to dá nějak popravdě okecat. Říct, jak to je a nevymýšlet uvěřitelné blbosti.

Odpovědět
Pavel (3)
14.2.2017
6:33

Dobrý den můj dobrý kamarád má v USA firmu a chtěl jsem se zeptat kdybych u nej chtěl pracovat na území USA o jaký typ víza bych měl zažádat a jaké dokumenty budu potřebovat? Děkuji mnohokrát

Odpovědět
Franta (2140)
14.2.2017
7:58

@Pavel:
Kamarád nekamarád, pokud neumíš něco výjimečného a na danou pozici nemůže dosadit Američana tak zapomeň. Získat pracovní povolení do USA není jednoduchá záležitost.
Koukni sem a pročti si to rovnou celé. Pokud se do toho aktivně nevloží tvůj kamarád a nepustí se do boje s úředníky, tak sám nemáš šanci. A nemusíš ji mít ani když ti bude pomáhat.

Odpovědět
Mesi (441)
14.2.2017
23:25

@Pavel: Bude to muset byt velmi, velmi dobry kamarad, aby se pustil do vyrizovani pracovniho viza – navic s nejistym vysledkem. Neni to o tom zajit na urad, ale o zaplaceni pravnika a rade dokazovani.

Odpovědět
Martina (2)
17.3.2017
7:27

Ahoj, chystám se žádat o B2 víza do USA, a mám dotaz ohledně zvacího dopisu – může mi ho napsat kamarád, který má v USA zelenou kartu a žije tam? Nebo mi ho musí napsat občan USA? Jde mi o to, aby to pak u pohovoru na ambasádě nemohl být nějaký problém. Další můj dotaz je na dobu platnosti víza B2 – jsou až na 6 měsíců, pokud je dostanu na 6 měsíců, vrátím se do ČR a zažádám o prodloužení, které mi schválí, za jak dlouho můžu opět vycestovat? Je to nějak omezené? Předpokládám, že žádat rovnou o 12ti měsíční pobyt nejde/je to blbost.
Předem moc děkuji za odpověď

Odpovědět
Franta (2140)
17.3.2017
8:21

@Martina:
Kamarád ti zvací dopis napsat může, je jedno, že má „jen“ GC. Jen pozor, aby si imigrační nemyslel, že jedeš za ním kvůli svatbě, a abys tam mohla zůstat.
Vízum B2 se dává standardně na 10 let, doba jednoho pobytu je max 6 měsíců. Při žádosti počítej s tím, že se budou ptát, proč ti nestačí ESTA, proč tam jedeš na déle než 90 dní (to běžnému turistovi stačí), jak budeš cestu financovat, co tě drží v ČR, jak to máš s prací…
Ve výjimečných případech se dá požádat o prodloužení pobytu. Dřív stačilo napsat žádost, kde se uvedlo, do kdy chci zůstat, zaplatit poplatek 120,- USD a čekat jestli to schválí. Sám jsem to tak udělal. Dnes už jsou, díky 9/11, jiné podmínky. Jak to přesně je, se podívej tady.

Odpovědět
Martina (2)
11.6.2017
17:33

Chtěla bych se zeptat, zda je vždy nutné mit zvací dopis do USA když jedu navstivit kamarádku?! Mám ESTA vstup vyřízený a v USA jsem již byla. Budu zdržovat pouze ve státě TN po dobu 18 dní. Od kamaradky mám přesnou adresu a její osobní údaje. Bude to stačit nebo je zvací dopis nutný? Díky

Odpovědět
Franta (2140)
11.6.2017
18:25

@Martina:
Zvací dopis není nutný, je to ale plus. Mít ho nemusíš.

Odpovědět
Taky Franta (1)
30.6.2017
18:54

@Franta: Ale nikde se na stránkách, na které odkazuješ, nepíše o vízu H-2B, které je pro ČR už také. Je to jednodušší získat než H-1?

Odpovědět
Franta (2140)
30.6.2017
19:21

@Taky Franta:
Co jsem zběžně koukal, tak je tam také ta podmínka, že na danou pozici není vhodný/kvalifikovaný Američan. Jediný rozdíl je, že jde o dočasné/sezónní pracovníky. Víc určitě bude na http://www.uscis.gov.

Odpovědět

Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností

Než se na něco zeptáš, přečti si prosím článek a předchozí komentáře. Všechny nové příspěvky osobně kontroluji, reklamu, spam a sprosťárny hned mažu.