Komentáře k článku Roaming v USA: Cena dat, volání a SMS u O2, T-Mobile a Vodafone

↩️  Roaming v USA: Cena dat, volání a SMS u O2, T-Mobile a Vodafone
💬  Celkem 155 komentářů, nejnovější jsou nahoře.

@Vit Vacula: Ahoj, wifi je relativně dobře dostupná, nicméně v dnešní době si doporučuji pořídit data. Usnadní to navigaci po městě a spoustu dalších věcí. :-)

Zdravim, jak funguje wifi v New Yorku? Metro, mcdonalds atd. Lze se pripojit a podivat nebo neni moc spolehliva a doporucujete data?

Ahoj, rád bych si v USA koupil nový mobil (Samsung či Apple). Jak je to s pásmy, nabíjením baterie (110V x 220V) a se sloty pro SIM karty? Bude to u nás fungovat? Díky za odpověď.

Mám ASUS Zenfone 7Pro bude mi sim karta fungovat?

@Lukáš: mám ASUS Zenfone 7Pro bude mi sim karta fungovat?

Čaute všichni, koupili jsme si předplacenou SIM od T-Mobile, kde byla neomezená data, volání, sms + 10 GB hotspot za 50$ a naprostá spikojenost. Pokrytí většinou 5Guc, 5G nejhůře LTE. Pokud zavítáte do národních parků, tak tam často pokrytí není, ale to se dá očekávat. Nedoporučuji kupovat předplacené SIM od Total by Verizon – nefungují a vrácení peněz je běh na dlouhou trať:)

Ahoj, přidávám aktuální zkušenost z našeho červencového roadtripu po západě USA. Koupila jsem si eSIM přes Airalo, 10 MB za 22 dolarů, což na 3 týdny s všudypřítomnou wifi bohatě stačilo. Vše fungovalo perfektně, ocenila jsem hlavně, že jsem si simku mohla koupit a aktivovat už doma a ne vše řešit po 12h letu.
Pro srovnání – přítel si na místě koupil simku od T-mobile s neomezenými daty a voláním na měsíc, a i s aktivací ho přišla na 90 dolarů…

Zdravim, mate nekdo zkusenosti s prepaid esim od tmobile? Nabizi neomezena data za 60 dolaru na mesic. Coz vychazi vyrazne lepe nez tarify pres Airalo a Nomad.

aplikace Airalo, skvělá ale pouze jen na data, pokud vám to stačí. Ale pozor, zkontrolujte si jestli váš telefon podporuje e-sim.

@Michal:aplikace airalo, je na appstore. Pouzivaji sit Verizon a T-mobile. Vyzkouseno nekolikrat a funguje (usa, kanadu vyzkousenou nemam)

pojedu na cestu, kde navštívím USA (přílet na JFK, pár dnů v NYC) a potom postupně kolem východního pobřeží až do Kanady a zpět. Hledám eSIM pro obě tyto země. Mám iPhone 13 kde mám fyzickou esim již vloženou – proto preferuji eSIM

@OP: Bohužel. Mám Sams S10e :(. Ale díky za tip.

@Marek: pokud tvuj telefon umi esim, pouzij aplikaci Airalo na ios a androidu. Vyzkouseno a funkcni.

Ahoj, máte někdo zkušenosti s http://www.travsim.com? V létě se chystám na 3 týdny na západ USA a chtěl bych si už před vycestováním zařídit simkartu, kterou tam budu používat. Díky

@Moni:
Když jedeš do zahraničí s českým číslem, změní se ti předvolba? ;-)

Chci se zeptat. Když má někdo americké telefonní číslo a přijede do Čech změní se mu předvolba nebo něco takového?

@Jan:
Pokud to bude telefon, který podporuje i naše frekvence, tak tu fungovat bude.

Dobrý den, mám dotaz ohledně mobilu z Amerika. Zda u nás v Čechách normálně funguje, nebo je nastavten na přijímání jiných telefonních signálů. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,

Má tu někdo zkušenosti s prepaid plánem od T-MOBILU ? DÍky

Ahoj,
5.12. se chystám do NYC. Pokud někdo nabízí SIM s daty, ozvěte se. Díky Petr

@Matej Kobza:
Dobry vecer, mela bych zajem o sim kartu, jedna se o datovou kartu? Kolik je na ni dat, a od jake je spolednosti? dekuji Tereza

Ahoj,
predam Annual Pass America The Beautiful platný do 09/2020. Mam tiez predplatenu sim kartu T-mobile s neobmedzenymi datami.
Pass: 900kc
Sim: 600kc
Spolu dam za 1400kc.
Osobne predanie na trase Brno – Trencin.
Kontakt: mates(at)ravers.sk

@Jay:
Dobrý den, máte ještě annual pass? Díky za odpověď Jana

Nabízím za 220,- novou prepaid sim kartu (fialovou) od ultra mobile, zatím bez aktivace, pro všechny velikosti tel., datum axpirace je 13.7.2021, v případě zájmu pište na koutny@lxgroup.cz

@Standa: Karta T mobilu je platna do 18.7. 2019, ne do 11.7. Jak jsem prvne uvedl. Telefonoval jsem pres Skype nebo whats up. Vycerpal jsem se 6 GB 1.5 a tedy 4.5 GB zustava. Zitra kolem 12 hod. pristavame v Praze.7S Kontakt: hankesta@gmail.com

@Standa:

Nabizim za 300,- Kc Standa@Standa:

Zdravím s New Yorku, zakoupil jsem si na 13 deni pobyt SIM kartu místního T -Mobile . Jedna se pouze o datový tarif 6 GB na kterém bude po priletu dne29.6. 2019 k dispozici vice nez 4 GB dat. Dnes mam spotřebováno 852 MB. Karta bude funkční do 11.7. 2019. Její cena byla 36 $ a nabízím za 600,- Kc. Přiletím do Prahy v dopoledních hodinách. Kontakt: hankesta@gmail.com

@Jay: Ahoj, je annual stále k dispozici? Děkuji, mareneca@seznam.cz

@Franta:

Díky za informaci. Mě došlo až po odeslání, že tam budu mít jiného operátora, tudíž tento problém ani nenastane, pokud budu mit spravne prepnuto na druhou simku.

