Komentáře k článku Jak objednat zboží z USA přes Shipito a virtuální adresa zdarma

↩️  Jak objednat zboží z USA přes Shipito a virtuální adresa zdarma
💬  Celkem 105 komentářů, nejnovější jsou nahoře.

@pavel:
A co se podívat na stránky Shipita?

Můžete mi prosím poslat info k max. rozměru a max. hmotnosti zboží, které bych chtěl odeslat prostřednictvím f. Shipito.
Předem děkuji.

@Aneta:
Mrkni na stránky aerolinek, určitě to tam mají. Počítej s cenou cca 75-150,-USD za jeden kufr na osobu. Každý další bude někde kolem 200,-USD.

Ahojdaa, jen se chci zeptat. Chápu, že nemůžeš znát všechny airolinky, ale i tak se zeptám, třeba si se s tím už setkal.

Máme letenky jen s příručákem. Cestou zpět by se mohlo ale stát, že budeme chtít dokoupit zavazadlo “na dobavení”, nevíš jestlit o jde? :) (american airlines)

Dobrý den , mužete mi prosím poradit jak poslat balík z USA domu ? Letím na Floridu , a chtěl bych si něco nakoupit – kafe a suvenýry . Děkuji

Dobrý den měl bych dotaz jestli má někdo zkušenosti s dovozem dárkové balení malé Sekvoje z národního parku bere se jako suvenýr nebo rostlina a radši ani nekupovat děkuji mnohokrát

@Lucie:
Viz článek Dovoz z USA: Jaké jsou povolené limity pro dovoz a kdy se platí clo a DPH?. Kolik to stálo víš, kolik stojí doprava, také víš. Tak si to můžeš spočítat. Podle mě se dostaneš do druhé, možná i třetí (záleží na celkové ceně) kategorie, tedy buď jen DPH nebo DPH i clo. DPH je 21%, clo si zkus najít v sazebníku (Taric CZ) na webu Celní správy, viz zmíněný článek.

Dobry den,
Posilam si balik z Ameriky s oblecenim a longboardem skrze UPS. Všechno je pouzite. Budu muset platit clo? Popripade jak se col vypocita?
Dekuji za odpoved.

Děkuji za odpověď, asi by byl nejlepší převod z banky k nám. Jenže šek jsme dostali v lokální bance, která převody nedělá. Přemýšlíme, že si zavedeme účet v bance, která převody provádí, pokud to půjde a převedeme do naší banky Má někdo zkušenost, zda je tato možnost možná? Předem děkuji

@Jiřina:
Lepší je hotovost, se šeky bývá v našich bankách problém a ne všude je berou. U mě to trvalo asi 2 měsíce (už si přesně nepamatuji) a měli velký poplatek. Ale zase šek se lépe převáží. Koukni na Jak proplatit šek z USA.
Limit na hotovostní platby je 270.000,-, jak je to u dědictví netuším. Nic by se platit nemělo, ale musí se prokázat původ nebo tak nějak, je to nařízení EU ohledně praní špinavých peněz a tak. Takže ten šek bude asi lepší i přes prudu s proplácením.
To stříbro na tom bude asi podobně, navíc se jeho hodnota bude pravděpodobně sčítat s případnou hotovostí. Jestli je poplatek za to, že je to ve stříbře, nevím.

Vše je to v rámci dědického řízení, tak se na to možná vztahují jiná pravidla. Zkus kontaktovat https://www.financnisprava.cz/. Ti odpoví asi až po víkendu.

Snad se najde někdo s podobnou zkušeností a napíše, jak to probíhalo.

Dobrý den, za pár dní se budeme vracet z USA – úmrtí otce. Zpět si povezeme oblečení, stříbrné mince a šek. Jak postupovat v tomto případě. Pomůže nám úmrtní list, že vše je v rámci dědictví? U oblečení by snad neměl být problém. Vztahuje se na stříbrné mince, pokud se dají vůbec dovážet, nějaký limit? A jak s šekem? Je lepší šek nebo hotovost v dolarech. A existuje nějaký limit? Děkuji za odpověď, snad příjde rychleji, než odletíme.

@Filip:
Pokud si to necháš poslat poštou, tak to jde přes Prahu a celní poštu, kde mají i scaner. Můžou to nejen “prosvítit”, ale i otevřít. Ideální by tedy bylo, aby u toho byla faktura, podle které uvidí, kolik tě to skutečně stálo. V takovém případě by neměli stanovovat cenu podle našeho trhu. Pokud u toho nebude faktura, tak cenu pro proclení a DPH můžou stanovit podle sebe (podle trhu nebo tabulek).

Dobrý den. Může te mi vyjasnit, jak to funguje na celnici? Když si objednám zboží ve (slevě) za 100 dolaru z USA a přitom to zboží má tady u nás 10x větší hodnotu tak že to prý prosvítí a sami odhadnou jakou to má hodnotu a počítaji to podle sebe. Je to pravda? Je možné tedy že balík za 100 dolarů mě bude stát 10 000kč ?

@Petr Novák: Ďakujem za odpoveď

@Igor Haas: Dobrý den, to půjde. Zadejte jinou fakturační adresu (vaši firmu s IČ atd., ať si můžete krabičky dát do účetnictví) a jinou doručovací adresu (Shipito).

@Petr Novák:
Je t americký internetový obchod www. candylandcrafts.com, ktorý neposiela tovar do Európy. Nákup by bol v hodnote cca 250 $-300$. Jedná sa mi o to či môžem tovar objednať na s.r.o.. Keď by som si tvoril účet môžem uviesť miesto mena názov spoločnosti Haas&junior s.r.o..

@Igor Haas: Dobrý den, Igore, nepíšete, kde si krabičky chcete koupit. Nicméně doklad o koupi obdržíte takřka automaticky.

Chcem kúpiť do firmy krabičky na čokoládu, ktoré sa nedajú kúpiť v Európe. Dostanem doklady o nákupe, ktoré si môžem zahrnúť do nákladov?

Dobrý den,

koupil jsem si v USA plastovou pažbu k airsoftové pušce. A když už byla zaplacena a odeslána do shipito.com , tak mi přišlo, že to nelze poslat. . Četl jsem podmínky a ty se na toto nevztahují, protože to není aktivní součást střelné zbraně. Ani součást, jenž podléhá registraci, či povolení (ani v USA a ani v Evropě). Je to jen kus umělé hmoty ..

Jak by to šlo vyřešit?

Děkuji za odpověď

Ahoj, marně se snažím stáhnout=koupit nějaké e-knihy do PC.
Vyzkoušel jsem už Amazon.com/.co.uk/.de a Smashwords, ale nikde se mi nedaří nakoupit.
Když je ekniha zdarma, tak ji pustí. Když chci za ní zaplatit tak to nejde!?
Je na to nějaké omezení, nebo dělám něco blbě?
Byl by možný nákup e-knihy a přeposlání emailem přes Shipito?
Díky za každou informaci.

Zdravim, je mozne posilat z USA do CR vitaminy Dekuji

@Simona:
Když ho budou chtít vidět, tak mají šanci přijít na to, že není od nás. Že nemá naši klávesnici přejdou, to se dá koupit i v ČR, ale asi, v případě nutnosti, mohou zkontrolovat systém a uvidí, od kdy je NTB v provozu.
Ale větší problémy bych nečekal, možná se na něj ani ptát nebudou.
Když ho přiznáš, zaplatíš, když nepřiznáš, musíš počítat s rizikem. ;-)

Ahoj, za pár dní jedu do New Yorku. Mam dotaz, když si tam koupím noťas a zpátky ho provezu u sebe jako příruční zavazadlo, už “použitý”, jakože ho vezu už z domů, je to nějaký problém a bude to někdo zjišťovat? Děkuji

@Petr:
Pokud ho někdo (nějaká lékárna/obchod) nabízí v e-shopu, tak by to možná šlo. Musí ale posílat i do zahraničí. Pak jde o cenu poštovného, aby ta migréna pak nebyla ještě větší. :-)
Nebo ti to asi může někdo přivézt.

Ahoj, nevíte někdo jak to je s léky? známá mi dovezla super lék na migrénu Excedrin a už mi dochází, Nevíte zda se dá nějak koupit a poslat? nebo tam pro něj musím osobně?
Děkuji
Petr

@Ina: Netusim, kolik toho nakoupila, ale na jednu zimu snad primerene :o) V CR bude v te dobe take zima, co kdyby ty nejtezsi veci oblekla na sebe? Plus nacpat prirucni kurf

@Ina:
Kde je v USA? Ať se podívá na stránky Polonez Parcel Service, zda nemají pobočku někde u ní. Teď si přes ně nechávala poslat helmu Euka a byla prý spokojená, hlavně s ochotou zástupce firmy, který s ní komunikoval. Když si tam klikne na Calculator, tak bude vědět i cenu. Na tu ať se pak případně zeptá i na pobočce, aby neměli nějaký příplatek. Je možné to poslat i k nim na centrálu v Massachusetts a oni to pošlou dál.

Stejné info najde určitě i na stránce Shipito. Ať si porovná služby, cenu a vybere si, co se jí hodí.

Dobrý den, dcera se mi vrací v lednu 2018 ze studii v USA. Jela v létě, v USA si musela nakoupit zimní oblečení. Pokud vše nacpe do kufru, tak to co je letecky nad povolených 23 kg jí bude stát 100 dolarů. Poštovné do Evropy stojí 60 dolarů. Bylo by možné využít služeb Shipito, a to tak, že na adresu Shipito zašle zásilku a oni ji přepošlou do ČR?
Děkuji

@Lukáš:
Takže u telefonu si mám hlídat global verzi a funkčnost v 2G, 3G a 4G? Ještě něco? Je v takovém telefonu nebo se tam dá nahrát i čeština?

@Franta: Aha, promiň, asi neumím číst. :-) Shipito každopádně nabízí i asistované nákupy, kdy zboží zaplatí z kreditu na Shipito účtu. To je cesta.

@Mesi + Petr Novák:
S posláním by neměl být problém. Ale píše, že ani neberou platby od nás. Musel by mu to tedy zaplatit někdo místní nebo s akceptovatelnou kartou.

@Thomas: Použij Shipito, o kterém je tento článek. Funguje to jednoduše:
1. Založíš si účet na Shipito, čímž ti vznikne virtuální americká adresa.
2. Kytaru si objednáš a jako dodací adresu uvedeš virtuální adresu Shipita.
3. V Shipitu kytaru převezmou a buď uschovají nebo rovnou přepošlou do ČR.

@Thomas: Mrkni na shipito.com je to spolecnost, ktera se na toto zameruje, zalozil ji Cech.

Zdravím,mám dotaz chtěl bych si koupit kytaru z Ibanez schopu mají velké slevy jak na to? Píšou že nepříjímají platbu od nás a neposílají do ČR.

Teď jsem se vrátil z NY. Neměj obavy, kouří se všude na veřejnosti. Jsou samozřejmě místa kde nesmíš. Ty jsou ale výrazně označené. Používej zdravý rozum a ono to dopadne. Tak bez obav.

@Ruda Tvrdík:
Zapálí si tam, ale bude se cítit spíš jako na odvykačce. Nezapálí si skoro nikde na veřejném prostranství (parky, pláže…), někde je zákaz i před obytnými domy. Musí prostě hledat kuřácké koutky a bary. Ofiko stránky o kouření v New Yorku.

Dobrý den, jedu koncem roku do New Yorku s kamarádem,který dost kouří.
Má vůbec šanci si někde zapálit, nebo raději kopit nikotinový sprej atd.?
Děkuji a zdravím. Ruda

@Filip: Zdravím Filipe, záleží na pořizovací ceně telefonů. Doklady si určitě ponech pro její doložení. Vzhledem k tomu, že se jedná o starší přístroje, cena bude nižší než při uvedení do prodeje. Pokud tomu tak je a vejdeš se do limitu, nemyslím si, že by to měl být problém.

Zdravím, kdybych letěl do USA a chtěl bych si přivézt zpět třeba 30 starých a starších mobilních telefonů (do muzea. Některé s origo krabicí, jiné jen přístroje) jak se na to bude hledět? Jako na elektroniku a budou počítat tržní ceny a z toho pak DPH? Nebo budou chtít doklady o zakoupení? Díky

@Zuzka:
Podle toho, co píšeš, tak na Shipito ti to přijde zdarma, to ti to pošle podle toho, co si objednáš a zaplatíš, nejspíš to bude poštou (USPS) nebo nějakou zásilkovou službou. Shipiti jsem nestudoval. Pokud poštou, tak to dorazí do Prahy na celní poštu (legendy o ní jsou tady i na webu), kde ti to “zkontrolují” a proclí/zdaní, případně si tam musíš sama. Jak je to u zásilkových služeb nevím.
Něco jako Shipito dělá i http://www.polonezparcelservice.com, necháš si to poslat k nim a oni to doručí až k tobě domů, případné clo/daně ti dají vědět a pošlou “složenku”.

Dobrý den, chci si z obchodu v USA zakoupit látky v metráži. Doprava v rámci USA je nad určitou částku zdarma. Jestli tomu tedy dobře rozumím, tak já zaplatím vybranému obchodu objednané zboží, oni jej doručí na přidělenou adresu Shipito a dají mi několik variant možné dopravy? A co se cla týká, tak to se řeší také přes ně, nebo to už každý sólo? Moc děkuji za pomoc

@zlata:
Určitě toho nebudete mít plný kufr, je to dárek a ne na kšeft. Řekněte, že vezete dárky a suvenýry dětem.

Koukněte na Dovoz z USA: Jaké jsou povolené limity pro dovoz a kdy se platí clo a DPH?
Výjimka ze stanovených limitů se uplatňuje u cestujících v letecké dopravě. U nich je zboží osvobozeno od DPH až do výše 430 eur na osobu,…

@zlata: Ahoj Zlato, pro cestující v letecké dopravě platí limit 430 eur na osobu (v součtu), kdy se neuplatňuje DPH. Clo se platí pro všechno zboží nad 150 eur.

Protože cestujete ve dvou, nemyslím si, že byste se neměli do limitu vejít. :-)

Ahoj, začátkem října letím s manželem do NY, letíme prvně a určitě budeme chtít přivézt dětem dárky, oblečení, lego,…..jelikož s námi děti neletí, dětské věci v kufru asi neokecám a budu muset vše přiznat, je to tak?
děkuji

@Pavel: Ahoj, limit pro DPH je 430 eur pro všechny předměty v zavazadle a pro clo 150 eur. (Platí pro cestující v letecké dopravě.)

Zdravím, jsem v USA a chtěl bych přítelkyni přivézt parfém. Nevíte jaké jsou limity?
Díky

@Michaela: Dle slov mé sestry – letušky kromě čechů netleská nikdo. :-)

@Zuzana:
Asi to jen vyhodí. Leda bys vezla nějaká vzácná od ohrožených druhů. To by možná byla i ta pokuta. Dej to dovnitř nějaké ponožky a bude klid. :-)

Uz jsem koukla na zpravu nade mnou;) jeste by me zajimalo,co mi muzou udelat,kdyz seminka najdou – jen je vyhodi nebo by byla pokuta?? Diky!:)

Ahoj;) muj pobyt v usa se chyli ke konci a chtela bych se vas zeptat,jestli jste nekdo nekdy zkousel provest seminka a jak to dopadlo. Koupila jsem turidticke suvenyry a jedu jen a prirucnim. Diky;)

@Franta:

Dekuji za rychlou odpoved, tak uvidime, preji prijmeny den

@Irena:
S těmi semínky opatrně, já sice také něco přivezl, ale jde o to, že ne vše se sem hodí a smí dovážet. Aby se tu nerozmnožilo něco, co tu nadělá škodu.
Pokud budou chtít, tak se ti v kufru “pohrabou” ať něco vezeš nebo ne, ať to přiznáš nebo ne.
Mušle asi nevadí. Pokud to nejsou nějaké ohrožené a zakázané druhy.
Vitamíny, proteiny asi taky nevadí, pokud neobsahují něco u nás zakázané.
Dovoz z USA: Jaké jsou povolené limity pro dovoz a kdy se platí clo a DPH? Hlásit by se mělo asi vše a podle hodnoty se pak buď platí nebo ne. Ale já nikdy nevyjmenovával, co vše vezu. Kdybych řekl, že mám v kufrech speciální poklice na auto, tak by si asi klepali na čelo.
Mě osobně nikdy kufr po příletu neprohlíželi. Pochybuji, že mají přehled, kdo odkud přiletěl, to by museli skenovat visačky na kufrech. Pokud to není přímý let z USA a ani nekoukají, kdo jde od daného pásu. Já se vždy vracel z Londýna nebo Amsterdamu. Na otázky odpovídám pravdu, odkud letím – z návštěvy u tety, co jsem přivezl – suvenýry, nějaká trička a boty. Nikdy nechtěli otevřít kufr, ani posledně, když jsme byli čtyři a měli dva vozíky zavazadel. Podle mě vybírají lidi, co vypadají nervózní a snaží se být nenápadní, aby prošli. Prostě už na to mají instinkt, jako imigrační v USA.

Takže vlastně dovézt můžeš cokoliv, jen musíš mít kliku.

Dobry den, za par dni odletam z USA, a mela bych par otazek:
Koupila jsem mamce semena zeleniny na zahradku, nebude toto problem, je lepsi v odbavovacim zavazadle, ale zas, aby mi zbytecne kvuli tomu neotevirali kufr a “neprehrabovali se” v mych vecech nebo mam dat do prirucniho s tim, ze mi to bud vyhodi nebo se rovnou radeji zeptam, abych popr. neplatila jeste nejakou pokutu?
A jeste zda neni problem, kdyz si vezu par musli od more?
Chtela bych si jeste koupit nejake vitaminy, popr. protein na cviceni, atd. neni to problem?
Dale bych se chtela zeptat od kolika dolaru nakoupeneho zbozi (obleceni) musim hlasit v CR na letisti kvuli dani, jak jsem jiz cetla ve Vasem clanku, tak je 21% a clo se neplati?
Nevim, zda je lepsi se prihlasit sama, ze mam par kusu obleceni a nebo jit… minuly rok jsem sla ve skupine lidi a celnici presne vedeli kdo odkud priletel a me si jedinou ze skupiny vytahli, protoze vedeli, ze jsem prave priletela z USA… Takhle se to stalo kazdemu s kym jsem se o tom nezavisle bavila, I me kamaradce, s kterou jsem letela a sla drive nez ja, protoze jsem resila rozbity kufr na letisti…
Predem dekuji za rychlou odpoved, chci mit klid a byt na vse pripravena, at je vse ok, s pozdravem Irena

@Veronika: Ahoj, já bych se nebál ani tak legislativy jako spíše toho, aby maso dorazilo v pořádku čerstvé. :-)

@Veronika:
Ptal bych se spíš na http://www.celnisprava.cz nebo http://www.szpi.gov.cz. Ale předpokládám, že to bude “nedostatečně” tepelně opracované, takže potencionálně nebezpečné.

Ahoj, jsme v USA a chtěli bysme dovézt cca 1kg masa (úžasná žebra na gril), vakuovaná. Bude problém? Díky

@maeta:
Není to tak úplně jednoduché s funčkností v Evropě a nejde jen o zablokování na simkartu operátora. To lze vždy odblokovat…i legálně vyžádáním kodu za cca $20 přímo od operátora.
Musíš si ověřit, že se jedná o GLOBAL verzi, zpravidla mají ty telefony i jiné označení na krabici a nastavení v systému.
Dobrým vodítkem k tomu, jestli bude funkční i v EU je pro jakého amerického oprátora je přístroj určený, vyhni se Verizonu!
Například u Verizonu koupíš jen CDMA verze a s CDMA se tady v EU nechytáš!!!
Potřebuješ podporu 2G(GSM), 3G(UMTS/WCDMA) a 4G(LTE)
U amerického T-Mobile a AT&T bys měl pořídit globální verzi – tj. s podporou těchto “našich” sítí.

@Lucie: @maeta: Pri nakupu pozor na blokovani a vyslovne si vyzadat neblokovany. Oficialne ho prodaji pouze Apple stores. Na rozdil od Evropy se v USA telefony prodavaji prednostne blokovane (jedna z mnoha vyhod EU).

@maeta: Ahoj, jestli bude fungovat iPhone, nevím – s tím nemám zkušenost. Clo na iPhone z USA by nemělo být žádné, v Praze na letišti se jen musíš přiznat a zaplatit 21% DPH.

@maeta: Ahoj, ja osobne jsem si v USA koupila iPhone 6 a v Evrope mi fungoval normalne i s ceskym i s USA providerem. Takze z vlastni zkusenosti si troufam rict, ze blokovany nebude ani jiny iPhone.

Muzu se zeptat jak to funguje s Iphonem? Muzu si ho tam koupit a bude fungovat v Europe? nebo to maji nejak podchycene a zda vite vysi Dane, to by bylo uzasne. Dik za tyhle stranky, je to fakt bomba !!

@Petr Novák:
Nam vazili oboje a doplaceli jsme 80 Euro, jak rikate je to na tom cloveku … nejhorsi jsou ,,novacci,, nebo ti kteri se zaucuji – tech se pokud mozno vyvarujte. (jedou podle predpisu)

@maeta:

P.s.: v Mnichove

@Michaela:

hahah, docela dobry :D tak mezi nami tleskaji jenom cesi, proto ses s tim v USA nesetkala. A na ty veci bacha. Nas zastavili po vystoupeni z letadla a nechali zaplatit nove Gucci boty i s pokutou.. takze moc neriskovat.

@Nikki: Nezažil jsem, že by mně někdo kontroloval hmotnost příručního zavazadla. Ale je to o lidech. Pokud by jsi měla problém, doporučuji si vyndat oblečení z batohu, vzít si ho na sebe a za kontrolou si ho zase dát do batohu. :-)

@Nikki: Jednou jsem měl cca 10kg batůžek a nikdo (BA) to neřešil. Jak píše Mesi, ani u mě váhu příručního nikdy neřešili a většinou ani velikost. Jednou mi větší tašku dala letuška (ČSA, AMS-PRG) k nim dopředu, že by se prý nevešla nad hlavu, cestou z DTW-AMS jsem ji nad hlavou měl, asi má A-330 větší schránky než B-737. Posledně nám při návratu přes AMS v gatu řekli, ať příruční kufry u letadla odevzdáme k naložení dolů, že jsou na F-100 moc velké (Deltě nevadili). Přitom letadlo bylo skoro prázdné a kufry by se podélně do schránky vešli.
A posledně jsem taky měl 1lb nadváhu kufru a vyprudili mě (Delta v Detroitu), tak jsem si přendal teplákovku z kufru do batohu a byl klid.
Asi opravdu záleží na dotyčném človíčkovi, jak se vyspal.

@Nikki: Prirucni zavazadlo mi nikdy nikdo nikde nebral z ruky. A kilo navic neresi snad zadne aerolinky krome CSA. Vzdy je to o cloveku za prepazkou, ale kilo resit kilo by bylo na hlavu. Pri nejhorsim neco prendate z kufru do prirucniho. Takhle jsem to kdysi udelal, kdyz mel kufr 2 kg nadvahu – proste jsem to prendal do prirucniho a nikdo to neresil. Mimochodem to byly prave CSA, ktere operovaly let Air Malta a pani za prepazkou mi tvrdila, ze ty 2 kila musi resit, ze Air Malta je na to pes. Lhala, Air Malta bez problem pusti nadvahu kolem 5 kg (opakovane).

@Petr Novák: OK, díky moc, snad to projde.. jeste poslední dotaz, mate zkušenost s nadváhou příručního zavazadla, jak hodne se to řeší, kdyz je to treba kilo nad?

@Nikki: Dobrý den, ověřoval jsem to u amerických celníků a oficiálně to je možné, i když v konečném důsledku vždycky záleží na konkrétním člověku při bezpečnostní kontrole. Osobně v tom nevidím problém.

PS: Hezké vonné svíčky v zavařovačkách mají ve Walmartu. Značka svíček je Mainstays, voní třeba po citrónovém koláči, vodní meloun, svařák…

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné vzít si do příručního zavazadla pri cestě zpět z USA vonné svíčky – vosky a některé ve skle. Letim s Austrian airlines.
Díky moc.

@Romana: Ahoj Romano, v ekonomické třídě Lufthansa se za další zavazadlo do USA platí 150 eur/200 dolarů.

Letim do New yorku, tam i zpet s Lufthanzou, ja se da na cestu zpet a kolik stoji objednat a predplatit zavazadlo navíc nebo kolik se plati nadváha. Ale raději bych si chtěla na zpáteční cestu připlatit ještě jedno zavazadlo. Děkuji

@Petr Novák: Moje chyba, zapoměl jsem na konci ještě na jedno X a děkuji za radu.

@Marek: Zdravím Marku,
to je zvláštní. Americký formát telefonního čísla je (XXX)-XXX-XXXX. Nicméně, napište tam číslo bez +420.

Z Ameriky vám nikdo volat nebude a Češi správný formát čísla pochopí.

Zdravím,
chtěl bych si něco objednat z jednoho obchodu z USA a chtějí po mě i telefoní číslo, ovšem chtějí to tam dát takhle: XXX-XXX-XXX a +420 před to dát nejde. Nevíte co s tím? Děkuji předem.

@Michaela: ahoj, v Lidli ale aj na nete sa predavaju cestovne vahy. vazia cca 15 dkg a stoji do 10 eur. a mas po probleme nahanat kade tade po hoteloch osobne vahy, aj ked niekde byvaju. ja mam cestovnu vzdy v kufri a idem bez stresu.

@Lukáš: Zdravím Lukáši,
přesně tak, daň/clo ani nemůže být zahrnuté v ceně, protože prodávající je Američan a daně se platí českému státu. Zaplatíte 21 % z 12 000 Kč DPH a clo. Pokud jsem nepopletl nomenklaturu, tak je u ostatního sportovního vybavení 2,70 %.

@Lukáš: “…ač doprava není dvakrát…”

Zdravím,
chtěl bych si v USA objednat Kladkový luk jako sportovní vybavení pro osobní použití, cena 9.500 + 2.500 doprava, tedy 12.000kč, Objednávka na ebay.com, předpokládám, že budu muset platit ještě daň a clo, jelikož to v dopravě asi nebude, ač není dvakrát nejlevnější a zvedá se s cenou produktu, i když levnější produkty mají stejnou velikost i váhu.

@JANA:
Jde o to, jak na tento “lék” koukají u nás. Jestli má potřebné atestace a povolení. To by asi vědeli na sukl.cz. Jinak pokud to celníkům neřekneš a oni si tě nevyberou na prohlídku, tak nikdo nic vědět nebude. Neber to jako návod na obcházení celníků, ale jako jednu z možností. V Ruzyni, ale mají mimo jiné, prý i šikovného psa, co hledá právě léky. Další hledají, drogy, zvířata, peníze…
Celková cena je cca 400,- USD a to je více než 150,- Euro, takže tě bude čekat clo i DPH.
https://chcidoameriky.cz/dovoz-z-usa-jake-jsou-povolene-limity-pro-dovoz-a-kdy-se-plati-clo-a-dph

Dobrý den, chci se zeptat, jestli se smí dovážet z USA léky. Jedná se o čínské bylinné kapky speciální lék na rakovinu. Je to lék, ale je veden jako doplněk stravy. Celkem 8 krát – budu mít s tímto počtem problém? Cena je asi 50 dolarů za kus, budu je muset proclít? Děkuji za info.

@zuzanka:
Jestli se nepletu, tak limit je 1l tvrdého na osobu. Piva asi řešit nebudou, když jich nebude kartón.

Dobry den,syn poleti tento tyden z USA a chce privezt jako darek lahev whisky a nejaka piva z LA. Je nejaky limit na dovoz alkoholu a musi se v Praze dodatecne doclit?

Chtela bych se zeptat jak je to se zdanenim, kdz chci poslat jako darek muj jiz starsi pouzity tablet. Bez krabice pouze tablet a nabijecka. Jak je to s danenim? Dekuji

J

@Michaela:
Na co tleskat? Vy tleskáte řidičům MHD za to, že zastavili ve Vaší cílové zastávce? Nebo strojvedoucím vlaků? Pilot je ve své podstatě jen “strojvedoucí”. A stejně v kabině ten potlesk neslyší. Navíc řada pilotů si ani ten potlesk nezaslouží, obzvláště, když s vámi za ideálního počasí nehorázně třísknou o zem

Děkuji,to jsem si prostudovala,ale zajímá mě celní předpisy v Německu.Protože některé věci chci přivézt kamarádce ,která studuje v Němečku. Tak ,aby mi Němci také nevyměřili další clo.Děkuji Míša

Hezký den, ano. Mrkněte se na tento vysvětlující článek.

Dobrý den, letíme do USA ,ale nástup v Dráždanech a přestup v také ještě v Německu.To samé na zpátek .Chceme si také něco nakoupit.Zajímalo by mě ,zda jsou stejné celní podmínky i v Německu.Nebo jestli máte jiné zkušenosti.Případně,kde si ti mohu zjistit.
Děkuji Míša

Ahoj, pokud jsou letenky v rámci jedné rezervace, tj. kupovala jsi je společně, tak ti je přendají automaticky. Pokud se letí s různými společnostmi, musíš při odbavení udělat smutné oči. :-)

Letím do USA přes Londýn- do Londýna s  BA z Londýna AA musím si přendat kufr do jiného letadla nebo ho přendají automaticky? Prosím poraďte letím poprvé prooosím děkuji

Dobrý den, v dubnu letíme do USA-Los Angeles. Máme přestup Amsterdam a Minneapolis. V Minneapolis máme čas 2 hod. Můžete mně prosím popsat podrobněji přestup v Minneapolis ,co s kufry atd. Děkuji.

Ale jo, půjde to s ní. Nejprve se zvaž sama a pak s kufrem v ruce.

Aha, dobře, děkuju moc! :) Ještě se tedy chci zeptat, kde si můžu nebo spíš jak zvážit kufr před odletem? Aby pak nedošlo k tomu, že bych musela připlácet..s normální osobní váhou to asi půjde těžko.. :/

Zdravím Michaelo, tak to tleskání je takový špatný zvyk. Řekl bych, že pochází hlavně ze zemí bývalého Sovětského svazu. Doktorovi se také netleská, když vyléčí chřipku… nebo autobusákovi, když dojede na konečnou. :-)

Nadváha kufru je problém – záleží na konkrétní letecké společnosti, ale poplatky můžou činit i stovky dolarů.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, proč se v USA po přistání letadla netleská? :D Možná je to blbý dotaz, ale zajímalo by mě to. Ještě se chci zeptat- když bych přesáhla hmotnost kufru do 23 kg, kolik budu platit příplatek? A nebude to žádný problém? Jak se totiž znám, nakoupím tam toho tolik, že nevím, jestli tu hmotnost opravdu nepřesáhnu, tak chci být připravena, kdyby něco. Děkuju moc předem.

jak přivést více kil z USA. Jedu do NY a chci hlavně nakupovat. Nedá se třeba poslat balík z USA, nebude to levnější než třeba doplatek 100 dolarů za nadváhu?

