Komentáře k článku Fast-foody v USA: 20 řetězců, ceny menu a co si dát k jídlu

↩️  Fast-foody v USA: 20 řetězců, ceny menu a co si dát k jídlu
💬  Celkem 101 komentářů, nejnovější jsou nahoře.

Ahoj, přidávám aktuální zkušenost z našeho červencového roadtripu po západě USA. Ceny ve fastfoodech se trochu zvedly, za střední menu nyní zaplatíte kolem 10-12 dolarů.
Padl tu dotaz na vegetariánská jídla ve fastfoodech. Většina řetězců sice bezmasou variantu nabízí, ale ne ve všech svých restauracích – v malých městech v Utahu a Arizoně bohužel ani jedno bezmasé jídlo. Větší výběr byl v Subway nebo Domino’s.
Z restaurací bylo super Denny’s a na snídaně IHOP.
V supermarketech se dalo sehnat jídlo asi nejlevněji, ale většinou byl problém koupit pouze dvě porce – dost často jsme naráželi jen na velká balení.

Pár zkušeností se stravováním:
Burger king je v USA jednoznačně lepší než Mc. Ne že by byl Mc špatný, ale jen tak nějak stejný stejný jako u nás. Pro někoho super, pro někoho, kdo myslí že v US musí být všechno lepší, tak to bylo trochu zklamaní. Článek zcela pominul Pizza Hut, kteých je taky dost. Americká pizza je kapitolka sama pro sebe. Těsto je nadýchanější a mají velký výběr. A hlavně pizza bar: prostě zaplať paušál a sněz co sníš. Na výběr je 5 – druhů pizzy a dokonce i sladká varianta. Pokud se vám podaří najít nějakou pobočku Godfather’s pizza běžte do toho. Je ještě lepší než u Pizza Hut.

Ahoj, byl jsem v USA několikrát. Při poslední cestě 2022 jsem se moc v těchto občerstvenách nezastavovali.
SOuhlasím s autorem že Subway jsou absolutní jednička. Tak se vždy zastavím rád. Ceny si úplně přesně nevybavuji, ale malá bageta začala někde na 5,90, střední něco kolem 8 USD a velká (tu jsem často měl nadvakrát) mezi 9-10 USD.
Všchno čerstvé, mohl jsem si vybrat jen to co chci. SUPER.
McDonald podle mne patří v USA mezi to lepší. Vždy bylo všude čisto, jídlo standardní na které jsme zvyklí. Jen jednou se nám stalo, že to bylo slabší. Za nejhorší zážitek pak považuji Taco Bel. NA fotkách to ještě šlo, ale v reálu …..
Wendys – trochu zastaralý design, jídlo slušné. Většinou jsme se pohybovali v přírodě, v kempech, a vařili si snídaně a večeře sami. Občas byl oběd u nějakého výše zmíněného řetězce. Vůbec se jídla nebojte, radím ale nespoléhat jen na řetězce rychlého občerstvení. Trochu české vynalézavosti u vařiče vám zajistí slušnou stravu za přijatelné peníze. Výborné jsou fazole s kusem masa nebo uzeniny. Skvělé jsou i kobásy na gril. Vyzkoušejte sami. Grilování je běžné i v motelu před dveřmi pokoje nebo kdekoliv v městském parku nebo na picnic site u silnice. Výdy jsem sebou měli brikety a tekutý podpalovač. Sorry trochu se mi příspěvek zvrhnul od řetězců s jídlem k vaření, ale myslím že by to mohly být pro všechny zajímavé informace.

@Lu:
Tady to je spíš informativní. Pro přesnější údaje zkus třeba Numbeo nebo si sama něco najdi na webu. Hledej Cost of Living in…

Dobry den, vsechny info zde jsou uplne supr. Chtela jsem se jen zeptat jestli ty ceny potravin, najmu atd jsou aktualni i v tomhle roce ? Pripadne jak casto se zde aktualizuji informace. Mockrat dekuji.

@Adam:
Jen k tomu placení stovkami. Ano 100 USD už je velká bankovka, ale není to tak, že by je nechtěli, jen na ně nejsou zvyklí. Já je používám stále. Ale tak jako u nás kouká trafikantka na dvou nebo pětilitr, tak tam koukají na stovku. Navíc Amící jedou přes karty. Jinak při nákupech, když třeba nakoupíte hadry za pár stovek, tak nikdy nebyl problém s platbou stovkami. Jen je u pokladny zkontrolují omakem nebo pod lampou. Nikdy se mi nestalo, že by mě s ní odmítli.

