Komentáře k článku Socha svobody v New Yorku: Vstupné, výška, koruna a zajímavosti

↩️  Socha svobody v New Yorku: Vstupné, výška, koruna a zajímavosti
💬  Celkem 79 komentářů, nejnovější jsou nahoře.
J

Zdravím je možné zakoupit vstupenku i na vyhlídku z pochodně sochy svobody? Je vubec pochodeň přístupná ?

@Jana: prirodovedne muzeum tady https://tickets.amnh.org/select/ vstupy jsou tam v 30 minutovych blocich. Takze kdyz nebudete vedet jak casove, prijdte k muzeu a na mobilu si kupte vstupenku hned na nejblizsi cas, vyhnete se cekani ve fronte na fyzicky listek. Pokud vite ze se dostavite uz ted napr. Na 11:30 konkretni den, tak muzete listek koupit hned. Listky staci v mobilu klidne pro vice lidi, jen ukazete mobil a naskenuji si, nemusite tisknout.

@Petr Novák: Ahoj letíme s dětmi za 3 neděle do NY .Chtěli bychom navštívit atrakce s City Passu _ Empire B, Top of Rock, Sochu Svobody , Národní přírodovědné muzuem a tu vojenskou loď prosím jak je to rezervacemi na tyto atrakce. Hlavně na loď k Soše Svobody. Moc prosím o vaší zkušenou radu jak na to. Díky Jana

@Roman:
Nemyslím si, že na/v Soše svobody budete tak dlouho, aby se děti museli převlékat.
https://www.nps.gov/stli/planyourvisit/safety.htm
Na trajektu/ostrově je batoh povolený, do podstavce a sochy ne.

Dobrý deň, chystáme sa s rodinkou navštíviť New York a tiež aj túto atrakciu, len sa chcem spýtať, píšete v článku že:
“Batohy a další zavazadla je nutné odložit v úschovně.” to znamená že ani jeden ruksak (batoh) si človek nemôže zobrať ? Všetko máme mať vo vreckách ? a čo voda a náhradné oblečenie pre deti, nato nemyslia ? Našiel som na oficiálnej stránke že batožinu “luggage” je nutné dať do úschovne, no myslím že klasický ruksak, batoh by nám mali nechať. Ďakujem za odpoveď :)

@Lukáš: tak je to spravne, chodi pouze mail s predmetem “ Statue City Cruises Order Confirmation” dole v mailu bude ikonka add to apple wallet. Tam lze pridat. Pripadne na miste jak je psano.

@Lukáš: Dobrý den, Lukáši, mrkněte se do spamu, jestli nezůstaly tam. Případně můžete buď napsat na info@statuecitycruises.com s prosbou o přeposlání (zmiňte Order ID), nebo si lístky vyzvednete v den platby na místě. To budete potřebovat pas a kartu, se kterou jste lístky platil.

Dobrý den, zakoupil jsem přes statuecruises lístky, ale do mailu mi přišlo jenom potvrzení a order ID, někde se píše, že se vstupenky musí vytisknout, ale žádný eticket mi do mailu nepřišel. Mohu poprosit o radu, jak to tedy funguje? Děkuji.

@anna: @Oldřich:
Jak dlouho předem si je zkoušíte koupit? Je tam omezení na 500 lidí denně a doporučuje se kupovat s předstihem 4-6 měsíců.
Není tedy možné, že na váš termín už jsou lístky vyprodané?
No a pak je tam taky:
COVID-19 ALERT: Access to the Crown of the Statue of Liberty is currently off-limits due to the pandemic.
Což asi pořád platí, takže limit nelimit, lístky nejsou.
1 minuta na Googlu a mám to.

@anna: Opravdu, stále nejdou zakoupit vstupenky do korunky a nikde jsem nenašel proč…

Nevíte někdo proč nejdou koupit lístky do koruny?

Dobrý den já si chci zarezervovat NYcittypass pro pět dospělých a chci si přikoupit vstup do koruny sochy a chci se zeptat jestli se dá koupit vstup do koruny bez trajektu a jestli by se dal koupit přes internet nebo někde v New Yorku a zároveň mám prosbu jak to že se nedá koupit vstup koruny pro pět lidí protože jsem četl že na jednu domácnost můžou jít jen čtyři osoby.

