Komentáře k článku Přihláška do loterie o zelenou kartu (DV 2016): Návod a zkušenosti

↩️  Přihláška do loterie o zelenou kartu (DV 2016): Návod a zkušenosti
💬  Celkem 182 komentářů, nejnovější jsou nahoře.

@Jiří Gabriel: Tady se diskutuji otazky legalniho cestovani a pobytu.

J

zdravim admina webu chcidoameriky hledám všude po webu i zde na tomto webu články od ilegálních českých gastarbeitru co pracující v usa děkuji

@Franta:

jasne, ale myslim, ze to neni az tak slozite

@Jirka:
To jde taky, ale třeba si uvědomit, že jde i nasvícení a stíny.
https://travel.state.gov/content/visas/en/general/photos/photo-page.html

Nebo se vyfotit doma pred bilou zdi, fotku zvalidovat validatorem a vlozit do zadosti. Je to celkem jednoduche a zdarma.

@Janulka: staci rict americky format a udela to kazdy (seriozni) fotograf.

Já byl před pár lety v ateliéru Aaron v Praze na Ječné. Řekl jsem tam, že potřebuji fotku do loterie o zelenou kartu do USA. On mi řekl, že OK a ať nasadím poker face, že to mají Amíci rádi. :-)

Zdravím ve spolek,

kde jste si nechávali dělat ty fotografie? Co jste řekli fotografovi?

Díky za odpověď.

Někde už jsem to tu psal.
Zatím jediné info
https://travel.state.gov/content/visas/english/law-and-policy/bulletin/2015/visa-bulletin-for-june-2015.html
Dates for the DV-2017 program registration period will be widely publicized in the coming months. Those interested in entering the DV-2017 program should check the Department of State’s Visa web page in the coming months.

Pokud to takto oznámili, tak letos bude, předpokládám že zase na podzim.

Dobrý den, nikdo nemá info o DV2017? zatím jsem se nic nedočetl a bojím se aby letos byla..

Omlouvám se, teď jsem si všimla odpovědi.

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat jaký je minimální věk pro přihlášení do loterie o zelenou kartu. Stačí když budu plnoletá v ČR nebo musím mít 21 let?
Děkuji za odpověď

@Lea:
https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2016-Instructions-Translations/DV_2016_Instructions_English.pdf

8. Is there a minimum age to apply for the DV Program?
There is no minimum age to apply, but the requirement of a high school education or work experience for each principal applicant at the time of application will effectively disqualify most persons who are under age 18.

Chtěla bych se zeptat, když mi bylo 18 už v Česku tak můžu se do té loterie přihlásit? Nebo tam je ta hranice dospělosti po jejich? (21 let)
Předem děkuju za odpověď.
Lea M.

@Pavel: Zavolej si na Polikliniku na Narodni v Praze. Je to jeden ze dvou lekaru, kteri delaji prohlidky pro viza. On sice nerozhoduje, jen vyplni papiry, ale treba bude vedet.

Dobrý den,

Někde jsem četl, že pokud člověk trpí závažným psychickým onemocněním, nemá na zelenou kartu nárok ani v případě výhry v loterie a splnění všech náležitostí. Nevíte prosím jestli mezi takováto onemocnění způsobující nemožnost pobývat na americké půdě patří i Aspergerův syndrom? Díky za odpověď.

@Tomáš:

Odletět budeš muset do 6 měsíců po udělení víza, respektive o něco dříve, protože zároveň musí být ještě platná lékařská prohlídka.
1) Bude to až po skončení školy. Vše v pohodě.
2) Bude to před skončením školy. Budeš si muset vyřídit přerušení školy nebo posunutí zkoušek a odletět. V USA si vyřídíš veškeré formality a domluvíš se na odcestování za účelem dokončení školy.

Zdravím,

Letos chci zkusit štěstí v loterii pro DV 2017, střední už mám za sebou a v současné době studuju VŠ, kterou bych měl mít hotovou právě roku 2017. Je možné se přihlásit do loterie teď jako studující s tím, že bych odletěl až budu mít dostudováno? A způsobuje tenhle fakt nějaké komplikace?

@Dan:
To bylo asi jinak. Jak je v tom Chicago a Poláci, tak to nebyla loterie.

tak ja uz hraju 10 let v kuse a opet jsem vyhral akorat tak veliky prd… :-( kamos kdysi dal polakum v chicagu $10K a pak jakoze vyhral i kdyz si prihlasku do GC nepodal no a tedka uz je z nej amik…. no proste jeden velkej podfuck….

@David: @David:
Ja si osobne myslim, ze je to tak, jak jsem jiz uvedl drive. Zkus se ale zeptat na US ambasade v Praze, tam by to meli urcite vedet.

Podle mě se nedá Vocational degrees srovnávat s naším učňákem. Přijde mi, že náš učňák je víš.

@David:
Já z toho pořád chápu, že jako secondary se dá brát i úspěšně dokončený učňák. 9 let základka (elementary) + 3 roky učňák (secondary) = 12 let.

@David:
V instrukcich (pro DV-2016) je v kapitole FAQ (otazka 5) uvedeno:
A “high school education or equivalent” is defined as successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education in the United States OR the successful completion in another country of a formal course of elementary and secondary education comparable to a high school education in the United States.

A primo na strankach DoS je uvedeno:
Vocational degrees that are not considered a basis for further academic study will not be considered equivalent to U.S. high school education.

@David:
Vycházel jsem z tohoto v instrukcích pro přihlášku
Requirement #2: Each applicant must meet the education/work experience requirement of the DV program by having either:
– a high school education or its equivalent, defined as successful completion of a 12-year course of formal elementary and secondary education;
OR
– two years of work experience within the past five years in an occupation requiring at least two years of training or experience to perform. The U.S. Department of Labor’s O*Net Online database will be used to determine qualifying work experience.

To, že bych měl být schopný k studiu na univerzitě, jsem z toho nepochopil. Koneckonců i v přihlášce je nejen možnost zaškrtnout High School degree ale i High School non-degree. Což jsem já pochopil jako střední vzdělání s maturitou a střední vzdělání bez maturity.

@Petr:
Vpodstate mas pravdu. Zkousel jsem hledat v O*Net databazi zamestnani na ktere se v CR studuje na ucilistich a zadne nedosahovalo pozadovane kvalifikace pro DV program. Ale je muzne, ze kdyz by se absolvoval nejaky dodatecny kurz, ktery by zuzil specializaci, tak by mohlo byt dosazeno pozadovane kvalifikace. Take je mozne si dodelat dalkove maturitu.

@David:
Nelze porovnavat skolstvi v USA a v CR pouze podle toho, kolik let jsi studoval. Po 12 letech ukonceneho studia v USA jsi zpusobily pro studium na US univerzite. Ekvivalentem “US High School degree” lze laicky nazvat takove ukoncene vzdelani, se kterym se lze prihlasit na univerzitu.

Pokud základka + učňák dají dohromady 12 let = ekvivalent US školního systému, tak by to mělo jít. Buď 12 let školy nebo za posledních 5 let pracovat 2 roky někde, kde je potřeba 2 roky studia na danou práci.

Ahoj,jak jsem pochopil,tak člověk s vyucnym listem nemá moc šancí k získání zelené karty

@Marie: @Marie:
Registrace probiha vzdy od zacatku rijna do zacatku listopadu. Presny datum a cas otevreni/uzavreni registrace vcetne instrukci pro nadchazejici fiskalni rok je znamy asi tak dva tydny predem. Pokud dalsi rocnik loterie bude, tak se oznameni urcite objevi i na techto strankach. Jinak je informace na oficialnich strankach DoS https://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html

Ahoj, kde se dozvim, kdy to bude pro rok 2016 pokud 2015 uz je pozde?
Diky

Ahoj, muze mi prosim nekdo poradit. Chtela bych sezucastnit loterie pro rok 2015. Ale to uz je asi pozde, ze ?

Ahojte, teďka mi zrovna volala naka ženský že já vám volám z USA jste přihlášená do vízové loterie?a já jsem se asi kdysi registrovala i na placeny stranky nebo někam jinam než jak je to free a tak jsem nevěděla a ona povida povida povida :D a pak mi říká že cena je 260Euro :D ještě k tomu říká Euro a né dolary, kolem ní šum jak kdyby byla někde v lese, tak jí říkám no to je nějaký zajímavý já už jsem na stránkách přihlášená zadarmo. Tak se asi na minutu umlčela :D a pak mi říká no to není možné jak mužete být zadarmo zaregistrovaná a já ji říkám no jde to no :D tak sem jí to položila nebudu se s ní vykecávat. Ale koukala jsem na to jak puk

@Marcela:
Ke ztracenemu confirmation number se lze dostat. Primo na strance, kde se kontroluji vysledky, https://dvprogram.state.gov/) je v poli pro zadani confirmation number take odkaz “Forgot Confirmation Number”. Kliknes na ten odkaz, musis zadat cele jmena, datum narozeni a email presne jak jsi vyplnila pri registraci. Vsechny udaje se pak automaticky vyplni do formulare pro kontrolu vysledku.

Mám problém, ztratila jsem ofocenou stránku s číslem. Je možné nějak se dostat k informacím, abych zjistila, zda jsem nebyla vylosována ? Díky za pomoc

Jasny no. Tak diky za informace.

@Michal:
Prihlasit se muzes. Pokud te ale vylosuji, bude tva zadost stejne zamitnuta pro poruseni americkych zakonu.

Jeste by me neco velice zajimalo a nikde jsem na to nenasel odpoved.
Pokud clovek zije uz v USA napr. 2 roky, jako ilegal, muze se take pridat do loterie?
To asi nejde, zrejme se tam udava i trvale bydliste ne?

@Michal:
Vylosovani nezarucuje ziskani GC ale pouze moznost uchazet se o ni. Pokud splnis vsechny pozadavky ve stanovenem terminu, ziskas do pasu vizum a po prijezdu do USA i samotnou GC.
Pokud jsi vylosovan, je ti prirazeno jedinecne cislo (Case Number) a to mimo jine urcuje, kdy pujdes na pohovor. Cim vyssi cislo, tim pozdeji bude tvuj pohovor. Zadosti vyrizuji postupne a s vysokym CN se k pohovoru treba ani nemusis dostat. Nekdy se stava, ze po tobe na ambasade budou chtit dolozit dodatecne dokumenty. To se pak budes muset objednat na novy termin pohovoru a to muze nejakou dobu trvat.
Proste pokud nemas vizum v pase, nemas nic jisteho.

Michale, je to proto, že nesplnil některou z podmínek… přečti si tento článek https://chcidoameriky.cz/loterie-o-zelenou-kartu-green-card-lottery-navod-co-delat-v-pripade-ze-jste-byli-vybrani ;)

JAk se muze neco takoveho stat, kdyz byl vylosovan a stejne kartu nedostane?

@Michal:
Jen upresneni toho, co napsal @Franta
Pro rocnik DV-2016 zacina vyrizovani zadosti od rijna 2015 a pokracuje az do zari 2016. Kdo behem teto doby neziska vizum do pasu, tak ma smulu i kdyz byl vylosovany a splnuje vsechny kriteria. Coz se stava bezne, dokonce i na ambasade v Praze.

@Michal:

Říjen 2014 přihlášky
Květen 2015 vyhlášení, poté začátek vyřizování…
Během 2016 uzavření a rozdání GC.

DV-2016 je pro fiskální (daňový) rok 2016.

@Michal: Ano. Musíte počkat až na podzim roku 2015, tehdy bude probíhat DV
lottery pro rok 2017.

Dobry den, nejak to nechapu. DV 2016 znameza, ze zadatel obdrzi zelenou kartu az v roce 2016?
Kdyz tedy chci zadat o kartu pro pristi rok tak to jdu uz pozde. Musim tedy cekat az do pristi roku, rijen-listopad a poadat prihlasku na rok 2017?

@Mirka:
Pri vstupu do USA dostanes do pasu razitko potvrzujici LPR (Lawful Permanent Resident) status, ma stejnou vahu jako GC a platnost jeden rok. Po vstupu do USA muzes hned zacit pracovat, vyrizovat ucet v bance atd. Nebo se muzes otocit a letet hned zpatky a rok se v USA neukazat. GC a SSN prijde postou na zadanou adresu SSN do dvou tydnu a GC do 4 tydnu. Pred odletem do USA me musi zaplatit poplatek za vydani GC $165 za osobu. Pokud ne, muze vydani GC trvat delsi dobu.

Pokud dostanu imigrační vizum musim vycestovat do 6 měsíců. To jsem pochopila. Pak mohu zustat v usa neomezene a pockat na GC? Za jak dlouho prijde a mohu zatim pracovat a vyrizoval ID? Děkuji za odpověď.

@Daniel:
Presne jak napsal Mesi. Pokud budes v te dobe pracovat na Slovensku tak pak stejne budes muset podat danove priznani i v USA. Pokud ma ale Slovensko smlouvu s USA zamezujici dvojimu zdaneni, coz si myslim ze ma, tak v USA nebudes nic platit.

@Svítil:
Po uspesnem pohovoru na ambasade dostanes do pasu vizum, se kterym muses vstoupit do USA. Vizum je platne pul roku, ale lekarska prohlidka zkracuje jeho platnost, jak napsal Franta.
Teprve po vstupu do USA se ti zacne vyrizovat GC.

@Zuzka:
Pokud se ti zobrazilo confirmation number, tak byla tva prihlaska ulozena a zarazena ke zpracovani. Prihlasku jsi odeslala vcas a neni tedy duvod ji vyrazovat. Muzes byt tedy v klidu.
Tezko rict, proc se ukazal jiny cas. Mozna se udaje ukladaji prubezne a ten cas je cas posledni zmeny.

@mmm:
Ne, musíš si opsat / ofotit stránku (nebo aspoň confirmation number) zobrazenou po přihlášení. Pak už se totiž nijak k těmto informacím nedostaneš.
Proto je tam i toto upozornění:
Please either print this page or make a record of the confirmation number before closing this window. You will not be able to retrieve this number after you close this window.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda po vyplnění přijde potvrzovací email o úspěšném zaregistrování..?..

Ahoj, měla bych jeden technický dotaz k letošní DV. Ve čtvrtek jsem úspěšně (alespoň doufám) vyplnila formulář – ukázalo mi to “Success!” a vypsalo confirmation number, takže hádám, že tahle část proběhla správně. Přihlášku jsem ovšem odeslala ve 22:17, ale oni mi píšou “Your entry was received on Thursday, October 30, at 3:09:58 PM EST” – takže ten čas vůbec nedává smysl – ani když počítám s tím, že by mohli mít zmatek ve změně letního času na zimní…pořád by to bylo minimálně o hodinu mimo a to už vubec nemluvím o těch minutách (čas spuštění to také není, spuštěla jsem tak v 21:56). Chápala bych, kdyby to z důvodu přetížení ukazovalo, že jsem to odeslala déle, ale ne o 2 hodiny dřív. Zajímá mě tedy, jestli prosím někdo nevíte, zda by to mohlo značit, že někde v odesílání přihlášky nastala chyba a mohli by ji vyřadit.

@Svítil:
Musíš odjet do půl roku od udělení víza ke vstupu, respektive do půl roku od lékařské prohlídky. Ta musí být totiž v době vstupu platná.
Něco víc najdeš tady https://chcidoameriky.cz/loterie-o-zelenou-kartu-green-card-lottery-navod-co-delat-v-pripade-ze-jste-byli-vybrani

Když mě náhodou vyberou a dostanu GC, musím hned odjet do ameriky?? Popřípadě do jaké doby tam musim odjet?
Díky

Coby drzitel GC muzes v USA pracovat, tudiz tam i platit dane. Pokud pracujes jinde, v zemi, ktera ma s USA podepsanou smlouvu o zamezenidvojiho zdaneni, nemusis dan z prijmu z dane zeme v USA platit, ale to te nezbavuje povinnosti podat danove priznani.

Je pravda ze ked uz ma clovek GC a musi este dokoncit studium s povolenim na dva roky byt mimo USA a zaraba na svk popritom ze musi platit dane aj americkej vlade?

@David Andrejšín: Nemyslím si, že to je tím… třeba pro Kanadu platí to samé. Spíš jde o to, že je tam přirozený a trvalý pohyb lidí v takovém počtu.

@Lukas:
Vyber CR, protoze tam mas nahlaseny trvaly pobyt.

Ahoj chci se zeptat jak odpovedet na otazku “country where you live today” ziju v Ceske Republice ale uz mesic jsem na dovolene v USA a zpet do Cech se vracim az v prosinci.Diky

@Michal:
Pokud jsi v bode 5 uvedl jako zemi narozeni CR, tak bys nemel mit problem.

D

@Petr Novák: Hehe a já jsem si myslel, jak se mají ve VB dobře.

David: Ano, Velká Británie je vyřazena proto, že z ní do USA emigruje příliš mnoho lidí.

hm tak to je v p*deli, tkaže kdyz sem z čr, pochopil sem to blbě, dal jsem NO a vybral zemi čr tak jim dávám falešné informace a můžou mě vyrazit ? at u pohovoru nebo ze to nedava smysl.. jinak deti nemam sem svobodnej…

D

@David: Jo to už vím, ale proč je VB trvale vyřezena? To jako, že tam pokaždé jinými způsoby emigruje tolik lidí?

@David Andrejšín:
Pokud z nektere zeme emigrovalo do USA vice jak 50,000 lidi za poslednich 5 let, je tato zeme vyrazena pro nasledujici rocnik z loterie. Lide narozeni v dane zemi se pak loterie nemohou zucastnit. Tedy presneji muzou se zucastnit, ale musi se prihlasit pres zemi narozeni sve manzelky/manzela nebo pres zemi narozeni jednoho/obou rodicu. Z Evropy je vyrazena permamentne Velka Britanie (mimo Severniho Irska) a obcas bylo vyrazeno i Polsko a Rusko.

D

A vy jste psal, že Velký Británie je trvale nezpůsobilá pro loterii. To jako, že se jí nemůže nikde zúčastnit?

@Jirka:
Tak mas pravdu, dik za upozorneni. Ted jsem koukal do toho prihlasovaciho formulare a je to jak pises v bode 5 vyberes zpusobilou zemi, napr. Ceska republika a v bode 6 nechas zaskrtnute “Yes”. Ani nevim, proc jsem si myslel, ze to je naopak.
Ale princip zustava, pokud jsi se narodil v nezpusobile zemi, ale mas manzelku nebo rodice ze zpusobile zeme, tak musis v bode 6 zaskrtnout “No” a vybrat zpusobilou zemi.

@David:

Asi budu hnidopich, ale nemyslim si ze je takhle spravne.

Are you claiming eligibility based on the country where you were born?
Narokujete oprvavneni na zaklade zeme, kde jste se narodil?

Pokud jsem se narodil v CR tak zaskrtnu YES.

Pokud, jsem se nenarodil v CR, ale treba jak rikate ve Velke Britanii tak zaskrtnu NO. A vyberu zemi pro kterou plati opravneni. Dava mi to i vetsi smysl z nasledujici vety.

If not, you must enter the country from which you are claiming eligibility.
Jestli ne, musite zadat zemi ze ktere narokujete opravneni.

@Jirka:
Pokud jsi se narodil v zemi, ktera neni v danem roce zpusobila, nemuzes se loterie zucastnit. Tedy presneji muzes se loterie zucastnit, ale pouze za velmi specifickych podminek. Bud se prihlasis pres zemi narozeni sve manzelky/manzela nebo pres zemi narozeni svych rodicu. Od toho je tam ten bod 6.
Modelovy priklad:
Narodil jsi se ve Velke Britanii (ta neni trvale zpusobila pro loterii), ale cely zivot jsi zil v Cesku.
Pokud mas manzelku/manzela z Ceske republiky, tak se muzes loterie zucastnit, ale v pripade tveho vylosovani musite oba splnovat pozadavky na vzdelani nebo pracovni praxi.
Pokud tvoji rodice byli ve Velke Britanii docasne, napr. na vylete a ty jsi se tam narodil, tak se muzes take loterie zucastnit. U pohovoru pak musis dokazat, ze tam tvy rodice nemeli trvaly pobyt.
Pokud jsi jeden z techto pripadu, tak v bode 5 vyberes Velkou Britanii a v bode 6 zaskrtnes “Yes” a vyberes Ceskou republiku.
Pokud jsi se narodil v Ceske republice, vyberes ji v bode 5 a v bode 6 nechas zaskrtnute “No”

Muze mi nekdo prosim vysvetlit bod “6. Country of Eligibility for the DV Program”? Dekuji

@Michal:
Ano, pokud jsi se narodil v Ceske republice, tak u bodu 6 nechas zaskrtnute “No”

@David: i
Jeste upresneni. Uvadi se vsechny svobodne deti do veku 21 let.

u české republiky nemusim tedy požadovat zpusobilost k programu DV. zaškrtnu tedy NO

@Peta:
Uvadi se vsechny deti, kterym v dobe podani prihlasky jeste nebylo 21 let.

