Cibulové kroužky alias “Onion Rings” jsou populární položkou na menu fast foodů v Americe, Kanadě, Velké Británii, Austrálii nebo Malajsii. Kroužky cibule se obalí v těstíčku nebo strouhance a poté se fritují v oleji. Konkrétní úprava se liší restauraci od restaurace. Původní receptura byla otištěna v roce 1933 v časopise The New York Times Magazine jako inzerát na tuk na pečení značky Crisco.
-
Obsah článku
Ingredience na cibulové kroužky
Na tři porce cibulových kroužků si připravte:
- 1 velkou cibuli, nakrájenou na půlcentimetrové plátky
- 150 g polohrubé mouky
- 5 g prášku do pečiva
- 5 g soli
- asi 250 ml mléka (případně dle potřeby)
- vejce
- 80 g strouhanky
- olej na fritování
- koření na ochucení
-
Postup práce
- Zahřejte fritézu s olejem na 180 °C.
- Rozdělte plátky z cibule na jednotlivé kroužky. V malé míse spolu promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl (popřípadě vaše oblíbené koření).
- Cibulové kroužky v misce důkladně promíchejte, ať jsou rovnoměrně obaleny směsí. V druhé misce promíchejte vejce s mlékem, kroužky v lázni vykoupejte a následně je obalte strouhankou.
- Obalené kroužky vložte na dvě až tři minuty do fritézy, dokud nezmění barvu na zlatou či hnědou. Přebytečného oleje se můžete zbavit za pomoci papírové utěrky, kroužky můžete na závěr opět posypat oblíbeným kořením.
Diskuze k článku (1)
dakujem za recept. chutia velmi dobre