Červen 2019 v New Yorku. Nejlevnější stravování ve fastfoodu 2BROS PIZZA (1pizza= 1dolar (2x pizza=1 pití zdarma), normálnímu strávníkovi postačí dvě ( já tři a byl jsem nad míru spokojen). Hamburger v restaruracích od 5.99 až 12.99 dolarů. Čím dražší,tím rozmanitější obloha a ingredience (hranolky,omáčka vždy). Nedá se sníst (porce nesrovnatelná v CZ).Burgry na Burger Street Festival v čechách ve srovnání s burgryv US k smíchu. Nápoje ve většině fastfoodech 1x zaplatíte a vypijte kolik chcete ,automaty na nápoje jsou přístupné v místnosti (znáte např z IKEI). MCdonald vzhledem k davu (asi znájí všichni turisté) v NY nespokojen, nepořádek na stolech i pod nima a než Vám vydají objednávku,tak si počkáte). Máte obyvy z nutnosti chodit na WCpo jídle na ulici? Není nic snažšího zajít do Starbucks (jsou skoro na každém rohu) nebo jakéhokli hotelu (byli jsme na WC i v těch neluxusnějších např. p.Trumpa) a nikdo si Vás nevšimne. Jednou jsem zažil WC i na hotelovou kartu,tak jsme šli o dům dál).Američané v NY nebo NJ jsou ochotní a vstřícní tak není se čeho bát. Všude se může platit kartou (i tou českou).Jen je třeba v čechách v bance upozornit ,že budete platit v USA(mohli by Vám ji z bezpečnostních důvodů zablokovat).Pozor, pokud chcete platit hotově, vemte si sebou max 20ti dolarovky. Ve většině případech mají problém přijmout větší než ony 20ti dolarovky ze strach z padělků. Já trouba měl 100 dolarovky a tak jsem musel nakoupit drobnost v Supermarketu (rozměnit) a pak jsem mohl platit ve fastfoodech.Ale ani tam je nechtějí brát ( musíte trvrdit že jiné nemáte).

@Marcel: Já byl v NY v McDonald jenom někde u Times Square a tam byl úplně standardní. Rozhodně bych neřekl hnus a špína. Jinak za mě radši Wendys než McD, na druhou stranu jsou i lepší fast foody.
Co se týče čínské čtvrti, tak souhlas.

@Marcel:
Jestli hnus a špína, to nevím. Mekáč nemusím a byl jsem v něm jen párkrát v Kalifornii. Není to o nic horší, ani lepší, než u nás. Ono bude záležet, kde to je, jestli někde v horší čtvrti nebo kdo tam zrovna jí. Někdy se může zdát, že by tam byli lepší koryta než stoly, podle bordelu, co kolem sebe dokáží udělat. Je to prostě o lidech, ale jinak žádná hrůza.

já jedu do New York poprvé v září, ale hodně mých přátel tam bylo. A všichni potvrdili, že Mc Donalds je v NY totální hnus a špína, člověka uplně přejde chut cokoliv jíst. Nejlepší je prý Wendys. A skvele se prý dá najíst v činský čtvrti. V září napíšu poznatky.

@Mesi:
Super, děkuji moc! :)

Temer vsechny fast foody maji bezmase nabidky, stejne tak temer vsechny fast foody maji “healthy option”.

Ahoj,
V létě se chystáme do Michiganu a mě by zajímalo, zda ve fast-foodech je i nějaké bezmasé jídlo, případně zda jsou nějaké bezmasé fast-foody (typu loving hut…).
Nemáte náhodou někdo zkušenost? :)
Dík!

@Haník:
Do těch hor pojedete rovnou z letiště? Pokud ne, tak je zbytečné tohle s sebou tahat. Proviant můžete nakoupit na místě. Podobné přípravky seženete i tam.
Jde o to, že při případné celní kontrole jim to nemusí nic říkat a mohou mít připomínky ke složení.

@Haník: poznam Manu…. ken sa zamyslam, ako bude vyzerat na scanneri v batozine…… podla mna to nebudu vediet identifikovat. Takze pocitaj s tym, ze ti ten kufor/batoh na 100% otvoria a co s tym budu robit dalej, neviem….

@Helena:
Ahoj také se chystáme…a chceme brát s sebou manu https://mojemana.cz/?gclid=Cj0KCQjwwODlBRDuARIsAMy_28WJFMPejKVcPnPZH4o2Y17cQu7KwhEM6Rze-pTY7-aBUo88MUrzxJEaAqyREALw_wcB jako nouzovku po cestě v horách, kde nevíme kdy a kde narazíme na nějakou hospudku s vysokohorskou přirážkou :D

@Vašek:
@Mesi: @Franta: @Robo: Děkuji vám všem za tipy :-)

… jen bych ještě upozornil – porce v amerických restauracích jsou dost velké. Doporučuju dávat si jen malou porci, “medium” už pro běžného evropana je příliš velká, a large je jak oběd pro celou rodinu :)

@Helena: Další levné stravování jsou čínské restaurace. Případně i čínský fastfood – v Kalifornii například poměrně častá Panda expres – ty jsou velmi oblíbené, proto v nich bývá dost velká fronta.

@Helena: Je to uplne stejne, jako v CR. Chces nakrmit rodinu za rozumny peniz, tak nakoupis v samosce a udelas doma (v karavanu). Tim bych vyresil snidane a svaciny. Polotovary na dodelani v karavanu (predpokladam, ze ma mikrovlnku) pokryji obed/vereci. @Franta: radil pizzu – nejlepsi pomer cena/chut ma Costco (obdoba Makro), clenskou kartu nepotrebujete, vydejni okenko maji venku. Velka pizza vyjde na 10 USD (pro vasi rodinu budou stacit 2), piti tam stoji 50c a jelikoz to snite primo na jejich parkovisti, tak ho muzete doplnovat jak chcete. Maji i jina jidla, ale pizza je jejich bestseller. Dale podel dalnic nemuzete minout dinery (Denny’s a mnoho dalsich, ktere jedou nonstop. Denny’s by mel navstivit kazdy turista, je to roadtripova klasika Ameriky). Dobre jidlo za slusnou cenu ma El Pollo Inka (za 13 USD slusna porce vcetne polevky). El Pollo Loco na menu za 5 USD a porce nakrmi dospeleho bez problemu. Zminila jsi “vse co snis” napriklad Souplantation je vpodstate samoobsluha a veberete i pro mensi dite. Subway ma “sub of the day” za lepsi cenu….. Vyber je veliky i za prijatelne ceny.

@Helena:
Jak píše Robo, nakupujte v obchodech. V obytňáku je určitě lednička, takže se dá pořídit zásoba na celý den. My posledně dost nakupovali v 99 Cents Only Stores, co jsme měli vedle hotelu. V každé sámošce najdete pití, polotovary na dodělání, případně jen na ohřátí v mikrovlnce a čerstvé ovoce, pečivo, jogurty a tak. Každému podle chuti. Večer kupte 3 velké pizzy a je to. :-) O jídlo není třeba mít obavy. Prvních pár dní se rozkoukáte a pak už budete vědět, co a jak.

@Helena: Ahoj, najlacnejšie ťa vyjde kupovať jedlo v obchodu. Všade majú grilované kura a podobne. A z reštaurácií za mňa jednoznačne Denny’s

Ahoj, jsme 5-tičlenná rodina a jedeme v květnu na 17 dní obytňákem po západě po nár.parcích. Co byste mi, coby stravovacímu referentovi ;-) doporučili dle zkušeností za způsob stravování, aby to vyšlo co nejlevněji? Snídaně pořešit nákupem ve Wallmartu, sníst si je v autě a zbytek dne? Děti jsou 17, 13 a 3 roky, Vzhledem k ostatním položkám (půjčení auta, letenky, i když levné, hotel na první dvě noci a na poslední noc) bych chtěla na tom jídle fakt ušetřit, ale nemůžu je nechat smz hladovět. Nemám žádné velké nároky, rest.typu all you can eat s malým moc nevyužijeme. Nejde mi o to, za středně peněz se najíst hodně, ale za málo peněz se najíst střídmě.
Děkuji moc za tipy.

@Václav:

díky Vašku, jedem do NYC na kukačku(čti něco popít) a kouknou v telce na SB.:-)

Dobrý večer, zdravím vás.
Měl jsem tu možnost strávit v USA 18 dní a okusit místní stravování. Ať to byly hotelové snídaně (doslova všude identické) přes fast foody a podniky typu ” all you can eat”. Nezapomenutelné jsou pro mě i výrobky, které by asi u nás moc ” nefrčely” – silně pálivé skořicové žvýkačky Big Red, zelené bonbóny Tic Tac připomínající ústní vodu Listerin nebo limonáda s příchutí root Beer, kterou jsem si spojil s “tygří mastí”.
A přiznám se, že se mi stýskalo po knedlících a pečivu…

Díky za info.

@MiNo: Ahoj. Všetko záleží od systému. My sme bývali v hoteli / moteli a teda raňajky väčšinou tam. Ak neboli, tak Subway. Cez deň sme jedli ovocie, sušené mäso, keksíky. Na jedlo nebol čas, lebo sme cestovali, poznávali. Keď sme večer prišli do mesta, tak večera. Buď Denny’s alebo nejaká miestna. Denny’s na 4 osoby bol cca 50-60 usd aj s trinkgeltom. Čiže asi tak, ako by si šiel na večeru do krčmy doma. Takže tých 20+ usd je reálnych

@MiNo:
Ono hodně záleží, jak se kdo “cpe”. :-)
My si poslední dovolenou vše psali a vyšlo nám, že jsme každý projedli a propili 12,50 denně.

Dobrý den, plánujeme cestu v USA na cca 23 dnů. 2 dospělí, 2 děti. Nemáte někdo zkušenost a přibližný odhad na denní útratu za jídlo? Plánujeme kombinaci Fast foodů, v parcích nějaké rychlé klohnění na vařiči. Někdo zde uvádí 20-35 dolarů na osobu a den, ale to se mi zdá nějak moc.
Díky za info

@Sakul: v NY byla cena v hospodách běžně $7 – a to včetně letiště.
Ve spoustě hospod ještě bývají “happy hour” (odpoledne, ještě před odpolední špičkou) kde za těch $7 bylo každé druhé pivo zdarma. Pak už to byla přijatelná cena :)

@Sakul: to je hodne nespecificka otazka. Upresni stat, jestle lepe okres nebo mesto. Ceny se vyrazne lisi.
Co je pro tebe rozumna cena piva? Napriklad v jizni Kalifornii se cena maleho piva vetsinou pohybuje mezi 6 a 9 USD, pricemz se nedela rozdil mezi tocenym a lahvovym. Jsou i levnejsi piva, v podstate jen voda s trochou peny, ale ty se casto v podnicich stredni kategorie ani nenabizeji. Sportovni prenosy lze sledovat v KAZDE “knajpe”.