Dítě se ve formuláři počítá do 18, nebo do 21 let?

@Jakub Lásko:
Po odeslani prihlasky uz nelze nic dodatecne zmenit. Zalezi na tom, jak moc se ta tva fotka odchyluje od pozadavku. Nevyhovujici fotka pravdepodobne bude duvod k diskvalifikaci.
Pozadavky na fotografii jsou uvedeny zde: https://travel.state.gov/content/visas/english/general/photos.html

@Jan:
Pro upravu forky muzes pouzit internetovou aplikaci primo od DoS: https://travel.state.gov/content/dam/passports/FIG_cropper.swf

@Michal: @Michal:
Vetsinou te to nepusti dale, pokud neni vyplnene nejake povinne pole. Vetsinou to ale zvirazni, co neni vyplnene dobre.
Po odeslani prihlasky se ti objevi stranka s potvryovacin cislem (confirmation number). Pokud se ti tato stranka nezobrazila, tak se tva prihlaska neulozila a muzes ji vyplnit a odeslat znovu.

@Daniel:
Nyni muzes kontrolovat pouze rocnik DV-2015. Jestli ano, tak neni to cislo kompletni. Obcas to dela, kdyz pouzivas Copy-Paste Rocnik DV-2016 bude aktivni az od 5. kvetna 2015.

jsem jedinej komu vypise pri check status, invalid confirmation number?

Zdravím,

tak jsem vyplnil přihlášku, ale poté sem dočetl všechny podmínky na tu fotografii a nejsem si nyní jistý zda projde… :( Musel sem se fotit mobilem a zjistil sem že to asi byla chyba. Dá se teď popř. nějak dodatečne nahrát nová fotka do té mé přihlášky a či pokud by ta fotka opravdu nevyhověla by to znamenalo že mě diskvalifikují? Nebo mě požádájí o jinou fotku?

Díky za rady.

Aby jsi sloužil v ozbrojených složkách spojených státu potřebuješ zelenou kartu,adresu v USA,dále složit úspěšně AVAB test(scio),čim mín bodů tim horší pozice,třeba Navy Seals mají nejvyšší 220 bodů,Green Berets okolo 160,minimum je většinou okolo 40 bodů aby tě vůbec přijali.Jinak občanství se dávalo automaticky po roce,ale po 11/9 si o něm můžeš požádat při boot campu a po skončení výcviku budeš naturalizovaný.Dále pokud chceš sloužit v bojových jednotkách(Seals,Rangers,Green Berets,PJ)tak max věk 27 a někde i minimálně Bac. titul

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat na úpravu fotky.V jakém programu jste jí upravovali.Děkuji za odpověď .

zdravim, prihlasoval sem se do loterie a pokracoval sem pres vyplneni udaju, dal sem pokracoval a hodilo me to zpatky na vyplneni udaju ale uz bez moznosti jit dal nebo zpet. to byl konec registrace ? popripade jesli to nebylo dokoncení prihlasky muzu znova ?

zdravim, odeslal vyplnil sem prihlasku, dal sem pokracovat a zase sem se objevil na prvnim kroku ale neumoznilo mi to krok dal ani zpet. byl to konec registrace ?

@David: Jo je mi to jasny, tak dekuju moc krat za vsechny informace.

@Daniel:
Myslis pracovni program po pohovoru a vstupu do USA? Tyto pracovni programy vetsinou nejsou urceny pro rezidenty USA. Tak si myslim, ze to bude v rozporu s jejich podminkami. Je to jen muj odhad, treba se pletu.
Ubytovani v USA urcite neni problem sehnat. Zalezi, kde bys chtel bydlet a kolik jsi ochotny za to platit.
Toto vsechno bych ale zacal resit az v pripade, ze budes vylosovany. Resit to ted se me zda byt predcasne

@David: Posledni otazka, dalo by se to pak skombinovat s nejakym pracovnim programem pres agenturu? Netusim jak by bylo tezke najit v USA podnajem nebo tak… kdyby to slo tak bych to udelal i tim spusobem

@Daniel:
To se deje bezne, ze lidi prijedo a hned zase odjedou. Adresu budou chtit uz na ambasade pri pohovoru. Pri vstupu do USA lze adresu jeste zmenit. Muze to byt jakakoliv platna postovni adresa v USA. Musi byt na jmeno, takze ne zadny PO box atd. Nemusis mit s tou adresou nic spolecneho. Muze to byt adresa nekoho znameho, co ti pak jen preposle zelenou kartu a SSN jinam.
Pri pohovoru na ambasade muzou chtit videt dukaz o tom, ze ma dotycny dostatek financnich prostredku pro 1 rok zivota v USA nebo ze ma v USA sponzora. Prvni rok nemas narok na zadnou financni podporu od statu. Podrobne je to popsano v tomto clanku: https://britsimonsays.com/?p=56

@Daniel:
Ano, dokonceni studia je jeden z duvodu pro prodlouzeni doby mimo USA.

@Daniel:
Pred pohovorem na ambasade musis dat cca 12 000 Kc za osobu (overeni a preklad dokumentu, zdravotni prohlidka a ockovani, nevratny procesni poplatek 330 dolaru). Po uspesnem pohovoru a pred cestou do USA se musi zaplatit poplatek za vydani zelene karty 165 dolaru za osobu. Pak uz jen naklady na dopravu do USA, pronajem bydleni atd. atd.

@David: Nevite kolik v pripade vyhry jsou asi naklady na vsechny poplatky s tim souvisejici?

@David: a co se tyce specialniho povoleni na ty 2 roky to muze byt napr. i z duvodu dokonceni VS studia?

@David: To se mi nejak nezda, ze po tom co jim dam ty dokumenty z ambasady bych mohl zase hned jit spatky… A co ta adresa co po mne budou chtit v USA ze kam maji poslat zelenou kartu? A to ze jim musim dokazat ze mam z ceho ten 1 rok nebo u koho zit?

