Recept na americké brownies s čokoládou a ořechy

Čokoládové brownies jsou jedním z nejpopulárnějších amerických dezertů. Svůj původ má v Chicagu na konci 19. století, obrovský nárůst popularity zažil v první polovině 20. století. Svým vzhledem může brownie připomínat český perník, nicméně zdání klame. Brownies jsou čokoládovější a mnohem, mnohem vláčnější…

Čokoládové brownies | © timsackton

Ingredience na 24 kousků brownies

  • 200 gramů másla
  • 200 gramů hořké čokolády
  • 150 gramů cukru
  • 110 gramů hladké mouky
  • 3 vajíčka
  • 50 gramů vlašských nebo pekanových ořechů (můžete vynechat)
  • tuk na vymazání pekáče

Pracovní postup

  1. Máslo a čokoládu si nakrájejte na menší kousky.
  2. Ve vodní lázni nechte rozpustit všechno máslo a poté do něj přisypávejte kousky čokolády. Důkladně rozmíchejte až do hladka, mezitím nechte předehřát troubu na 180 °C.
  3. Vezměte si větší mísu a vajíčka s cukrem vyšlehejte až do pěny, doporučuji použít elektrický šlehač.
  4. Do pěny za stálého míchání klasickou metlou přilévejte rozpuštěnou čokoládu.
  5. Do mísy přes síto vmíchávejte hladkou mouku a následně také ořechy, pokud jste se je rozhodli do brownies dát.
  6. Těsto přelijte do menšího, vymazaného pekáče a šup s ním do trouby. Při zmiňovaných 180 °C brownies pečte zhruba 20 – 25 minut. Špejli si ani chystat nemusíte, brownies musí uvnitř zůstat vláčné.
  7. Upečené a vychladlé brownies nalámejte nebo nakrájejte na čtverečky o průměru zhruba 5 cm.
17. září 2014 Petr Novák

Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností

Než se na něco zeptáš, přečti si prosím článek a předchozí komentáře. Všechny nové příspěvky osobně kontroluji, reklamu, spam a sprosťárny hned mažu.