Komentáře k článku Stát Florida: Mapa, památky, města a zajímavosti

↩️  Stát Florida: Mapa, památky, města a zajímavosti
💬  Celkem 136 komentářů, nejnovější jsou nahoře.

Dobrý den,
mám dotaz na tip na pláže. Měli bychom bydlet dva dny na Cocoa beach, jestli máte nějaké konkrétní doporučení. Pak jsme dva dny v Miami a 4dny v Bradentonu. Kdyby někdo poradil, tak díky…

Dobrý den,
na letošní prázdniny jsme plánovali výlet na východní pobřeží, ale ze zdravotních důvodů musíme cestu zrušit. Zakoupili jsme 4 vstupenky na koncert ZZ Top a Lynyrd Skynyrd 21. července 2023 ve West Palm Beach.
Neradi bychom, aby vstupenky propadly a tak bych je ráda zdarma nabídla pokud někdo budete v oblasti.
Jedná se o sezení na trávě, ale i tak by to mohl být skvělý zážitek. :-)
Pokud budete mít zájem, napište mi, prosím, email: pkaresova@gmail.com
Děkuji, Pavla

ZZ Top & Lynyrd Skynyrd: The Sharp Dressed Simple Man Tour
More Info
Fri • Jul 21 • 6:30 PM
iTHINK Financial Amphitheatre , West Palm Beach, FL

Ahoj,
mám výborný tip na výlet na Floridě cca 2hodiny severně od Orlanda (Ocala). SilverSprings – největší vývěr na světě. Ze země vyvěrá řeka s neuvěřitelně čistou vodou a protéká národním parkem. Jedná se o nejstarší přírodní park na Floridě. Na místě se dá vypůjčit kánoe a cca 6 mil dlouhý úsek sjet za cca 2-3 hodiny. Odvoz zpět na místo startu je zajištěn. Nádherná příroda, želvy, sem tam i nějaký ten gator. Pokud budete mít štěstí, my ho měli, tak uvidíte kapustňáky (manatee).

@Bohumila:

,Ahoj, ohledně ubytování jsem Ti něco poslal mailem. Co se týče počtu dní, asi záleží na každém, co chce všechno vidět, Teď si možná tady naběhnu, ale za mě je Florida spíš válecí a užívací. To já moc nemusím, takže jsme se snažili dost jezdit, ale v  porovnání se západem, je tam v podstatě nuda. Everglades, Miami, Miami Beach, zábavní parky v Orlandu, Daytona Beach, Key West, NASA,. Klasika, kterou zná asi každý, kdo tam jede. A určitě jsme nevyjmenoval všechno. Ale bylo nám tam hezky a užili jsme si to 16 dní, ale čistě jen FL. Jestli budete brát v Miami auto V Alamo, bacha na počet kufrů. Už jsme to psal v jiné sekci, ale raději připomínám :-)

@Bohumila:
Ahoj Bohumilo, 14 dní na tuhle cestu není problém. My jeli autem za 12 dní okruh New York – Niagara – Washington DC – Miami – a zase zpět New York…celkem přes 6000km.

Nevím co tě zajímá, mě se např. po cestě nejvíc líbilo v Gattysburg, kde je, no nevim jak to popsat, obrovský přírodní památkník největší bitvy v dějinách USA na jejich území. Z našeho evropského pohledu jde jen o malou šarvátku, kde zařvalo pár desítek tisích lidí, oni to tam ale prožívají a uctívají na úplně jiné úrovni, říkám…zajímavé :)
A potom plovoucí “muzeum” v Norfolk – Virginia, konkrétně bitevní loď USS Wisconsin, která kosila Japonce a na její sesterské lodi stejné třídy byla podepsána kapitulace. Taky strašně zajímavé jak Američani tuto svoji historii prožívají, jak jsou na ni pyšní. (mimochodem loď je i od té 2.sv. války v bezvadném stavu a je stále připravena do týdne vyplout do bojové mise v případě nouze, je už řádně zmodernizována)

Jinak tu permanentku do NP nejspíš nevyužiješ, možná pod Miami v Everglades, jinak moc nevím kde. My ji na východě nevyužili ani jednou, až na západě.

@jirka01: Ahoj, máme koupené letenky z Prahy do Miami a zpět poletíme z New Yorku do Prahy. V Miami si chceme půjčit auto, projet si to tam a pak hurá směr New York (po cestě samozřejmě další zajímavé body). Máme jen 14 dní. Nevím, zda se to bude dát zvládnout, pokud máš nějaké zkušenosti a rady na ubytování, tak sem s nima :). Plus má cenu shánět Annual Pass? Děkuji!
bohumila.b@seznam.cz

@pnoe: Ahoj, máme koupené letenky z Prahy do Miami a zpět poletíme z New Yorku do Prahy. V Miami si chceme půjčit auto, projet si to tam a pak hurá směr New York (po cestě samozřejmě další zajímavé body). Máme jen 14 dní. Nevím, zda se to bude dát zvládnout, pokud máš nějaké zkušenosti a rady na ubytování, tak sem s nima :).
bohumila.b@seznam.cz

@jirka01:
Ahoj muzes mi prosim poslat tip na ubytovani v oblasti Cocoa Beach (v blízkosti je NASA) nebo v Pompano Beach (kousek od Miami)?
Diky Michal
pnoe@seznam.cz

@Ilona:

Ahoj, to všechno záleží na tom, kam letíte, co všechno chcete vidět, kde chcete bydlet, jestli chcete různě přejíždět a bydlet pořád jinde atd. My jsme bydleli asi na 5 místech za 16 dní, byli jsme asi na těch místech, kam směřuje většina. Tedy Miami, Everglades, NASA, Daytona Beach, Orlando. Přesný itinerář jsme neměli, jezdili jsme podle počasí a nálady. Našli jsme si vždycky bydlení tak nějak abychom měli na každou stranu něco zajímavého a tam jsme pak nějaký den strávili. Mohl bych ti dát tip na zajímavé ubytování v oblasti Cocoa Beach (v blízkosti je NASA) nebo v Pompano Beach (kousek od Miami), tak ti můžu dát tip. Jinak jsme řešili přes Booking nebo Airbnb.

