Hamburger – flák masa v housce s omáčkou a dalšími doplňky – je jedním z nejtypičtějších amerických jídel, které seženete v každém fast-foodu. Ale co proč si nepřipravit poctivý hambáč doma? V Americe se podává s hranolky, kterým se říká french fries.
-
Ingredience na 9 hamburgerů
- 1 kg mletého krůtího masa
- 20 g strouhanky
- 30 g jemně nasekané cibule
- 2 rajčata nakrájená na plátky
- 1-2 vaječné bílky (lehce rozmíchané)
- 10 g nasekané čerstvé petržele
- 1 stroužek česneku (nadrobno nasekaný)
- 5 g soli
- 0,4 g černého pepře
- 9 houskových bulek
-
Postup přípravy hamburgerů
- Ve velké míse smíchejte krůtí maso, strouhanku, cibuli, bílky, petržel, česnek, sůl a pepř (tedy všechny ingredience). Jakmile je maso dobře promíchané a ingredience vstřebány, vytvarujte 9 placek.
- Masové placky osmažte na středním ohni a poté vložte do rozkrojené housky spolu s plátky rajčat.
-
Poznámky pod čarou
- Doba přípravy: 15 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Hotovo za 30 minut
- Tip: Do housky si krom masa přidejte i majonézu, zelí, rajčata nebo jinou vaší oblíbenou zeleninu!
Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností