Recept na hamburger z mletého krůtího masa s cibulí a rajčaty

Hamburger – flák masa v housce s omáčkou a dalšími doplňky – je jedním z nejtypičtějších amerických jídel, které seženete v každém fast-foodu. Ale co proč si nepřipravit poctivý hambáč doma? V Americe se podává s hranolky, kterým se říká french fries.

Recept na krůtí hamburger | © chichacha

Ingredience na 9 hamburgerů

  • 1 kg mletého krůtího masa
  • 20 g strouhanky
  • 30 g jemně nasekané cibule
  • 2 rajčata nakrájená na plátky
  • 1 – 2 vaječné bílky (lehce rozmíchané)
  • 10 g nasekané čerstvé petržele
  • 1 stroužek česneku (nadrobno nasekaný)
  • 5 g soli
  • 0,4 g černého pepře
  • 9 houskových bulek

Postup přípravy hamburgrů

  1. Ve velké míse smíchejte krůtí maso, strouhanku, cibuli, bílky, petržel, česnek, sůl a pepř (tedy všechny ingredience). Jakmile je maso dobře promíchané a ingredience vstřebány, vytvarujte 9 placek.
  2. Masové placky osmažte na středním ohni a poté vložte do rozkrojené housky spolu s plátky rajčat.

Poznámky pod čarou

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Hotovo za 30 minut
  • Tip: Do housky si krom masa přidejte i majonézu, zelí, rajčata nebo jinou vaší oblíbenou zeleninu!
17. září 2014 Petr Novák

Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností

Než se na něco zeptáš, přečti si prosím článek a předchozí komentáře. Všechny nové příspěvky osobně kontroluji, reklamu, spam a sprosťárny hned mažu.