@Daniel:
Pokud budes vylosovan a budes zrovna pritomen legalne v USA na nejake vizum, muzes pozadat pouze o zmenu statusu tveho viza, tzv. AOS – Adjustment of Status. Podminky jsem nestudoval, tak nevim, jestli je to mozne i pri kratkodobem pracovnim programu.
Vice informaci je zde: https://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions-for-selectees/adjustment.html

@Daniel:
Zelena karta je povoleni k trvalemu pobytu v USA. Pokud je drzitel zelene karty mimo USA vice jak rok, se specialnim povoleni dva roky, ztraci na zelenou kartu narok. Jedna se o celkovou dobu v prubehu drzeni zelene karty. Po peti letech muze drzitel zelene karty pozadat o americke obcanstvi. S americkym pasem pak musete byt mimo USA libovolne dlouhou dobu.
Pri prvnim vstupu do USA po pohovoru predate dokumenty z ambasady emigracnimu urednikovi a klidne muzete ten samy den odcestovat zpet a rok se v USA neukazat. Pokud ale tuto dobu prekrocite, tak budete mit smulu. Pokud v USA zustanete, tak muzete samozrejme libovolne kratkodobe cestovat jak budete chtit. Doba mimo USA se ale scita a soucet nesmi prekrocit rok, jinak opet budete mit smulu. Doba mimo USA se nezapocitava do pozadovanych peti let pri zadosti o obcanstvi.

@David: myslite rok mimo USA kdyz budu mit GC? pockat ja myslel ze rok tam musim byt (btw to vubec nemuzu ani napr. na tyden ci dva opustit USA?) a pak uz nejsou omezeni…

@Daniel:
Po uspesnem pohovoru ti bude vydano vizum, ktere je platne pul roku. Do te doby musis odcestovat do USA. Pri vstupu dostanes do pasu razitko, ktere na rok nahrazuje zelenou kartu. Zelenou kartu obdrzis po case postou na zadanou adresu. Celkove muzes byt mimo USA az rok a se specialnim povolenim az dva roky. Pokud jsi mimo USA, delsi dobu, ztracis na zalenou kartu narok.

@Kamil K: Aha diky. A pak kdyz vse pujde hladce na pohovoru teoreticky, pak udeluji to vizum na pul roku a do te doby bych musel do USA vycestovat a byt tam jeden rok? Nekde jsem cetl ze se muzou byt i vyjimky napr. kvuli studiu… nevite jak to funguje? Musel bych bud studium ukoncit nebo aspon prerusit.

Daniel 13 bud v klidu, pokud te vylosuji, vyplnis formulare na netu a budes sledovat kdy pujdes na pohovor. To bude nejdriv v rijnu. Do te doby si pripravis potrebne dokumenty a absolvujes zdravotni prohlidku. Do Kentucky se uz nic neposila.

Rad bych se zeptal: kdybych vyhral, dovim se to az v kvetnu, je treba okamzite jednat? myslim ty potrebne formulare nebo dokumenty odeslat do Kentucky… Planuju totiz jit v koncem kvetna nebo v cervnu do US na program Work and Travel. Ale nevim jestli je to dobrej napad, delam to poprve.

@Tonda:
Přihláška v češtině pro povolení k pobytu a práci v USA. To jsi mě rozesmál.

@Tonda:
Loterie o zelenou kartu uz probiha 22 let, tak to zadna kachna neni.
Pokud vis o co jde, mas v umyslu emigrovat do USA a splnujes zakladni podminky, tak si prihlasku podej. V opacnem pripade ti to nedoporucuji.
Oficialni prihlaska je pouze v anglictine. Za mirny poplatek ti s tim urcite nekdo rad pomuze.

@Tonda:

Loterie urcite kachna neni. Prihlaska v cestine taky neni.

Nechci byt skaredy, ale prave takovi lide jako vy by se hlasit nemeli. Co budete delat kdyz Vas vylosuji?

Dobrý den, jestli není tato soutěž kachna, tak bych se rád zúčastnil. Jde ta to přihláška vyplnit někde v češtině? Díky za info.

Ukecej rodiče :)

@Petr Pospíchal:
Ja myslim, ze to v tomto kole nevadi. Pokud te vylosuji, pak do DS-260 vypln udaje spravne a nemel by byt problem.
High School diploma – ukoncena stredni s maturitou.
High School no diploma – 4 roku stredni, ale bez maturity.
Vocational School – uciliste s vyucnim listem
POZOR: uciliste neni ekvivalentem US high school, je nutno se kvalifikovat pres pracovni praxi!

@Jiří V.:
Titul bakalar vy mes spadat pod University Degree.

@Jiří V.:
Neni stanovena presna castka, jako ze $19,999.99 je malo a $20,000.00 je uz v poradku. Hodne taky zalezi na pracovniku ambasady, ktery bude posuzovat vas pripad a na oblasti, kde budete chtit v USA zit. Tech $10,000 by mohlo stacit, ale je to naproste minimum. Samozrejme cim vic, tim lip.
Pekny clanek o tom, jak dokazat financni zajisteni je zde: https://britsimonsays.com/?p=56

@Jiří V.:
Spíš bych to viděl na 25.000+
Jde o to, že tam člověk musí rok přežít z toho, co má. Každému se nepodaří se uchytit hned po příletu. Bydlení něco stojí, jídlo, doprava (auto, benzín), pojistky. Osobně si myslím, že velkou šanci má člověk s 50.000 a více.

@Petr Pospíchal: Jste Pospíchal :-(

A co mám zaškrtnout u položky vzdělání pokud mám titul bakalář ?

@David: Kolik to je asi dolarů? Hádám tak 10 000 $ ?

@Slavko:
Pokud te vylosuji, tak do formulare DS-260 zaskrtnes, ze uz SSN mas a vyplnis tam to cislo.

Ahoj ja uz mam social security.od r.1991 je potrebne sa znova prihlasit,ked dostanem zelenu kartu?

@David:

Jeste jsem si precetl podminky. Do zadosti musis vypsat manzelku i deti. Viz. 13 bod FAQ v dokumnetu https://travel.state.gov/content/dam/visas/DV-2016-Instructions-Translations/DV_2016_Instructions_English.pdf

@Jirka:
Ano, mas pravdu. Pokud pridavas i manzelku a deti, musis jejich fotky nahrat taky. Ja prihlasoval jen sebe a videl jsem, ze mam nahrat jen svou fotku. Sorry za predchozi spatne info.

@David:

Opravdu. Tak to budu muset jeste jednou precist. Myslel jsem, ze tam musi byt i fotky manzelky a deti.

@Jirka:
Jinak jeste doplneni. Do prihlasky dava fotku pouze prihlaseny. Neni potreba tam davat fotky deti.

@David:

super, diky za link na tu upravu fotek! zkusim se vyfotit doma a uvidime. diky!

@Jirka:
Na prihlasku se muzes vyfotit klidne i doma proti “hole” zdi. Male deti muzes polozit na prosteradlo a vyfotit je vleze. Fotky pak muzete upravit primo v aplikaci od Department of State:
https://travel.state.gov/content/dam/passports/FIG_cropper.swf
Vsechny pozadavky na fotografie jsou uvedeny zde:
https://travel.state.gov/content/visas/english/general/photos.html

Dobry den, mel bych dotaz ohledne fotografii. Vidim, ze dost lidi uz asi zadost podalo, tak by me zajimalo, jestli jste se fotili sami doma nebo jste to resili nejak jinak? V teto chvili vidim foto jako nejvetsi problem (fotime i dve male deti). Mate tip na jak/kde se spravne vyfotit. Instrukce jak ma fotka vypadat jsme samozdrejme cetl, ale jde mi o to jestli me nekde podle techto instrukci i vyfoti.

@Lukas:
Pokud vše dotáhneš do zdárného konce a pojedeš do Států, tak se předpokládá, že nebudeš od začátku bezdomovec. Minimálně budeš mít domluvené bydlení někde v hotelu/motelu.
Na tohle máš ale dost času, až do doby než se ne tebe usměje štěstí. Řešit teď adresu je zbytečné.

@Lukas:
Pokud nemas v USA zadneho rodinneho prislusnika, kamarada nebo znameho, pak si muzes bud pronajmout postovni schranku (ne PO box) nebo pozadat nekoho ciziho o vyuziti jeho adresy.
Pokud te opravdu vylosuji, tak muzes projit ruzna fora, kde potkas spoustu lidi, se kterymi se pripadne muzes domluvit. Pri prvnim vstupu do USA pak muzes adresu jeste zmenit.

V jednom z komentarov ste pisali ze: Pri pohovoru budou chtit take vedet tvou USA adresu, na kterou ti pak prijde cislo socialniho pojisteni a nasledne zelena karta. Ako to mám chápať? Viete nerozumiem tomu ak ešte nežijem v USA logicky tam nemám adresu akú adresu im teda potom zadám v prípade výhry??

@David Andrejšín: Ano vy jste v kontaktu se stovkami americanu, a copak jako resite se stovkami americanu? Mimo jineho vazne si myslite ze stovky americanu se daji srovnavat s celym narodem? Nechtejte mne rozesmat. Opravdu mne zarazi ten vas postoj a to ze mne neustale diskriminujete, hledte si laskave svyho a nenavazejte se do mne. GC se v soucasne dobe neda ziskat vstupem do US armady, protoze ji uz musime mit aby sme tam mohli, tak nechapu co resite. Uz jsem rikal ze GC by nebyl hlavnim duvodem proc bych se prihlasil, jsem proste takovy a kdyz se vam to nelibi vase vec. Uz mi neodepisujte. Preji hezky den.

Omlouvám se, nepřečetla jsem si předchozí komentáře. Už přihlášku mám. Díky.

Dobrý den, chtěla bych vyplnit přihlášku do DV 2016, ale nemůžu nikde na jejich stránkách najít “entry form”, ať dělám, co dělám. Když kliknu na odkazy, tak se zobrazí pouze “Entrant status check” pro DV 2014 a 2015. Můžete mi prosím poslat odkaz přímo na tu přihlášku? Moc děkuji.

D

@Daniel:
Momenálně jsem s několika stovkami američanů v osobním kontaktu, takže opravdu vím, co říkají. A teď mi řekněte, co si jako myslíte, že tam v armádě budete dělat? Proč by vás Amíci měli živit za to, že si občas zacvičíte v kasárnách, když válčí v několika zemích a spotřebu vojáků mají asi jako já kapesníků? Navíc i kdyby si vás nechali v kasárnách jako čističe toalet, tak to rozhodně není důvod pro darování zelené karty. Jinak stále mě zajímá otázka, kolik skalpů byste byl ochoten přinest, abyste do druhé ruky dostal průkazku. A co to je být voják? Samozřejmě, že například hasič není jen o stříkání stříkačkou, je to posilování, chemie, příprava techniky a hašení požarů. Ale to všechno je proto, aby uhasil požár a nebo zasáhl při bouračce. Stejně jako všechny přípravy vojáků jsou proto, aby zabíjeli. Kort v zemi ve válce.

@Petr Pospíchal:
Myslíš High School, no degree / High School degree?
Nikde tam totiž High school no diploma / High school diploma nevidím.

Můj názor byl, že “no degree” je náš učňák a “degree” je maturita, ale kdysi mi bylo vysvětleno, že High School degree je jejich střední s nějakou speciální zkouškou na závěr. Naše střední s maturitou by měla být “no degree”, ale ono se dost těžko přesně porovnává US a naše vzdělání. Prý ale no degree / degree neřeší, a pak se stejně vychází z dodaných dokladů o vzdělání.

Možná se najde někdo s maturitou, kdo byl vylosován a napíše, že zaškrtl v přihlášce.

P

Dobrý den,

při vypisování aplikace jsem se spletl, a zadal jsem místo “high school diploma” (mám matritu), high school no diploma. Je to fatální chyba a rovnou jsem se tím diskvalifikoval, nebo v případě vylosování by si ověřovali vzdělání a tam bych doložil maturitu? Jsem ještě “ve hře”, nebo jsem už out?
Děkuji

P

Dobrý den,
vyplnil jsem přihlášku a až po odeslání jsem si uvědomil, že jsem tam udělal chybu a to takovou, že jsem zaškrtl u vzdělání volbu High school no diploma, ale měl jsem zaškrtnout High school diploma- (mám maturitu). Je to důvod k diskvalifikaci? V případě vylosování mě rovnou vyřadí, nebo si ověří vzdělání na pohovoru?
Děkuji.

@David Andrejšín: jak sem rikal vy jste zase jen “odbornik” na vsechno, vy znate vsechny americany a vite co rikaji… pokud ja vim americane si narozdil od nas ceni sve armady, policie a ma vuci nim respekt. O tom jsem slysel uz milionkrat, nemluve kdyz sem navstevoval vojenske pamatniky ve Washingtonu. Pro vas znamena automaticky jit do armady= zabijet (podle vseho jsou pro vas vojaci jen vrazi a nesnasite je), takovy druh lidi ja nemam rad, protoze nemaji vubec predstavu co to vlastne je a maji jen plnou hubu reci.

@Gabby:
Mrkni dva posty nad tvůj

Ahoj,

chci se přihlásit do DV lottery 2016, ale na stránkách není odkaz pro vyplnění formuláře. Jen pouze informace, že DV lottery 2015 je ukončena. Poradíte mi, jak podat přihlášku? Moc děkuji za pomoc,

Gabby

@Franta:

Děkuji, už to tam vidím, změnil jsem počítač, tak jsem měl asi něco nacachované :)

@Jakub:
Zkus refresh nebo F5. Já používám Chrome a vše vidím. Stránka je stavěná hlavně pro Internet Explorer 8.0 nebo vyšší.

https://dvprogram.state.gov/
Já tam mám linky pro

Instrukce – DV-2016 Instructions /
Kontrolu forografie – Photo Validator / https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html
Přihlášení – Begin Entry / https://dvprogram.state.gov/
Kontrolu statusu – https://dvprogram.state.gov/

Dobrý den,

jsem jediný nebo také stále nemáte přístup do soutěže? Na odkaze výše se stále nachází pouze Visa 2015 a 2014. I když jsem se tam snažil dostat přes odkaz na oficiálních stránkách, tak tam nikde vstup nevidím. Něco jsem přehlédl?

