Čokoládové brownies jsou jedním z nejpopulárnějších amerických dezertů. Svůj původ má v Chicagu na konci 19. století, obrovský nárůst popularity zažil v první polovině 20. století. Svým vzhledem může brownie připomínat český perník, nicméně zdání klame. Brownies jsou čokoládovější a mnohem, mnohem vláčnější…
-
Obsah článku
Ingredience na 24 kousků brownies
- 200 gramů másla
- 200 gramů hořké čokolády
- 150 gramů cukru
- 110 gramů hladké mouky
- 3 vajíčka
- 50 gramů vlašských nebo pekanových ořechů (můžete vynechat)
- tuk na vymazání pekáče
-
Pracovní postup
- Máslo a čokoládu si nakrájejte na menší kousky.
- Ve vodní lázni nechte rozpustit všechno máslo a poté do něj přisypávejte kousky čokolády. Důkladně rozmíchejte až do hladka, mezitím nechte předehřát troubu na 180 °C.
- Vezměte si větší mísu a vajíčka s cukrem vyšlehejte až do pěny, doporučuji použít elektrický šlehač.
- Do pěny za stálého míchání klasickou metlou přilévejte rozpuštěnou čokoládu.
- Do mísy přes síto vmíchávejte hladkou mouku a následně také ořechy, pokud jste se je rozhodli do brownies dát.
- Těsto přelijte do menšího, vymazaného pekáče a šup s ním do trouby. Při zmiňovaných 180 °C brownies pečte zhruba 20-25 minut. Špejli si ani chystat nemusíte, brownies musí uvnitř zůstat vláčné.
- Upečené a vychladlé brownies nalámejte nebo nakrájejte na čtverečky o průměru zhruba 5 cm.
Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností