Komentáře k článku The New York Pass a CityPass: Cena, atrakce a komu se vyplatí

↩️  The New York Pass a CityPass: Cena, atrakce a komu se vyplatí
💬  Celkem 123 komentářů, nejnovější jsou nahoře.

Zdravím,
prodám America the Beautiful Annual Pass, platný do července 2024, jedno políčko na podpis volné. Cena Kč 1.000,– Kč (původně 80USD). Možnost osobního předání v Brně a okolí, případně i zaslání poštou po zaplacení předem nebo na dobírku.

V případě zájmu pište na email andrzejbartos@gmail.com

Zdravím,
prodám America the Beautiful Annual Pass, platný do března 2024, jedno políčko na podpis volné. Cena Kč 1.000,–. Možnost osobního předání v Brně a okolí, případně i zaslání poštou.

V případě zájmu pište na email andrzejbartos@gmail.com

Ahoj, chci se zeptat, koupili jsme NY Pass a bohužel nejde rezervovat Top of the Rock. Je možné tam skočit třeba ráno a zarezervovat si to u poklady na večer? Protože na západ je asi dost možné, že nás tam ani nepustí.
A pak se chci zeptat k Soše svobody. Je tam trajekt státní zadarmo na Staten Island, to mě vezme dolů k soše ne? Nějak nerozumím tomu rozdílu s tripem s NY Passem, co se rezervuje

@Jana: Dobrý den, mohu se zeptat jak to dopadlo s qr kodem?

@Richard: Dobrý den, chci se zeptat, jak dopadlo Vaše čekání na City Pass? Chtěl bych ho také v příštích týdnech koupit …..

Vzpominam na dobu kdy navsteva WTC stala $ 2.60.

Zdravím,

měl bych zájem o koupi Annual Passu, prosím kontaktujte mě na e-mail : sanderalumirarch@gmail.com
děkuji

@Jana:

Zdravim, mam stejný problém. CityPass jsem kupoval cca před 14 dnama, přišel mi stejný email co Vám a včera ještě upozornění ať si nezapomenu rezervovat časy na atrakce. Tak se chci zeptat jestli jste pass nějak získala, popřípadě jak. Letíme sice až za měsíc, ale rád bych to měl vyřízené

Dobrý den,
s kamárady letíme do NYC a koupili jsme si City Pass – online, do emailu mi ale přišlo jen “Order Received”, žádný qr kód a nic dalšího, přijde ještě něco nebo jak ho máme získat? Děkuji za odpověď..

Zdravím,

prodám America the Beautiful Annual Pass, platný do června 2023, jedno políčko na podpis volné. Cena Kč 1.000,–. Možnost osobního předání v Brně, Hodoníně, Kyjově a okolí, případně i zaslání poštou.

V případě zájmu pište na email natka.kolajova@seznam.cz.

@Jirka: Dobrý den, mám stejný problém jako vy a chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti, jak jste to prosím vyřešil. Mám také zakoupen NY pass a zajímalo by mě co musím rezervovat případně jak. Díky za komentáře

Ahoj, tohle mi při výběru zásadně pomohlo, třeba pomůže i vám: https://loving-newyork.com/comparison-new-york-pass-explorer-pass-and-citypass/

Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost a USA passem? https://www.sightseeingpass.com/en/usa
děkuji

Teda já nechci nějak celou věc kritizovat,ale počítal jsem návštěvu 2 lidí a 3-5 atrakcí a vždy mě to vyšlo levněji,nebo stejně než koupě jakéhokoliv pasu??Pokud tedy plánuji navštívit 3 atrakce a jeden den využít hop on off co bych mě zakoupit,aby to bylo levnější než koupě na místě.Děkuji.

Dobrý den, ještě nechápu jak je to s cenou CityPassu. když jsem si spočítala celkovou cenu atrakcí (s tím, že mezi těmi třemi kde se musí zvolit ze dvou jsem sečetla ceny těch pro které jsem se rozhodla) mi celková cena vyšla na 153 dolarů. CityPass aktuálně nabízejí na oficiálních stránkách za 126 dolarů. Říkám si ok, něco se tím ušetří a pak jsem si všimla toho že to je cena se slevou -42%, plná cena je jinak 215 dolarů..takže kdyby ho na stránkách nabízeli bez slevy ještě se prodělá?

Dobrý den, plánujeme s kamarádkou cestu do new yorku ale až za rok. Jak dlouho od zakoupení má citypass platnost? a pokud je v něm zahrnut i výlet k soše svobody stačí pak ukázat zakoupený citypass bez předchozí rezervace termínu? na stránkách které nabízejí pouze výlety k soše bylo doporučení kupovat lístky min.3 měsíce dopředu. musí se tady námi vybrané termíny na atrakcích z citypassu ještě rezervovat nebo stačí kdykoliv přijít? /se zakoupeným citypassem. Děkuji

Přidávám čerstvou zkušenost s NY City Passem. Koupeno ještě doma přes internet, vytiskli jsme si vouchery. Vše jsme prošli jen s vytištěným voucherem s čárovým kódem, fronty jsme všude přeskočili a ušetřili tak strašně drahocenného času.