I tak ale děkuju

@Kuba:
Máš zablokovaná data na SIMce od svého současného operátora.
V USA koupíš novou SIMku od jiného operátora.
Na co, že se ptáš? Co má tvůj současný operátor společného s jinou SIMkou od jiného operátora?
Takhle by to bylo pouze, pokud bys měl data zablokovaná přímo v mobilu.

Ahoj všem :)

Mám takovej dotaz ohledně simky do USA. Příští rok se tam s kamarádkou chystáme a mě zajímá jedna věc. Na své České simkartě mám zablokovanou možnost,abych si mohl zapnout data, respektive pokud tak chci učinit, tak musím zavolat operátorovi,aby toto zablokování zrušil.

Můj dotaz je ten, že pokud si v USA koupím předplacenou simku, zda bude tento problém platný nadále? Jedná se mě o ty data… Chci aby se ty data pouze aktivovala na USA simce bez povoleni a nechodila me smska jako u nas…

Díky za rady

Zdravím, nemáte ještě někdo již zbytečnou funkční simkartu? Potřeboval bych pořešit pár hodin po příletu než koupíme vlastní. Letíme na více skupin a mám obavy ze svolávání na letisti.
Letíme 28.6. 2019. Případně poradíte operátora s pokrytím západu a středozápadu.
Děkuji
PV

Ahoj,
prodam turistickou T-Mobile SIM s neomezenym volanim po US a jeste cca 7,5GB dat, navic upgradovanou i na neomezene volani do CR. Platnost tarifu je do 11.6. Cena 400,- s osobnim predanim v Praze.
Zaroven nabizim i Annual pass s jednim podpisem, platny do 5/2020 za 900,-. Osobni predani v Praze, Plzni.

Ahoj, akorát se vracím z usa. Mám SIM s datovým plánem 16gb/měsíc za $40. Plan je od 10.5. Do 9.6.2019 a je k dispozici ještě 8gb, pokud by někdo měl zájem, tak se ozvěte, za symbolickou cenu přenecham..

D

@Olga:

Dobrý den, kde by bylo možné osobní předání?
Dekuji

Ahoj, ještě komentář k předchozímu inzerátu – naše dvě americké SIM karty platí pouze do konce května, jsou to turistické SIM karty s platností 30 dní, aktivovány byly 1.5.2019. Cena dohodou (původní cena 45 dolarů/simka, prodáme za symbolickou cenu :-) Vhodné pro někoho, kdo odlétá v nejbližších dnech a nechce se stresovat po příletu se sháněním nových SIM karet. Pošleme poštou, nebo osobní předání. Olga

Ahoj, právě jsme se vrátili z USA, máme 2 americké SIM karty na 10 GB dat, u jedné vyčerpáno 2 GB (zbývá 8 GB), u druhé vyčerpáno 0,5 GB (zbývá 9,5 GB). Aktivace proběhla 1.5. 2019. Cena dohodou. Dále máme k dispozici Annual Pass platný do května 2020, prodáme za 800 Kč. Osobně nebo poštou.
tuhaolga@gmail.com

Dobrý den,
prodám SIM od dodavatele simusa.cz
Simkartu jsem zakoupil dne 29.4.2019. Je plně funkční. Fungoval mi i mobilní hotspot, což někteří operátoři v USA údajně neumožňují. Používal jsem ji v NY na data a volání. Platnost karty je měsíc, přičemž aktivace proběhla 30.4.2019. Platnost je tedy do 30.5.2019.
Dle ukazatele dat je využito 3,05 GB.
Mohu poslat EMS, balík doručí do 24 hodin při objednávce do 11:00. Dodání ve svátky a víkendu.
více naleznete na:
volejte/pište na 773298798
cena 299,-

@Lukáš:

Teda to je porce kilometrů. Já ty dlouhé přejezdy zrovna nemiluji, nicméně ty turistické cíle stojí za to.

@Lukáš:

Ahoj, jasný, netvrdím, že jsou špatné, Jen jsem se chtěl podělit o zkušenost. Přestože jsem si táhnul komplet mapy, v některých částech mi to psalo, že není dostupná offline verze. Možná je to telefonem, nebo něčím jiným, nevím. V každém případě už to tři dny vydržím s Wazem a frčíme domů. Teda jestli piloti SAS už dostávkovali, Jinak zůstáváme :-)

@Jirka01: Podél hlavních silnic, po kterých se pohybují davy turistů nějaké pokrytí je, i když ne po celou trasu. Výhoda je, že waze s takovými stavy umí pracovat, a trasu si cachuje, takže výpadek signálu na nějaké 1-2km ani nepoznáš (narozdíl od např. Apple map, kde se najednou octneš uprostřed bílé plochy)

@Lukáš: Mám tuhle USA Visitor SIM Card (Multi-Size) $35.00

Mám tuhle USA Visitor SIM Card (Multi-Size) $35.00

@Jirka01:
Já podle těch HERE offline v USA najezdil přes 17 000 KM a nepřišlo mi to zas tak zlé.
Jasně, je to věc názoru, ale já jezdím rád, tak mi nějaká objíždka vůbec nevadila :)

Ještě jsem zapomněl podotknout, že s tím signálem v parcích to není zase taková hrůza. Např Yosemity mi načetly signál na Waze ještě v parku, někde se muselo jet pár desítek kilometrů, ale většinou se to cestou chytlo. Mám dojem, že nejdéle to trvalo s Death Valley směrem na SF.

@Lukáš:

Ahoj Lukáši, musím Ti říct, že nemít svou SIM s daty, tak jsem v pr… Stáhnul jsem si Here a žádný zázrak, spíš propadák. Protože je offline, tak samozřejmě nereaguje na uzavírky, neskutečné zácpy atd. A  že jich teď na jaře bylo ! Jestli si projezdil západ, tak víš, jaké vzdálenosti to jsou. Kdybych se spolehnul na offline mapy, tak jsem zase v pr.. :-) protože bych najezdil spoustu mil zbytečně. Každému doporučuji si jakoukoliv SIM s daty opatřit. Je to samozřejmě jen můj názor :-)

@Jirka:
To by mě zajímalo, jakou službu od MOBAL máš, na jejich stránkách žádnou pouze datovou sim nevidím.
Pokud je ale pouze “datová” jak píšeš, tak logicky na ni žádné hovory ani SMS fungovat nebudou.
Nicméně pro volání i SMS na US čísla je standartní mezinárodní prefix “+1”

Potřebuji poradit, mám aktivovanou simku od MOBAL a už i přidělené číslo. Je pouze datová.
Musí mi z ČR do USA pro smsky na americké číslo udávat i předvolbu ? a jakou ?

@Lukáš:

Ahoj, jo, už jsem nainstaloval. Díky.

Pro navigaci online být nepotřebuješ. Stáhni si Here WeGo a klidně celé USA.
Simku co pak můžeš koupit v mnoha trafikách a jiných malých obchodech.

@Lukáš:

Ahoj, díky. Po dotazu na Ultra Mobile už jsem to zjistil, ale i tak díky. Simku si koupím až někde cestou z letiště, protože na letišti je to předražený, už by mi do čech nestihla přijít. Na navigaci zatím použiju můj internet v mobilu a pak už si koupím.

@Jirka01:
Ahoj Jirko,
jojo, je to tak jak píšeš, budeš muset koupit novou SIM.
Takto fungují všechny předplacenné SIMky v USA…sim karta je opravdu jen dočasný nosič čísla. Po cca 3 měsících neaktivity, je ti číslo zrušeno a na danou simku se už nikdy nedá další číslo aktivovat,…tvé dosavadní číslo se vrací do volného oběhu a brzy ho dostane někdo nový…takže se v USA velmi často stává, že voláš někomu koho máš uloženého v seznamu, ale dovoláš se už novému majiteli třeba z druhé strany USA :) Četl jsem pár příběhů, jak takhle věřitel šel po dlužníkovi, který ale měl jen tu smůlu, že dostal “špatné” číslo a věřitele to vůbec nezajímalo.

Ahoj všem,

chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s kartou od Ultra mobile. Loni jsem ji v USA používal – měsíční plán někde za 27 usd. Myslel jsem si (asi omylem), že si letos na tuto sim kartu opět zakoupím plán a aktivuji ji. Teď, když se o to pokouším to vypadá, že musí být i nová SIM. Nevíte někdo, jestli to tak je? Děkuji.

Ultra.me opět vylepšil nabídku, přihodil další GB :)
Doporučuji: https://www.ultramobile.com/product/29-plan-sim-kit/
Po NYC koupíš v mnoha trafikách a obchodech s elektronikou, kde ti mobil rovnou nastaví a vyzkouší. Shop Locator najdeš na stránkách operátora.
Co máš konkrétně za přesný model telefonu?

@petr kubalak:
Na vše už tu odpověď je, hlavně v příspěvcích od Lukáše. Pokud tvůj telefon podporuje americké standardy, tak nebude problém.

p

V dubnu letíme z manželkou do New Yorku a přemýšlím nad tím že si koupím usa sim kartu hlavně kvůli netu…..Bude to spolehlivě fungovat v mobilu koupeným v Česku? Někdo skušenosti? ceny,objem dat, mobilní operátoři v usa? Díky.

@Martin Vesely:
Na Floridě problém s pokrytím fakt není…jak píše Franta…žijí tam lidé, je tam signál :)
O pár příspěvků výš jsem napsal sstručný návod, jak nebýt v US najednou v šoku, že jsi bez signálu se svým evropským telefonem – ověř si třeba přes tu GSMArenu co ti tvůj přístroj podporuje za frekvence pro 4G a pak hledej na webech US operátorů než nalezneš schodu.
Jinak to bude vždycky risk.

@Martin Vesely:
Jak psal Vašek. Žijí tam lidé, je tam signál. Žijí tam jen medvědi a BigFoot, není tam signál.

@Martin Vesely: jinak si přečti předchozí příspěvek od Lukáše – on problém nemusí být u operátora, ale v tvém telefonu. Že v telefonu s evropskými pásmy nemáš signál ještě neznamená, že tam žádný není.

@Martin Vesely: Já používám AT&T. Ale ono je to vpodstatě jedno, všichni 3 velcí hráči (AT&T, T-mobile, Verizon) mají na Floridě pokrytí takřka 100%, kdežto na horách středozápadu není pokrytí od nikoho.

M

Zdravim vsechny cestovatele. Prosim o aktualni zkusenosti s GSM operatory v USA, konkretne Florida. Jde mi o lokalni SIM kartu zejmena, resp vyhradne, na data. Na cca 14 dni.
Kdyz jsem naposled kupoval SIM na Stredozapade, byl jsem prakticiky cele Colorado bez dat :-(
Mate nekdo zkusenosti s T mobilem? predem dekuju za uzitecne informace!

@M. Vávra:
Píšu to tu už po několikáté…levnejší Huawei, ale i v podstatě všechny levnější telefony opravdu nepodporují všechny/žádné US frekvence…stačí se před cestou do USA připravit a nemusí být nikdo překvapený.
Je to daleko jednodušší než třeba vybrat vhodnou pojistku pro půjčené auto – na webu http://www.gsmarena.com si najdete model svého telefonu a podíváte se co podopuruje za frekvenční pásma, tato pásma musí být shodná s tím, co požaduje US operátor – to se opět dá dohledat na jeho webu, pro např. T-Mobile US je to: https://support.t-mobile.com/docs/DOC-4988
Takže máte např. Huawei P9 Lite, na GSMAreně si najdete, že pro LTE podporuje tato pásma: “4G bands – LTE band 1(2100), 3(1800), 7(2600), 8(900), 20(800)”
Na tom webu T-Mobilu ale vidíte že pro 4G LTE potřebuje mít váš telefon: ” Band 2 (1900 MHz), Band 4 (1700/2100 MHz), Band 5 (850 MHz), Band 12 (700 MHz), Band 66 (Extension of band 4 on 1700/2100 MHz), Band 71 (600 MHz)”
Co z toho plyne…s tímto telefonem se v síti T-Mobilu opravdu na rychlý net nepřipojíte, nebudete mít vůbec signál.
Naopak s téměř každým dražším telefonem už problém většinou není…jistota signálu jsou všechny poslední iPhony, Samsungy řady Galaxy S, dražší Huawei (ne verze Lite) atd atd.

Nabízím k prodeji US telefon ZTE Maven 3 (komplet v orig. krabici včetně USB kabelu a nabíječky) od AT&T za 800Kč + poštovné. Používaný necelý měsíc.

Pokud chcete mít jistotu datového připojení tak doporučuji pořízení US mobilu, který podporuje US frekvence a navíc máte US nabíječku a nemusíte pořád lovit v kufru adaptér. Nedopadnete jako já, kdy US SIM karta nefungovala v mém Huawei telefonu.

Zašlu poštou při platbě předem nebo možné osobní předání v Liberci nebo Jablonci nad Nisou.
e-mail: vavra.miroslav@spoluzaci.cz

@Daniela:
Také by mě zajímal tvůj tarif a operátor, protože to co píšeš, je naprosto technický nesmysl, takže buď to s kým jsi mluvila je totální diletant nebo jsi si to nějak pomotala.

Očividně pro tebe bude nejschůdnější datový roaming v nastavení tvého telefonu vypnout a skutečně jen vyhledávat free wifi (wifi je samozřejmě na sim kartě nezávislá). Pak už můžeš využívat třeba i k volání Viber, Whatsup, FB jak je libo.

@Daniela:
Co máš za operátora, případně tarif? Co vím (i osobní zkušenosti), tak česká SIM normálně v USA funguje. Mě fungovala i při 11-ti měsíčním pobytu tam.
Místní SIM je fajn, ale není nutná.

Brácha jel teď naposledy jen na hotelové a restaurační wifiny. Vypni si data.

@Daniela: Pokud vypnes roaming, tak muzes telefon klidne nechat doma :o) K dotazu, tohle slysim poprve, ze by simka nefungovala v zahranici (pokud je aktivni roaming) – nemel spis na mysli, ze tvuj tarif treba neumoznuje hovory v zahranici? WiFi by mela byt nezavisla na sim.

Ahoj, dnes jsem zrovna u svého operátora řešila, že moje SIM nebude podporována v USA a že si mám buď koupit jiný dražší tarif (a ještě bych platila za data zvlášť) nebo americkou SIM v USA.

Mě by jen ale zajímalo, jestli to bude funkční aspoň na wifi. Nemáte někdo podobnou zkušenost ? Musím mít u toho zaplý roaming nebo to jede samo ? Já bych si totiž raději i tak vše zablokovala, mobilní data, roaming a využívala hovorů a zpráv jen přes aplikace přes wifi.

@Adriana:
V obchodě? A jak takový obchod najít je snad na snadě…na stránkách vybraného operátora :)
Já si například vybral virtuálního operátora Ultra.me
https://www.ultramobile.com/monthly-plans/
Podle mě je super tarif za 29USD – neomezené volání a sms po USA, 4GB LTE a volání do 75+ zemí v ceně (do ČR také)
Obchod najdeš pod záložkou “Shop – Store Locator”
…a obdobné je to se všemi operátory

@Lukáš: Díky za radu :-) A kde takovou kartu v USA koupím?

@Adriana:
Ahoj,
spoustu rad k tvému dotazu už tu v komentářích najdeš. Nejčastěji v USA narazíš na 40USD, neomezené volání+sms po USA + 2GB LTE…to je mezi všemi operátory i virtuálními takový standard.
Důležitá rada…vyber si operátora podle oblasti kam se do USA chystáš. Protože USA to není jako ČR, že si prostě zapneš mobil s jakoukoliv simkou a máš signál všude. NE…v USA některý operátor má třeba velmi mizerně pokrytý středozápad, jiný je na tom lépe.
Takže vždy bych použil na jejich stránkách “Coverage map” pro kontrolu dostupnosti signálu, v tvém případě asi hlavně LTE a aby LTE bylo v pásmu co podporuje tvůj telefon. Pokud máš nějaký nejdražší model známého výrobce, LTE frekvence bude na 99% kompatibilní (novější iPhone, Galaxy S7,8,9, Huawei P10,P20 atd atd…)

Ahojte :)
prosím o radu: chystám se na 3 týdny do USA, chtěla bych si pořádit sim kartu, na které bude dostatek dat na celý pobyt a popř. z ní půjde uskutečnit pár hovorů či sms na USA čísla. Můžete mi poradit co koupit, jestli přes internet nebo na místě a jaká je cena cca?
Děkuji :-)

@Radim:
T-Mobile nabízí datovou SIMku pro turisty. Platí 21 dní od aktivace a jsou v ní 2 GB dat v LTE a neomezeně v nižších rychlostech. Fungovalo to skvěle (včetně navigování s Waze). Problémy jsme měli jen v národních parcích, kde dost často nebyl mobillní signál.
A koupili jsme ji přímo na místě :)
https://support.t-mobile.com/docs/DOC-26344

Dobrý den, v říjnu letíme do NYC, chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti jak si zařídit internet v mobilu

@Hynek:
tu Lycamobile jsem měl a fungovala perfektně, po usa a do cz na mobily unlimited (flat), kvalita do cz trochu pomalejší, ale dá se lehce třeba skypovat nebo facetime (iphone), ty 4gb je hodně dat a mělo by to na měsíc stačit, je tam i kredit 10$ i na jiné telefonování. Funguje 30 dnů od aktivace, moje us telefonní číslo jsem se dozvěděl den předem od prodejce, ten mi ji i na den příjezdu do usa aktivoval, čislo se při aktivaci objeví taky. Měla by se ale poprvé v mobilu zapnout až na území Usa. Asi týden před koncem platnosti mi začaly chodit sms nabídky na prodloužení o měsíc, myslím za 28$.
Koupit se dá přes ebay.de za asi 33,50€ / 850kč i s posláním do cz, platit paypal nebo kreditkou nebo na jeho účet. Paypal je výhodný protože nákup je i pojištěný. Odkaz: https://www.ebay.de/itm/Lycamobile-4-GB-fast-data-text-unlimited-international-minutes-to-use-in-USA/263327702424?epid=2130339625&hash=item3d4f8ddd98:g:AlUAAOSwU4FaDZ8R#shpCntId

Ahojte, mam na predaj AMERICKU Sim T-mobile kartu s 5 GB DATAMI a neobmedzenymi SMS a volanim. platna je do 17.3.2018… ak by sa niekto chystal do USA, predam za 30$ … (2gb stoja na mieste 35$)… platna je do 17.3.

Prodám aktivovanou SIM kartu s tarifem Lycamobile $29 aktivním do 12. 3. 2018 s NEomezeným voláním po USA a i do ČR:
* Unlimited Nationwide Talk, Text & Data*
* 4 GB at up to 4G LTE
* Unlimited Talk & Text to 65+ Countries.