Ahoj,

a jak je to s cenami piva v hospodach? Máte někdo, prosím, tipy na nějaké solidné knajpy s rozumnou cenou piva, kde se daji sledovat sportovní přenosy?

Díky

@Franta: @Radek48: Bezne spropitne je 15 az 18 %. Samozrejme nemusis dat vubec nic, spropitne se dava za neco navic, takze pokud nebudes spokojeny, preci nebudes nechavat spropitne. A s tou nizsi mzdou zasadne nesouhlasim. Sice se tim jak cisnici, tak majitele restauraci ohaneji, ale proc by mel jakykoliv zakaznik priplacet na neci mzdu? Spropitne je ze sve podstaty castka, kterou das za to, ze jsi se sluzbou spokojeny, pripadne obdarovany udelal neco navic, nez je jeho povinost z pracovne pravniho vztahu.

@Radek48:
Spropitné v USA: Jak vysoké dýško dát v restauraci, hotelu nebo v taxi?
Popravdě, je na tobě kolik dáš. Klidně se drž našeho +/- 10%. Jde ale o to, že restauracích má personál nižší mzdu, protože se počítá, že si přivydělají právě na dýšku.

@Radek48: Mrkni na článek spropitné v USA, fešácká infografika included. :-)

Ahoj mám lehlej dotaz k placení za jídlo.Kolik se má dávat Dýško a nejen v restauracích ale i ve fast foodech,Děkuji

Zdravím, mám dotaz ohledně bezlepkového stravování v USA. Dá se běžně koupit pečivo (třeba trvanlivé), i v menších městech? Je to pro nás nutnost – celiakie.
Má nějaký fastfood něco bez lepku?
Jak se dá stravovat v Yellowstone parku – chce to mít jídlo vždy s sebou nebo se dá i v parku někde něco koupit, když potřebujeme jídlo bez lepku? Prodávají se v USA jídla do mikrovlnky i bezlepková a dají se koupit běžně? A jak je to s cenou bezlepkové stravy? Díky

@Lukáš: Jo, IN-N-OUT je v Kalifornii suverene nejpopularnejsi a je povazovany za nejkvalitnejsi z fastfoodu. Pravda, ze cena je nizsi, na druhou stranu jsou jejich burgry mensi. Five Guys je tu taky celkem popularni, ale osobne si mne znepratelili politikou “zmensime, at vydelame vic”, prestoze uz tak patri k nejdrazsim fastfoodum.

@Lukáš: Ahoj Lukáši, díky za popsání zkušeností zde i u dalších článků.

@Lukáš:
To já zase na Taco Bell nedám dopustit. “Vaše” problémy jsem měl vždy po Burger Kingu, takže ten obcházím obloukem.

Ahoj všem,
přidávám zkušenost z 4týdenního pobytu v USA. Vzhledem k tomu, že jako téměř všichni ostatní cestovatelé jsme i my byli vázáni nějakým rozpočtem, jedli jsme převážně ve fastfood řetězcích. Rád bych tak uvedl naše zkušenosti:
– průměrná cena menu se na západě USA pohybuje mezi 6 – 9$, menu zahrnuje velké hranolky, neomezený velký nápoj (opravdu velký, 1l – 1,5l kelímek) a sandwich. Jednoznačně nejlepším řetězcem v Kalifornii je In´n´out, ale upozorňuji, že zde mají jenom jeden typ hamburgeru, pokud někdo hledá pestrou nabídku, tak musí jinam. Každopádně tento hamburger je fakt špičkový a cena 5,50$ za menu je neuvěřitelná.
– druhým nejlepším řetězcem je podle nás Carl´s Jr., má pestrou nabídku, dobrou kvalitu a cena je také v průměru 7 – 8$.
– řetězce, které jsou slabší, jsou McDonald´s a Jack in the Box. Také zrovna nedoporučuji Taco Bell – ne že by neměl dobrou nabídku, ale strava v podobě fazolí, mexických přísad atd. nám všem způsobila poměrně rychlou cestu na toaletu. A to na road trip není úplně ono :)
– McDonald´s se ale jednoznačně vyplatí při nákupu nápoje – aktuálně mají nabídku nápoj jakékoliv velikosti, neomzený (tzn. lze doplnit kolikrát chcete během pobytu v restauraci) a stojí 1 dollar. Pokud hledá cenově dostupnou cestu, jak napojit celou partu, toto je jeden z tipů.
– v New Yorku určitě doporučuji navštívit Five Guys, ikdyž ceny fastfoodů jsou v NY o dost vyšší. Také si nedovedu představit ráno v USA bez Dunkin Donuts, to je naprosto geniální záležitost.
– poslední bod věnuji Starbucks. Osobně považuji kávu ze Starbucks za jednu z nejlepších, které existují. A to nemám na mysli ve srovnání s řetězci, ale obecně. Problémem Starbucks je jejich cena. Průměrně dáte za tall kávu cca 4 – 5 dollarů, což mi přijde neúměrně vysoké vzhledem k tomu, že za stejnou cenu mám celé menu ve fastfood restauraci.

Protože jsme bydleli v bytech přes AirBnB, udělali jsme si vždy nákup a večeře a snídaně řešili doma z vlastních zdrojů. Potraviny se dají v USA nakoupit opravdu levně a tak vás tato položka v rozpočtu nebude stát moc peněz.

@Bayia:
takto mě třeba vůůůůůbec nechutnalo, to už radši to subway@Daniel:
tak to můžu taky jedině doporučit! :) akorát mi přišli malinko mastnější než jsem zvyklá

Ja odporucam super duper burgers (https://superduperburgers.com/).
Maju ich vsak len v SF.

@Lukáš: Dunkin’ Donuts chvíli v Praze působily, pobočku měly i u Václaváků. Teď už tu není žádná.

@Lukáš:
Několik poboček Dunkin‘ Donuts u nás bylo. Ale asi se to neujalo.

Co se týče tech fastfoodů,tak je to těžko posuzovat,prozatím sem v Americe jěšte nikdy nebyl (mám 21.let) a mám v plánu se tam někdy v živote podívat,ale kdy a jak,to je ve hvězdách a kdo ví jestli vůbec někdy budu mít takové štěstí,sem totiž celkem obyčejný člověk s ještě obyčejnějším životem a například i finančně na to dosáhnout bude strašně těžký,aleaspon pro mě určitě. Každopádně doufám že ano,dalo by se i říct,že je to takový menší sen to USA navštívit (Miami např.). Zatím z toho co sem mel možnost zjistit,vidět atd. (A málo toho není) můžu usoudit že se mi to tam hrozne líbí a nebylo by opravdu špatný si tam zkusit aspon cca 14.dní žít,dokonce by se mi hodně líbilo poprvé držet v rukách dolary a platit tam s nimi (samozřejmě bych mel i peníze na platby přes kartu). Dál pak ještě zmíním,že co mi u nás hrozne chybí je něco jako Dunkin‘ Donuts,zkrátka z toho co o donut shopech vím,tak jsou to skvělý typy obchodů (fastfoodů) jenž se mi opravdu hodně líbí a v Česku by ste něco takového hledali marně,což je opravdu škoda že se někdo aspoň nepokusí to udělat a uplatnit tady u nás. No,takže kdybych se do usa opravdu někdy dostal,tak Dunkin‘ Donuts rozhodne nevynechám :) Jinak,vím že jsou tam i jiné donut shopy,ale Dunkin se mi zalíbil ze všech nejvíc. Jinak,každému kdo má nebo bude mít to štěstí se tam podívat,ať už tam bude poprvé nebo ne přeju ať si to opravdu co nejvíc užije,snad se jednou taky dočkám takové šance :)

@Petr Novák: Jo, vynesl to jeden bývalý zaměstnanec ve svém životopise. Třeba mohl lhát, ale to je stejnak jedno, alespoň se člověk zasměje…

@Jakub: Nevím, jestli to mají ve smlouvě, ale v Japonsku i na Zélandu mi stále komolí jméno na Bedr. To ještě pochopím, při spellování to zní podobně.

Ale kamarádovi Lacovi na kelímek napsali Alco. :-)

Jenom tak mimo. Zkomolení jména ve Starbucks je povinnost. Ve smlouvě mají zaměstnanci podmínku, že jméno nesmí být nikdy správně. Takže vždy se narazí na něco zajímavého :D

V USA žiju už 2 roky (v Las Vegas) a jako nejlepší mě přijde také Subway, mají hodně restaurací a oproti ostatním fastfoodum i zdravější nabídku. Velmi mě však chutnalo ve In-N-Out. Zlatý grál se však nachází v Los Angeles a tím je Unami Burger, kde mají podle mě ty nejlepší burgery na západním pobřeží.

@Mesi: Ja jsem v In-N-Out frontu snad jeste nezazil a to jsem jich navstivil nekolik. Asi jsem mel stesti. Kdyz se tu ale bavite o burgrech z fastfoodu, u me jednoznacne vyhrava Shake Shack. Bohuzel, ani ten neni rozsireny po celych statech, ale kdyz uz se k nemu clovek dostane, stoprocentne stoji za to. I jejich Cheese Fries mi chytnaly vic, nez Animal style fries u In-N-Out.

@pkmik: jo, cernosky, to je sila. Kdyby tu nebyly, tak o vylozene tlusteho cloveka nezavadis. Vseobecne mam dojem, ze obezni jsou tu hlavne cernosi.
In-N-Out zlepsily hranolky a z fastfoodu jsou mezi nejlepsimi. Vyborne burgery maji Five Guys a hranolky nejlepsi. I kvuli frontam, ktere jsou u vsech In-N-Out tam chodim radsi.

@Mesi: No, co se tyka tech tlustych lidi, tak jsme asi obeznejsi, ale tady v americe jsou megatlusti. Vetsinou ale cernosky. Jinak In-n-out jsou, tusim, jen v Kalifornii. Kazdopadne jen na zapade. Subway je dobry. Znam jen americky a cinsky. V cesku jsem v nem jeste nebyl, je fakt drahy.

@Mesi:
Díky za reakci. Těmi hranolkami jsem vůbec nenarážela na USA, ale spíš na to, u jakého jídla obvykle skončím, když si zajdu s partnerem na večeři (zde v ČR) – díky téměř nulové veganské nabídce obzvlášť ve fastfoodech. V USA už jsem před pár lety byla, taky jsem tenkrát zjistila, že s tou obezitou to nebude tak žhavé, ale tehdy jsem ještě nebyla vegan, tak jsem stravu tolik neřešila…

@Ivee: Samozrejme. Hranolky a hamburgery nam s Amerikou spojuji media. Diky tomu se v CR nevi temer nic o skutecne americke kuchyni. Ale zpet k Vasemu dotazu: najdete tu jakykoliv typ kuchyne, na jaky si vzpomenete. Amerika nerovna se hranolky, hamburgery a obezni lide (to posledni napriklad v Kalifornii tuplem neplati – mnohem vic obeznich lidi potkate v CR. Bez nadsazky).

Díky za všechny tipy! Asi se na to běžný strávník nezaměřuje, ale myslíte, že se dá stravovat i vegansky nebo alespoň vegetariánsky, aniž by člověk stále baštil hranolky?

Ahoj, určitě ano… stačí hledat “gluten-free restaurants” – třeba tady je hezká mapa těchto restaurací. Třeba v restauracích Subway mají za dobrý peníz saláty bez lepku.

Ahoj, jedu do NY a mám bezlepkovou dietu, myslíte, že se tam za dobrej peníz najím?

@Lukáš: V Praze již funguje. Tuším, že na Václváku.

Absolutně nejlepší fast food je In-N-Out!!! Jen si vzpomenu a sbíhají se mi sliny! Mají asi jen tři druhy burgerů, několik shake nápojů a jednu velikost hranolek, ale úplně to stačí. I ten malý burger nemůžete strčit do pusy, hranolky jsou z fakt brambor, čerstvé. Vidíte, jak je tam krájí… Taky mě napadá ShakeShack, není od věci, ale trošku dražší za ty porce. Tyto fast foody nejsou všude – In-N-Out je spíš na jih a západ a ShakeShack na východě.
Určitě doporučuju!

Jak už někdo zmiňoval, do seznamu patří Arby’s. Jejich sendviče jsou úžasný. Stejně tak by tam určitě neměl chybět Pret A Manger, což patří k těm zdravějším fast-foodům. Nejlepší burgery, který málokdy překoná leckterá restaurace, mají zase v In-n-out-burger!

V USA jsem pobyl 8 mesicu a fastfoody mam tak pomerne dobre zmaknuty :) Rad bych doplnil, ze nejlepsi FF, ktery lze v US navstivit se nachazi v TX a mozna Louisiane a nese jmeno Whataburger. Lepsi burgery nejsou proste, za to dam obe ruce do ohne! :) Na snidane pak iHop nebo Denny’s, coz jsou takrka totozny FF. Abych nezapomnel, tak na chicken jednoznacne. Chick-Fill-A. Z vypsanych byl potvrdil text pod Subwayem, moje dvojka po Whataburgeru! :)

Mně se nejvíc asi zamlouvalo Pret & Manger, klasické čerstvé saláty, kuřecí maso nebo salát a na tom dvě vařená vajíčka nebo kuřecí maso a na tom hrášek. Sice o něco dražší, ale konečně netučné jídlo :-)

Mě ještě napadá často opomíjený White Castle

Mate ubytovani s nebo bez snidane? Bezna vecere by se mela pro dva vejit do 40 usd, snidane treba v Denny`s do 10 usd na osobu.

Ahoj Šárko, pokud se budete stravovat ve fast-foodech (Subway, McD, …), tak bohatě ano! :)

Dobrý den, zajímalo by mne jestli stačí 700 USD pro 2 osoby na 10 dní na stravu.

Děkuji

@Jana:
Taco Bell nic moc a Mekáč s Burkingem fajn? Máš divné chutě. Taco Bell je podstatně lepší než ty dva dohromady. A samozřejmě, že domácí, dobře udělané, je lepší cokoliv.

Red Robin – skvělý burger, milkshake, personál. Můžu vřele doporučit!!! K narozeninám kamarádce i zazpívali :)
Taco Bell- nic moc. Dobré na chuť, ale lepší bylo čerstvě udělané domácí tacos.
McDonalds a Burger King- fajn. Ale máte ho v ČR, takže proč nezajít do něčeho stylovějšího.
Starbucks-je prostě sázka na jistotu. Dobrý kafe i sušenky. A co že vám zkomolí jméno :) Jinak nejdražší jsem měla ve Vegas, kvůli místní přirážce.

Zdravím, letím do USA na 2 měsíce – NYC. Budu mít i možnost si na koleji uvařit. Vyplatí se to? Vařit pro jednoho? Nebo vyjde levněji nějaký ten fast food – ono zase jíst 2 měsíce fasty není moc dobrý :-D
Díky

Ja jsem ted uz 2 mesice v Chicagu a musim rict, ze z tech fast-foods, co jsem tady zatim stihla navstivit mi asi uplne nejvic chutna v Subway, ale to asi taky protoze to neni klasika burger a hranolky, ale neco jineho a taky jsem objevila Arby’s. Na ne si nemuzu stezovat a jejich curly fries jsem si hned pri prvni navsteve zamilovala!:)
Jinak v Dunkin’ Donuts mi taky nejak extra nechutnalo…

Osobně mi nejvíce chutnalo v Chipotle (mexická kuchyně) a pak v Subway..

Jen mi přijde poněkud paradoxní jet do USA a živit se tam čínským jídlem…

fastfoodu je v NYC opravdu spousta na kazdem kroku,menu se pohybuje mezi 8-12 dolary,coz je o neco vice nez v cr a uroven mi take prisla o neco horsi,ale na normalni klasickou restaurace jak jsme zvykli u nas moc nenarazite,takze se hamburgru brzy prejite! skela volba mi prisli cinske restaurace v nichz zaplatite 10-15 dolaru ale muzete jist a pit jak dlouho chcete,je to formou buffetu takze si vybere urcite kazdy,jedna se o klasickou cinskou kuchyni ruzne druhy masa,ryze hranolky,brambory,polevky, sushi, musle,kalamary ,krevety,sladkosti a ovoce. vse vynikajici,jedna takova restaurace je kousek od time square, bylo to opravdu super ;)

Já jezdím do Usa pravidelně a můj favorit je nepochybně Burger K. Narozdíl od Mc’ tady maso v burgeru chutná jako maso. Chuť doplňuje i slanina, kterou do nich často dávaj. K tomu KFC, navštívil jsem ho jednou v Harlemu a pokud můžete, určitě se dle mého kfc vyhněte:)

Jasně tyto bufety / restaurace “All You Can Eat” mají tři druhy “menu”, snídaně, obědy, večeře. Každý si tam vybere.

Oblibene jsou u mistnich i u turistu ruzne buffety, kdo zna svedske stoly,vi. Ceny velmi dobre,plati se pri vstupu a pak je jidelnicek vas. Jedno co snite ci vypijete a kolik. V menu jsou i salaty,velky vyber,ryby,dezerty,zmrzliny.
Nepodava se alkohol.

Taco Bell – Mexiko fast-food : SUPER!!! Stejně jako zmíněný Subway. King Burger jsem měl dvakrát a pokaždý jsem dostal sr…, ehm běhavku.

V něm konkrétně jsme v průběhu našeho testování nebyli, nicméně stojí za vyzkoušení! ;)

a co takhle Pizza Hut?? =)

ahojte, chcem sa podeliť so skúsenosťami s jedlom v NYC. Okrem klasických McDonald´s, KFC, Burger King, Subway, Starbucks, Dankin Donuts… sú k dispozícii Italian Pizza, Mexican Food alebo Asian Food (dostupné skoro všade). Ceny sa pohybujú cca 10-15USD incl. drinkov. Inak na kvalitnejšie jedlo v cene cca 15-20USD doporučujem Fridays – výborné jedlo! (BBQ žebierka, steaky, jedna porcia stačí pre 2 ľudí). Len si treba dávať pozor na sprepitné, ktoré je v podobných reštauráciách už priamo na účtenke (máte na výber vo výške 10%, 15%, 20%).
Inak pred každou reštauráciou je vystavené menu, ktoré informuje o skladbe jedál a cenách.

děkuju moc :) nikde na netu nemůžu najít co kolik v USA stojí, letím už za týden a přijdu si jak nejvíc nepřipravený cestovatel na světě :D kdyby někdo poskytl nějaký seznam aktuálních cen běžného spotřebního zboží v USA tak bych se nezlobila :D

Ahoj Moniko,
záleží samozřejmě na konkrétním meníčku v konkrétním podniku, nicméně se to pohybuje mezi 7 a 12 dolary včetně pití, který si můžeš pořád kolem dokola doplňovat. :-)

A nějaké ceny?? :-) tak zhruba kolik se dá za jídlo ve fastfoodech? díky ;)

S celým článkem a hlavně s “recenzí” na Subway souhlasím. Subway je jednoznačně úžasná restaurace a těch pár dolarů navíc mě nezabije :)

Ad Dankin´Donuts:
Kamarád byl v NYC a přivezl na ochutnávku Dankin´Donuts. Byl v ten den sice včerejší,ale to je myslím detail. Krásná krabice,krásný koblížky. Nebyly úplně špatný,to se říct nedá,ale třeba například v Albertu mají Donuty chuťově mnohem lepší a výraznější. Kdybych is měl vybrat,jestli jít k Dunkinovi,nebo do Alberta, koupim si Alberťáckej Donut….

