Komentáře k článku Návod: Jak vyplnit formulář DS-160 pro vízum do USA

↩️  Návod: Jak vyplnit formulář DS-160 pro vízum do USA
💬  Celkem 79 komentářů, nejnovější jsou nahoře.

Dobrý den, chci se zeptat když žádám o pracovní vízum do USA, musím mít před schůzkou sjednanou už smlouvu od budoucího zaměstnavatele? Našla jsem že musím mít schválenou petici od zaměstnavatele, jejíž vyřízení trvá půl roku. Je to pravda? To musím čekat půl roku na dokument o schválení?

Bohužel na to neodpovím, každopádně gratuluju, že jste dostal alespoň termín pohovoru. My máme s manželkou DS-160 + veškeré dokumenty k E2 vízám podané na ambasádě od konce září a do teď čekáme na termín pohovoru, přičemž kontrola dokumentace by měla běžně trvat cca 2-3 týdny. Měsíc zpátky se teda zeptali na info k našim email adresám+vystudovanému oboru manželky a od té doby ticho.

M

Dobrý den,
vyplnil jsem formulář DS160, zaplatil a odeslal na ambasádu. Dostal jsem termín schůzky k pohovoru. 3 dny před schůzkou mi z ambasády volali, že jsem špatně vyplnil dotaz ohledně otisků prstů. Úředník ambasády mi sdělil, že mám dotazník opravit a zažádat o nový termín. Neumím najít způsob, jak vyplněny a odeslaný dotazník opravit. Děkuji za radu

M

Dobrý den,
vyplnil jsem formulář DS 160, zaplatil a odeslal na ambasádu. Dostal jsem termín schůzky. 3 dny před schůzkou jsem měl z ambasády telefonát, že mi byla schůzka zrušena, že jsem uvedl, že jsem odevzdal při poslední návštěvě 10x otisk prstů, ale ve skutečnosti to bylo 2x jen otisky palců. Úředník ambasády mi sdělil, že to mám opravit a zažádat o nový termín. Nemůžu přijít na to, jak mám opravu vyplněného formuláře provést. Děkuji za radu

@Lucia:
Rodné číslo tě identifikuje vždy, to máš přidělené napořád. Číslo OP tě identifikuje pouze po dobu platnosti průkazu.

Dobry den,
rada by som sa opytala na bod “National Identification Number” – v navode radite vyplnit rodne cislo, stretla som sa vsak s roznymi nazormi – cislo OP/rodne cislo. Chcela som sa opytat, aku mate s tymto udajom skusenost? Je jedno, ktore sa uvedenie, alebo je silne preferovana jedna moznost?
Vopred dakujem.

@Jirka:
Ber to tak, že k nim chceš. Je zase zajímá, kdo k nim jede. Když tam kdysi dorazila partička “kamarádů”, co si pak udělal pilotní výcvik, tak jim spadlo několik baráků.
Pokud máš osobní problém s narušováním svého soukromí, tak bys měl nechávat minimální stopu a to nejen na netu.

Ahoj všichni! Četl jsem, že prý se od roku 2019 musí do formulářů DS-160 a DS-260 vyplňovat všechna vaše sociální média, která jste za posledních pět let použili. Nevím jak vám, ale pro mě to přijde jako velké nabourání do osobního prostoru. Každopádně, zajímalo by mě, myslíte si, že to zůstane i v Bidenově administraci, a co si o tom myslíte?

Dobry den,
Mam dotaz jestli si Mohu zazadat o turisticka B2 viza ,kdyz jsem v procesu o K-1 snoubenecka viza.
Rada bych navstivila snoubence.

@Renata:
Splňuje fotka ty jejich požadavky?
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos/photo-examples.html Když tak použij ten “Photo Tool” uprav jí tam.

Dobrý den,

prosím Vás vyplňujeme vízum D-160 a nedaří se nám vůbec nahrát fotka. Pokusu už jsme měli mnoho, fotka z mobilu nejde, z foťáku také ne od fotografa také ne.

Moc děkuji za odpověď

Renata

Dobrý den, prosím mohu se zeptat u otevřených otázek odpovídat v češtině nebo anglicky pokud vysvětluji duvod zrušení esty ? děkuji předem za odpověď

@KATERINA:
První, co mě napadne, je vyplňuj rychleji. :-)
Ale to asi nebude ono, spíš to bude něco systémového. Zkus jiný prohlížeč nebo počítač.

Dobry den, furt mi to tu háže nějakou chybu : Session Timed Out. Prosím nevíte co s tím ?

Dobrý den prosím o radu. Již sem vyplnila formulář na C-D1 zaplatila a mám již sjednanou schůzku. Ale pak mi zaměstnavatel píše že potřebuju B1-B2 a C-D1 vízum no a to sem nevěděla. Takže mám aplikaci jen na C-D1 vízum a už to nemůžu změnit. To znamená že mam vyplnit novou aplikaci na další B1-B2 vízum a znovu zaplatit poplatek atd?? Nebo se to dá zpětně ještě nějak změnit? Děkuji za odpověď.

1. Co mám dělat, když v kolonce “Důvod cesty do USA” žádná z nabízených možností neodpovídá mé situaci: chci navštívit příbuzné, pobývat u nich a tak se naučit jazyk. Pokud zadám “student – jazykový pobyt”, tak to chce uvést konkrétní školu. Možnost “návštěva příbuzných či turistika” tam není a nic jiného z nabídky nesedí?
2. Kde se dá dohledat již částečně vyplněný formulář? Vždy mi po nějaké době vyprší časový limit a i když mám opsaný svůj kód, nemohu formulář najít a příště musím opět vyplňovat opět od začátku. Díky!

@Kateřina Krejčí:
Někde je chyba. Zkus jiný prohlížeč. Dej si pauzu a zkus to později, klidně až zítra. Zkus fotku uložit pod jiným názvem a pošli ji znovu. Pokud jsi fotku upravuješ, tak to zkus znovu.

K

Dobry den, moc prosim o jakoukoliv radu..uz jsem temer u komce s vyplnovanim zadosti o vizum, nahraji fotku,pisi, že je schvalena a pote mi stale jen vyskakuje session timed out. to prece neni mozne ze po nejaych 35-40 min co to vyplnuji jiz vyprsel cas?? nevim jak tedy zadost dokoncit? dam retrieve.. znovu se pomoci ID prihlasim, ale zase po fotce uz me to nepusti dal a opet pise cas vyprsel..

@Nikola: Ahoj Nikolo, nejspíše se jedná o technickou chybu na jejich straně. Zkus fotku nahrát později. :-)

Dobrý den, právě jsem uploadovala fotku a při prvním kroku mi byla normálně schválena. Při tom druhém už to nejde a píše to “An error occurred while processing your photo. Please try again later.” Nechápu proč, když je fotka normálně schválena a pak toto. :/ Můžete mi prosím poradit? Děkuji.

Dobrý den Petře,
manžel získal vízum typu J1, já budu tedy žádat o vízum J2, chtěla bych se tedy zeptat, co mám uvést jako důvod mé cesty. V době, kdy budu o vízum žádat, on bude stále v ČR, vyplním tedy NE, nikdo z mých nejbližších příbuzných nepobývá v US, je tomu tak? Poslední dotaz, sestřenice mojí mámy se nebere jako příbuzný a tudíž jí nemusím uvádět do tohoto dotazníku nebo ji tam uvést mám?
Moc díky!!

Dobrý den syn 16let jede hrát hokej do USA stát Woyoming?
vísum B2-1?
a formulář ds 160 není tam položka co jede dělat do států? aby tam napsal amaterský hokej?
je tam jen Další?jak dál postupovat děkuji

Dobrý den,

chtěl jsem se dotázat jak dlouho zůstane formulář uložený v systému. Formulář mám již vyplněný, zaplacený, mám již termín pohovoru , ale nemám zatím nahranou fotku a tudíž ukončen celý proces. Formulář jsem vyplňoval 8.6. a 23.6 již budu mít fotku. Nemůže se stát že by mě propadl formulář a tím i zaplacená částka ? Někde jsem vyčetl že to zůstává v systému po dobu 30ti dní. Díky za odpověď.

@Lukas: Pokud se odpovědi ve formuláři liší, vyplňte ho znovu.

Nevite nahodou kdyz jsem vyplnoval formular DS-160 pred 10 mesici, ale pak jsem si misto toho zazadal o ESTA a schvalili mi je a ted bych chtel zazadat o B-2 viza jestli je formular nutne znovu vyplnit nebo staci mit ten stary vyplneni? (Tim padem se tam v aktualni dobe lisi nektere odpovedi)

@erik: Dobrý den, Eriku, zaklikněte/napište do políčka DO NOT KNOW.

Dobrý deň, čo mám vyplniť ako kontaktnú osobu alebo organizáciu v USA, keď tam idem len cestovať a nikoho tam nepoznám.

ahoj,
s kamošom sme vyplnali formular ale on mal este nejake dve dodatočné otázky na to,, či bol v armáde a na jeho previous školu”
prečo mne tieto otazky nezobrazilo? resp. asi som omylom zaskrtla NO pri tej previous skole (co mala byt asi high school) ale otazky o armadnej minulosti som teda nemala
mozu mi kvoli tomu odmietnu viza, ak som neuviedla gymnazium?

dobry den potrebuji trochu pomoci se zaplacenim poplatek Jsem v tom nejak zamotany dekuji

jeste ohledne poplatku Mohu to zaplatit nebo lepsi pockat Jde me o to jestli muzu pak kdykoliv naplanovat schuzku nebo rekneme do urciteho casu Popravde ziju v anglii a zadam v Londyne Tam pisou cekaci cas na interwiew je do 3-4 dny Tak si nejsem jistej jestli mohu to zaplatit a pak v klidu naplanovat zchuzku ..dekuji

pardon zaslal jsem to dvakrat

ne esta Klasicke vizum Bylo to schvaleny i rikal jsem si,ze cislo pasu fotka je tam takze by to meli byt ok

dobry den Vyplnil jsem aplikaci a taktez odeslal mam barcode,ale nahle jsem zjistil,ze misto rodneho cisla jsem tam zadal cislo obcanky,,nedorozumeni”Budu misto vyplnit novou aplikaci nebo to bude v poradku dekuji a ohledne poplatku mohu to zaplatit a pak jeste mit cas na naplanovani schuzky na interwiew nebo jak mlie to zaplatim musim hned zacit planovat schuzku?dekuji za odpoved Lukas

@lukas: Nehovoříte o ESTA? Pokud byla registrace schválena, neřešte to.

dobry den Vypnil jsem aplikaci a odeslal ale nahle jsem zjistil,ze misto rodneho cisla jsem tam omylem vyplnil cislo obcanskeho prukazu Musim vyplnit novy formular nebo je to ok dekuji za odpoved

l

dobry den chyby my 2 veci nevim jak na ne jak mam vše vyplnene tak ty papyru mužu přinest na ambasadu nebo ne nebo musim jim to poslat potom obednat se na pohovor

l

dobry den gdyž mam viplnine folmulař na B2 musim to poslat na ambasadu nebo to mužu přinest

@milan:
Pokud jsi ten řidičák měl, tak je to v systému. Neměl by pro ně být problém si to ověřit. Napiš pravdu.

Dobrý den během vyplňování formuláře DS 160 jsem narazil na otázku zda jsem někdy vlastnil americký řidičák. Já ho vlastnil od roku 1997 do roku 2000. Během této doby jsem byl dvakrát vybodovaný. Chci se zeptat jestli je lepší ho přiznat nebo ne. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,,chci se zeptat,,po vyplnění formuláře DS 160 ,,který byl bez jakýchkoliv problému,,jsem si nechal kopii zaslat na 2 emaily (pro jistotu) jelikož nemám doma tiskárnu. Na ani jeden email mi ale zatím nic nepřišlo. Nevíte čím to může být? Je tam třeba nějaká delší doba čekání? děkuji

Dobry den, chci se zeptat, kdyz jsem prekrocila pobyt v usa o 3.5 mesice z duvodu tehotenstvi ( byla jsem v prvnim trimestu a mela velike problemy se zvracenim, doktor mi doporucil odlet dele, ale nemam zadnou lekarskou zprvau, protoze to byla jen porada z duvodu financnich nakladu v pripade kontroly ) je tedy pravdepodobne, ze mi ESTU zamitnou ? a pokud ano, je mozne ze mi presto vydaji viza, kdyz tchyne a tchan jsou americane a manzel drzitel green card ? Nemam v planu jet na delsi dobu, treba jen na klasickych 90 dni a samozrejme s ditetem.

l

ja mislim ten folmulař to (DS-160) to neni zelena karta toje vyzum na vyza

l

@Petr Novák: ja nemislim o zaplaceni zeleni karty jasem viplnil formulař na vizum B2 za 160 dolaru ja nevim gde to zaplatit jestli přes veb nebo na ambasade tohle sem viplnoval (DS-160)

@lukas dziedzic: Za vyplnění přihlášky do loterie o zelenou kartu se neplatí, pakliže ji vyplňuješ na oficiálních stránkách. Pokud někdo vyžaduje platbu za přihlášku, není to oficiální stránka a nedává smysl tam cokoliv vyplňovat.

Posílal jsem ti odkazy na dva články, kde je vše vysvětlené. ;-)

l

to jo ale duležyte je pro mne gde a jak se plati poplatek za vyplneni a jasem to vyplnil ale zaplatim to za mesic jestli se nic nestane

@lukas dziedzic: Ptal ses, jak se dela Zelena karta

l

@Mesi: tohle sem nepochopul cosi napsal jasem se ptal gdese to plati nebo přes jakou stranku dekuji za odpoved

@lukas dziedzic: Tiskne se na stroji v Office of Intake and Document Production v Chicagu, Phoenixu a Lewisville.

l

ja sem to skusim přes stranku to zaplatit nejdeto nemam neco přetim neco udelat třeba zavolat na ambasadu nebo tak neco prosim

l

ješte neco pošlete mi stranku gde mužu zaplatit folmulař gde se to plati přes jakou stranku

@lukas dziedzic: Ahoj, mrkni na články o zelené kartě a o loterii o zelenou kartu. Vše je tam popsané.

l

ahoj nevyte jak se dela zelena karta

l

@Franta: jo ale gde se to plati nic sem tam nevidel a nic pomne nechteli jak sem to vipisoval jasem mislel žese to plati až na ambasade dekuji za odpoved

@lukas dziedzic:
Jestli je tam napsáno, zaplatit do dvou dnů, tak to znamená, že se to má zaplatit do dvou dnů.
Jestli se nepletu, tak se to platí online kartou.

l

prosim odpoved dekuji

l

dobry den prave sem viplnil celi formulař chci se zeptat tam pišou že mam to zaplatit do 2 dnu gdyž to zaplatim třeba za mesic bude furt platny ten formulař ješte tose plati až na ambasade dekuji

kamaradku

@Josef: Pritelkyni nebo kamaradku? Slovo girlfriend bych pri imigracni kontrole rozhodne nevyslovoval.

jeste jedna otazka, je napomocne kdyz mam pritelkyni ( americanka) ve statech ktera se za me muze zarucit vsim moznym nebo napsat dopis? Ma to vahu nebo radsi nerikat nic?!

Ahoj, muzete mi prosim poradit? Po vyplneni formulare jsem a nahrani fotka ktera byla uspesne uploadovana mam neaktivni policko ktere me muze posunout dal na review a sign.. Takze jsem v mrtvem bode. Nevite cim to muze byt.. Ps: jak dlouho od prijeti formulare trva nez Vas pozvou na koberecek?

@Nick:
Ahoj,
nevím jak to přesně máš ty. Ale můj táta je cizinec, má trvalý pobyt v ČR (sňatek z Češkou) a žádné další povolení k práci nepotřeboval. Zkus se zeptat na úřadu, kde jsi trvalý pobyt dostal.
Nebo myslíš povolení pro sestřenice? Ty žádný nárok nemají.

Dobrej,. Ja delam v americke firme v Cesku . Jsem cizinec ale mam trvaly pobyt na uzemi Ceska. Jsem slysel ze cizinec ktery ma trvaly pobyt muze pozadat o pracovni vizum.? Jamam sestrenice v USA. Jaky vizu mam pozidit abych sem mnel povoleni na praci?

O

Dobrý den, D-160 jsem vyplnila, ale nemám u notebooku tiskárnu, tzn. nemohla jsem formulář vytisknout. Jak se přihlásí pod svým vygenerovaným kódem, abych si mohla vytisknout formulář a vzít ho s sebou na ambasádu??? URGENTNÍ …. děkuji

Dobrý den ,mám vyplněný ds160,ale v kroku upload photo ,mě to sice akceptovalo mou fotografii a napslo “Your photo has succesfully been uploaded and passed all quality checks. a v dalším kroku ,použijte tohle foto mě to napsalo An error occurred while processing your photo. Please try again later. Zkouším to doslova od rána o večera. Na ambasádě mě poradili at se proklikám do dalšího kroku,to se povedlo do kroku SIGN ,dál mě to nepustilo,i když jsem měl správnou lokaci v Praze. Zkusil jsem nový formulář a to samé. Myslíte si ,zkusit to jiný den,že je chyba v systému nebo co mě poradíte? Na ambasádě mě řekli,že to nejsou jejich stránky. Děkuji mnohokrát.