Zdravím. Měl bych na Vás pár dotazů. Plánuji koupit pětidenní NY pass plánuju si nějaký rozvrh, co všechno navštívit. Nicméně na stránkách NY pass jsem u jednotlivých atrakcí nikde nenašel, jestli je třeba atrakce předem rezervovat. Nerad bych si něco naplánoval, pak na místo přišel a tam mi řekli, že mají pro dnešek plno a musel bych to přesunout na další den (například mi bylo řečeno, že u cesty k soše svobody to tak je). Jak to bývá? Je nějaká stránka, kde je to napsané, co se musí předem rezervovat a co nikolivv? Dále pak možnost “skip the line”. Znamená to obvykle, že když vlastním NY pass, tak prostě předběhnu lidi, co čekají na koupi vstupenky a jdu rovnou do atrakce, kde mají nějakou čtečku té karty? Nebo si musím se svou NY pass nejdříve take někde vyzvednout vstupenku u nějaké pokladny

@Petr Novák: pouze New York City Pass nebo i ten New York Pass se dá vyzvednout s voucherem na jakékoliv atrakci?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Big Bus New York Hop on Hop off Bus Tour. Při koupi NY pass (plánuji 5-ti denní) mám tuto atrakci zdarma. Jak je to s nástupním místem? Na stránkách jsem našel pouze jejich centrum. Dá se nastoupit a vystoupit na jakékoliv jejich zastávce a pak případně pokračovat v průběhu dně dale? Další otázka, mají dvě trasy. Mohu zdarma využít obě dvě, případně I v jeden den, nebo mám na výběr pouze jednu. Děkuji za odpověď, Jirka

Zdarec, máte někdo zkušenosti s NYPass v mobilu bez netu? Chci si koupit 2 nypassy a mít ten Pass v aplikaci v mobilu, bude fungovat offline, nebo potřebuji připojení, aby mi to při vstupu na atrakce fungovalo a odečítalo ty dny? Abych právě ten pass neměl v mobilu kde budu mít data vypnuta a nemohl jsem na atrakce….

Psal jsem přímo na podporu, ale nikdo neodepsal a dnes končí 30% akce :-))

@Adéla:
Ahoj, pokud vím, na ToR si stejně musíš rezervovat čas na pokladně, takže asi stačí říct, kdy tam chcete jít. Většinou se tam nedostaneš hned když tam přijdeš, my jsme měli vstup asi za hodinu a půl.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné s New York CityPass navštívit Top of the Rock také během západu slunce? Vzhledem k tomu, že vstupenky nebudou rezervované na daný čas, tak aby se nám nestalo, že nás odmítnou pustit pro velký počet návštěvníků, kteří mají lístky koupené na určitý čas. Děkuji za odpověď.

@Martina: Ahoj Martino, nevím o tom, že by to bylo možné. :-)

Ahoj, mám dotaz. Když budu mít koupený CityPass můžu si dokoupit druhou návštěvu Top of the Rock za 15USD? Nebo se to nebere jako běžná vstupenka?

@Zuzinr: Zdravím, potvrzení o koupi dorazí na e-mail. Místo se dopředu nedá rezervovat. :(

Mohu na City pass C3 NYC navštívit Intrepid? Děkuji za odpověď.

Chcela by som sa spytat ako funguje ten new York pass. Pokial by som si ho kupila este tu na slovensku pride mi nejake potvrdenie do emailu aby som di ho potom mohla vyzdvihnut? A ako je to s pamiatkami kde sa dost rychlo vypredavaju listky, napr. 9/11 muzeum, daju sa nejako dopredu rezervovat alebo az ked prideme do NY? Len to sa bojim ze dovtedy uz nebude volne miesto, neviete poradit ako to funguje?

Ahoj, má prosím někdo zkušenost? U citty passu jedna z volitelných možností, konkrétně Circle Line Sightseeing Cruises, jedná se o plavbu skutečně okolo celého Manhattanu, nebo jen nějakou kratší variantu a  celou okružní je potřeba ještě případně doplatit? Děkuji za odpověď.

@Hana: Ahoj Hanko, u New York passů aktivovaných do 15. dubna 2018 lze Hop-on hop-off autobus využívat neomezeně po celou dobu platnosti. Teď jsem to ověřoval na oficiální stránce.