Po 12. 3. bude SIM možné nabít do 3 měsíců znovu jedním z tarifů ze https://www.lycamobile.us/prepaid-phone-plans/l/100.

Cena na dotaz na SIMdoUSA@seznam.cz vzhledem k exspiraci v závislosti na datu nákupu.

@Reny:
Článek je o Roamingu, takže se ti nelíbí ceny operátorů.
Když si projdeš zdejší příspěvky a koukneš i na Bude mi v USA fungovat telefon?, tak tam najdeš doporučení na US simky.

Tak si říkám, jestli není výhodnější si pořídit kartu tam spolu s nějakým menším balíčkem s internetem? Jelikož ceny zmíněné ve Vašem článku se mi až tak moc nelíbí…

@Pvlina:

Plati co jsem psal v dubnu. Na JFK je tusim 30minu zdarma,mozna 60minut.

Doporucuju si stahnout do google maps offline mapu manhattanu a aplikaci New York subway-mta map and route planner ,ktera funguje offline a muzes pres ni planovat jizdu metrem.

Dobry den,
Chci pozadat o aktualni radu nekoho,kdo se vratil ted z NYC.Letime ted v prosinci na 19 dnu, Docetla jsem se tady, ze snad ani neni nutne si kupovat jejich simku, ze se da pripojit na kazdem rohu, je to tak? Co letiste JFK tam taky? Budeme v Brooklynu bydlet, tam mame wifi, jde mi i to, ze budeme pendlovat na Manhattan atd…, tak jestli je opravdu zbytecne si ji kupovat.
Diky moc za pripadne rady.
Pavlina

@Katka:
Pokud jsi měla na mysli +1 214, tak to je Dallas. Stejně jako +1 972 a +1 469.
Čísla USA jsou standardně desetimístná ve tvaru (+1) xxx yyy zzzz
x – oblastní kód
y – místní ústředna
z – účastník

@Katka:
Google

Číselně je to Afrika, ale +214 je nepřidělená předvolba, takže je oficiálně nefunkční. +2 a +21 neexistují vůbec.

Dobry den,
Jaka je tohle predvolba a patri vubec do ameriky? +214….. Diky

@Jakub Eichler:
Zdravím Jakube.
Co se podívat a kousek výše na naše příspěvky, řešili jsme to tu už celkem dostatečně.
S objemem 1,5GB a výš počítej s cenou tak $40 …což je naprosto normální útrata v US

J

Zdravím. Chystám se v září na měsíc na trip po východním pobřeží a při cenách roamingu a dat uvažuji nad koupí 30dennich simkaret, které nabízí operátoři v USA. Jde mi hlavně o data. Má s tím někdo zkušenost? Díky

@Jirka: @Jirka VK:
Jirka nemusel mít Lyca Mobil, http://www.simusa.cz prodává i jiné virtuály. Vypadá to, že udělal chybu sám, když si koupil sim nějakého konkrétního virtuála a nepodíval se předem na jeho mapu pokrytí.
Jak píše Jirka VK …v USA to rozhodně není s pokrytím jako u nás, na mnoha místech opravdu není signál, nebo nefungují data.
Já si koupil sim od UltraMe, na Východním pobřeží bez problému, na Západním hlavně okolí aglomerací, v NP a po vedlejších silnicích žádný signál…ale s tím jsem počítal.

PS: chci tady postupně přispět k více tématům a zvažoval jsem zda toto zmíním, abych nebyl obviněn z propagace, ale ten hate mě trošičku vyprovokoval :-)

Ad Jirka:
absolutně nemohu souhlasit. 3 týdny jsem byl v USA se simkartou LycaMobile od SIMUSA . Doporučuji se podívat na internetové stránky operátora na mapy pokrytí. Co uváděli to platilo. Karta fungovala úplně v pohodě. Stála mě 899,- a dostal jsem jí aktivovanou a jen jsem jí v SF dal do telefonu a vše hned běželo. Do ČR je volání již zcela neomezené a po USA rovněž. Totéž SMS. 1GB dat mi na 3 týdny bohatě stačilo.

Ještě konkrétně k signálu. Operátoři v USA zdaleka neřeší pokrytí tak jako v Evropě. Velké aglomerace jsou pokryté úplně v pohodě (apspoň Lyca měla – San Francisco, Las Vegas, San Diego, Los Angeles). Stejné platí o jejich okolí, jen prostě ve větší vzdálenosti v méně obydlených údolích a na odkloněných svazích od civilzace prostě signál není. Pokud ho tam čekáte, tak věřte, že to je ekonomická realita (stejně jako u nás pokrytí stanic Metra v Praze se vyplatí a jeskyně či odlehlé údolíčka v Česko-Saském Švýcarsku holt ne). Navíc Lyca jasně uvádí, že část USA (mě se týkal Utah) mají pokryté jen sluvním partnerem a tam nefungují data. Ale GSM signál opět odpovídal mapě pokrytí.

LycaMobile – prakticky absolutní spokojenost.

hlavne si nekupujte SIM od SIM USA

pokryti je sileny a to i ve velkych mestech pr. NYC
data pouze EDGE coz je naprosto nepouzitelne
pouze vyhozene penize!!!!

na kazdem letisti je automat na prepaied SIM kupte si to az na miste

pouze vyhozene penize!!!!

Aktualni zkusenost z NY. Pohybuju se prevazne na Manhattanu a vsude se da narazit na wifi zdarma vcetne stanic metra a kdyz nahodou nic v okoli neni staci popojit a urcite se do 100m objevi nejaky Starbucks nebo Dunkin atd. Jestli se chystate pohybovat po hlavnich atrakcich tak se bez usa datove sim obejdete. Neni problem zavolat pres facetime nebo viber primo z observatori na world trade,ESB nebo Top of the Rock. Jestli mate wifi na hotelu je zbytecne vyhazovat 30-40$ za datovou sim kartu.

@Jakub:
Lukáši, ještě jeden dotaz, jak je to s příchozími hovory z ČR do USA. Pokud by mi chtěl někdo zavolat na Ultra tak budu mít jako příchozí pořád stejné číslo???

@Jarda:
Jardo, díky. Sháním tarif, který by měl vystačit třem lidem, tudíž raději koupím nový s více daty.

@Lukáš:
Lukáši, děkuji a jak je to se smlouvou? Je zapotřebí pak smlouvu vypovídat nebo je to jako u nás, že se dá jednorázově zakoupit a pak, když už jí dále využívat nechci, prostě jí vyhodíš?… Dále, jde ji sehnat někde v NYC třeba v trafice? na webových stánkách jsem našel jen možnost doručení kurýrem. Díky

@Jakub:
Já byl s Ultra Mobile celkem spokojený, jen bych upozornil na jeden fakt, který se nikde nedočteš…a to o tom jejich neomezeném mezinárodním voláním.
V podstatě to funguje jako VOIP hovor, ty na mobilu se sim Ultra vytočíš v někde v USA číslo známého z ČR, hovor jakoby nic několik sekund nic nedělá – spojuje se s ústřednou, ta ústředna vybere náhodně nějaké volné číslo, s tím číslem volá na požadovaný kontakt v ČR, takže známý v ČR VŽDY VIDÍ JINÉ CIZÍ ČÍSLO a pak teprve po jeho přijmutí spojí hovor i s vámi.
Řekl bych, že je to datově trochu náročné, protože pokud jsem nebyl v USA v dosahu 3G či 4G hovor se buď vůbec nespojil nebo často vypadával.
Nicméně i tak jsem domů provolal hodiny, takže celkově spokojenost.
Jen se někteří kamarádi báli takové divné dlouhé číslo zvednou, mysleli si, že jde o nějaký spam :)

Od kamaráda mám aktuální, negativní reference na předplacenou kartu od AT&T. Za 45 dolarů sice získal neomezené volání, neomezené SMS a 6 GB dat bez nutnosti předkládat pas, v okolí Los Angeles však měl velmi špatný signál. Prý skoro jak v Africe, neboť místní samospráva nerada vydává povolení k výstavbě vysokých BTS. V Las Vegas frčelo 4G bez problémů.

@Jakub
Jsi dobře,jen jsem ti poslal další možnost,kde čerpat informace :-)
Já se vracím 28.4,takže kdybys chtěl mohli bychom jít napůl. Já určitě nic moc neprovolám a na hotelu mám wifi.Chci tu SIM jen na takovou jistotu a občas použít nějaký data.

@Mesi Já si taky myslel,že zaplatím první měsíc a pak když nedoplatím se SIM zablokuje.

@Mesi:
Mesi děkuji….. :D

@Mesi:
Jakube děkuji, ty obchodní podmínky mě vůbec nenapadli, čekal jsem, že to bude něco jako náš TWIST. Dobiješ, voláš a pak zahodíš. To bude ještě voříšek :)

@Jarda:
podle příspěvků vyýše jsem mysle, že jsem dobře. Zatím ještě problém s voláním v USA neměl. :)
Letím 4.5. s Deltou

@Jakub: Bohate ti bude stacit ten prvni tarif. T-Mobile ma stejnou cenu a stejne podminky, ale nabizi volne volani jen po USA, Kanade a Mexiku (je to sim na mesic, tedy neni nutne nic resit). Vzhledem k tomu, ze ten tvuj odkaz ma volne volani i do Ceske republiky a navic dostanes mobil, tak neni temer co resit. Jen si poradne precti podminky, protoze se jedna o normalni tarif, ne turisticky, takze ho budes muset potom zrusit – aby nemeli v podminkach moznost zruseni treba az po x mesicich….

@Jakub
tady se taky resi problematika USA SIM
https://chcidoameriky.cz/bude-mi-v-usa-fungovat-telefon

Vracim se z NY 28.4.,kdy letis ty?

AT&T nemá pro nás dobrý tarify.

Ahoj všem, na začátku května letím poprvé do NYC na týden a aktuálně řeším problém jak se spojovat s rodinou formou volání a možnosti zůstat on-line se světem + sdílení fotek například na FB.
z příspěvků viz výše jsem prozkoumal a vybral následující:
https://ultramobile.com/monthly-plans/29
https://ultramobile.com/monthly-plans/45
Poprosil bych někoho, kdo se o toto zajímá nebo řešil podobný problém AKTUÁLNĚ a v poslední době, zda by mi nepomohl vybrat něco co bude opravdu skvěle fungovat. Slyšel jsem, že je také populární AT&T a další, ale nevím kde a co hledat. Moc dík, kdo nad tím stráví nějaký čas. Jakub

Dobry den. Mam v planu cestu do Miami, kde stravim jen 10 dni, nicmene rad bych si poridil mistni SIM (hlavne kvuli datum). Mate nekdo prosim zkusenosti s timto eshopem: https://www.prepaidzero.com/product-category/usa/ ? Zda se mi to zajimave. Dekuji R.

@Honza:

Ahoj Honzo, je prosim nabidka jeste aktualni? Mam zajem :)
Prosim pripadne napis na email: pkod “uzenac” email “tecka” cz

Dik moc

Daruji 3 týdny starou funkční předplacenou lokální simku AT&T s ještě cca 1,5GB dat, jsem z Prahy.
AT&T má lepší pokrytí na západě mimo města, větší podporu pro různé typy telefonů, u mne v Samsung Galaxy A5 ok.

@xheretic:
Jestli nechceš volat do Vietnamu, Turecka, nebo Bahrainu a stačí ti jen do Čech + jen 1GB dat přes LTE, tak je dostatečný měsíční tarif za 29$.

@xheretic:
Do Čech je s uvedeným plánem na mobil i pevnou Unlimited International Calling, tedy zdarma.
Nevím, jak chceš volat s předvolbou +420 na americké číslo. Dle sděleného ZIP dostaneš tlf číslo místně příslušné k tomuto ZIP.

Budu si příští týden v USA kupovat hned po příletu simku od virtuála http://www.ULTRA.ME
Nemá s tím někdo zkušenost?
Na první pohled i po přečtení všech podmínek super…za $40 (necelých 1000kč) získáte UNLIMITED CALL+SMS v USA, 2GB dat, a hlavně! 1000minut do zahraničí (na volání do Čech) a vychytávka tohoto operátora, na toto americké číslo lze z ČR volat s použitím předvolby +420 jako na číslo normálně v ČR, takže bez jakýchkoliv dalších poplatků a kdo má volné minuty nebo neomezený tarif…může Vám volat v rámci tohoto tarifu a nezaplatí ani korunu ani Vy!
…teď jen aby to vše takto opravdu fungovalo, no každopádně za měsíc sem pošlu report :)

@František: Ahoj Franto, za příchozí SMS se nikdy neplatí. Toho by šlo velmi jednoduše zneužít.