@Tereza:
Není nutný, je to podpůrný argument, takové malé “bezvýznamné” plus.

Dobrý den, prosím, je nutné k žádosti o vízum připojit zvací dopis z USA? Pokud žádám o obchodní/turistické vízum je za povinnost elektronická žádost, cestovní pas, fotka a potvrzení o platbě. Zmínku o zvacím dopise nikde nevidím, přesto mi někdo tvrdí, že je zvací dopis nutný. Jak to tedy je? Děkuji za odpověď. T.

@Ada: Ahoj, děkuji za doplnění. Problém to podle mne nebude, pokud si tam osoba bude podobná.

Tj. pokud má na jedné fotce dlouhé černé vlasy a plnovous a na druhé je plešatý muž s knírkem, mohou to být komplikace. Jinak ne.

@Petr Novák:

Ďakujem za rýchlu odpoveď.
Kontaktovala som aj ambasádu, / PO-PI okrem sviatkov+421-2-3305 7000. / tam mi nakoniec povedali tiež, že BY TO NEMAL byť problém, ak donesieme fotku osobne… Fotku dám vytlačiť, ale isto porušila snáď všetky pokyny ktoré sa mali dodržať. Bola robená z mobilu, zväčšená, pixely nesedia, nie je ostrá, nemá rámček, časť hlavy chýba vôbec nechápem že ju systém prijal…… tiež mi potvrdili, že nie je problém urobiť aj nový formulár DS 160, tak ak by sa niekto dostal do podobnej situácie, kľudne môžte celý postup opakovať. Len POZOR od 1. movembra 2016 sa už nesmú na fotkách používať okuliare…

Dotyčná osoba sa rozhodla ísť s fotkami, takže uvidíme ako to pôjde.

Ešte by ma zaujímalo, keď zoberieme úplne inú fotku, normálne nafotenú v štúdiu, ale nebude sa zhodovať s tou na formuláry DS, tak by to nemal byť problém, nie? Podľa všetkých zistených informácii …

@Ada: Ahoj Ado,

pokud fotka prošla, tak by to mělo být v pořádku. Pokud úředníci fotku na vízum uznají jako nedostatečnou, stačí ji předložit během pohovoru. Není nutné vyplňovat formulář znovu.

Fotka musí být na fotopapíře, ale confirmation page může být vytištěná černobíle.

Dobrý deň. Fotka ktorú sme na formulár umiestnili, má na tvári jemný tieň, hore je trochu useknutá hlava. Keď chcem vymeniť fotku, musím nanovo vyplniť celý formulár DS? / Formulár sme bohužiaľ počas vypĺňania neukladali/. Nebude z toho problém? Musím si fotku vytlačiť aj na fotopapier? Musí byť Confirmation page vytlačená farebne?

Za odpoveď ďakujem.

Súri to.

@Tom Zálešák – Most:

Mám stejný problém. Už si to nějak vyřešil?

T

Podařilo se mi ztratit číslo (kód) z již vyplněné žádosti o vízum (DS – 160), nemohu jej vytisknout – je nutné ho přinést na pohovor na ambasádu. Je možně se na tu Confirmation nějak on line dostat, nebo je nutné znovu vyplnit nebo je zavolat na USA ambasádu..?
Prosím poraďte..

Dobrý den,
vyplnila jsem špatně místo narození. Myslíte, že mi to tam opraví, když jim to řeknu? Nebo že odmítnou žádost.

Děkuji

Dobrý den, ale přeci Praha není ani stát ani provincie ! Takže je to špatně .. nemělo by se vyplňovat nic.. A jestli se pletu tak prosím o nějaké vysvětlení, docela se v tom ztrácím.

Hi, in the section Previous Travel Information why is the answer to ‘Have you ever been issued a US visa’ No, if the applicant has stated his previous visits to the USA. She was issued a visa, wasn’t she?

Thanks

zdravim…co mam vyplnit jako kontaktni osobu nebo organizaci v USA,kdyz tam jedu jen cestovat a nikoho navstivit,tudiz tam nikoho neznam???

Dobrý den potřebuji vědět co znamená sevis principal applicant sevis id program number děkuji.

Napiš důchodce / pensioner.

Dobrý den jak mám vyplnit když jsen v duchodu, zamětnání které se tam požaduje. děkuji

Nejlevnější půjčení auta v USA