Recept na hamburger z mletého krůtího masa s cibulí a rajčaty

Petr Novák

Hamburger – flák masa v housce s omáčkou a dalšími doplňky – je jedním z nejtypičtějších amerických jídel, které seženete v každém fast-foodu. Ale co proč si nepřipravit poctivý hambáč doma? V Americe se podává s hranolky, kterým se říká french fries.

Recept na hamburger z mletého krůtího masa s cibulí a rajčaty | © Unsplash.com

  1. Ingredience na 9 hamburgerů

    • 1 kg mletého krůtího masa
    • 20 g strouhanky
    • 30 g jemně nasekané cibule
    • 2 rajčata nakrájená na plátky
    • 1-2 vaječné bílky (lehce rozmíchané)
    • 10 g nasekané čerstvé petržele
    • 1 stroužek česneku (nadrobno nasekaný)
    • 5 g soli
    • 0,4 g černého pepře
    • 9 houskových bulek
  2. Postup přípravy hamburgerů

    1. Ve velké míse smíchejte krůtí maso, strouhanku, cibuli, bílky, petržel, česnek, sůl a pepř (tedy všechny ingredience). Jakmile je maso dobře promíchané a ingredience vstřebány, vytvarujte 9 placek.
    2. Masové placky osmažte na středním ohni a poté vložte do rozkrojené housky spolu s plátky rajčat.
  3. Poznámky pod čarou

    • Doba přípravy: 15 minut
    • Doba vaření: 15 minut
    • Hotovo za 30 minut
    • Tip: Do housky si krom masa přidejte i majonézu, zelí, rajčata nebo jinou vaší oblíbenou zeleninu!

Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností

Než se na něco zeptáš, přečti si prosím článek a předchozí komentáře. Všechny nové příspěvky osobně kontroluji, reklamu, spam a sprosťárny hned mažu.