Stejně tak se neplatí za příchozí hovory, pokud je volaný na území ČR. Je přitom jedno, jestli má volající české, americké, či jiné telefonní číslo.

Ahoj, v USA budu mít unlimited international calling and texting u T-mobile, proto by mne zajímalo jestli budou v ČR platit za příjem hovoru (myslím si, že by neměl být žádný poplatek) či sms ( za sms asi ne)?

@Nela: Ahoj Nelo, nepřemýšlela jsi nad Skypem? Volání na pevné linky stojí 57 haléřů za minutu, volání na mobily 2,92 Kč za minutu. Záleží, kolik provoláš, ale ještě jsou v nabídce paušál, kde to volání vychází ještě výhodněji. Dokonce nabízejí první měsíc zdarma, pak můžeš předplatné zrušit. Můžeš si k tomu koupit Skype číslo, takže hovor bude pro příjemce vypadat, jako že je z běžného telefonu.

Ahoj, poradil by někdo USA simku s levným telefonním spojením do čr? bohužel budu potřebovat na dálku pracovat a nerada bych, aby mě to zruinovalo/ potažmo i dotyčné co budou z čr volat. Díky moc

nevim jestli to uz nekdo nahodou nenapsal vyse, ale opravdu nejlepsi je koupit si mistni simku

Z vlastni zkusenosti mohu jedine doporucit ultramobile (Nechci delat reklamu ale ty ceny jsou opravdu skvele….)

Da se sehnat ale obcas to da trochu zabrat….co vim tak v 7Eleven je casto maji. Nebo na webu ma ultramobile prehled nejblizsich mist kde se da koupit.

Za 20 USD mate neomezene volani a sms po statech+neomezene smsky do vetsiny statu sveta vcetne cr. V tom zakladnim balicku je tusim i 1000 minut na volani ze statu do Evropy (Bohuzel do CR ne ale za to do Anglie, Nemecka atd v pohode….)

V tech zakladnich 20 us je take 100MB internetu (neni to moc…..ale lepsi nez nic)

Muzete si dokoupit ruzne balicky atd…… ja si za 5,-us prikoupil 500MB internetu a ani jsem to cele neupotrebil.

Snad to nekomu pomuze…..

Kdyby nahodou jste chteli att simku hned po priletu na JFK tak bacha….strasne tam nadsazuji ceny…. typek si rekl o 100 USD za simku a unlimited plan ktery by normalne jinde stal cca 45!!!!

Zkus se domluvit s operátorem na přerušení, jestli by to nešlo.
SIMky jsou stejné jako “naše”.

Zdravím, chystám se v červenci do USA jako au pair. Zvažuji, co udělám se svou českou SIM kartou. Rušit ji úplně nechci, ale obávám se, abych zbytečně neplatila za data, při stahování aktualizací v telefonu. Máte někdo nějaké zkušenosti, popř. poradíte, jak to lze vyřešit? A další věc. Mají v USA stejné SIM karty, abych mohla používat svůj telefon zakoupený v ČR? Jsem opravdu lajk, netuším, jestli i na toto si nemám dát pozor, jako tomu je například u zásuvek a el. napětí … :-) Před děkuju za jakoukoli radu.

Ahoj, za měsíc odlítám (pokud půjde vše podle plánu) do USA na 3 měsíce. Začínám řešit jak to budu dělat s internetem jelikož v apartmánu internet nemám a pochybuju že se dostanu nějak častěji někde kde by byla přístupná Wifi. Mám sebou notebook a tak by mě zajímalo jestli jde sehnat internet do notebooku v nějaké rozumné cenové relaci. Všude vidím jen internety do telefonu ale že by to šlo nějak do notasu to jaksi nejsem schopna najít:-( Řešil někdo stejnou situaci? Jde koupit internet jen u telefoních operátorů nebo je i jiná možnost? Nejjednodušší by bylo koupit tady v čr protože v USA budu mimo město.

moc děkuju jestli mi bude někdo schopen odpovědět:-) jsem v tom trochu ztracená

@Petr:

Verizon Wireless (má nejlepší pokrytí)

Prepaid – Smartphone Plan (USD 45.00 za měsíc, neomezené volání a SMS, l.00 GB dat)

nebo

Prepaid – Basic Phone Plan (USD 35.00 za měsíc, 500 minut volání, neomezené SMS a 0.5 GB dat)

Prepaid je, samozřejmě, bez úvazku (No annual contract).

https://www.verizonwireless.com/prepaid/
máš-li SmartPhone,

Ahoj,

poradite jakeho US operatora zvolit, abych mohl mit volani, sms a internet na 3mesice??
Uvazoval bych i o koupi telefonu, ale vim ze smlouvu na tak kratkou dobu nepujde uzavrit..
Telefon bych potom proste koupil a frcel dom.

Diky Petr

Leono, přesně to jsem měl na mysli. Na operátora se telefonovat nemusí, stačí funkci zablokovat v telefonu.

Pisete ze pred odjezdem je treba zablokovat datovy roaming.. znamena to vypnout datove sluzby-internet v mobilu? Nebo musim neco resit pres operatora? Byla jsem loni v USA ale nemuzu si na toto vzpomenout,dekuji

Zdravím Františku, pokud budete posílat zprávu na české telefonní číslo, zaplatíte jako za jakoukoliv jinou SMS zprávu podle vašeho tarifu.

Pokud se jedná o SMS zprávu na americké telefonní číslo u T-Mobile USA, zaplatíte za SMS 5,05 Kč vč. DPH.

CHci poslat sms do USA z t-mobilu na t-mobil, co to bude stát. Děkuji.

@Dagmar: Ano, a kdyby to nešlo, doplníš před číslo předvolbu. Roaming Tmob. v USA dokáže poznat zemi registraci SIMky.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli můžu volat z čísla T-Mobile na české číslo O2 bez předvolby.

Děkuji

Volání funguje? Asi bych spíš zkusil provozovatele. Kdysi jsem měl Samsung SGH X450 a ten fungoval bez problémů, také přes O2. Případně zkusit změnit společnost pro roaming.