Díky za odpověď s pozdravem Matěj

@Anna: nemusíš s předstihem my jsme tam byli hned ráno a koupili jsme si lístek na druhý den návštěvu

Ahoj, v NY mám málo času a chtěla bych jen trajektem na LI a zpět- z Battery parku . Zjistila jsem že v listopadu první loď vyplouvá v 9:00, ale nikde jsem nenašla jak často trajekty jezdí. Zvažuju také koupit NY pass kde by měl být trajekt zdarma- jak dlouho trvá cesta tímto trajektem, když ještě zahrnuje zastávku na Ellis I. a jaké jsou intervaly? Děkuji za odpověď

Ahoj, když mámkoupený NY City Pass, tak jak to udělat, abych se tam potom dostal v ten den co tam přijdu? Slyšel jsem, že se musí rezervovat lístek i týdny dopředu. Děkuju

Chystá se změna návštěvního modelu Sochy svobody, nově budou prohlídky pouze individuální.
Prohlídky Sochy svobody s průvodcem budou zakázány

@Eliška:
Jako trénink doporučuji třeba Petřínskou rozhlednu, ta má 299 schodů.

Tak už jsem se dočetla, že pěšky :)) Tak snad mě to neodrovná na celý den.

Dobrý den,

do koruny sochy svobody jede nějaký výtah nebo si musíme těch 393 schodů vyšlápnout po svých?

EDIT:

Jediná a oficiální společnost, která provozuje prohlídky Sochy Svobody a Elis Islandu je https://www.statuecruises.com Ostatní společnosti lístky jen přeprodávají…

Ahoj,
k soše Svobody jezdí 2 společnosti nebo https://www.statueoflibertytickets.com lístky jen přeprodává od https://www.statuecruises.com/#/ a účtuje si za to $5-7?

B

dobrý den, poradíte mi kde můžu koupit City pass a kterých 6 atrakcí v ně je?

Ahoj, rád bych se zeptal, jak je to přesně s rezervací online. Zakoupim vstupenku do podstavce, popř. koruny přes internet a do mailu mi dojde e-ticket. Musím ho ještě někde vyměnit za vstupenku nebo můžu jít rovnou ke kontrole a pak na loď? A ke kontrole musím taky vystát frontu nebo se může jít částí, která je pro ty, kteří nakoupili online? Děkuju.

@Silvie: Ahoj Silvo, se CityPassem se vstupy nerezervují. Prostě přijdeš na atraci, ukážeš Pass a jdeš dále. :-)

Dobrý den, dnes jsem obdržela Vouchery na CityPassy do New Yorku. Kde mohu online zarezervovat vstupy na všech 6 nabízených atrakcích v termínu od 12.7 do 20.7.2018 ? Předem děkuji. Silvie

Dobrý den, chci se zeptat, jak probíhá výměna voucheru za fyzickou vstupenku na sochu svobody. Nedopatřením jsem kartu, kterou jsem platil, polil rozpouštědlem a při snaze ji otřít rozmazal podpis a CVV kód. Už jsem kontaktoval banku, ale nevím, jestli mi vydají kartu se stejným číslem. Co jsem četl tak pro vydání vstupenky je zapotřebí pas a karta kterou bylo placeno. Zkoumají nějak kartu, a jak moc bude vadit poškozená zadní strana na kartě. Děkuji Jirka

Ahoj,
jsem trochu zmatený z odkazů na nákup vstupenek. V článku jsou dva “https://www.statueoflibertytickets.com/” a “https://www.statuecruises.com/choose_tickets.aspx”, na každém jsou ale jiné ceny vstupenek. Nejsem si jistý, abych nevybral něco špatně, ale na jedné stránce je vstup do koruny za cca 28 dolarů a na druhé cca 21 dolarů…

Dobrý den, mám dotaz ohledně rezervace vstupenky do koruny. Chci rezervovat na 7.9. ale od 4.9. je možnost jen do 13 hod. Přitom do 3.9. je možnost rezervace až do 15 hod. Někde jsem tady četl že 1 pondělí v září (což je třetího) je v USA nějaký svátek. Je tedy možné, že po tomto datu už jsou vstupy jen do těch 13 hod. Děkuji Jirka

Čerstvá zkušenost z neděle: SS byla super, šli jsme i do korunky, vstup na 10h. Celé nám to zabralo, i se trajektem tam a zpět zběžnou prohlídkou Elis I. cca 4h, po poledni už byla u pevnosti kde se lístky vydávají šílená fronta, takže doporučuju dopo :-)

@Petra: Dobrý den, Petro, pokud chcete pouze na Liberty Island, vstupenku si nemusíte kupovat dopředu.

Dobry den,mam otazku. Musim si kupovat vstupenku dopredu ikdyz nechci primo do sochy svobody,ale pouze k ni na liberty Island?

@Petr Novák: Díky moc, hned jsem klidnější. Určitě pofrčíme hned prvním.

@Tomáš: Ahoj Tomáši, v tomto případě musíš skutečně plavat.

Ne… 8:00 je výchozí čas vstupenkového systému. Znamená to, že máš přijet co nejdřív. Tedy klidně prvním trajektem v 8:30. :-)

Zdravím, četl jsem to tu a nejsem z toho moc moudrý. Dnes jsme koupili lístky do koruny na 11.6.2018. Čas na vstupence máme na 8.00AM, ale trajekt vyplouvá první v 8.30. Jak tomu mám rozumět? Budeme plavat? :-) Děkuji moc za odpověď, jedná se vůbec o naši první návštěvu v USA.

@Jiří: Určitě budeš klidnější, užij si návštěvu! :-)

@Petr Novák: Díky, nakonec jsem to radši dal na 10h, přišlo mi to jistější :-)

@Jiří: Ahoj Jirko, doba plavky z New Yorku k Soše svobody je asi 15 minut. Osobně jsem v tento čas neplul, ale mělo by se to dát stihnout. Vzhledem k tomu, že je to první trajekt, tak tam nebudou fronty. :-)

Můžete mi někdo prosím vysvětlit, jak to celé funguje když by tour na SS začínala v 9:00 a první trajekt tam jede až v 8:30? Všude čtu o časovém předstihu ale ten tady asi moc není možný? Dá se to stihnout? A bude garance že se do trajektu v 8:30 člověk dostane? Díky

@Bára: Ahoj Báro, vstupenku na Sochu svobody je nutné koupit zvlášť přes web https://www.statueoflibertytickets.com/

Čím dřív, tím líp. Ideálně ještě dneska. :-)

@Petr Novák: Dobrý den Petře, díky za odpověď. Držte mi palce, ať ten Big Apple zvládnu :-).

Ahoj, prosím o radu, chceme jít na Top of rock, 11/9 museum a sochu svobody ( alespoň podstavec). Vyplatilo by se nám koupit C3 pass, ale nevíme, jak rezervovat vstup na sochu svobody, je nutné ho rezervovat dopředu nebo stačí přijít s tím C3 pasem? Děkuji. :)

@Eva: Dobrý den, Evo,
pochopila jste to správně. New York Pass zahrnuje jen trajekt na Liberty Island, kde stojí Socha svobody.

Do trajektu se dostanete, vyplouvají i každých 15 minut.

Koukal jsem teď na vstupenky a do podstavce je na září volno, korunka už je bohužel vyprodaná. Vstupenky se kupují zde: https://www.statuecruises.com/#/

Dobrý den, omlouvám se, trochu se v těch informacích ztrácím. Jsem starší paní, prosím, mějte se mnou trpělivost :-). Pokud si zakoupím jeden z nabízených NY pass, kde je Statue of Liberty Cruise, znamená to, že budu moci nastoupit ve vybraný den na loď směřující na ostrov k soše. Mám obavu, abych se ten den do trajektu dostala a ráda bych se podívala alespoň do toho podstavce sochy, vstupenky do koruny jsou již na září vyprodané. Musím si ještě koupit vstupenku dovnitř?

@Pavel: Ahoj Pavle, ano, je to možné. Samozřejmě jakmile nastoupíš na trajekt na Manhattan, již nemůžeš plout zpět do New Jersey.

Dobrý den,
vyjedu-li k Soše z New Jersey, je možné pak nastoupit na trajekt,který jede na Manhattan?
Děkuji

Ahoj Pepo,

pozor, New York Pass zahrnuje pouze přepravu na Liberty Island. Prohlídka Sochy svobody není v ceně, je třeba si ji objednat zvlášť.

Ahoj, možná už to bylo zodpovězeno, ale pro jistotu: pokud si koupím New York Pass, tak si již nemusím rezervovat návštěvu s prohlídkou podstavce sochy Svobody a můžu přijít kdykoli? Pokud ne, jak zkombinovat New York Pass a rezervaci návštěvy podstavce? Děkuji.

@Michal: Ahoj Michale, jízdné a vstupné na Ellis Island je zahrnuto ve všech typech jízdenky. Trajekt pluje po trase Manhattan -> Liberty Island -> Ellis Island -> Manhattan. Takže je to tak, jak píšeš.

Plavební řád je k dispozici na StateCruises.com.

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je to s cestou na Ellis Island. Mám zaplacený vstup na sochu svobody včetně trajektu. Až si prohlídku Liberty Island a sochu svobody, tak nastoupím s tou samou vstupenkou na ten černobílý trajekt a ten mě tam odveze a až si prohlédnu Ellis Island, tak na něj znovu nastoupím a pojedu zpět k Battery parku a nebo jede jen k soše svobody a zpět? Nějak nerozumím tomu, jak se tam mam dostat :-). Mohl byste mi prosím někdo poslat stránku, kde najdu v kolik odplouvá poslední trajekt?:)
M.

@JR: Prohlídka Sochy svobody jen zvenku je málo. :-)

@Petr Novák:

Děkuji :-) a stojí za to aspon ten podstavec nebo jít bez nej? :-)

@JR: Ahoj,
1. Vstupenku zaplatíš platební kartou. Je to bezpečné, rychlé a pohodlné.
2. Na e-mail ti přijde elektronická vstupenka, kterou si vytiskneš a předložíš. Pokud si budeš chtít třeba na památku vzít vstupenku přímo z New Yorku, v místě, odkud budeš vyplouvat, je automat na vytisknutí. K vyzvednutí budeš potřebovat zmíněné číslo vstupenky a číslo karty, kterou zaplatíš rezervaci.
3. Vstupenka je platná na den, který si zvolíš během rezervace.

Ahoj, uplný začátečník a  potřebuju radu…jakým způsobem funguje nakup vstupenky na sochu svobody – RESERVE TICKETS…přes tyto stránky http://www.statueoflibertytickets.com…jak to funguje s platbou, kam přijde vstupenka a odkdy je platná …atd děkuji moc :-)

@Lída:
Určitě je tam někde kontaktní e-mail, tak tam napiš.

Dobrý den, chci se jen zeptat, zda se dá něco dělat, když jsem teď potvrdila a zaplatila jízdenky k Soše svobody a nevšimla jsem si, že je tam špatné datum, zřejmě se mi nepotvrdilo datum, které jsem chtěla a zůstal tam první den v měsíci. díky

Dobrý den, jen pro ověření .. máme koupený lístek do koruny sochy svobody .. čas 12:00 tedy značí čas vstupu na sochu svobody?? Jak dlouho jede trajekt, v kolik hodin být tedy na trajektu před samotným vstupem, když je na 12:00 .. E-Ticket mi smění za vstupenku v místě kde budu vyplouvat? Děkuji

@Katka: Dobrý den, Katko,
rezervace na trajekt k Soše svobody a na Ellis Island není potřeba. Stačí přijít do přístavu, jako byste měla klasický plavební lístek.

Vstupenku do korunky Sochy svobody si musíte koupit zvlášť. A doporučuji tak udělat ještě dnes, protože bývají velmi rychle rozebrané. :-(

Dobrý den,
mohu se zeptat, když mám zakoupený The New York pass na 5 dní, kde je i návštěva sochy svobody, jak mám zarezervovat lístky, abychom se tam vůbec dostali? Na ofic.stránkách jsem nikde nenašla rezervaci. Nebo prostě stačí že s tím NY passem je i fast track a tak se tam dostaneme?
Děkuji předem.

@Marek: Dobrý den, Marku, moc děkuji za upřesnění. Informaci v článku jsem opravil.

Dobrý den,

předlohou sochaři nebyla řecká bohyně Libertas, ale Isabella Eugenie Boyerová, vdova po proslulém výrobci šicích strojů Isaaku Singerovi. Jen pro upřesnění.

Marek

ano, trajekt na staten island- staten island ferry- ten žltý či oranžový, ten je zdarma. ale pláva len okolo liberty island. bola som pred dvoma rokmi, bol zdarma

Dobrý den, Jano,
čas na vstupence se týká vstupu do Sochy svobody. Na trajekt na Liberty Island i na Ellis Island si nasedáte dle libosti. Doporučuji na Liberty Island být alespoň ve 13:30.

Poslední trajekt z Ellis Island vyplouvá v 17:15.

Dobrý den,
mám zakoupenou vstupenku na Sochu svobody + Ellis Island v čase 14:00. Uvedený čas značí čas odjezdu trajektu na ostrov Liberty Island, nebo čas vstupu do Sochy svobody? Následující přesun ze Sochy svobody na Ellis Island si již časově určuji sama? Poslední loď z Ellis Island v 17:00?
Děkuji za odpověď
Jana

@Klára: Dobrý den, Kláro, chápete to správně. Trajekt je u vstupenky Reserve with Crown v ceně.

Hezký den přeji :-)

Dobrý den,

chápu dobře, že při zakoupení vstupenky tipu Reserve with Crown Ticket mám zakoupen i trajekt? Vím, že u prvního tipu je to uvedeno, ale nejsem si jistá, zda se to vztahuje i k této vstupence. Děkuji

@Anna: Souhlasím, dobře vymyšlené! :-)

@Petr Novák: Ano, poprve v NYC. NIcmene teda zkusim zvladnout vstat dostatecne brzo pro ten Monument Pass. Treba to vyjde. Dekuji za radu.:)

V NYC planuji byt cely tyden a vsech tech 6 pamatek v Citypassu bych chtela navstivit.

Prijde mi to “pohodovejsi” nez New York CityPASS, u ktereho bych mela pocit, ze musim stihnout vsechno… jelikoz budu se svymi rodici, kteri oceni neco klidnejsiho, prijde mi CityPASS skvela volba. Souhlasite? :)

Dobrý den, Anno,
pokud budete v New Yorku poprvé, tak ano. Na pokladně State Cruises v Battery Parku jsou každý den nabízeny v určitém množství bezplatné vstupenky Monument Pass. Rozdávají se stylem “kdo dřív přijde, ten ji dostane”, takže to chce přijít včas.

CityPassu si doporučuji propočítat, jestli navštívíte tolik atrakcí, aby se jeho nákup vyplatil. Hezkou dovolenou! :)

Dobry den,
chtela jsem se zeptat na vasi radu. Planuji koupit CityPass, ve kterem je Socha Svobody (nebo take Circle Line Sightseeing Cruises, ale na to nechci jit) v cene, ale v cene uz neni pristup do zadne casti te samotne sochy. Myslite, ze je dostatecne velky zazitek se podivat jen k te sose? :) Nevim, jestli o neco neprichazim… ale prijde mi zbytecne kupovat extra listek jen za ten Monument Access.

Dekuji za vas nazor :)

Ahoj, jak funguje bukovani /treba Socha svobody/ s NYCpassem?

Dobrý den,

prosím o radu… Zajímá mě, jak je to v případě, že bychom měly zakoupené new york pass, ale chtěly se také dostat až do čelenky Sochy Svobody. Na to pouhý new york pass stačit nebude, že? Na druhou stranu mi jde o to, abychom neplatily vstupné v podstatě dvakrát.
Mockrát děkuji za odpověď.

@Anna:
To jo. Ale jezdí mezi Staten Island (St. George terminal) a Manhattanem (Whitehall terminal). Socha svobody je na Liberty Island. Tenhle trajekt jen pluje kolem.

@Petr Novák: Velke diky za odpoved.
Nasla jsem, ze jezdi ze zastavky Staten Island Ferry Terminal trajekt na ostrov zdarma.

Zdravím Anno,

pokud vím, tak jiná možnost není. New York Pass zahrnuje přednostní nástup pouze na tříhodinovou platbu kolem Sochy svobody.

Dobrý den,

nevedela jsem, ze se listky na Sochu Svobody musí az v takovem predstihu – je mozne se tam dostat s nejakou nahradni dopravou? Z NYC i z New Jersey je to vyprodane. Když bychom zakoupili The New York pass mame nejakou sanci(prednost?:) ) Dekuji!

Ahoj Lindo, nic jsem o tom neslyšel a nezdá se to pravděpodobné. Rockefeller i ESB jsou v soukromém vlastnictví, proč by jeden den v týdnu umožňovali vstup zdarma a v jiné vybírali desítky dolarů za vstupné?

Řekl bych, že to není pravda. :)

dobry den, cetla jsem ze temer vsechny hlavny pamatky NY vcetne sochy svobody, empire, rockefeller, atd… maji vzdy jeden den v tydnu volny vstup, ale za boha nemuzu nikde najit ktery den to konterne je… nedate tip kde to dohledat, nebo se jedna o blabol ?