čusek!
Někdo tady zmínil Kindle od Amazonu. Máte někdo zkušenosti s touhle “hračkou” po přivezení do Čech? Dají se na tom použít všechny funkce a jede to bez problémů? Zkoušela jsem to najít na různých forech,ale nikdy jsem nenašla odpověď. Chci to poslat rodině na vánoce :-) díky moc!

Pokud si přivezete kufr plný oblečení, které bude bez cenovek či originál balení,tak vám samozřejmě nic nikdo nedokáže, stejně tak, jako když si někdo doveze e-knihu bez krabice, bez obalu, tak mu jen horko těžko dokáží, že ji koupil v USA(Pokud je to tajo dárek, stačí krabici složit do kufru, e-knihu pronést v příručním zavazadle a poté hezky zabalit) Taky je dobré schovat originál učtenky a doklady, v případě, že by je našli, asi by to nebylo uplně OK… Problém ovšem je, že celníci na Ruzyni jsou známí svou urýpaností a zarputilostí a snaží se proclít téměř cokoliv.
Mě by ovšem zajímala věc jiná. Jaká je situace, když přiletím na letiště mimo ČR? Máte někdo zkušenosti s tím, že by vás chtěli “zkásnout” třeba ve Vídní/Varšavě/Mnichově nebo kdekoliv jinde? Zajímalo by mě to, protože přes Ruzyň sice nejdedu, nicméně nemám jistotu, že se “blb” najde i mezi pracovníky na letišti mimo ČR…
A ještě si nemůžu odpustit: Petře, ty si pokaždé po příletu z USA šel na celní box a poctivě si přiznal každý jednotlivý kus věci z USA? Pokud ano, máš můj obdiv :)

Ahoj, ano, správně je potřeba čtečku dodanit. Učinit tak můžeš po příletu na letišti. :-)

Ahoj,
chystám se do USA a chtěl bych si pořídit čtečku Kindle, protože tam vyjde velmi levně a rád bych druhou přivezl jako dárek. Je třeba platit clo? Cena za 1 kindle je 79$. Díky

Ahoj,
tohle skutečně nevědí a v podstatě můžou jen spoléhat na to, že jsi natolik čestný a pokud máš něco dodanit, dodaníš to.

Ahoj, Petře. A co když poletím z new yorku s nakoupeným oblečením a sundám z něj cenovky včetně cenovek z bot atd. jak mi mohou dokázat že jsem to zboží koupil v usa? Můžu snad přece říct že jsem nějaký manekýn a převlékám se 3x denně ne? :) Budu si tam kupovat jen oblečení nějaké hodinky a boty ne tedy hokejové rukavice ty by my asi nevěřili že jsem je měl jako modní doplněk do usa :) Můžeš mi to tedy prosím nějak osvětlit zda vědí s čím sem do usa odletěl a a s čím přilétam že mám v kufru o 20 triček víc apod. Předem děkuji za odpověd

Ahoj,
přivézt si můžeš prakticky co chceš, nicméně když daná věc bude mít cenu nad 22 euro, musíš ji v Praze přihlásit k proclení a doplatit DPH. Na letišti probíhá namátková kontrola, kdy si po vystoupení z letadla celníci mohou některého cestujícího vybrat ke kontrole.

Ahoj Petře, měl bych jeden dotaz ohledně dovozu věcí z USA. Do New Yorku letíme příští týden na 14 dní. Budu s sebou mít to jedno klasické zavazadlo do 23kg a chtěl bych se zeptat, co všechno si v tom vlastně můžu přivést zpátky, když se mi to tam vejde a nepřekročím váhu ani rozměry. Myslím, že co se týče třeba nějakých triček, mikin, apod, prostě textilu všeobecně, tak v tom problém předpokládám asi není. Do toho počítám třeba i dres NY Rangers, který považuji za nutnost, když už tam budu ;) Ale co kdybych si chtěl přivést například hokejové rukavice, abych měl v zimě na rybníku s klukama v čem honit puk, mysliš, že když si je strčím do kufru s oblečením, že v tom problém nebude? Není to nijak velká částka, dejme tomu třeba kolem 60 – 70$, ale v ČR bych za něj dal daleko víc. A ty se mi do kufru samozřejmě v pohodě vejdou. Tak se chci zeptat, jestli nemáš nějakou zkušenost s tím, jak se kontroluje, co všechno má člověk ve svym zavazadle cestou zpět, jestli v tomhle nebude problém, aby mi to pak na letišti třeba nevyhodili nebo já nevim co všechno by po mně mohli chtít. Jinak stránky jsou super, určitě sem po jejich přečtení vybaven základním infem :)