E

Prosila bych poradit. Nejdou mi posilat SMS z USA do Ceska. Z ceskeho telefonu od O2, mam sluzbu VOLANI BEZ HRANIC , zkusila jsem vsechna predcisli a vzdy mi to ukaze CHYBA, a SMS neodejde. Muze byt chyba v telefonu? Mam SAMSUNG, uplne obycejny starsi typ. Predcisli, ktera jsem zkousela: 011 420 , +420 , 00420. Moc dekuji za radu. E.N. 72let.

Ahoj Tomáši, příchozí hovory ze zahraničí jsou standardně zdarma.

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda mě něco stojí, když mi někdo zavolá z ameriky do čr? Děkuji

@Ondrej:
At&t ma “go phone” – predplacenou SIM kartu. Je to jednoduchy jdes to kteryhokiv At&t obchodu (jsou po cele USA), koupis kartu a das si na ni kolik potrebujes. Je smozrejme vice moznosti nez At&t zalezi kam jeses ale vim ze to z At&t funguje. Muj pritel z CZ me byl nedavno navstivit, vzal jsem ho do At&t a za par minut mel mistni cislo a mohl volat.

Chtěl bych si koupit ve státech předplacenou simku, kterou bych používal cca měsíc. Potřebuji být na příjmu, potřebuji volat jak po státech, tak do čr a potřebuji dostatečný objem dat na internet pro email, navigaci apod. Má někdo doporučení nebo zkušenost?

ahoj nejlepší ma cenu dlouhého hovoru vodafone jak jsem porovnaval cenu všech operatoru a le musim mit passport 50,42 kč za 20minut ja když letim do usa tak si ho vždy aktivuji aktivace je zdarma třeba když chci mluvit s rodinou tak je jen prozvoním a oni me zavolají a ja platim jen tech 50,42kč za 20 minut a oni neplati nic protože mají tar,neomezene volani u t mobilu do všech siti vsem doporucuji na dlouhe hovory vodafone aspoň podle zkusenosti. jinak když chcete zavolat do ČR tak platite tech 50,42kc za 20 minut hovoru + za kazdou minutu dle vašeho tarfu.petr

@trixiana: ahoj když bude ti tvůj pritel volat z kanady do cech tak ty nebudes platit zadnej poplatek protože vola do zahranici tak to muzes klidne zvednout a nebudes nic platit.petr

@trixiana: ano, je to stejné, neplatíš nic za příchozí hovor, a ani on by neplatil. Jde totiž o mezinárodní hovor, ne roaming.

Ahoj, přečetla jsem si výše, že pokud volá američan s americkým číslem (USA) do ČR na české číslo, neplatím za příchozí hovor. Je to stejné i u Kanady? Pokud je přítel kanaďan a volá z kanadského čísla? Díky

@Aneta:

Co máš za operátora? Podívej se na jeho web. Najdi roaming a tam to uvidíš. V době internetu a Googlu snad není potřeba ptát se na kraviny.

Nevíte někdo kolik mě bude stát, když budu v USA a někdo z USA mně bude volat na můj mobil?

Pokud jsi v ČR a máš český mobil, tak ne. Pokud jsi v USA a volá ti na český mobil, tak ano.

ahoj, prosím neví někdo, zda platím za příchozí hovor z ameriky? (volající je američan s americkým číslem)

Protože máte české simkarty a v telefonu je uložené s předvolbou +420 příp. 00420. :p)

Tak třeba já mám teď kámošku v USA u tety na prázdninách a smsky si píšeme normálně přes naše čísla mobilů.. Obě máme O2 a ani jedna s tím problém nemáme, normálně si odepisujem ;) Bez nějaký americký předvolby, jen naše čísla.. ;)

Ahoj Marku, zkuste to podle tohoto návodu: https://chcidoameriky.cz/jak-telefonovat-z-usa-do-ceska :)

Zdravím, mám přitelkyni v USA koupila si sim kartu od at&t a nechodí mi od ní SMS ani se mi nemůže dovolat, moje sms jí však chodí.Nevíme kde je problém, předvolbu používá.Kde může být problém? Má někdo skušenost s at&t?? Díky :)

5 Kč

Prosím, kolik stojí sms O2 cool do USA? Díky

Ahoj, mělo by to být za 1,60 Kč/minutu.

Dobrý den.Potřebovala bych vědět,za kolik budu volat do USA.Potřebují volat s pevné linky-KABELOVKA-Třinec.Je možná odpověd.(jedná se o volání na uřad)děkují Dana.

Ahoj Martine,
příjem smsky je zadarmo. Kdyby se za příjem platilo, tak by stačilo, aby ti někdo z webové brány poslal 1 000 smsek a ty by ses při placení pěkně prohnul. :-)

Aha, tak se omlouvám…ta předvolba je pro jinej případ:-)

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli nevíš, kolik stojí příjem sms na český Vodafone na území USA. A k Bářinýmu dotazu: Taky jsem si myslel, že je to 001, ale včera nám v agentuře s kterou cestuji říkali, že je to 011 420 740 …nevím, nezkoušel jsem, ale podle nich to má být takto:) Jestli někdo víte, kolik stojí přijetí sms v USA, tak budu za tuto informaci rád, nemůžu ji nikde najít…Díky

Ahoj, takhle by to mělo fungovat. Popřípadě to zkus vyťukat jako +1 740 630…

Ahoj,potrebovala bych vedet, jak se da poslat sms z ceskeho cisla na americke.Nekolikrat jsem to zkousela, ale moje sms nikdy nedorazila a kdyz jsme to zkouseli opacne tak taky nic. Psala jsem to cislo ve forme 001 740 630 xxxx. Je to tak dobre? Nebo myslis, ze to zalezi na operatorovi? Dekuju moc

Ahoj,
jedna SMSka vás bude stát 5 Kč vč. DPH!

C

Dobrý den já bych se chtěla zeptat kolik sotojí smska do Kanada(Atlanta) já a Jančka máme za simkartu O2 a jakeho operáto ra má tohle číslo?8186360461 strašně by jsme to potřebovali vědět takže co nejruchlejší odpověd děkuji Carol a Janička

Nejlepší je si koupit Skype credit. Stojí to pár korun a je to jako normální mobil.