Děkuji.

D

@Daniel: Respektuji vaše přání žít v USA a získat zelenou kartu a tyhle srandičky, ale nesouhlasím s tím, že jste pro ni ochoten zabíjet. Zkusím to jinak. Na kolik životů si ceníte zelené karty, kolik lidí byste pro ni zabil? Navíc většina američanů vám řekne, že do jejich armády chodí jen idioti.

@David Andrejšín: to jako narazite na mne? Pokud ano tak tento vas drzy komentar si vyprosuju! Vubec mne neznate tak mne laskave neposuzujte! Ja sem armadni typ cloveka, co by chtel vstoupit do americke armady i bez karty kdyby to slo… pisete tady jako kdyby GC byla jen nejaka obycejna karta. Absolutne se neda porovnavat zivot v USA s ni a bez ni. Krome toho v USA chci zit a legalne, mym cilem je jednou ziskat i obcanstvi. Samozrejme vim ze to neni o cituji “honeni brk v kasarnach”. A to co pisete o “zabijeni arabu a obyvatele cizich zemi” uz snad nema cenu ani komentovat! Vidim ze vy jste odbornik na vsechno…..

@David Andrejšín:
Třeba chce být voják a naše armáda ho nechce. On navíc touží žít v USA, tak proč to nevyužít. Je to jeho volba.

D

Nechápu, že se chce někdo přidat do US armády jen pro nějakou kartu. Víte, že to není jen honění brk v kasárnách? Milujete zabíjení arabů a obyvatele cizích zemí na jejich území? Pochybuji, že vám dají kartu za práci v kuchyni.

@Karina:
Adresa je spravna, zkus refresh stranky (stisknout klavesu F5)

@Pavel:
Mezi pozadovanymi dokumenty k pohovoru vypis z uctu uveden neni. Pokud ale nejake uspory mas, tak bych ho k pohovoru prinesl jako podpurny dokument. Zalezi na konsulovy, jak bude posuzovat tvuj pripad. Pokud budes mit dobrou pracovni historii, nebude chtit nic dalsiho videt. Ale muze se stat, ze bude chtit nejaky dukaz, videt. Jinak se bude posuzovat clovek, co pracuje jako manager banky a jinak clovek, co je nekolik let nezamestnany.

Dobry den. Neviem, ci robim nieco zle, ale ked kliknem na odkaz kde by sa malo dat prihlasit, odkaze ma na stranku kde je len oznam o losovaniach z minulych rokov. Ako sa teda mam prihlasit?

@David: Aby mi věřili, že mám dostatek peněz na to abych tam mohl žít rok bez podpory to jim mam ukázat výpis z učtu kde budu mít milion?

@David: Děkuji za vysvětlení a omlouvám se za dřívější nepochopení.

@Daniela: @JA
Cely formular vyplnit bez diakritiky, vcetne jmena a prijmeni. Formular obsahujici diakritiku nebude mozne odeslat!
Clovek s jednim jmenem a jednim prijmenim nemusi toto vubec resit. Vyplnit jmeno tak jak je uvedeno v pase plati pro lidi, co maji vice jmen a prijmeni. Do formulare to musi uvezt presne tak, jak to maji napsano v pase.

Zdar, tak ako sa ma to meno vyplnit? Ak je pase je s diakritikou, tak ma sa aj do formulara dat s diakritikou?

@David: Jsem zmatena. Prosím, proč jste psal poprvé na můj dotaz, že “Jmeno vyplnit tak jak je uvedeno v pase znamena, ze se ma zadat s diakritikou.” To se zadává kde s tou diakritikou?

@Daniel:
Tak se zda, ze uz nejde vstoupit do US armady pokud nejsi obcan USA nebo nemas v USA trvaly pobyt. Jedine pokud jsi doktor, sestra nebo tvuj rodny jazyk je mezi pozadovanymy muzes vstoupid do US armady bez zelene karty.

@Daniel:
Vstupem do US armady se dala ziskts po nejake dobe zelena karta automaticky. Nevim ale, jestli to tak porad je a jak je to s vyberem uchazecu. Jestli uz treba nemusis byt resident atd. Zkus pohledat na internetu,.

@David: aha… a jak je to s pripojenim k US armade? tam se da vstoupit az kdyz budu mit zelenou kartu? Bez toho to nejde? co sem slysel tak nazory se lisili.

@Daniel:
Sponzor je nekdo zijici v USA, koho znas a kdo zna tebe, napr. kamarad, znamy, rodinny prislusnik apod. Samozrejme musi mit nejake zazemi, jako je bydleni, prace atd. Musi vyplnit formular I-134, kde se zavaze, ze te bude podporovat. To ale jen v pripade, ze nemas vlastni financni prostredky.
Adresa je pouze pro zaslani zelene karty, muze to byt jakakoliv adresa na uzemi USA, ale nesmi to byt PO box.

@Daniela:
I jmeno zadar bez diakritiky. Pokud bude ve formulari obsazena diakritika, pak nepujde odeslat, jelikoz bude obsahovat nepovolene znaky.

@David: Děkuji. Jméno tedy vyplnit s diakritikou a vše ostatní už bez diakritiky ? V článku píšete vyplňujte bez diakritiky.

@David: sponzor… co to vlastne znamena takhle v praxi? ja sem myslel ze je to zamestnavatel nebo tak neco. A kdyz budou chtit mou adresu v USA to znamena ze musim mit nekde bydleni ne?

@Daniel:
Pokud jsi vylosovany a jsi jiz v USA, pozadas pouze o zmenu statusu tveho viza.
Pokud jsi mimo usa, musis projit pohovorem na ambasade. Pri pohovoru nemusis dokazovat, ze mas v USA praci nebo bydleni. Musis ale dokazat, ze mas bud v USA sponzora, ktery se zaruci, ze te financne zajisti po dobu jednoho roku. Nebo ze mas dostatek vlastnich financnich prostredku na jeden rok zivota v USA. Pri pohovoru budou chtit take vedet tvou USA adresu, na kterou ti pak prijde cislo socialniho pojisteni a nasledne zelena karta.

@Daniela:
Jmeno vyplnit tak jak je uvedeno v pase znamena, ze se ma zadat s diakritikou. Ma se pod jmenem uvest to, co je v pase v kolonce jmeno a pod prijmeni, co je v pase v kolonce prijmeni. Je to spise pro lidi, co maji treba tri jmena a dve prijmeni.

Ciste teoreticky kdybych vyhral GC, a budou krome jineho pozadovat dukazy ze mam v USA zajistenou praci, bydleni atd… skratka jak fungovat.. dalo by se to skombinovat napr. i s au pair programem? zebych ten rok bydlel u rodiny nebo tak. Nebo to skombinovat se vstupem do US armady?

