Komentáře k článku Jak nejlevněji poslat balík do USA

↩️  Jak nejlevněji poslat balík do USA
💬  Celkem 103 komentářů, nejnovější jsou nahoře.

@Milan: ahoj mam ho by si mi pomoci s tím fedexem? Můj email je ( n.spidtom@seznam.cz ) prosím pokud jsi ochotný tak mi tam napiš a budeme v komunikaci pokračovat tam.dekuji

Nevi jak dlouho Standardni Balik – prioritni?
Vim ze je tam napsano 6-10 dni.
Mam napsano jenom “Odeslání zásilky do země určení.” A cekam uz 9 dni. A stale nic.
Tedka nevim jestli je to na ceste anebo to ma celni sprava v USA.

Podací lístek ani celní prohlášení stáhnout nejde. Musí se jít na poštu a říct si o adresní štítek pro cenný balík do zahraničí. Je to balík cca 5ti papírků. Nic se neotvira, netrha.. Vyplní se ten vrchní papír a propíše se to až dospod. Navrchu je podací, pod ním adresní, pak celní atd.. Pošťák to pak ještě potiskne (váha, datum, cena..) a odtrhne vrchní papír pro vás (na reklamaci, dohledání balíku..) a zbytek tam nalepi do fólie na balík..

@Markéta:
Klidně standardní poštu (USPS má pobočky i na základnách) nebo zásilkovky, co fungují běžně v USA (DHL, UPS, FedEx).

Dobrý den,

potřebovala bych pomoct a poradit. Potřebuji doručit balíček na americkou vojenskou základnu. Nevíte někdo na jakého přepravce se obrátit? Rozeslala jsem už pár e-mailů, ale moje hledání bylo neúspěšné.
Předem děkuji za rady
Markéta

Zdravím, máte prosím někdo zkušenosti se zasíláním kosmetiky do USA? Jedná se mi o speciální vodu na pleť, kterou tam kamarádka nikde nemůže sehnat a potřebuje ji ze zdravotních důvodů. Zároveň bych se ráda zeptala, jestli je možné to poslat v malé neoznačené lahvičce (jelikož je k dispozici pouze velké balení, přelila bych ji kousek do plastové lahvičky o objemu 100ml). Samozřejmě bych v celním prohlášení popsala, o co se jedná. Předem mockrát děkuju za jakoukoli odpověď.

@Radka: dobrý den Radko – sušené houby jsou v pořádku – posílám každý rok a dokonce jsem je vezla před rokem v kufru i s marmeládou a žádný problém. Jen nic netajit.
Sama teď řeším problém s českým rumem – poslat se to nedá….

Mám dotaz. Chci kamarádovi poslat sušené hřiby, vzhledem k cenám balíků by stačila obálka bublinková, hmotnost cca 200g. Může být cestou nějaký problém? Smí se posílat sušené hřiby?
Podotýkám, že se jedná o hřib smrkový, žádné halucinogenni houby.
Děkuji

@Lenka:
Jak jsem slíbil, tak plním.
Balík dnes dorazil do USA. Slušná rychlost, posláno letecky (takže s příplatkem) 29.4.2020. Nejspíš to bylo zavěšené na balónku a poháněné větrem. Jediná kladná věc je, že dorazil v pořádku.

Zdravim,mam dotaz.
Da se poslat do USA v baliku alkohol lodi?
Vim ze to trva dele nez letecky.
Pokud ano,pres jakou agenturu,ci zasilkovou sluzbu?
Diky Frank

@Katka: ja jsem posílala bratrovi taky věci,jako obyčejný balík,ekonomicky do 30kg a vše v pořádku cena se pak odvíjí od kg… a do papíru jsem napsala osobní věci-oblečení

@Luci: nám se to teď stalo po prvé a mají vymezeno pro balík jako dárek max.výše do 45-50dolaru jinak u vyšší částky se pak platí clo…balík jsem odmítla a vrátili ho zpátky…

Zdravím,
měla bych na Vás ještě jeden dotaz. Máte, prosím, někdo zkušenost s vyplnovanim nějakého potřebného formuláře skrz odeslání balíku do USA na této stránce: fda.gov ?
Chtěla jsem poslat balík přes DHL a prý se sem musím registrovat a vyplnit formulář, co a proč zasílám. Já v tom ale strašně tapu, vůbec si s tím nevím rady, navíc neumím ani anglicky, tak jen pomocí překladače.. Vazne mi na tom odeslání balíku, který tam jinak muze byt expres – za dva dny
Kdyby někdo z Vás věděl, budu vděčná.
Předem děkuji. Denisa

@Franta: děkuji za info a budu moc ráda, když dáte vědět, že se balík nevrátil zpět do Čech

@Lenka:
Balík jako takový by odeslat měl jít. Ve středu jsem posílal “balíček” ve velké bublinkové obálce a na poště nic neříkali. Můžu dát vědět, až to dorazí na místo.
Obsah balíčku si můžeš “prověřit” u článku Jaké potraviny můžete dovézt do USA pro osobní účely?, ale to, co píšeš, by mělo být v pohodě.
Věci zpět si může nechat poslat třeba přes Poláky, jejich spediční firmy tam mají sítě poboček. Určitě mu tam někdo nějaké poradí, případně může zkusit najít si na netu něco sám. Například polonezparcelservice.com jsem osobně použil a balík přišel do ČR v pořádku.

Dobrý den, v současné situaci si nejsem jistá zda lze doručit balík do NY. Mám tam syna a prosi mě o zaslání pár drobností, vesměs to jsou potraviny (Granko, dětskou krupičku, mák, nějaké české sladkosti ), možná i roušky, které tam nejsou k dispozici tak jako u nás. A zároveň bych se chtěla informovat o přesun jeho osobních věcí z USA (asi taková větší bedna), pokud by se rozhodl pro návrat do Čech. Děkuji za odpověď

@Franta:

Jee, děkuji za odpověď :) budu to posílat přes známou co dělá v DHL, říkala, že problém by s tím být neměl, ale zkušenost nemá, tak snad to bude v pořádku, jako u Vás.
Děkuji za zkušenost :)

@Denisa:
Ségra mi kdysi (tuším 2001) posílala Českou poštou nějaké běžné léky a pár dalších věcí balíčkem do Kalifornie a normálně to přišlo do schránky. Jen snad vyplňovala nějaký celní papír přímo na poště. Snad je to pořád stejně. :-)

Zdravím, máte někdo, prosím, zkušenosti s posláním léků proti alergii, které jsou běžné dostupné bez predpisu (např. Analergin) a nosní spreje na rýmu (mucosolvan)?
Chystám se poslat příteli balík a chtěla jsem přibalit i tohle, protože je to u nich předražené, ale nechci, abych skrz to měla problémy a balík nedorazil. . Vím, že existuje stránka, kde se dá dohled podle účinné látky, ale přiznám se, že jsem to zkusila a nic nenašla, nejspíš to neumím dohledat..

Předem moc děkuji za každou radu. Denisa

Dobrý den,

chci prodat několik sběratelských předmětů na ebay. Cena jednoho takového předmětu může být např. 30.000 Kč. Jedná se o malé a velmi lehké předměty. Mám v plánu je posílat do zahraničí přes ČP. V případě, že kupující bude mimo EU (např. z USA), vyplním celní prohlášení cn23, které přiložím k připravenému balíku. Co dále je potřeba k takovému balíku nachystat? Stačí pouze cn23 a hurá na poštu? Nechci zmatkovat a oddálit odeslání balíku tím, že budu muset vyřizovat ještě další dokumenty, o kterých teď nevím. Děkuji Vám.

@Břetislav: můžete mi napsat na czechm8j@gmail.com a poradím. Mám zkušenost s celním procesem jak v Čechách tak hlavně v USA. 20 let dělám import export z Prahy do Tampy, FL

@Břetislav:
Za 10.000,-? To bude asi pěknej žabykuch. Zkus se zeptat přímo na celnici. Ale pokud to bude dobře zabalené, tak by problém být neměl. A stejně tak jako se clí a daní zboží posílané k nám, tak v USA asi proclí a zdaní tohle.

Dobrý den,
potřebuji zaslat do USA kuchyňský nůž v hodnotě cca 10000 Kč.
Můžete poradit jakým způsobem zaslat, aby nebyl nějaký problém na celnici, pokud se jedná o nůž?
Děkuji.

@Karel Dlouhý:
Zjistil bych si, jak je to s povoleným obsahem balíčků. Asi před rokem mi na České poště nevzali balíček a plechovkovým pivem, protože už se prý v letecké poštovní přepravě nesmí posílat tekutiny. Takže ten parfém nejspíš neprojde. Jak je to u ostatních zasilatelských firem netuším.