Zdravím,
věděl by někdo jak je to prosím s Hop on Hop off u NY passu? Lze ho využívat po celou dobu platnosti karty neomezeně nebo je to jako u ostatních atrakcí na jedno využití a poté ztrácí platnost a musí se dokupovat nějaký lístek…
Ted to tady pročítám a doufám, že jsem nekoupila špatně NY pass, když se tu píše, jak obtížné je vše stihnout skrz fronty a postačuje C3 City pass, a ostatní je zdarma a taky, že lepší dopravou je metro…
My plánujeme NY cca 6-7 dní. Myslíte,že je reálné využít více atrakcí a vstupů tak, aby to byla ekonomičtější varianta nebo postačí City pass?
moc děkuji za info

@Lucia: Ahoj Lucia, nepotřebuje. Dítě ve věku 23 měsíců má vstup na atrakce zdarma – pokud vím, tak na úplně všechny.

Ahojte, prosim potrebuje pass aj dieta ktore ma 23 mesiacov?

Dakujem

@Martin: Ahoj Martine, v ceně pasu je trajekt k Soše svobody. Dává to v podstatě smysl třeba v případě, kdy sis nestihl koupit vstupenku do podstavce/korunky a přesto se chceš podívat k soše.

Plus samozřejmě navštívíš další atrakce.

Zdravím,
uvažuju nad koupí jednoho z citypassů, ale narazil jsem na problém se sochou svobody.
V nabídkách passů, je sice napsané, že obsahuje i sochu a po přečtení diskuzí je mi také jasné, že se vstupenka do sochy a koruny musí kupovat zvlášť, ale už mi není jasné co tedy v citypassu je za sochu zaplacené? Původně jsem myslel, že pouze trajekt… ale když se dívám na oficiální stránky kupovaní vstupenek: https://www.statueoflibertytickets.com/Statue-Of-Liberty-Tours/ tak všechny vstupy již mají cestu trajektem obsaženou. Nikde nevidím pouze vstup bez trajektu, tak abych mohl využít citypass. Co je tedy v ceně na passu zahrnuto?

ahojte tak ja som sa prave vratila z NYC a tak sa s Vami chcem podelit o svoju osobnu skusenost s NY passom. Zakupili sme si ho na dva dni s tym ze chceme stihnut co najviac toho čo bolo v cene. Spoliehali sme sa na to ze naozaj nebudeme stat v rade ale iba vyzdvihneme listok a pojdeme. Opak bol vsak pravdou. Na kazdej jednej pamiatke sme stali v rade a to nie len s tymi ktorí mali tiez zakupený NY pass ale aj s tými, ktorí ho nemali a teda si chceli iba lístok kúpiť – napr na Empire state building. Ked sme videli tie rady bolo nam zle, nastastie to slo celkom rychlo. Na Top of the rock sa nam stalo to iste a do historickeho muzea detto. A nik sa ani netvaril ze mame nejaky prednostny vstup. Co sa ceny tyka tak je to dobre naozaj len pre tych ktorí toho chcu navstivit co najviac a vyuzit ten pass na 120%. Inak je to drahé.

@Zdenek: Nechapu, takze vstupne neni 25 jak se uvadi, ale pouze pul dolaru??? Dekuji za info

@oliver: Zdravím Olivere, CityPASS je možné vrátit ve lhůtě 365 dnů od jeho zakoupení na oficiálních stránkách. To doporučuji udělat a následně koupit C3 Pass.

Dobry den,mate niekto skusenost ,ked som kupil Citypass elektronicky,da sa vymenit za C3?alebo vratia peniaze a kupim C3.Niekde som cital,ze za elektronicke pasy sa na vratenie penazi nevztahuje.dakujem

@Kristýna: Ahoj Kristýno,
The New York Pass v kapse bohužel nezaručuje vstup do útrob Sochy svobody. Tyto vstupenky se musejí kupovat zvlášť a bývají velmi rychle vyprodané. S kartičkou se však můžeš nalodit na trajekt a prohlédnout si Sochu svobody zvenku. Tam místo bude.

Dobrý den,
mám dotaz ohledně The New York Pass. Koukala jsem na stránky kde si lze zakoupit vstupenku/jízdenku na Sochu Svobody a většina termínů do konce roku je vyprodáno. Zajímá mě tedy když si zakoupím zmíněný The New York Pass a přijdu tam v termín kdy mají vyprodáno zda se pro mě najde místo když mám zakoupený The New York Pass, nebo jak to tedy funguje? Zda si i tak musím určitý termín někde zarezervovat?
Předem děkuji za odpověď.

@Erik: Ahoj Eriku, když máš NY Pass, tak už nic navíc neplatíš.

Nějak jsem nepochopil, zda s NY pasem je na všechny atrakce vstupné bezplatné nebo se ještě něco doplácí – nějaké zvýhodněné vstupné?

Ahoj, není tu někdo z LBC popř. z okoli, kdo odlétá dnes nebo zítra do NY? Daruji zadarmo 4 x metropass – platnost do 27.9.2017. Koupili jsme je na týden 21.9, takže ještě se dají 2 dny využít

@Kubola: Ahoj Kubolo, čas si dopředu nelze rezervovat, ale můžete přeskočit frontu. U Sochy svobody máte v ceně jen dopravu trajektem na Liberty Island, ne vstup do korunky.

Pozor: Vstupenky do korunky i do podstavce se velmi rychle vyprodávají. Pokud chceš jít nahoru (doporučuji), lístky si zkus sehnat ještě dnes. Zítra může být pozdě.

Ahoj všem, s manželem se v listopadu chystáme do NYC a chtěli by jsme poradit. Chceme navštícit sochu Svobody, Top od the Rock, Empire state. V tomto je pro nás asi nejvýhodnější 3 C New York CITYPASS? Je možné si zarezervovat hodinu vstupu, jako je to při nákupu jednotlivých vstupenek do těchto atrakcí? Nebo jak to celé funguje?

Moc děkuji za radu. Vyrážeme takto poprvé, tak budeme rádi za každou radu.

@Verča: Ahoj Verčo, ano, C3 Pass stačí, když si tomu uzpůsobíš program.

Ahoj všem, za dva týdny frčím do NYC a tak trošku pročítám info ke všem možným i nemožným slevovým pasům. A chci se poradit. Koukala jsem, že Muzeum 11. září má jeden den navečer vstup zdarma, hodně muzeí je na tom obdobně nebo má pay what you wish a na Sochu svobody se dá jet zadarmo a vstup až do korunky je stejně beznadějně vyprodaný. Tak si říkám, zda by vlastně nestačil City Pass na ty tři památky – ESB, ToftR a nějaký muzeum, když zbytek z tý klasiky se dá využít takhle bez placení. Ale potřebuji radu někoho zkušenějšího, že tahle moje myšlenka je správná :) Díky moc :)

@Lucie: Ahoj Lucko,
vyplatí se vám C3 New York Pass. Pokud dobře počítám, ušetříte 13 dolarů. :-)

Zdravím,
S kamarádkou se chystáme do NYC na 2 dny. S tím, že bychom chtěly vidět ESB, muzeum 11 září, Top of the Rock, Rockefeller center. Vyplatí se nám koupit New York Pass? Děkuji za všechny odpovědi.

@barčísz: Ahoj Barčísz, mrkni na Citypass C3 New York. Nevím, kde budete bydlet a kolik vás cestuje, ale metro je obecně řečeno nejlepší volba.

ahoj, co byste mi doporučili koupit?..Chceme být v NY jen pár dní a navštívit jen ty nejznámější památky,jak jste je někde vypisovaly,do muzeí apod.vůbec nemusíme..chceme se podívat na empire,sochu svobody,kouknout na parky apod.a budeme tam tedy v zimě. A nevím jak s tou dopravou asi metro vyjde nejlíp že? Díky

New York C3 includes one round-trip Statue Cruises ferry ride with stops at Liberty Island and Ellis Island, plus an audio tour on each island and Ellis Island Immigration Museum admission.

Bude ti stačit QR kod v mobilu.

Dobry den,

letim do NYC ted v zari. Chceme s kamaradkou navstivit hlavne ESB,Top of the Rock a sochu Svobody. Vyplati se nam spise koupit go pass C3? A u te sochy svobody to je az pod sochu? A jak je to u toho pasu C3 s dorucenim? Dojde mi voucher,ktery pak promenim na nektere z atrakci za karticku? A jeste je potreba u nektere z techto atrakci rezervovat misto? Dekuji za odpoved.

@Nikola:
Citypass jsem koupil on-line rano pred prvni navstevou. Ukazoval jsem qr kod co jsem mel ulozeny v mobilu. Funguje to jako vstupenka takze jdes rovnou a uz necekas. Na soše jsem nebyl tak neporadím. Myslim,ze by ti stacil tarif C3. Vstup do musei je dobrovolny.

Ahoj,
Chystame se s manželem do NY v září. Chceme videt empire, sochu, top of, 9/11 a history museum…je pro nas tedy city pass jasna volba! Ptam se na to,jestli kdyz zakoupim pres internet, pote vyzvednu zari v NY na danych mistech? Dale jak to je s rezervaci na sochu,kdyz chceme jen na ostrov…mela by se delat pres internet, ale jak, kdyz uz budu mit zaplacen city pas?
Děkuji za info

@Petra: Ahoj Petro, Isango je klasický zprostředkovatel. Pass si tam koupila už řada lidí a nevím o žádném problému typu, že by nefungoval.

Myslím, že je tam levnější, protože získali velkoobchodní slevu za nějaký zavázaný objem prodejů.

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli tvůj odkaz na nákup New York Passu přes Isango je ověřený nebo jestli je lepší ho koupit přes oficiální stránky http://www.newyorkpass.com? Na stránkách Isanga je cena pasu nižší, takže se zdá, že se to vyplatí koupit tam, ale ráda bych se ubezpečila, že to není nějaký podvod. Moc děkuji!

@Zuzana:
Citypass C3 znamena ,ze si muzes vybrat 3 atrakce z te jejich nabidky.

@Jarda: Ahoj. Moc díky, že sis vzpomněl, ale tím C3 mám rozumět 3 denní?
Platí to Hop on i na vstupy? Nebo je to jen bus tour?

Moc díky! :)

@Zuzana:
Ahoj ,nakonec jsem zakotvil u Citypass C3. Nicmene dam jeden tip na hop on-off. Vsude po NY postavaji nahaneci od http://www.topviewnyc.com a nabizeji 5denni hop on za 55$ a jeste by slevili. Me odchytil nejaky marocan a dokonce umel trochu cesky. Nejdriv jsem myslel ,ze to ma nauceny,ale tak dobre vyslovoval Olomouc a Prerov,ze to nemohla byt jen lest na turistu. Kdybych nemel uz koupenou tydenni metro kartu tak do toho jdu.
Na one world observatory existuje promo code

A vstupne je 27$ ale jen po-pa. Byl jsem dnes a stoji to za to.
Citypass a one wold jsem sel jen pres vstupenky v mobilu. Staci ukazat a hned jdete.

@Jakub: Ahoj Kubo,

záleží. Třeba u Sochy svobody si musíš koupit zvláštní vstup do koruny, New York Pass zahrnuje jen cestu na Liberty Island. U Empire State Building rezervaci nepotřebuješ, naopak přeskočíš frontu lidí, kteří mají “obyčejnou vstupenku”.

Zdravim, planujeme jet na tyden do NY a chci se zeptat. Slysel sem ze secpry musi delat specialni rezervace na nektere pamatky(empire state, socha svobody). Je tomu pravda nebo staci pass a prijit a jdu.

Diky

Tak dej pak vědět :) Díky

@Zuzana:
Všechny passy se vyplatí,jen si každý musí najít ten svůj,který mu vyhovuje nejvíc.
Já osobně vyzkouším buď Freestyle pass od http://www.grayline.com nebo Go city card od http://www.smartdestinations.com .Vydrž týden a poreferuju. Osobně se nechci stresovat tím ,abych stihnul během 3dnů co nejvíc atrakcí.

@Zuzana: Ahoj Zuzko, mrkni na článek metro v New Yorku. Za sedmidenní lístek zaplatíš 31 dolarů, provázanost mezi metrem a autobusem v rámci New York City je. Jedna jízdenka stačí na oboje. :-)

Ahoj. Máte zkušenost, zdali se vyplatí si koupit The New York Pass než CityPass? Plánujeme tam být kolem 12 dnů, ale samozřejmě nechceme platit 10 denní, ale méně denní, aby to bylo levnější :) Míst k navštívení bychom chtěli zvládnout, co nejvíce, ale jestli nemá někdo zkušenosti s tím, jestli to pak člověka ještě baví a kolik takových památek se dá za den stihnout :) vím, že je to dost individuální, ale zhruba.
Taky jsem se chtěla zeptat, kolik se pohybuje cena za metro? zdali existuje provázanost mezi metrem a autobusem jako třeba v praze? Popřípadě na kolik vyjde lístek?
Moc děkuji :)

Dobrý den,

rád bych poprosil o radu. První týden v  červenci se chystám na výlet do New Yorku a rozhoduji se mezi koupi CityPass a CityPass C3. Je to hlavně z důvodu, že u většiny muzeí jak jsem se dočetl je vstupné dobrovolné, ale na stránkách CityPass uvádějí, že je možné využít nějakého zrychleného vstupu. Chci se teda zeptat jestli někdo nemá zkušenosti zda je tady tato výhoda velkou úsporou času ? Jedná se mi především o muzea American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art a 9/11 Memorial & Museum.

Díky

Anela :
Hop-on je v cene a navic nocni tour a u passu na 5 atrakci i vstup do Ripley’s.
tady jsou recenze:
https://www.tripadvisor.cz/Attraction_Review-g60763-d2038373-Reviews-Gray_Line_New_York_Sightseeing-New_York_City_New_York.html

Zkusenost nemam,taky zatim vybiram.Newyork pass je urcite mimo hru,moc drahy a zbytecne bych se honil ,abych stihnul co nejvic .

Ma nekdo zkusenost obecne s Hop-on v NY? Neni lepsi jezdit metrem?Pry ty Hop-ony porad stoji v zacpach a je to jen ztrata casu.

Dobrý den, nemáte zkušenost s: Freestyle Pass – 72 Hours Hop-on, Hop-off tour plus 3 or 5 Attraction Tickets? Je možné po celých 72 hod jezdit busem? Co porovnání s NY Pass.

@Eva: Pokud budete mít NY Pass, který se dá zakoupit předem, již další lístek nepotřebujete.

Mam ještě jeden dotaz… A zakoupit se lístky daji předem? Moc nechápu, jestli se to dá i s tím NY Passem. Děkuji za Vaši odpověď

@Eva: Dobrý den, Evo, rezervovat lístky není, možné, ale u některých atrakcí můžete s New York Passem jednoduše předběhnout celou frontu.

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda nevíte, jestli se dají nějak rezervovat lístky na atrakce, když mám v plánu si v New Yorku kupovat New York pass. Jde mi o to, abych nemusela stát dlouhé fronty a zároveň využila ten NY pass. Předem děkuji za každou informaci

@Tereza: Ahoj Terezo, na New York Pass lze vidět všechny atrakce, u kterých je v tabulce v článku napsáno ano. Je jen a jen na Tobě, kolik jich zvládneš obejít. :-)

Zdravim, chtela bych se zeptat kolik atrakci lze vidit s new york pass? Moc tomu na internetu nerozumim pokud je tu nekdo kdo ma zkusenosti dekuji za odpoved

@Matěj: Ahoj Matěji, nutné to není, můžeš si na místě koupit klasickou vstupenku. Daní za to může být delší fronta a/nebo o něco vyšší cena vstupenky. Výměna voucheru z internetu za klasickou vstupenku se liší místo od místa.

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Je opravdu nutný si rezervovat lístky přes internet na památky, resp. turisticky významná místa? Jde mi o to, že si sbírám na památku vstupenky a letáky z míst, které jsem navštívil. Mám jich už několik z celého světa, jenže se bojím toho, že bych si do NYC všechno rezervoval a musel bych si vytisknout vstupenku (voucher) ještě v tiskárně doma, a ten by mi pak na místě u kasy nevyměnili..nebo se pletu? Jak to teda funguje? .. Díky za odpověď.

@Jarda: Ahoj Jardo, zkušenost nemám, přidám jen obecnou radu. Vyber si atrakce, které chceš navštívit a porovnej jejich ceny vs. ceny s pasem. Část turistů si koupí drahý pas a pak nevyužije takový počet atrakcí, aby se nákup pasu alespoň zaplatil.

Vyplatí se taky koukat, jestli třeba pas umožňuje druhou prohlídku ve stejný večer zdarma,

Ahoj ,chystám se do NY a chtěl bych pořídit nějaký slevový pass a narazil jsem ještě na tyto 2 passy,které se mi zdají být pro mé potřeby lepší.Máte s nimi někdo zkušenost?
https://www.grayline.com/tours/new-york-city/freestyle-pass-new-york-5870_44/
nejlešpí ceny +bonusy a jediný mají One world observatory v nabídce

https://www.smartdestinations.com/new-york-attractions-and-tours/_d_Nyc-p1.html?pass=Nyc_Prod_Exp&allInc=true
nejlepší flexibilita

@Gabriela: Dobrý den, je to ještě jednodušší. Pokud si City Pass koupíte přes internet, vytisknete si voucher. Ten předložíte na pokladně první navštívené atrakce, a tam vám ho vymění za CityPASS.

Dobrý den, můžete prosím někdo sdělit aktuální adresy na vyzvednutí City Pass? Chtěla bych je znát před zaplacením. Letiště v tom nejsou? Případně prosím odkaz. Cena je zřejmě shodná na netu i při zakoupení na místě. Lze koupit CityPass rovněž na atrakcích? To by mi přišlo nejjednodušší. Děkuji.

@Maruška: Zdravím Maruško, vstup na 102. podlaží v ceně CityPassu není. Lze si ho dokoupit na pokladně v 86. patře za 20 dolarů. Vstup do korunky také není v ceně. :(

Dobrý den, chystáme se s přítelem poprvé do NYC a zvažujeme koupi New York City passu. Akorát bych se chtěla ujistit, zda jsem NYC pass správě pochopila. (V ceně 116 USD/os. je 6 památek to je zřejmé). Jen bych se chtěla ujistit, že na ESB je v ceně vstup do 102. podlaží a ne jen do 86, a vstup na sochu svobody zda je až do korunky?

Super, moc děkuji. Přesně tohle jsem hledal.

@petr: Ahoj Petře, na letišti jsou lockery, ale letiště je úplně bokem. Na 37th Street a 9th Avenue je úschovna zavazadel Schwartz Luggage Storage NYC. Leží v centru, úschovné velkého kufru na celý den je za 10 $.

Dobrý den, poslední den v NY odletame až večer a tak bych se chtěl zeptat,zda např letiště nebo nějaké obchodní centrum nenabízí možnost úschovy zavazadel. Máte někdo nějaký tip? Vláčet sebou tašky celý den po městě nebude úplně ideální.

@Nicolle Nováková: Ahoj Nicolle, můžeš navštívit všechno, co stihneš. Omezené je to jen tím, že každou atrakci můžeš navštívit jen jednou. :-)

Bez Hop-on Hop-off se New York Pass neprodává, je jen jedna varianta pasu, co se šíře atrakcí týká.