Prosba: Chceme projet autem Floridu+Key West, parky, NASA…pokud jste už někdo takhle cestovali, mohl by jste mi prosím, poslat svůj itinerář..? Je tam toho hodně, aby to člověk za ty tři týdny stihnul..-) tak miít alespoň představu co si nenechat ujít…díky moc

@jarda:
Money order je něco jako složenka. Větší sámošky, co mají informace, tam od tebe přijmou platbu, přes formulář, kde uvedeš identifikační údaje, kam má platba jít a dostaneš potvrzení. Já takhle platil, žádost o prodloužení pobytu.
V USA je lepší pokuty platit hned, jak to jde. Tam neexistuje nějaké promlčení, jako u nás.

@jarda: Pokud to na Floride funguje stejne jako v Kalifornii, tak na pokute je vyznacen soud, ktery pokutu bude resit. Nekdy je to jen cislo, ale neni problem vyhledat nejblizsi county court (pokud mas pokutu od serifa). Traffic Court ma na svych strankach odkaz na online sledovani pokuty (cislo pokuty, jmeno, datum vystaveni,…). Tam je videt aktualni stav pokuty a po vyneseni rozsudku je tam i zpusob platby.

… Pises, ze poslali dopis kamsi do CR. Pokud nedohledas informace o platbe online, tak zkus kontaktovat soud, ktery pokutu resil. Velvyslanectvi ani urad serifa ti s tim nepomuze, protoze ani jeden z techto uradu v kauze nefiguruje. Serif se pouze ucastni soudu a tim to pro neho hasne.

@Franta: Promiň, ale vůbec netuším proč nedají číslo účtu, variabilní symbol, po X hodinách hledání najdu, že už to odsoudili a že mi poslali dopis, samozřejmě jen do ČR bez adresy, ale ani tam nejsou schopný napsat kam se to má uhradit. Vůbec nevím co myslíš tím money order…. placení v USA asi nepochopím….

@Jarda:
Že si psal 4x si z prstu nevycucám. Píšeš o ambasádě a šerifovi. Víš, že už to odsoudili, to jsi předtím nenapsal. Takže asi i víš u jakého soudu, s ním se taky nejde spojit?

Nejspíš stačilo v první sámošce nebo na poště zaplatit money order a měl bys klid. Ale chápu, že na tohle člověk hned nemyslí a starat se začne až mu teče do bot.

https://keyscourts.net/home.html
https://www.monroecounty-fl.gov/Directory.aspx?did=75
Nechce se mi věřit, že by tam nebrali telefon.

Tam to totiž online zaplatit nejde, už to stihli co jsem našel odsoudit. Ale kam zaplatit nenapíšou… :-)

@Franta: Ano to jsem našel stejný telefon jako na pokutě, nikdo to tam nebere. Já hledám primárně jak to zaplatit… nevím kam. Jestli si četl správně tak za těch X měsíců jsme napsali celkem 4 dopisy a ani na jeden jsme neobdrželi odpověď.@Franta:
Tam to totiž online zaplatit nejde, už to stihli co jsem našel odsoudit. Ale kam zaplatit nenapíšou… :-)

@Franta: Ano to jsem našel stejný telefon jako na pokutě, nikdo to tam nebere. Já hledám primárně jak to zaplatit… nevím kam. Jestli si četl správně tak za těch X měsíců jsme napsali celkem 4 dopisy a ani na jeden jsme neobdrželi odpověď.

@Jarda:
Za X měsíců jsi nedokázal nikoho kontaktovat? Na pokutě jsou určitě nějaké udaje, Google pořád funguje, tak by to neměl být problém.
Asi za minutu jsem našel tohle, jak moc důvěryhodné to je, nechám na tobě.

Hledám radu a nikde nenacházím na Floridě, konkrétně Key West jsem dostal pokutu za rychlost, dle toho co jsme podepsal jsme o měli zaplatit někde po cestě … bohužel tam při cestě zpět už měli zavřeno a večer jsme odletěli zpět do ČR. Kde mám pokutu zaplatit. Už je to X měsíců…. a příští rok chci letět znova do USA a bojím se, aby mě kvůli tomu nenasadili na letišti klepeta nebo neposlali domů. Psal jsem s dotazem a kopii pokuty na Americké velvyslanctví (bez odpovědi), psal jsem na tu adresu šerifa (bez odpovědi). Na pokutě je nějaký telefon kde to nikdo nebere… Už jsem bezradný… Děkuji.

@Radek:
Každý stát to mají jiné. Koukni na Google, jak radí Lukáš.
Daň se liší město od města. Je totiž státní daň a lokální daň. Ukazuje se základní cena zboží, která se při placení navýší a danou daň. Na netu se ti ta daň ukáže na konci před zaplacením. Třeba v Kalifornii daň při nákupu online do jiného státu nezapočítávají.

@Radek:
Stačí dvě slova do Google a vypadne toto:
“The Florida (FL) state sales tax rate is currently 6%. Depending on city, county and local tax jurisdictions, the total rate can be as high as 8%. Florida appears in Kiplinger’s list of 10 Most Tax-Friendly States for Retirees for 2017. In the state of Florida, you may register to collect and pay sales and use tax.”
Takže to není jen na elektroniku, ale na veškeré zboží.
Pokud chcete kupovat něco dražšího (telefon, počítač) je nutné ještě počítat s dovozovým clem+DPH a už se takový nákup většinou nevyplatí oproti ČR (navíc ještě s ohledem na prakticky neexistující možností uplatňovat 1 letou záruku od nás do USA)
Jiná situace je u elektroniky, která se u nás vůbec neprodává…sám jsem si takhle chtěl v USA koupit globální verzi Samsung S8 Active, která se v EU nikdy neprodávala.

Ahoj, prosim jaka je dan na floride na elektroniku? Udajne neni zapocitane v cene zbozi (co je na internetu). Diky

@Sofia: Nic mi do toho neni, mozna victe, co delate, ale z prispevku to tak nevypada. “Chtela bych bydlet v USA, potrebuji vyresit viza…” Ono bydlet v USA neni jen tak… To jen abyste nebyla nemile prekvapena.

@Vašek:

Ahoj můžeme se domluvit? Chtěla bych bydlet v USA šle potrebuju vyřešit visa kdyžtak tohle ne můj e-mail screamgirll@sezn.cz

@Alca: ahoj i já se chystám na Floridu

@Petra:

Dobrý den mohla by jste mě prosím kontaktovat co nejdříve tel-736421869 budu čekat na hovor

@Zuzka: Ahoj, já se chystám v lednu na Floridu a rada bych se přidala a letela s tebou :) Aly.M@seznam.cz

@Lucie: Ahoj, já se chystám v lednu nechceš se mnou?

Sme vo Fort L. na 15 dni s rodinou. Doporucujem groupon.com na vylety a jedlo

27.3. – 8.4. budu v Miami. Mám zamluvené auto, plánuju navštívit Kennedy Space Center, Everglades, a spoustu dalšího (itinerář ještě nemám). Pokud tam někdo bude ve stejném termínu, a bude chtít vyjet na nějaký trip společně, ozvěte se.

@Lucie: Zdravím , budu v Miami od 3 do 8 .9 . sám . Rád bych s někým na výlet společně .

@Lucie:
Třeba se ti tu někdo ozve. Případně ještě zkus zdejší Cestovatelskou seznamku.

ahoj, jedu v termínu 23.8.-11.9. na Floridu. Navštívit známou a cestovat. Poradíte mi nějaký tip, jak se domluvit s nějakým Čechem na společném výletě? Přeci jen pojedu do zábavního parku s někým než sama.. Známá má 2 malé děti a je celkem pracovně vytížená, takže bych byla ráda za nějakého společníka /společnici. Moc díky za případné rady :-)

@Hugo:
A pracovní povolení samozřejmě máš.

Ahoj , schanim kontakt , dobrý kontakt v Miami na práci . Moc díky…@post.cz

Správce: Nelegální práci a cokoliv souvisejícího s ní na Chci do Ameriky netolerujeme.

@Petr Pittner:
Vízum pro delší pobyt je B-2. Ale je jen turistické. Bydlení si tam klidně kup, ale i tak tam budeš moct jezdit pouze jako turista na určitou dobu. Na pracovní vízum asi zapomeň. Více napsal už Lukáš. Pracovní vízum není jednoduché sehnat.

Pro ceny nemovitostí doporučuji Trulia.com nebo Zillow.com

Petře, Petře…že ty si myslíš, že když díky EU si můžeme koupit byt/dům kdekoliv v Evropě a bydlet tam, tak to v USA musí jít přece taky tak snadno?
A navíc ta tvá věta, že si jen tak zajdeš pro pracovní vízum mě rozesmála :D

Doporučuji si pročíst web od Veržány, kde získáš představu, jak taková věc chodí…že je to martýrium na dlouhé měsíce, či roky, a že ani jako naprostý expert ve svém oboru, kterého chce do USA tamní firma ti vůbec nic nazaručuje.

A 190k na Floridu mi přijde jako hooodně malá částka na byt…o domě ani nemluvě.
Pokud bys chtěl jen pronájem, víš že jako cizinec, který nemá žádné “credit score” ti jen tak někdo lepíš byt či dům či byt nedá? (možná jo, ale s velkou kaucí dopředu).

O kreditním skóre myslím taky Veržána dost zajímavě píše…

P

Ještě dodám kolik na Floridě do 190 tisíc dolarů

P

Ahoj hci se vás zeptat jak je to z vízama pro bobyt v USA dil než 3 měsíce vím že musím jít na a!násadu ale nvm jaký formulář k tomu je plus potřebuji vízum pro práci legálně a chtěl jsem tam bydlet v USA děkuji za odpověď

Ahoj, mám trochu obavu z imigračního důstojníka. Do USA chci poprvé, konkrétně Miami. Pas a schválení mám ok ovšem moje angličtina nic moc. Ubytování zajištěno, byť bez dokladu. Na měsíc. Mám si udělat rezervaci na bydlení třeba přes Booking.com? Díky za odpovědi.

Dobrý de, neví někdo o nějakém dobrém pronájmu na Key Westu s přítelkyní letíme 30.5 z Amsterdamu popřípadě neletí taky někdo směr Miami pak už nás bude na místě čekat známý. :) Předem děkuji

Nějaký parták či partačka do USA? Někdo kdo je príma?Děkuji. hugo-boss10@post.cz

@Ilona:
Pani,chtel jsme se zeptat na cenu vami nabizeneho objektu. Dekuji.

@Iva: Mělo to být 2018 :-)

Ahoj,
20.1. 2018 odlétáme s manželem na Floridu..dovolená, nákupy :-) neletí někdo z Vás do Miami s přestupem v UK? :-)

Ahoj,
20.1. 2017 odlétáme s manželem na Floridu..dovolená, nákupy :-) neletí někdo z Vás do Miami s přestupem v UK? :-)

@Libor:

Zdravím Libore,
podařilo se vám již koupit dům na Floridě? Nechystáte se letět letos na Floridu? Hledám spolucestující/ho na let do Tampy na zpět za cca 2tydny. Žije tam moje sestřenice.

@Pierre:
Chceš se seznámit? Tak buď aktivní a nečekej, že ti někdo pomůže. Zkus Google nebo FB, tam je toho dost.
Pokud máš našetřeno, tak zkus třeba nějaký jazykový kurz na FL a seznam se tam s nějakou místní “učitelkou”.

Můžete mi někdo říci – napsat zde nějakou webstranku na Floridě kde se dá seznámit. Hledám tedy Amaričanku která umí česky nebo slovensky. Chci se seznámit i zdokonalit v angličtině. Dík :)

Dobrý den, pokud máte ještě zájem, tak na Floride v Cape Coralu právě dum prodáváme. Rada pošlu vše potřebné.

M

Dobry den,
Mam dotaz na Vas,autora webu. Prosim mohl by jste muj dotaz na p.Veroniku,zda bych se mohla k nim pridat na cestu do miami 29.11., poslat na jeji e-mail? Psala jsem tu,a asi se uz na stránky nediva. A poslat ji muj e-mail,snad mi odepise. Dekuji moc jestli mi pomůžete. Míša Myškova

M

@Veronika: Zdravim Veroniko,
Mam prosbu, mam letět za kamaradem na dovolenou do miami, váš termin mi vyhovuje, mohla bych se k vam pridat,at neletim sama? Dekuji za odpověď. Míša

M

@Iris: ahoj Iris, uz jsi letela? Mam jet za kamaradem na navstevu a nechci letet sama. Diky Míša @Veronika: Zdravim Veroniko,
Mam letete,za kamaradem do miami. Vas termin mi vyhovuje vadilo by kdybych se k vam pripojila at neletim sama? Diky za odpoved Míša

M

@Iris: ahoj Iris, uz jsi letela? Mam jet za kamaradem na navstevu a nechci letet sama. Diky Míša

Ahojky všem, sepsala jsem info, co taky vidět na Floridě mimo turistických oblastí :-) https://posvetebezcestovky.blogspot.cz/2017/11/florida-jinak.html

Ahojte letím s manželom 28.11.2017 na Miami prosím vás žije tam niekto z vás? Chcela by som poradiť ako sa najlepšie pohybovať po Miami res. poradiť nejaký výlet.

D

@Katerina:
Zdravím Vás Katko, dovoluji si Vás touto cestou oslovit a případně požádat o osobní setkání.
Trávíme nyní s mužem čas na Floridě, na Pompanu Beach a rádi bychom a Vámi popovídali a získali od Vás informace a rady o životě zde i “naturelu” místních lidí. I po 3 letech se stále potýkáme s dokola opakujícími problémy.
Soudě dle délky vašeho života tady máte jistě nemalé zkušenosti. Dovoluji si Vám (pro jistotu) poslat svou mailovou adresu : dlinkova@lmail.cz
Pokud najdete čas, budeme velmi rádi.
Děkuji. Za oba přeji hezké dníky. D. Linková

@JorckCherry:
Mimo logiku… Ono to nebude tak jednoduché, jak to vypadá.
To je jako, když “tvé” auto vlastní leasingovka, nebo “tvůj” byt hypoteční banka. Půjčíš si od známého a dáš mu do zástavy auto. Autem jezdíš, máš klíče a pojistku, ale známý má druhé klíče a doklady. Tohle je otázka pro někoho, kdo se vyzná v právním světě USA. U nich je to trochu jiné, než u nás.

Zdravím,mám dotaz ohledně zákonů na Floridě,co je pravda na tom že ikdyž jsem pravoplatný majitel domu nebo auta na Floridě,tak přesto majitel je ten kdo ma doklady od mojeho auta a doklady od mojeho domu na Floridě?,podle nejmenované osoby má prej vetšina lidi a majitelů nemovitosti a aut vlastnické listiny uzamknuté v sejfu,zdůvodů že vlastnik nemovitosti a auta je ten kdo vlastní doklady a listiny a klíče, a ne ten na koho je nemovitost a auto psane. Děkuji p.s. Příjde mi to dost mimo logiku.

@Renáta:
A pracovní povolení máte? Jestli ano, tak gratuluji. Jestli ne, tak to by šlo o práci na černo. V tom případě se ptej jinde. Petrův web jede legálním směrem.

Ahoj planuju rodinnou dovolenou na Floride.Vzhledem k tomu,ze chceme letet s detmi je moznost prodlouzit si jarni prazdniny(brezen) nebo je vzit pres letni prazdniny.Je to na konci unora resp zacatku brezna na Floride na koupani?Nekdo zas rika ,ze je tam v lete moc velke horko.
Moje predstava je ,tyden se valet v  Miami a druhy tyden spis cestovat Palm Beach,Cocoa beach,,Cape Canaveral a Orlando Universal Studio.
Diky za tipy.

@Petr Novák:
Moc děkuji :)

@Aneta: Ahoj Anet,

osobní zkušenost nemám, ale zkoušel jsem hledat. Pod 100 dolarů se asi dostat nejde, záleží dost na termínu. Levné trajekty jsem našel na BaleariaCaribbean.com. Připlouvá ráno v 11:00, odplouvá večer v 18:30.

Zdravím ještě jednou,

mate někdo zkušenosti s jednodnním výletem z Floridy na Bahamy? Našla jsem jen vyhlídkové jízdy od 120dolarů výš. Hledám jen rychlou dopravu lodí na ostrov ráno tam a večer zpět. Nejlépe třeba tak do 80dolarů, je to možné?

Díky moc za jakékoliv reakce

@Libor:
S tím tu asi nikdo zkušenosti nemá. Hlavní je dát si pozor na “chytráky” a nenechat se natáhnout na ceně. Asi bych se bál českých “zprostředkovatelů”. Šel bych do renomované realitky, ať už nějaké, co působí i u nás nebo do čistě americké.
Pobyt už si pak musíš hlídat sám. I přes vlastnictví nemovitosti budeš stále turista.

Dobry den rad bych koupil nejaky domek na Floride a bydlel zde pres nasi zimu.poradite pres jaky portal se da nemovitost koupit.Dekuji predem za info.Libor

Ahoj,

mate někdo zkušenosti s jednodnním výletem z Floridy na Bahamy? Našla jsem jen vyhlídkové jízdy od 120dolarů výš. Hledám jen rychlou dopravu lodí na ostrov ráno tam a večer zpět. Nejlépe třeba tak do 80dolarů, je to možné?

Díky moc za jakékoliv reakce

Ahoj,

nemá někdo zkušenosti z poslední doby jak je to na Floridě s mýtem na dálnicích (SunPass)? Jaká je nejlepší varianta pokud si člověk zarezervuje auto přes Rentalcars? Má smysl si pak na přepážce např. Alama nechat vnutit nějakou tu krabičku na mýto, nebo je elegantnější řešení?Nebo se na každé dálnici dá ještě zaplatit mýto v hotovosti? Chtěl bych to vzít ve zkratce trasou Miami – Orlando – New Orleans a zpět, tam má někdo nějaký odhad jak to cenově bude s mýtem? Díky OP

Ahoj,

nemá někdo zkušenosti z poslední doby jak je to na Floridě s mýtem na dálnicích (SunPass)? Jaká je nejlepší varianta pokud si člověk zarezervuje auto přes Rentalcars? Má smysl si pak na přepážce např. Alama nechat vnutit nějakou tu krabičku na mýto, nebo je elegantnější řešení?Nebo se na každé dálnici dá ještě zaplatit mýto v hotovosti? Chtěl bych to vzít ve zkratce trasou Miami – Orlando – New Orleans a zpět, tam má někdo nějaký odhad jak to cenově bude s mýtem? Díky OP

O

Ahoj :) v červenci máme naplánovaný trip po USA a na Floridě bychom si chtěli půjčit vodní skútry. Na stránkách jedné půjčovny jsem se dočetl že stát Florida vyžaduje od narozených po 1.1.1988 nějaký bezpečnostní kurz (ten je tedy zdarma). Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky za odpověď :)

@Iris: Ahoj Iris, doporučím dvě věci – na ubytování Airbnb a hlavně se vykašlat na nelegální práci. Věř mi, že bude lepší pobývat v USA kratší dobu, ale legálně, procestovat si zajímavá místa a letět zpátky.

@Iris:
Jak už jsem odpovídal Denise a i jiným před ní. Tady se na nelegální práci neptej. Petr tento web vede jako pomoc pro turisty a určitě nechce, aby se to hemžilo poptávkou/nabídkou nelegální práce.

Ohledně bydlení zkus třeba Booking.com nebo Airbnb. Článek o hledání ubytovíní najdeš tady. Případně se zeptej kamarádky, jestli nezná někoho, kdo má volný pokoj.

Ahojte, předem bych chtěla poděkovat za tento web :) tohle jsem přesně hledala .. Mám na Vás dotaz chtěla bych v říjnu do Ameriky na key west mám tam kamarádku .. Všechno se mi ale zkomplikovalo když mi oznámila že se svým přítelem čekají baby. I přesto mi nabídla že můžu prijet za ni, ale když už tam pojedu chtěla bych využít celé 3 měsíce a nechci je rusit tak dlouho tak bych si chtěla zkusit zajistit něco ještě z ČR.. proto se obracím na Vás s prosbou jestli nevíte o nějakém levnějším ubytování popřípadě jestli se dá najít nějaka prace na černo pokojska uklízečka něco takového kdyby tady byl nekdo kdo tam přímo bydlí a mohl by mi dát nejake kontakty popřípadě mi pomoct .. předem děkuji za jakoukoli odpověď

není nad dobrou radu…diky moc

@lucie:
Teď jsem koukal a Google je zapnutej. Sightseeing Miami – zkoukni to, projdi recenze a určitě si vyberete.

doufam,ze něco takového existuje

ahoj,v rijnu letíme s přítelem do miami s tim,ze zustaneme 2 noci a pote okruzni plavba po karibiku.chci se touto cestou zeptat,zda někdo neznate nejakou proverenou mistni ck,ktera porada vylety po miami a lze si je dopředu objednat po netu_?chceme cas maximalne vyuzit a nezdržovat se shanenim az na miste.dekuji za odpoved

Prosím máte někdo info. Jak nebo kde koupit jednodenní plavbu lodí na Bahamy? Někdo tu psal, že kupoval vstupenky na loď předem z čech za 119 Dolarů. Za jakékoliv info k tomuto děkuji.

@Tomáš:
Ahoj Tomáši,
jestli budeš jen během cesty něco tvořit na svém noťasu, to asi nikoho zajímat nebude a ani to nemá šanci nikdo nějak zjistit.
Mám osobní zkušenost…můj spolucestující po USA je také grafik – živnostník, v podstatě po celých Státech fotil budovy a různé přírodní úkazy, které poté předělával do 3D modelů a některé teď prodává.
Nenapadá mě proč by tato aktivita měla být nelegální a jak by to mohl někdo z US goverment zjistit během tvého cestování.

Ahoj, moc děkuji za tento web, je pro mě velikou inspirací a zdrojem důležitých a zajímavých článků a tipů, které se mi budou hodit. Chtěl bych se ale zeptat, jak je to na Floridě, resp. v USA a kdekoli jinde s digitálníma nomádama? Je brané jako legální pracovat na svém zařízení i kdybych měl jen ESTA? Nebo i taková práce by byla nelegální? (Pracuji jako grafik na volné noze a chtěl bych si trochu pracovní prostředí zpříjemnit návštěvou různých států a poznat nová místa). Předem moc díky za odpověď.
Kdyby se tu našel někdo s podobným zájmem, budu rád když se ozve :)

@Kristýna:
My byli s mužem v roce 2012 a řešili jsme také N.Y. a  známí z Cape Coral nám doporučili výlet cruizem lodí z Miami od pondělí do pátku: Miami-Bahamy Nassau- Bahamy Coco Cay- Key West-Miami. Fantastický zážitek! Kupovali jsme kajutu na poslední chvíli a tenkrát nás to oba přišlo na 523 USD(ubytování a strava all inclusive ). Opravdu to stojí za to. :)

Ahoj,

letím poprvé v životě do Ameriky – Florida, Tampa. Díky za tento web, díky němu mám snad již zajištěné vše a už se jen těším na zážitky.

Neletíte náhodou někdo taky – 25.4. z Prahy přes Zürich?

@Lucka: Ahoj Lucko, přečti si článek o půjčení auta v USA. Bez auta to nepůjde. Litr benzínu na Floridě stojí kolem 15-16 Kč, pojištění je třeba u Rental Cars v ceně pronájmu auta.

Největší potenciální zádrhel vidím ve vašem věku. Bylo tobě, nebo kamarádce alespoň 21, ideálně však 25? :-)

Ahoj, chtěla bych se zeptat, chystáme se s kamarádkou do Miami v květnu. Letenky máme koupené, spíš bych byla ráda, kdyby mi někdo poradil, zda se opravdu vyplatí půjčení auta, a jak je to drahé. Co jsem se dívala, auto jako takové, není k půjčení nic strašného. Ale jak je to s cenou benzínu a pojištění? Moc díky za odpověď. Ráda bych navštívila Key west a projela si Everglades park :)

@Jana: Ahoj Jano, můžeš si koupit last minute plavby až na místě. Různé lodě vyplouvají prakticky denně. Nedokážu však říct, jaký je rozdíl v ceně, nebo s dostupností na poslední chvíli.

@Jana:
Ještě upřesním, že jsem mela na mysli 3-4 denní plavbu na konci srpna. Jezdí ty lode denne a dají se lístky koupit bez problémů ?

Dobrý den, mužů se zeptat jak je to s výlety z Miami na Bahamy ? Pokud bych chtěla jet na 3-4 plavbu. Dají se koupit vstupenky na loď az na miste nebo musím rezervovat přes net předem ? Co jsem zjišťovala cenu, tak se dají koupit okolo 320$/os. Pokud nekoupim předem, dají se sehnat az na miste i za tuto cenu s odplutim třeba hned následující den ? Děkuji za info :-)

@Milan:
Podle toho, co jsem v rychlosti našel, tak kamera, jako taková, by měla být OK, ale někde doporučují, že je dobré mít na voze upozornění, že je tam kamera. Nahrávání zvuku by mělo být vypnuté, případně by posádka měla být upozorněna, že se zvuk nahrává.
Snad se ozve někdo z Floridy nebo někdo, kdo tam byl a kameru měl.

https://www.colson.com/law-put-dashcam-car

lze v USA, resp. na Floride používat autokameru ?.
Vim ale ze v ruznych zemich je toto zakazane, ale jak to je v Americe netusim …

cesta Florida duben 2017

Ahojte, od 16.4.-9.5. jedu s přítelem a jeho rodiči na Floridu, konkrétně do Cape Coral. Byli jsme tam už vloni a projeli řadu pláží, navštívili Fort Myers, byli v Orlandu v Universalu, Kennedyho vesmírném středisku, dojeli až na Key West. Everglades nás moc neláká. Proto se ptám, vás, zkušených cestovatelů, na rady a tipy na výlety. Chceme si samozřejmě odpočinout, a proto budeme trávit čas hlavně na plážích, ale rádi bychom to proložili výlety, jako vloni. Přemýšleli jsme, že bychom zaletěli na den např. do New Yorku či jiného většího města, ale vše je dost daleko a letenky moc levné teda nejsou… proto všechny prosím o rady a tipy, ať tam čas užijeme na maximum a poznáme zase něco nového. PS: NY byl vždy mou srdcovou záležitostí, proto bych se tam ráda podívala a budu ráda za jakékoliv doporučení či radu. Díky za tento web a mějte se hezky.

@Franta: Někde na foru psali,že jedna co s nima letěla neuměla ani slovo a odvedli jí pryč.Já už to jednou absolovoval,tedy přestupoval jsem v Atlantě a něco tam se mnou jakoby probírali,trvalo to cca 2 minuty dal jsem otisky,sken očí a hotovo,ale to byl jen transfer,tak jestli ted to nebude přísnější,když nejen projíždím,ale vlezu jim do země.Jinak umím asi cca 1000 slov a pár frází taky sesmolim takže něco splácám,ale bohužel nerozumím ani prd na co se ptají s jejich přízvukem.Když je to písemně,většinou nemám problém.

@pavel:
A kde jsi to slyšel?
Jasně, když neumíš anglicky, tak je to “problém”, ale ne důvod, aby tě nepustili. Koukni do https://chcidoameriky.cz/imigracni-kontrola-v-usa-jak-ji-uspesne-projit a klidně si připrav otázky a odpovědi na papír a někoho popros, aby ti to přeložil.

Slyšel jsem,že při pohovoru při vstupu do USA pokud neumím anglicky mohu mít problémy a nemusí mě pustit,je to pravda.

@Daniela: Danielo USA je přecpana imigranty z mexika a latinske ameriky hlavně v CA FL NYC .. Bohužel zkusil bych zlatou střední cestu Anglie Německo a Švýcarsko a /Kanada/ …už i já to pochopil že je to složité získat US work visa ..ilegalné na turistické vizum NEDOPORUČUJI z 99% to Imigracka zjistí.

@Daniela:
Země je USA, to rozdělení jsou jednotlivé státy. S pracovním povolením seženeš legálně práci všude. Bez pracovního povolení nikde. Získat pracovní povolení je těžké i pro špičky ve svém oboru. Podle otázky si dovolím tipnout, že nebudeš někdo o koho by se americké firmy zajímali natolik, aby ti mu vyřídili pracovní povolení.

Ahoj, chci se zeptat jakou zemi v USA byste doporučili, kde by se dala sehnat legálně prace pro ženy?

@Lukáš: nicol pokud si všeobecná sestra zdravotnický záchranář je na floridě vysoká pracovní šance …ale pokud chceš pracovat na nekvalifikovaných profesích tak šance je 0 tyto profese dělají miliony obyvatel z latinské ameriky (haiti,kuba,jamajka) ..češi a slováci by mohly vypravět jak se pracuje na floridě na nekvalifikovaných profesích jako je strip and wax v supermarketu. Zde jsou dukazy https://www.czsk.net/svet/clanky/svet/cesiusaileg.htmlhttps://www.omicron.cz/amerika/Hnizdo/Fotorepo/Repo/Florida/Florida_prace/florida01.htm

Ahoj Nicol,
nechci ti kazit sny, ale legálně nemáš prakticky šanci získat pracovní vízum.
Musíš být odborník v nějakém konkrétním oboru, najít si už odsud americkou firmu co bude mít zájem a finance na to ti vyřídit všechny papíry, přesvědčit je, že má smysl se zajímat opravdu o tebe a ne hledat někoho z US,…opravdu je to martýrium na hodně dlouho s nejistým výsledkem co stojí spousty peněz a úsilí.

Pokud studuješ, tak by se dalo přes školu získat krátkodobé vízum v rámci programu Work&Travel či jak se to jmenuje.

Ahoj,
s kamaradkou chceme odcestovat na Floridu za praci. Nechceme vydelat penize a vratit se zpatky, chceme poznat nove lidi, kulturu. Chci poprosit vas, co na Floride zijete o rady a zkusenosti k beznymu zivotu tam. A hlavne, jak je to s pracovnim vizem, abychom tam byly legalne? Budu rada za kazdou odpoved na muj email, dekuji, krasny den

@Nel:
Ahoj, letím 27.10. na Miami – do 11.11.2017
E.

Zdravím, neletí někdo tento měsíc do Tampy ?

Zdravím,

hned ze začátku chci pochvalit tento web , líbí se mi moc, už jen přístup ze vše chtějí legální cestou.
S kamarádem si dáváme měsíčně nejake peníze stranou a chtěli bychom po příštích Vánocích odjet do USA. Nemáme žákem vydělat balík a vrátit se do ČR. Chceme poznat kulturu a to o čem snime už léta.

Já mám angličtinu mírně pokročilou a kamarad spise základní. Je tedy nějaká možnost odjet do státu pracovat a poznávat kulturu i kdyby legálně třeba jen na rok.

Upozorňují ze studovat nechceme !

Děkuji Vám všem za rady.

@kotlin:
Jasně, pohoda, takže tam teď můžeš zase kdykoliv jet bez obav, že tě nepustí?
My tu nikoho neodrazujeme, ani nebonzujeme, jen upozorňujeme i na druhou stránku věci. Není to jen o tom, sebrat se, odjet do USA, vydělat balík a vrátit se domů, jak si mnoho lidí myslí. A z tvé reakce vyplývá, že máš nějaký komplex a v rámci terapie se navážíš do mě a Mesiho. Mesimu asi závidíš GC (psal tu, jak k ní přišel a nekalé to nebylo) a já ti vadím asi jen proto, že radím lidem, co tam jedou. Ty ses vrátil, sedíš doma na zadku, cucáš lahváče, brbláš, jak je tu špatně a vzpomínáš, jak super ses měl ve Státech.
Nehledě na to, že tenhle web jede poctivou cestu, takže není důvod tu podporovat ne zrovna legální úmysly.

@Honza:
Hlavně by tebe a přátele mělo zajímat, kde sehnat pracovní povolení. Jinak dost riskujete.

Zdravim. S prateli mame velky zajem odcestovat do USA za prací. Uz sem cetl spoustu článků, rad,zkusenosti atd. Ale preci, byl bych rad kdyby se mi mohla ozvat osoba ktera na floride a ne jem treba tam zije,zila delší dobu a nebo ma nejake zkusenosti z USA na email Jan.e.fiala@seznam.cz. Mam spousty otazek,na ktere jsem treba odpovedi nedostal. Moc dekuju

Ahoj Petra.
Tvoj clanok ma zaujal.Som len zvedava, ako to dopadlo s tou pracovnou ponukou na Key West-e. Zaujima ma to preto,lebo aj ja som dostala ponuku,co bolo na 100percent podvod
meno taylor benett.
Pekny den…eva

Zdravím je pravda že Florida je 3. Stát v USA hned po kalifornii a new yorku kde žijou nelegálové z české republiky slovenska a polska ….je to pravda nebo lež že zde češi pracuji na pozicích wax & strip …. Walmart Bi-lo Best Buyhttps://www.omicron.cz/amerika/Hnizdo/Fotorepo/Repo/Florida/Florida_prace/florida01.htm mate někde zkušenost ?

J

@Petr Novák: zajímalo by mě proč vetšina čechoslováku chce příjet pracovat na estu na Floridu …příklad jak zde petra napsala že má možnost práce – starat se o dům na Floridě-Key West to my nahrává tento odkaz sice staršího data ale i tak jo a newím kde vzaly těch Demografie na Floridě běloši 78,1 % když masivní migraci tvoří hispánci a latinci ..proto se miami přezdívá brána latinské ameriky.

Demografie na Floridě dle údajů z roku 2013 je následující:
– běloši 78,1 %
– černoši 16,7 %
– Asiaté 2,7 %
– Indiáni 0,5 %

Nezaměstnanost na Floridě je 5 %, což přesně odpovídá průměru v USA. Nejnižší nezaměstnanost v USA Je v Severní a Jižní Dakotě (2,7 %), nejvyšší nezaměstnanost je v Novém Mexiku (6,7 %).

Miami k městům s vyšší kriminalitou. Na 100 000 obyvatel zde připadá kolem 19,2 vražd ročně. Pro srovnání: V Česku je to 1 vražda, v Los Angeles 6,7 vražd, v New Yorku 3,9 vraždy a v St. Louis 50 vražd.

J

zdravím rád bych si někde dočetl o složení a demografii o Obyvatelstvu Floridy tzv. jáká populace tam žije ?,jakou má Florida nezaměstnanost ? co se týká kriminality na floridě např. v miami (Liberty City, Overtown, Little Haiti) je to tak ověnčené jak se to píše na google ..diky za odp.

Ahoj, v termínu 14.-22. poletím na Floridu za kamarádem, který tam studuje, neletěl by někdo se mnou? :-) Ubytování nejlépe přes Airbnb, letenka je za 13500,- do Miami zatím.

Za předpokladu…
Máš konec srpna a ptáš se na říjen. Už ses na US ambasádě ptala na pracovní povolení?

@Franta:
to jsme si nerozuměli, za předpokladu udělení víza…

@Alča: Chces pracovat nelegalne, tudiz asi nebudeme rozebirat pocestnost, ze? Je tu hodne lidi, kteri si prosli nejednoduchou cestu, aby v USA mohli pracovat legalne. Zkus to take. Myslim si (a doufam), ze tento web nema za cil pomahat porusovat/obchazet zakony.

@Alča:
Tvá počestnost je vedlejší. Mesi říká, že práce na turistické vízum/ESTA je nelegální.

@Mesi:
myslim to ve vším počestnosti… :)

@Alča: To, o co zde zadas, je nelegalni…

ahoj nechystá se někdo do Miami cca od října?a nevíte o nějaké obyč.brigádě(gardening, pokojská atd?) děkuji

Ahoj, auta doporučuji půjčovat přes Rental Cars, garantují nejnižší cenu.

Rady ohledně půjčení auta najdeš v samostatném článku… máme tu také neustále se rozšiřující sekci tipy na výlety. :-)

Ahoj, za týden letíme na Floridu (Tampa), nemáte nějaké konkrétní tipy na nejlevnější půjčení aut a ještě nějaké dobré rady .o)) díky

Ahoj,neletí náhodou někdo 4-5.3.2015 z Prahy do Miami?

Dobrý den, v lednu letím do Miami. A z tama se musím dopravit na Key West..Znáte někdo místo a dopravce z kama to jedí na letišti ??

B

Ahoj, hledám pronájem pro 2 osoby – nebo 4 osoby ( 2 pokoje) na tři měsíce v St. Petersburgu na Floridě.
Od 25. června – do 20. září (2 osoby).
Od 25. června – do prosince (2 osoby).
prosím odpověď na email: b.vaneckova@gmail.com

Ahoj Petro, stale nevim jak jsi se o teto konkretni pracovni prilezitosti dovedela. Znas toho majitele? Realitni kancelare jsou vetsinou velmi seriozni business. Tam by Ti problem asi nehrozil. Kancelare pouzivaji na to “hlidani domu” overene lidi z okoli, a plati velmi malo. Mozna by jsi se mela spojit s clovekem ktery by Ti mohl objasnit spoustu otazek o US. Dej mi vedet,jestli se chces spojit na Skype. Katerina

Dobrý den, Katerina, no, něco podobného mne také napadlo, že to může být ze strany realitky nějaký podvod a tak jsem zapátrala a obvolávala pár realitek a spousty lidí, kteří by mi mohli třeba poradit nebo aspoň něco konkrétního říct … o co by se v případě podvodu mohlo jednat, ale nikdo nic neví. Intenzivně hledám a pátrám po informacích a nikdo nic neví :-(

Petro, ja ziju ve Spojenych Statech uz 18 let a chtela bych te varovat pred timto zpusobem vydelku. Tady je bezna praxe, ze tyto sluzby provadi realitni kancelare v oblasti/meste, kde se ta realita nachazi, obzvlaste, jde li o tak drahy dum. Je velmi pravdepodobne, ze to bude podvod nebo lecka jak Te dostat do problemu. Netusim, jak moc znas toho majitele ale na Tvem miste by byla velmi opatrna!!!!! Good luck!!

Ještě v USA nežiju, ha ha ;-) No, říkala jsem si, že když to nevyjde, tak si tam udělám na těch pár týdnů dovolenou … a budu hledat a doufat dál :-(

@Petra:
A Ty zijes v USA?
Hmmm ved nemas co stratit podla mna… Ja by som do toho siel a ak nie tak mu daj kontakt na mna hehe…

Ne, neznám. Žije a podniká v UK a o vilu na Key West se celoročně starat nemůže. Chtěl jí prodat, ale raději si prý najme někoho, kdo se o dům bude starat a žít tam a nebude ho muset tudíž prodávat ….

@Petra:
A Ty nepoznas toho dotycneho???

Jenže já si nejsem jistá, zda nejde třeba o nějaký podvod nebo v lepším případě žert :-(((

Key west je super…!!!
Preco sa takato ponuka nemoze nikdy naskytnut mne :-(((

Ahoj všichni, prosím o radu či názor, zda máte někdo zkušenost s dlouhodobým bydlením na Floridě. Přesněji mám nabídku starat se o dům na Floridě-Key West (dům za 1,520,000 dol.) a za to tam mohu zadarmo bydlet. Nemusím platit žádný nájem, když se budu starat o dům, jelikož majitel žije a má byznys v UK. Takže tam přijede jen občas na dovolenou nebo pracovně. Díky za názor všem :-) Mám osobně přiletět v březnu a převzít dům a klíče.

O

Ahoj, my byli na Floridě v září 2011 a můžeme jedině doporučit. Půjčili jsme si auto a během tří týdnů objeli skoro celý slunečný stát. Kdyby někdo hledal inspiraci před cestou, tak jsme své zážitky a zkušenosti sepsali na http://www.vecernicci.cz

Nejlevnější půjčení auta v USA