Jak napsat zvací dopis do USA + soukromý a obchodní vzor ke stažení

Zvací dopis (letter of invitation, invitation letter) napsaný a podepsaný Američanem je dobrým podpůrným dokumentem při žádání o vízum do USA. Zvací dopis je nutné přinést na americkou ambasádu na vízový pohovor. Vzor dopisu si můžete stáhnout ve Wordu (klikněte na fotku níže), nebo zkopírujte níže uvedený text.

Zvací dopis do USA

Vzor soukromého zvacího dopisu do USA

August 10, 2014

Mike Sponsor
210 Sea Colony Dr
Santa Monica, CA 90405
USA
Phone Number: (212) 555 0123
Email: visitors@email.com

To:

Jan Pozvaný
Na Trávníku 554
517 01 Rychnov nad Kněžnou
Czech Republic
Dear Jan,

I invite you to visit us and spend your vacation in United States with us. We have a plan to visit Grand Canyon and Las Vegas. It will also be an opportunity for you to experience the American culture and lifestyle.

I will be taking care of your entire USA tour expenses, including the round trip air fare, housing, medical insurance, food and all your other personal expenses.

I’m looking forward to seeing you soon.

Sincerely,

Mike Sponsor

Mike Sponsor

Vzor obchodního zvacího dopisu do USA

August 10, 2014

Kansky and Partners Ltd.
8651 Mountain View Dr
Las Vegas, NV 89146
USA
Phone Number: (258) 555 9876
Email: boss@kanskyltd.com

To:

U.S. Embassy in Prague
Tržiště 15
118 01 Praha 1 – Malá Strana
Czech Republic

Petr Novák
Firma s. r. o.
Americká 1293
149 00 Praha 2
Czech Republic

Letter of invitation for Mr Petr Novak

The above named company is inviting Mr Petr Novák again to New York on or before 26th of August 2014 for finalisation of our business discussion. The revisit of mr Petr Novák to the US will afford the company an opportunity to finishing touches on the joint venture agreement.

We will once again take adequate care of Mr Petr Novák throughout his stay in New York which will not be more than Five (5) working days.

The company will appreciate kind gesture by issuing Mr Petr Novak with B1 visa to the United States to enable him attend this very important business venture meeting this month.

Thanking you in anticipation of cooperation.

Yours Faithfully,

Josh Kansky

Josh Kansky
Kansky and Partner Ltd.

15. října 2014 Petr Novák , , , ,

Diskuze k článku (28 komentářů)

Adriana (4)
13.7.2015
14:03

Zdravím,

v srpnu se chystám za kamarádem do USA, kde mám v plánu být po celou dobu Esty. Co se týče zvacího dopisu, stačí, když mi jej kamarád poslal na email? Nebo je potřeba písemně poštou?

Moc děkuji za odpověď

Odpovědět
Martina (1)
17.12.2015
6:48

Dobry den,
navazuji na predchozi dotaz.Muze byt zvaci dopis zaslany emailem nebo musi byt postou?

Moc dekuji.Martina

Odpovědět
Franta (3233)
17.12.2015
17:27

Měl by stačit email s kontakty na odesílatele, osobu, která se za tebe zaručuje.

Odpovědět
Marie (1)
25.10.2016
14:47

Dobrý den, chtěla bych letět na Floridu se svým pejskem (5kg) a nevím co je potřeba pro povolení vstupu na území Floridy

Odpovědět
Klára (2)
25.10.2016
22:40

Dobrý večer,

plánujeme cestovat do USA celá rodina – 2 dospělí a 3 děti. Chceme strávit u známých cca 2-2,5 měsíce. Letenku máme zpáteční, hotel bookovat nebudeme, budeme bydlet právě u známých. Mám trochu nerva ze vstupního pohovoru. A) letíme celá rodina B) letíme na dlouhou dobu (možná podezřele?) C) nemáme zajištěné bydlení D) asi nebudeme mít požadovaný obnos peněz s sebou na tak dlouho dobu (???) – peníze nám budou plynout na účet z ČR postupně (renta), hotovost budeme mít omezenou a aktuální stav účtu při příletu do USA asi nebude úplně naditý.

A k dotazu: POMOHL BY ZVACÍ DOPIS OD RODINY U KTERÉ MÁME TRÁVIT NÁŠ POBYT?

Díky předem!

Odpovědět
Franta (3233)
25.10.2016
23:03

@Klára:
Zvací dopis souvisí s bodem C. V dopise vám známí potvrdí, že u nich budete bydlet po dobu vaší dovolené. Bod D bych nijak extra neřešil, mě se nikdy na peníze neptali.
Bod B může nastat, ale vždy se to dá nějak popravdě okecat. Říct, jak to je a nevymýšlet uvěřitelné blbosti.

Odpovědět
Pavel (3)
14.2.2017
6:33

Dobrý den můj dobrý kamarád má v USA firmu a chtěl jsem se zeptat kdybych u nej chtěl pracovat na území USA o jaký typ víza bych měl zažádat a jaké dokumenty budu potřebovat? Děkuji mnohokrát

Odpovědět
Franta (3233)
14.2.2017
7:58

@Pavel:
Kamarád nekamarád, pokud neumíš něco výjimečného a na danou pozici nemůže dosadit Američana tak zapomeň. Získat pracovní povolení do USA není jednoduchá záležitost.
Koukni sem a pročti si to rovnou celé. Pokud se do toho aktivně nevloží tvůj kamarád a nepustí se do boje s úředníky, tak sám nemáš šanci. A nemusíš ji mít ani když ti bude pomáhat.

Odpovědět
Mesi (681)
14.2.2017
23:25

@Pavel: Bude to muset byt velmi, velmi dobry kamarad, aby se pustil do vyrizovani pracovniho viza – navic s nejistym vysledkem. Neni to o tom zajit na urad, ale o zaplaceni pravnika a rade dokazovani.

Odpovědět
Martina (2)
17.3.2017
7:27

Ahoj, chystám se žádat o B2 víza do USA, a mám dotaz ohledně zvacího dopisu – může mi ho napsat kamarád, který má v USA zelenou kartu a žije tam? Nebo mi ho musí napsat občan USA? Jde mi o to, aby to pak u pohovoru na ambasádě nemohl být nějaký problém. Další můj dotaz je na dobu platnosti víza B2 – jsou až na 6 měsíců, pokud je dostanu na 6 měsíců, vrátím se do ČR a zažádám o prodloužení, které mi schválí, za jak dlouho můžu opět vycestovat? Je to nějak omezené? Předpokládám, že žádat rovnou o 12ti měsíční pobyt nejde/je to blbost.
Předem moc děkuji za odpověď

Odpovědět
Franta (3233)
17.3.2017
8:21

@Martina:
Kamarád ti zvací dopis napsat může, je jedno, že má „jen“ GC. Jen pozor, aby si imigrační nemyslel, že jedeš za ním kvůli svatbě, a abys tam mohla zůstat.
Vízum B2 se dává standardně na 10 let, doba jednoho pobytu je max 6 měsíců. Při žádosti počítej s tím, že se budou ptát, proč ti nestačí ESTA, proč tam jedeš na déle než 90 dní (to běžnému turistovi stačí), jak budeš cestu financovat, co tě drží v ČR, jak to máš s prací…
Ve výjimečných případech se dá požádat o prodloužení pobytu. Dřív stačilo napsat žádost, kde se uvedlo, do kdy chci zůstat, zaplatit poplatek 120,- USD a čekat jestli to schválí. Sám jsem to tak udělal. Dnes už jsou, díky 9/11, jiné podmínky. Jak to přesně je, se podívej tady.

Odpovědět
Martina (2)
11.6.2017
17:33

Chtěla bych se zeptat, zda je vždy nutné mit zvací dopis do USA když jedu navstivit kamarádku?! Mám ESTA vstup vyřízený a v USA jsem již byla. Budu zdržovat pouze ve státě TN po dobu 18 dní. Od kamaradky mám přesnou adresu a její osobní údaje. Bude to stačit nebo je zvací dopis nutný? Díky

Odpovědět
Franta (3233)
11.6.2017
18:25

@Martina:
Zvací dopis není nutný, je to ale plus. Mít ho nemusíš.

Odpovědět
Taky Franta (1)
30.6.2017
18:54

@Franta: Ale nikde se na stránkách, na které odkazuješ, nepíše o vízu H-2B, které je pro ČR už také. Je to jednodušší získat než H-1?

Odpovědět
Franta (3233)
30.6.2017
19:21

@Taky Franta:
Co jsem zběžně koukal, tak je tam také ta podmínka, že na danou pozici není vhodný/kvalifikovaný Američan. Jediný rozdíl je, že jde o dočasné/sezónní pracovníky. Víc určitě bude na http://www.uscis.gov.

Odpovědět
Linda (1)
9.10.2017
13:16

Dobrý den,
jak je to se zvacím dopisem v případě snoubeneckého víza K1?
Děkuji

Odpovědět
Franta (3233)
9.10.2017
14:14

@Linda:
Osobně si myslím, že pokud žádáš o K1 nebo už na něj cestuješ do Států, tak zvací dopis je zbytečnost. Už je jasné, že tam čeká snoubenec/snoubenka a časem bude svatba.

Odpovědět
Petra (5)
30.10.2017
18:27

Dobrý den, nevíte prosím někdo:

1) Jak je to se zvacím dopisem? Je nutné jej při žádosti o B1 vízum (turistické) mít poslaný poštou přímo z USA a nebo stačí vytištěný email se všemi potřebnými údaji samozřejmě?
2) Chtěla bych po bakaláři na rok přerušit studia a vyjet třeba na 5 měsíců do USA, poznat tam obyčejný život a kulturu, urovnat si, co chci dál dělat, atd… Máme tam rodinné známé a také plno kamarádů ze dvou uplynulých let z účasti na Work and Travel programu. Když známí v tom zvacím dopise napíší, že za mě všechny důležité výdaje na ubytování, hlavní cestování atd. pokryjí, kolik bych tak měla mít na výpisu ze svého účtu, aby vše v pořádku prošlo?Samozřejmě se tam nejedu přiživovat a prostředky mít budu, jen chci mít jistotu kolik.

Moc děkuji za odpovědi! Petra :)

Odpovědět
Franta (3233)
30.10.2017
18:43

@Petra:
1) Stačí vytištěný e-mail
2) Není daná žádná minimální částka na den, jako bylo kdysi při návštěvě GB. Pokud za tebe budou vše hradit, tak by ti bohatě mohlo stačit 500,-UDS na měsíc. Teoreticky i méně, když to vše platí, tak i 0,-, ale to by se zase nemuselo líbit imigračnímu. Už jsi tam byl na WaT, tak máš představu, kolik co stojí. Vem si prostě tolik, abys tam v pohodě mohl fungovat. Bydlení, jídlo, možná i auto mít budeš, takže něco na cestování a drobnou útratu. Jestli budeš cestovat hodně, tak může být i 1.000,-USD+ málo.

Odpovědět
Franta (3233)
30.10.2017
19:23

@Petra: @Franta:
Jé. Já ti píši jako klukovi. Omlouvá mě, že mám rýmičku a tudíž jsem na umření.

Odpovědět
Veronika (2)
30.1.2018
12:36

Dobrý den,za měsíc letím s 13letou dcerou do USA na 10 dní,budeme u mojí kamarádky,která tam žije už 20let.Musím mít od manžela napsaný souhlas o vycestování?
Děkuji za odpověď

Odpovědět
Franta (3233)
30.1.2018
14:36

@Veronika:
Je lepší ho mít, kdyby se ptali. Možná se na to ani ptát nebudou, ale kdyby ano, tak by to mohlo zkomplikovat cestu.

Odpovědět
Jakub (4)
4.4.2018
0:14

Môže o víza do USA (B1/B2) žiadať viac krát do roka alebo je to nejako obmedzené?

Odpovědět
Franta (3233)
4.4.2018
7:26

@Jakub:
Omezení ohledně žádostí není.
Musíš ale brát v potaz, že ti to z nějakého důvodu zamítli. Proto bys měl další žádost podat až v době, kdy se tvoje situace (životní, finanční…) změní natolik, že je předpoklad, že tentokrát to schválí. Pokud usoudili, že nemáš jak finančně zabezpečit cestu, tak to asi za měsíc nebude jiné. Stejně tak, pokud nabyli dojmu, že bys tam mohl zůstat.
Znám dva lidi, kterým rovnou u pohovoru řekli, ať to zkusí zase za rok.

Odpovědět
Luboš (6)
21.5.2018
8:43

Ahoj všem,
chystám se za kamarádem na sever Kalifornie, mj. tam rýžuje zlato, ale aktivit je tam možných mnohem víc, chceme rozjet zážitkovou turistiku pro dobrodruhy. Chci tam něco nafotit a natočit, pobyt tak maximálně týden. Jestli všechno klapne, jak doufáme, létal bych tam častěji a pobýval zřejmě déle. Mám si zažádat o estu, nebo raději zkusit vízum B2, co myslíte?

Odpovědět
Franta (3233)
21.5.2018
10:29

@Luboš:
Zážitková turistika? Takže práce? To bude chtít asi něco jiného než B-2. I průvodci turistů potřebují povolení.
Na tu návštěvu ti bude stačit ESTA. Ale jestli chceš něco rozjíždět, tak to bude chtít něco jiného. Za ilegální práci je vyhoštění.

Odpovědět
Vanessa (2)
18.6.2018
22:55

Dobrý den,
mám vízum J1 platné na jeden rok- výměnný studijní program. Rodina mě přijede navštívit na 4 týdny a společně pak odlétáme zpátky do ČR. Budeme ale cestovat karavanem, tudíž nemáme zařízené bydlení. Mohlo by jim na imigračním zvací dopis pomoci, nebo je to ode mě, jako od Češky zbytečné?

Odpovědět
Franta (3233)
18.6.2018
23:31

@Vanessa:
V tomhle případě je zvací dopis nesmysl. Máte pronajatý karavan, imigračnímu by to mělo stačit.

Odpovědět

Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností

Než se na něco zeptáš, přečti si prosím článek a předchozí komentáře. Všechny nové příspěvky osobně kontroluji, reklamu, spam a sprosťárny hned mažu.