N

Ahoj :), mám takovou otázku, když si koupím NYpass můžu za den navštívit kolik památek chci, a nebo je to nějakým číslem omezené?? A kde se dá najít ten balíček bez Hop-on Hop-Off? Nikde jsem to nenašla. Našlo mi to vždy NYpass se všemi atrakcemi. Děkuji moc za odpověď.

@Yv: Ahoj Yv, nelze odpovědět úplně jednoduše. Záleží totiž, jaké památky navštívíš, může být výhodnější to i to.

Doporučuji ti napsat si seznam památek, které chceš navštívit. Vstupné sečti a porovnej s cenou CityPassu. Pak uvidíš, co je výhodnější. :-)

Ahoj, letim koncem srpna do NY, nechci pobihat jen po pamatkach, je vyhodnejsi koupit si city pass, nebo jednotlive vstupne?

@Petr Novák: děkuji moc za odpověď! Přesně tohle jsem si chtěla přečíst :D

Dobrý den Káťo,
pokud si CityPass koupíte online, tak vám na e-mail přijde voucher. Ten si vytisknete a přinesete ho do první atrakce, kterou chcete navštívit. Tam vám voucher vymění za CityPass.

Rezervace není potřeba, stačí přijít. Dokonce můžete využít Skip the Line – a přeskočit tak frontu.

Dobrý den,
s přítelem si plánujeme koupit City Pass, musíme si vstupy na jednotlivé atrakce (především teda Socha Svobody, Empire a Top of the Rock) předem na internetu rezervovat? Nebo stačí přijít ten den k atrakci se City passem a nemusíme předem nic řešit? A City Pass se tedy vyzvedává u některé z vyjmenovaných atrakcí?
Děkuji za odpověď

@Tereza: Ahoj Terezo, s tím vyzvednutím to chápeš naprosto přesně.

V ceně New York Pass je 24/48hodinová jízdenka na Hop-on Hop-off autobusy od Big Bus Tours. To jsou ty turistické autobusy od soukromé firmy. Za ty se nepřiplácí.

Co v ceně není je jízdenka na běžnou hromadnou dopravu – linkové autobusy, metro atp.

Zdravím, chápu to dobře, že když si teď objednám NYP (mají tam teď 20% slevu, tak to chci využít, jelikož netuším, zda se tato akce bude opakovat) a přiletím do NY až 19.11. tak si ho tam vyzvednu a a až poté aktivuji? A ty balíčky s Hop-on Hop-Off jsem nikde nenašla, je to tedy ještě možné koupit..? Děkuji

@Tereza: Ahoj Terezo, bohužel NY Pass na hromadnou dopravu neplatí. Je nutné si koupit samostatnou jízdenku, klidně tu týdenní jízdenku si můžeš koupit na letišti nebo v prodejním automatu ve stanici metra.

zdravim, da se NY pass uplanit i na hromadnou dopravu (mimo hop-on hop-off busy)? pokud ne,lze koupit aspon tydenni jizdenku nekdy predem..?

@Ondra: Dobrý den Ondro, ano je to možné. Naopak se na ESB nedostanete poté, co platnost kartičky vyprší. :-)

Dobrý den. Padlo tu slovo rezervace. Je problém dostat se někam, když si koupím NY (city) pass v den, kdy chci začít chodit po atrakcích? Nerad bych se v průběhu courání dozvěděl, že se třeba na Empire nedostanu dřív, jak po konci platnosti karty. Chystám se tam v sezóně, po dni nezávislosti :)

@Veronika: Dobrý den, Veroniko, pas je možné vyzvednout bezplatně v New Yorku. Není nutné ho zasílat poštou.

Dobrý den,

jen se chci ujistit… Když si přes net koupím New York Pass, tak si ho musím nechat doručit domů, abych si mohla předem zarezervovat vstupy, nebo mi na mail přijde nějaký kód se kterým se můžu hned přihlašovat? Přece jenom se mi nechce dávat 25 dolarů navíc…
Děkuji moc

Na Coney Island si doporučuji zajet metrem v rámci týdenní jízdenky.
Pokud budeš náhodou v NY 4. července, zajeď se podívat na Coney Island ten den. Koná se tam Hot Dog Eating Contest – celkem zajímavá podívaná.

@Petr Novák:
Jo jo díky tam jsem koukal,ale právě jem nenašel s mojí angličtinou,že to vše v jednom,takže s tím můžu lítat libovolně tím busem a po atrakcích 1-3-5 dní podle jakou si koupím.Ale pokud budu chtít na coney island musím asi metrem D,F jak jsem zjistil tam ten bus nejezdí asi.

@Pavel: Ahoj, New York Pass si můžeš koupit na této stránce. Pokud myslíš Big Bus Hop on Hop off, tak ten je v ceně. :-)

Kde je možný si koupit ten pass i s tím hop trop busem.Koukal jsem na ty stránky kde ten New york pass prodávají i na tu verzi za 259 dolarů na osobu a 5 dní,ale nikde jse mnenašl tu jak je k tomu i hop trop bus.Můžeš mě poradit kde a za kolik jí koupit díky.

Ano, cena má být stejná.

@Petr Novák: Dekuji za odpoved,cena pasu pri koupi ma miste je stejna jako na netu??

Dobrý den, ano je to možné. New York Citypass se prodává na všech místech, kde ho lze zároveň použít.

Dobry den,chtela bych si NYcity pass koupit primo v NY.Je to mozne a je cena stejna jako pres internet?Kde maji prodejni misto?

Petře díky moc, předpokládala jsem, že při výši vstupného na tuto akci bude konzumace zdarma, jsem asi příliš naivní :) Počkám jestli se ještě někdo ozve, na rozhodnutí mám relativně dost času. Jinak skládám poklonu, jsi k nezaplacení, ahoj.

Ahoj Jarko, osobní zkušenost nemám, v otázce etnického jídla jsem konzervativní. Nicméně kouknul jsem se po netu na zkušenosti s Food on Foot Tours a jsou v drtivé většině pozitivní.

Pár věcí, se kterými je nutné počítat:
– Cena konzumovaného jídla není zahrnuta ve vstupném, na každé zastávce se prý utratí kolem 5 dolarů. Počítal bych tedy s tím, že v průběhu celého dne utratím kolem 50 $.
– Jízdenka na MHD také není v ceně.

Snad nějaký účastník přidá osobní zkušenosti.

Zdravím Petra a všechny ostatní, kteří jsou ochotni poradit úplnému začátečníkovi bez valné znalosti AJ. Máte prosím někdo osobní zkušenost s akcí Food on Foot Tours v NYC ? Překladač mi sice nějaké informace našel, ale moc bych uvítala osobní zkušenost, popřípadě rady čeho se v tomto případě vyvarovat, jak postupovat…
Děkuji mnohokrát všem.

Bohužel, New York City Pass je nutné vyzvednout na místě, New York Pass je možné doručit do Evropy. Trvá to zhruba 4 dny a cena poštovného je 25 dolarů.

P

Dobrý den, New York city pass nelze tedy dostat do rukou již před odletem? Je jen možnost vyzvednout si ho na těchto adresách?

New York Pass jde koupit až 12 měsíců dopředu, minimální lhůta tam není. Klidně si ho můžeš koupit těsně předtím, než si ho vyzvedneš. New York Pass je totiž kartička, vypadá jako kreditka.

Po nákupu přes internet Ti na email přijde voucher, New York Pass si můžeš/musíš vyzvednout na jednom z těchto míst:
Midtown West Location (Near Times Square):

GRAY LINE NEW YORK VISITOR CENTER
Address: 777 8th Ave (between 47th & 48th Street), NY 10036
Opening Times: Everyday, 7.30am – 7pm

PLANET HOLLYWOOD – CITYSIGHTS NY DESK
Address: 1540 Broadway @ 45th St., New York, NY 10036
Opening Times: Everyday, 9am – 6pm

GRAY LINE AT PORT AUTHORITY BUS TERMINAL
Address: 42nd Street (between 8th and 9th Avenue), NY 10036
Opening Times: Everyday, 12.00pm – 5.00pm

Garment District Location (Near Penn Station and Empire State Building):

NYC GIFTS & LUGGAGE- GRAY LINE & CITYSIGHTS NY TICKET DESK
Address: 381 5th Avenue (between 35th and 36th Streets), NY 10036
Opening Times: Everyday, 10.00am – 2.30pm

prosim, kdy nejdele pred odletem do NY mam tento pas koupit a prijde mi jen potvrzeni, nebo nejaka karticka?

Dobry den mam dotaz. Pokud zakoupim The New York Pass,tyka se vstupu na sochu svobody az do koruny? Rozumim tomu dobre,ze mohu zapujcit kola v Central parku take na tuto kartu? Dekuji moc vsem zkusenym za radu.

Děkuji za informaci, upravil jsem to. :)

Skoda ze informujete nase lidicky spatne o cenach,,,,Metropolitan muzeum mate 25$ ale je to cena stanovena,tak ze kdyz date 0.50$ tak Vas tam pusti!!! I naproti pres central park do Muzea na Dinosaury.Preji Krasny den v NYC.

@edita:

Měla asi namysli Express vstup za 49USD, klasika stojí opravdu 25USD

ahoj, vstup na Empire state building 50 USD ? já jsem všude našla 25 USD na osobu…

ahoj,pred tydnem sem se vratila s new yorku,musim rict ze ny city pass se opravdu vyplati poridit,stoji kolem 80dolaru,a mate v tom vstupy asi na 5,6 atrakci.. jen vstup na emire state stoji 50 dolaru.. vetsinou se da koupit na pokladach pri vstupech na tyto new yorske atrakce,a nemusite cekat vsude fronty na koupeni listku.. a kdyz uz jste v NYC tyhle veci proste musite videt ;)