Komentáře k článku Jak ověřit platnost cestovní registrace ESTA do USA

↩️  Jak ověřit platnost cestovní registrace ESTA do USA
💬  Celkem 56 komentářů, nejnovější jsou nahoře.

@Alexandra: Ahoj Alexandro, o novou ESTA v tomto případě není nutné žádat.

Ahoj, poprosím o radu, o estu som si žiadala a bola schválená v máji 2022, čiže platna je do maja 2024. V marci som menila adresu trvalého pobytu na Slovensku, je potrebné v tomto prípade požiadať o novú estu? Ďakujem

@Jana:
Pár let je kolik? ESTA platí 2 roky.
Kdekoliv na internetu? Jen to ne. Koukni na ofiko stránku https://esta.cbp.dhs.gov/. Je tam “ZKONTROLOVAT STAV REGISTRACE ESTA”

Mám vyřízenou Esta už pár let, ale momentálně nevím, jestli ještě platí. Mohu někde zjistit jak dlouho ji mám ještě platnou? Kdekoliv na internetu se mi ukazují jen žádosti. Ověření již vyřízeného nikde nemohu najít. Děkuji

@kafisek:
E-mail nechodí, schválení se ukáže “hned” nebo později. Proto je potřeba si aspoň uložit to confirmation number nebo si udělat screen.
Pokud to ukazuje, že žádost není nalezena, tak nezadáváte údaje správně, tedy tak, jak jste je vyplnila ve formuláři. Je možné, že tam předtím byla chyba (chybějící písmenko, záměna jména za příjmení…), kterou jste přehlédla a teď to na správný údaj nereaguje. Vyplňovala jste samostatné žádosti nebo skupinovou? U skupinové je třeba zadávat údaje správce skupiny.

@kafisek: Číslo se mělo ukázat hned po potvrzení formuláře. Nepamatuju si úplně přesně, ale myslím, že žádný mail nechodí. Každopádně pokud je ESTA schválena, tisknout není třeba, nikde se to nepředkládá. Imigrační to vidí v jejich systému.

Ahoj, prosím o radu. Já a dcera letíme na konci února do Ameriky, hned jak jsem koupila letenky, tak jsem vyplnila ESTA formuláře. Žádný zpětný email s číslem žádostí jsem nedostala, jen potvrzení o platbě přes PayPal. Když jsem se teď dívala na stav žádosti ( vyplněno bez čísla žádosti ), tak mi to stále ukazuje na obouch žádostech, že žádost nebyla nalezena. Raději jsem tedy vyplnila podruhé a když jsem přešla ke kolonce zaplatit, tak mi to píše : Pro tento cestovní pas byla zjištena schválená registrace platná ješte více než 30 dnu. Jenže když si to chci zkontrolovat, tak mi to pořád píše, že žádost nebyla nalezena. Jsem z toho nervozní. Jak si mam a kde vytisknout schválenou žádost? Děkuji za radu

@Jana Liszková:
Tohle se ti u skupiny stalo pouze u jednoho?
Když to i tak schválili, tak bych to neřešil. Jen bych byl připravený to na imigračním vysvětlit jako omyl. Teda pokud by se ptali, jinak bych to nezmiňoval.

J

Ahoj,

chtěla bych se zeptat, je problém, když jsem nedopatřením do kolonky, kde má být vyplněno národní identifikační číslo (rodné číslo bez lomítka) omylem uvedla UNKNOWN? Registrace mi byla i přesto schválena, nicméně jsem nervozní, aby na emigračním nenastal problém. Měla bych ESTU pro jistotu udělat znova? Dále si mi povedlo u kontaktních údajů skupiny prohodit jméno s příjmením – v samotné žádosti to mám již správně.

Děkuji za odpověď.

Jana

@Zuzana Kovarova:
Něco podobného tu někdo nedávno řešil, že se nemůže dostat do skupiny.
Skupinu může spravovat pouze zakladatel, ten první, kdo tam byl zadán. Zadala jsi první sebe nebo někoho dalšího z rodiny?
K platbě. Pokud jsi zaplatila 4,-USD za “kus”, tak je to poplatek za zpracování. Pokud strhli i těch zbylých 10,-, celkem tedy 14,- za kus, tak je to schválené. Těch 10,- se strhává pouze při schválení.

@Zuzana Kovarova: Ahoj Zuzko,
pozor – to, že prošla platba, v žádném případě neznamená schválenou ESTA.
Nepřeklikla ses a nekontroluješ stav individuální žádosti? Skupinová se kontroluje na jiné stránce.
Nicméně pro uklidnění – pokud nikdo z vás nebyl v USA nelegálně, nepracoval tam načerno apod., tak je velmi pravděpodobné, že bude ESTA schválena.

Z

Dobry den, chtela bych se zeptat….dnes rano jsem posilala skpinovou registraci zadosti. Kdyz mi prosla platba, znamena to, ze je zadost schvalena? Bohuzel jsem si posledni stranu nestihla vytisknout a deti mi zavrely tablet
I kdyz mam ID zadosti a snazim se prihlasit pro dohledani zadosti nedari se to. Ani kdyz zadam, ze nezan ID. Jmeno, prijmeni a ostatni udaje zadavam spravne, takmuz si opravdu nevim rdy.
Prosim poradte jak se prihlasit.
Moc dekuji.

@Michaela Hazelová:
Ano, klidně může žádat o ESTA, a až potom si koupit letenku.
Můžeš ještě zkusit turistické vízum B-2. Ale to bych zkoušel pouze v případě, že chceš v USA být déle než 90 dní. Pobyt na B-2 je až půl roku. Budou chtít vědět proč ti na dovolenou nestačí 90 a jaké máš finanční zajištění cesty.

M

Mám dve otázky. Možem si zažiadat o esta víza ak ešte nemám zakúpenú letenku? Mam dvoch synov s americkým občianstvom, je možné žiadať aj o iné víza ako esta ? Ďakujem

@Katerina:
Podvod to být nemusí, ale určitě jsi platila více než 14,-USA.

Dobry den, najde se tu nekdo kdo necetl a hned vyplnoval a platil na estausa.com? Prisla vam schvalena zadost nebo je to podvod? Dekuji

T

Díky, Franto. Hotovo. Stačilo si dát kafe a počkat si na dobrý signál. Přeju méně podobných ťulpasů, th

@Tomáš Hanák:
Asi nezadáváš něco správně.
Zkusil jsi obě možnosti? Znám číslo žádosti x Neznám číslo žádosti
Neprohodil jsi jméno a příjmení?
Máš jednotlivou žádost nebo skupinovou? Skupinovou by měl mít možnost kontrolovat jen zakladatel skupiny.

T

Pardon, potřebuji ověřit platnost ESTY (pro svůj klid, platná by měla být, je někdy z března 17, ale číslo nemohu najít), ovšem na se po správném zadání údajů objevuje ŽÁDOST NEDOHLEDÁNA. Nějaký web ustravelvisa (či nějak tak) ověření nabízí, ale za 39 USD. Kde dělám chybu?
S omluvou, th

@Pavel:
Nemusíš. Letecká společnost pošle všechny potřebné informace Amíkům, takže to budou vědět.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli musím ještě do žádosti o ESTU někam doplňovat číslo letu, když už jí mám schválenou.

Děkuji

@Jakub:
Pokud to i tak schválili, tak bych to neřešil. Kdyby se imigrační ptal, tak mu vysvětlit omyl, že nejsi v zaměstnaneckém poměru, a proto jsi myslel, že to nevyplňuješ a říct mu, že podnikáš sám.

Dobrý den

Vyplnil jsem žádost ESTA, ale kolonku “máte zaměstnavatele” jsem nezaškrtl (jsem mnoho let OSVČ, nikdy jsem nebyl v zaměstnaneckém poměru).

Teď ale čtu, že v tom případě jsme měl do kolonky název zaměstnavatele uvést “self employed”…

Myslíte, že to představuje problém pro imigračního úředníka?
Nebude na mě koukat jako na člověka co chce do USA za prací?

Mám si raději udělat novou ESTU (letíme za měsíc)?
Nebo do toho raději neštourat.

Předem moc děkuji za radu

@Jonáš Jonáš: Dobrý den, Jonáši, není třeba. ESTA je stále platná.

J

Dobrý den,

mám schválenou ESTA registraci ale po úspěšném získání jsem ztratil mobil tudíž mám nový číslo. Musím znovu žádat? jiný údaj jsem nezměnil.

Děkuji

@Monika: Dobrý den, jaká chybová hláška se zobrazuje? Vyplňujete ESTA na webu https://esta.cbp.dhs.gov ?

Dobrý den, chci se zeptat zrovna jsem vyplnila formular esty vse v poradku ale pri placeni mi to nechce strhnout penize ze se nezdarilo uz to zkousim druhy den (cca.15 pokusu) a porad nic.. jsem u fio debitni karta neni mozne ze zadavam neco spatne?? jedine co to po me nechce jsou ty 3 cislice na zadni strane karty neni to divne?? vetsinou je po me chteji vsude. Prosim o radu. Dekuji

@Tomáš M.:
Platí dva roky a dá se použít opakovaně. Koukni na ofiko stránky, zadej potřebné údaje a uvidíš, zda platí. Pokud je rok stará, tak by ještě měla. Stačí, když bude platná v den vstupu na území USA

Dobrý den, byl jsem v Usa cca před rokem. Číslo žádosti Esta už bohužel nemám a nevím zda li platí na jeden vstup do země nebo více? Chystám se tam v březnu, myslíte že bude lepší si zažádat znovu, nebo je to zbytečné? Děkuji

@Nikola: Ahoj Nikolo, pokud sis od té doby nepořídila nový cestovní pas, nevdala ses, nebo se nezměnila odpověď na některou z otázek v ESTA, tak o novou žádat nemusíš.

Zdravím chtěla jsem se zeptat mám estu platnou ještě rok ale před rokem jsme cestovali do NY a nyní bychom chtěli do LA musím v tomto případě žádat o nové povolení ?

Moznost ubytovani u znamych, tak mesic, tak prestavka taky mesic ? a pak je mozne odcestovat ?, proto to stejne misto, dovolena, dekuji.

Dekuji, ptam se z duvodu, ze tam znam rodinu , u ktery jsme bydlela, proto to stejne misto, a doba pres mesic byla, tak muzu jit zpatky po mesici ?, proto to stejne misto a ubytovani.

@MARIANNA:
Stále se opakující otázka. Ale lidé dnes nečtou, nehledají, jen se ptají.
Např.
https://chcidoameriky.cz/cestovni-registrace-esta-do-usa-visa-waiver-program-vwp-informace-rady-a-zkusenosti#comment-183897
https://chcidoameriky.cz/zelena-karta-do-usa-jeden-z-mala-zpusobu-jak-dlouhodobe-legalne-pobyvat-ve-spojenych-statech#comment-174473
https://chcidoameriky.cz/potrebuji-nove-povoleni-esta-kdyz-jsem-se-ze-statu-pred-nedavnem-vratil#comment-125518

Není stanovené, kdy může člověk opět navštívit USA, ale obecně se doporučuje (svého času to bylo i na stránkách ambasády), čím delší pobyt, tím delší přestávka. Při častých a delších návštěvách by mohli mít podezření na nelegální práci.

@MARIANNA: Pocet dni mimo USA neni stanoven. Jiste vzbudite v urednikovi zvedavost, proc se vracite na dovolenou na stejne misto.

DOBRY DEN VSEM –
za jak dlouho po navratu z usa muzu do usa vycestovat zpatky na stejne misto na dovolenou ?, omezeny pocet dni po navratu ?, dekuji vsem, hezky den,

@Ondřej:
Není to problém. ESTA platí ty dva roky od schválení a lze na ní cestovat opakovaně. Některé údaje se dají aktualizovat , ale není to podmínkou. Pokud to imigračního bude zajímat, tak se zeptá.
Nová ESTA by se měla vyplnit, pokud by se změnila odpověď na některou z otázek v dotazníku.

Zdravím Vás,

chci se jen zeptat. Moc jsem nepochopil článek nahoře o ztracení ESTy, jestli je myšleno, jako papírovou formu, tak to snad jde se znovu podívat na stav registrace a vytisknout znovu ne?
Uvědomil jsem si díky němu ale jinou důležitou věc. ESTu jsem si zařídil loni v dubnu. Letos jedu do Ameriky znova, tak jsem byl v klidu, že nic nemusím vyřizovat, že mi platí na dva roky. Ale díky diskusi zde, jsem si uvědomil, jestli není problém, že letím, na úplně jiné místo, s úplně jinou společností. Já doufám, že ne. Snad počítají s tím, že když ESTA není jednorázová, že člověk poletí třeba jinam.
Díky za Váš čas.

Mějte se.

Zdravím všechny cestovatele,

letím do USA už po několikáté a letos se mi stalo takové nedopatření v zápalu koupi levné letenky. ESTA je povolení na 90 dní a já mám letenku na 91.den pobytu, jak velký to je či není problém? Nemáte někdo zkušenost?

Moc děkuji,

Eva

@Mesi: Dakujem Mesi, telefon s paušalom nechavam doma, chcela som si vziať len telefon s prima kartou, tak som zvedava či tam bude možne zaviesť roaming zadarmo… resp. či vobec.

@Tinka: At tak, ci onak, roaming si aktivuj. Nic to nestoji, mas to uz na stalo a trva to dve minuty.

Ahojte,
chcela by som sa opýtať ohladne internetoveho pripojenia na mobile.
Ak si neaktivujem roaming na telefone, t.j. nebudem mať mobilný signál na telefone.
A ak už budem v USA na letisku, budem sa tam moct pripojiť na voľnu wifi ?? , i ked nebudem mať aktívne číslo ? ?
Bude to možné mať zapnutý telefon a pripojiť sa na wifi, ked nebudem mať mobilnú sieť ? alebo si mam ist radsej dať zaktivovať roaming ?

dakujem pekne za pomoc.