A co “Jack in the Box”? Nejlepší burgery a zajímavé smažené hranolky (překřtili jsme je na “krucánky”) jsme jedli v městečku Barstow v CA. Taky bych doporučil TacoBell – za poměrně malý peníz se dostalo hodně poměrně chutného jídla v mexickém stylu.

k

golden coral je absolutni spicka, za par dolaru co si clovek veme to si sni. Cena se pohybuje okolo $10. proste super

Po 12 dnech v NY bych se taky rad podelil o zazitky. Na snidani jsme temer kazdej den volili Dunkin Donuts. Podle me maj nejlepsi kafe ve srovnani s ostatnima Fastfood a dobry ranni menicka. Jinak jsem se taky vyborne najedl ve Friday´s a Applebees, i kdyz to uz jsou spis takovy restaurace a tim je vyssi i cena (15-25 dolaru). Ovsem suverenne nejlepe pro me vychazi Texas BBQ. Cena, jidlo, porce. Proste super. Jinak ”mekac” nezklamal, ale ani nenadchnul. To samy Burger King a Wendeys. KFC jsem mohl zkusit az na letisti, jinak jsem je taky nikde nevidel.

Já pracuji v SUBWAY. To, kolik čeho, je jasně dané. Prý sendvič nebude dobrý, když tam budou tuny salátu a mraky oliv, takže je stanoveno, že na velký sendvič je takové množství masa, takové množství zeleniny a takové množství omáčky, aby chuťově nevyčnívala žádná surovina. Do provozen chodí pravidelné kontroly i z Ameriky. Je pravda, že když jsem ze zvědavosti navštívila jinou Subway, tak jsem byla docela zklamaná, ale to už je potom na vedoucích, aby si pohlídali zaměstnance. V zahraniční Subway jsem nebyla, tak nemůžu srovnávat. Bohužel u nás je Subway především pro cizince, protože ta cena je opravdu dost vysoká.

nejlepší v USA? jednoznačně Wendy´s!!! výbornej křupavej hamburger, za 3.09USD..nemá konkurenci..a subway je klasika, poprvé jsem ochutnala také v Americe a byla jsem velmi překvapená nepřeberným množstvím možností..

Je to jen subjektivní názor a mně tam ty koblihy zkrátka nechutnaly. Ale aspoň měli otevřeno skoro ve dvě ráno… nicméně 3- znamená o něco horší, než “dobrý”. :)

Jo jináč, proč má Dunkin Donuts 3-? Mě příjde skvělej, jen škoda že tam nemaj Wi-Fi. V ČR by ho mohli taky zavést

Při návštěvě Floridy Vám doporučuji WingHouse. Jak už název napovídá, prodávají se tam wings (křidýlka) samozřejmě tu seženete i hranolky apod. Obsluha většinou bývá nesmírně sexy (aspoň pro pány) a za desetidolarové dýško s Vámi trochu zacvičí. Bohužel, WingHouse je pouze na Floridě, hlavně na středozápadě (v Largu, Tampě, Bradentonu, a tak)

Muj nejoblibenejsi fast food v USA je Wndy´s. Jejich pecenou bramboru s pazitkou a smetnou jsme si dopravali casto. Nicmene vyse zminovany Subway byl velmi prijemnym prekvapenim. Skoda, ze neni takovy i u nas…

Díky za zkušenosti! Jinak na tom něco pravdy bude. :)

Třeba se mi zdá, že bagety z amerického Subwaye jsou bohatší a poctivější (víc plátků sýra a šunky, víc pomazánky…) než tady v Česku. I když to je třeba jen chyba provozovny. Nemáte někdo obdobnou zkušenost? :)

Hezke :) jen ovsem trochu poupravim. Co se tyce KFC, tak na to, ze bude stejne bych urcite nevsazel a mozna nakonec dobre, ze jsi ho nepotkal. Predne: KFC za oceanem chutna opravdu jinak a zda se mi, ze chutna jinak i po Evrope. Priklad za vsechny: KFC v Kanade: muj kamos, kterej tam nejaky cas byl oznacil za hruzu a des. Maso se nesmazi, ale grilluje, chut je naprosto odlisna, nez u nas v CR., Produkty KFCcka ve spanelsku /trebas takovy twister/ chutnal taky jinak – misto tatarky nejaka jina omacka, spis jako kecup. Ale toto uz se da pochopit. Dela to i mekac, ktery do cheesu, do te omacky nacpal “kopr??” nebyli jsme schopni identifikovat, co to bylo zac :) takze co zeme, to trochu jinak upraveny ingredience, asi podle chuti naroda..

Jo tak, no to dává smysl, velké menu. :) Já už sem myslel, jestlis náhodou neobjevil ještě větší verzi Whoppera (jak to tak nějak vyplývá z toho co píšeš :p)

Je to jakoby větší porce meníčka. Máš normální menu a za příplatek (tuším 70 centů) si můžeš objednat Medium nebo Large. V podstatě jde o to, že dostaneš víc hranolků a větší kelímek na pití.

Co myslíš tou “Large” verzí Triple Whoppera..?