Dobrý den,
měla bych jednu otázku k přihlášce. Píšete, že ji vyplňovat bez diakritiky, ale v diskuzi píšete, že jméno se má zadat tak, jak je napsáno v pase, tudíž s diakritikou. Znamená to, že pouze jméno se vyplňuje s diakritikou a vše ostatní bez, nebo je to jinak ? Děkuji předem za odpověď, přihlašovat se budu poprvé a nechci nic podcenit. Daniela

@Kouba0074:
To by se pak nasla spousta podvodniku, kteri by na tom vydelavali. Uz ted jich spousta vydelava na neznalosti lidi. S odpadem se pocita, proto vylosuji minimalne dvakrat vice lidi, nez je pocet dostupnych viz.
Hodne lidi si take neuvedomuje, ze zelena karta je vlastne povoleni k trvalemu pobytu. Neni to neco, co by melo slouzit ke snadnemu cestovani do USA. Pokud jsou mimo USA vice nez stanovenou dobu, tak o zelenou kartu prijdou.

@Franta: Možná ,že kdyby to zpoplatnili (např. 50 USD) tak by si to spousta lidí rozmyslela a ti opravdoví zájemci by měli větší šanci.

Zdravím,
Viete tu prosim vlozit vzor alebo stranku kde by som mohol najst vzor vyplnenej aplikacie pre green card? Neviem si vobec predstavit ako to bude vyzerat ako mam pisat konkretne udaje atd.
Dakujem.

Spousta lidí si neuvědomuje, že to není žádná sranda.

Apeluji na vsechny, kdo to nemysli s emigraci do USA vazne, at se ani neprihlasuji. V CR je velmi maly pocet vylosovanych a z tohoto poctu je asi jen tretina uspesnych zadatelu o vizum nebo o zmenu statusu (AOS).
Napr. v rocniku DV-2010 bylo z CR vylosovanych 116, ale uspesnych jenom 46.
DV-2011 vylosovanych 111, uspesnych 34.
DV-2012 vylosovanych 104, uspesnych 23.
DV-2013 vylosovanych 75, uspesnych 24.

Zdrojova data lze nalezt na strankach travel.state.gov https://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/diversity-visa-program-statistics.html

Nizky pocet uspesnych muze byt z nekolika duvodu:
– bud prihlasku podali jen z legrace a nikdy nemeli v umyslu odejit do USA,
– nedostatecne prokazali pozadovane vzdelani nebo pracovni praxi,
– nemali v poradku ostatni pozadovane dokumenty
– neprokazali dostatecne financni zabezpeceni pro pobyt v USA.

Pripominam, ze registrace je sice zdarma, ale to je ta jedina vec, co je pro vylosovane zdarma. Mimo povinnych nakladu (lekarska prohlidka, overeni a preklad dokumentu, procesni poplatky za vizum a zelenou kartu) musite u pohovoru dokazat, ze mate v USA sponzora nebo ze mate dostatek financnich prostredku na jeden rok zivota v USA. Po tuto dobu nesmite zadat vladu o financni pomoc.

@Lenka:
Fotka se vkládá do jejich formuláře, takže stačí elektronicky.

Dobrý den, při podávání přihlášky do loterie musím mít fotografii určitých rozměrů. Stačí si tuto fotografii udělat doma a mít jí pouze elektronicky nebo jí musím mít i vytištěnou?

@Anna:
Pokud jste manželé, tak ano. Stejně tak, pokud by to bylo opačně. Vyberou vás a manžel si GC může vyřizovat také.
Manželé tak vlastně mají větší šanci.

Dobrý deň, manžel je čech, ja slovenka, žijeme v čr – ak by ,,náhodou,, manžel vyhral lotériu, možem do usa s ním?

D

A tohle bude možná blbá otázka, ale proč to tak je? Vláda tam nechce mít hodně lidí z jedné země? :D A kdy se jim ta možnost znovu otevře? A stala se tato situace někdy v ČR?

@Erik:
K přihlášení pas nepotřebuješ. Ale pokud tě vylosují, tak ho budeš potřebovat.
Jen by mohl být problém se jménem, do přihlášky ho píšeš tak, jak je uvedeno v pase.
“1. Name – last/family name, first name, middle name – exactly as on your passport.”

Dobrý deň, mal by som jednu otázku, ak nemám platný pas tak sa môžem prihlásiť do tej lotérie?

@David Andrejšín:
Myslí se tím všichni z dané země. Možná ne vše napíšu přesně.
Po tom, co získáš GC, a máš už ve Státech zázemí, máš možnost požádat o GC i pro své přímé příbuzné (rodiče, sourozence, svobodné děti nad 21). Tohle je ale běh na dlouhou trať, trvá to několik let. Během procesu získávání GC díky loterii ji zároveň můžeš vyřizovat pro manželku a svobodné děti pod 21. Také se tam počítají lidé, co GC získali sňatkem s občanem USA, uprchlíci, co žádají o azyl (a dostanou ho), pracovníci, co se jim poštěstilo změnit pracovní povolení na trvalý pobyt a další. Nezdá se to, ale někdy se stane, že těch lidí je prostě hodně a pak USA vyhlásí stopku.
Pracovní vízum, jako takové, se tam nepočítá. S ním můžeš v USA zůstat pouze po dobu kontraktu a je na dobu určitou. Takže kdyby jsi měl práci domluvenou na delší dobu, než platnost pracovního víza, tak buď musíš odjet nebo požádal o prodloužení.

D

@Petr Novák: To je docela drsné. :D A tou emigrací se myslí to, že vyhráli zelenou kartu, nebo i to, že dostali pracovní vízum nebo kartu přes sňatek atd?

Davide, účastnit se nemohou obyvatelé zemí, ze kterých do USA v průběhu posledních 5 let imigrovalo více než 50 000 osob.

Konkrétně jde o Bangladéš, Brazílii, Čínu (vnitrozemskou část), Dominikánskou republiku, Ekvádor, Filipíny, Haiti, Indii, Jamajku, Jižní Koreu, Kanadu, Kolumbii, Mexiko, Nigérii, Pákistán, Peru, Salvador, Velkou Británii a Vietnam.

D

Mohu se zeptat, proč se obyvatelé některých zemí nesmí zúčastnit? A jaké všechny země to jsou?

Petře, pokud jsi v průběhu posledních pěti let alespoň 2 roky pracoval na pozici, která vyžaduje alespoň 2 roky tréninku nebo zaškolování, tak ano. :-)

Zdravím je mi 41 mám učební obor na 3,5 roku bez maturity když jsem vycházel základku vycházelo se z osmé třídy můžu se učastnit. Díky za info hodně povedené stránky. Petr

Bohužel až příští rok, všechny podmínky musejí být splněny v okamžiku odeslání přihlášky.

zdravim, píšete že se muže hlásit každý kdo má jakoby 12 let školy nebo ekvivalent. Tenhle rok maturuji mužu se přihlásit ted, nebo až příští rok ?