@Mesi: Ďakujem veľmi pekne Mesi, pekný deň :)

@Tinka: Na strankach aerolinek nemusis mit strach. Ty udaje, ktere uvadis jsou nepovinne, pokud vyplnis treba ty udaje o cestovnim pasu, urychli to tve odbaveni. To je vse. Jestli nekdo mate jiny nazor, opravte me. Ja letam s British Airways, ti to maji na webu docela pekne rozdelene. Vyplnuji udaje o cestujicich predem, nic se nestane, kdyz se to necha byt

@Mesi: Ahoj Mesi, dakujem za reakciu.
Letenku som kupovala na strankach american airlines http://www.aa.com
Našťastie letenku som našla, včera v emaily, v spam koši. Neviem prečo…..
Neviem prosím poradiť či tie údaje, ktoré som vpísala do rezervacie sú povinné alebo len výhodou?
dakujem , pekný den

@Tinka: Na jakem serweru jsi je kupovala? Pripadne, kam te po presmerovalo?

Zdravím,
včera som kúpila letenky do usa cez american airlines.
Platba prebehla, peniaze z účtu mi stiahli , ale na email mi bolo zaslané len číslo rezervacie, ked je uvedený status : Ticketed. Zadala som následne v rezervácii letenky čísla sedadiel, kde chcem sedieť + sa to dalej rozklikavalo na otazky ID, pas, expriacia pasu atd, pýtali sa tam na TSA number – nevyplnila som to lebo neviem čo to znamená, čo je to za číslo.?
Viete mi prosím poradiť ?
Taktiez sa mi zdalo, že tie info, čo som vyplnila v rezervacii, neboli povinné … – nebolo tam políčko k zaškrnutiu povinne.
Neviete či to je povinné vyplniť alebo len výhoda ?
(zadala som tam, občiansky, komu volat v pripade emergency, adresu pobytu, pas -udaje)
A ešte prosím , kedy mi pošlu letenku na email ? Nemám mať obavy že peniažky mi z účtu stiahli a letenku neposlali ?? dakujeeem
A ešte jedna otázka, nie je čudné že pri kúpe letenky chceli len jediný osobný údaj a to datum narodenia, potom už len payment cez kartu prebehla…
dakuujem za názory.

@Franta: Franta je výborný radca :)

@Hanka:
Po koupi letenky, pošle letecká společnost všechny informace o tobě Amíkům, takže nevadí, že v ESTA jsou staré údaje.

Ahoj, mam prosim dotaz, Za 10 dni odletame do USA, z lonskeho roku mame vyrizenou ESTU, bohuzel jsme museli ale cestu zrusit, tak jsme ji nevyuzili. Nicmene letos letime znovu, tak jsem zadala nase ID a dostala se k zadostem, kde jsem mohla zmenit jen adresu pobytu a pripadne email, ale nejde mi zmenit jmeno letecke spolecnosti, ani cislo letu a ani nastupni misto, z kama odletame. Jsem z toho vydesena, pac se odlet blizi. Esta nam pise platnost do kvetna 2016. Je prece divne, aby nesly zmenit udaje o letecke spolecnosti, kdyz prece muzeme opakovane letet po dobu dvou let na 90 dni a pokaždé přece jinou spolecnosti?
Mame zadat o novou estu?
Moc dekuji za odpoved:-)
Hezky den

@Vladimíra Rattayová:
Na stránkách ESTA https://esta.cbp.dhs.gov/ by se mělo dát podívat na aktuální registraci.

V

Formulář Esta a tím i platnost vstupu do USA mi končí v červenci letošního roku. Nemám ale poznamenané číslo a tím nic v ruce a letím do Států příští měsíc v dubnu . Kdo mi číslo Esty sdělí?. Nechci mít nejistotu. V.Rattayová

My měli číslo ESTY vytištěné, ale nikdo ho po nás nechtěl. Myslím, že to mají napárované elektronicky s číslem pasu.

Ahoj,

mam si vytisknout schvalenou ESTU a vzit ji s sebou do letadla nebo to maji nejak elektronicky a kdyz si zadaji moje jmeno, tak vidi, ze mohu vycestovat do USA?
Dekuji za odpoved… :o)

Ahoj, doba platnosti formuláře ESTA je dva roky, přičemž se doporučuje nechat si ho vystavit alespoň 72 hodin před odletem. Můžeš si ho vystavit i dřív (teď) – což doporučuju – jednak to ničemu nevadí a za druhé se nemůže stát, že na to pak zapomeneš a budeš muset řešit nějaké problémy.

hola, kdyz uz mam letenku s odletem cca za mesic, mam si esta zaridit co nejdriv? nebo az par dnu pred odletem? resp. jestli se tech 90 dnu pocita az od nastupu do letadla nebo ne. diky za pripadnou odp.