K

Chci do USA – Chicago poslat dceři dárky k narozeninám. Stříbrný náramek v ceně 1900.- ,parfém s rozprašovačem, žádná tlaková nádoba. Parfém v ceně 1000,-
A potom speciální kulmu na vlasy v ceně 400,-
Otázka: Můžu to poslat jako dárek, když kompletní cena nepřesahuje 200 dolarů? A jakou společnost mi doporučíte?

Poraďte prosím, jak nejlevněji poslat do USA (West Chester,PA 19382)čokoládovou vánoční kolekci o váze 401 g.

@anty:
Kdo dnes posílá peníze v hotovosti? Bankovní převod nebo různé money transfer firmy to jistí.

@anty:
Ahoj Anty, víš že reaguješ na více jak 3 roky starý komentář :)
Nicméně také bych se raději přimlouval za Českou poštu. Mám s nimi dobré zkušenosti, balíček do ciziny vždy doručeny, až na jeden případ z Itálie, ale to byla chyba spíš italských kolegů.
Když si ta tom webu Delibarry zkouším cenu běžné zásilky do USA, vycházi mě to na 2251kč…u ČP jsou ceny úplně jinde, od 400-700kč.

@Alex: Jenže pošta nabízí službu cenný balík do zahraničí, nikde jinde nemáte možnost poslat cenosti a hlavně peníze v hotovosti. Například strejdovi.

Zdravím, věděl by prosím někdo, jak je to s posíláním léku, který obsahuje 34% alkoholu? Není na předpis, jedná se o doplněk stravy, ale v USA bohužel nesehnatelný.
Předem díky moc za rady!

Dobrý den, také jsem řešila, jak poslat balík do USA, nakonec jsme to riskli s ČP a stalo se neuvěřitelné: balík podán v neděli, ve čtvrtek byl v NY, v sobotu na místní poště a v úterý předán adresátovi na samotě v horách uprostřed státu New York! 10 dní! Váha 5 kg (posílali jsme remosku – občas se na to někdo ptá – objednali jsme u výrobce rovnou americkou koncovku), poštovné 700 Kč.

Jak je to se zbožím původem z USA, které po letech posílám zpět do USA? Bude příjemce platit CLO nebo DPH, když se věc vrací zpět do země? Věc je MADE IN CHINA, ale výrobce je z USA.

@Jana:

Osobně právě řeším jiného doručovatele, než je česká pošta – kolem Vánoc je totiž i u prioritních zásilek naprostý standard třeba víc jak měsíc, než docestují – a bohužel nejen v tomto období! Jako alternativu se pak nestydí nabídnout EMS za 900,-Kč – a to posílám doporučená psaní o váze kolem dvou desítek gramů…

Dobry den, chtela bych poslat dceri do USA vanocni cukroví. Máte někdo již zkušenosti, je to bez problémů? Diky.

M

Dobrý den, posílal jste někdo vánoční cukroví do Kanady? Prosím o radu. Moc děkuji.

@Eli: @Eli: Pouzite obleceni nikdo resit nebude. Ale proc toho tolik tahat? Doporuciji vzit jen to nejnutnejsi, nejoblibenejsi a zbytek dokoupit v USA a par dolaru. Kvuli dvema rokum… Ja si vystacil s jednim kufrem na stalo :o)

Dobry den,
Nemate zkusenosti s posilanim osobnich veci (obleceni apod.) odtud do USA? Aby me tam nejak nenaparili clo a podobne. Jedu na dva roky, tazke beru fakt vsechno, coz by me vyslo na ctyri kufry…
Dekuju!

@Kamila:
Zeptal bych se na poště. Tam by měli přesně vědět.
Já kdysi posílal knížky a ty mi vzali bez ničeho, jen jsem na poštu přinesl a zaplatil balíček. Došlo to v pořádku.

Dobrý den,

chtěla bych poslat dceři do USA balíček s ČP (je tam na rok a zapomněla doma některé důležité osobní věci a oblečení+ učebnici). Chtěla bych do balíčku přidat i další věci, u kterých si nejsem jistá, zda nezpůsobí problém, poradíte prosím?
1) léky na předpis (Provera – 3 balení) – dávka na 3 měsíce (něco si vezla s sebou). Jde o hormony, někdo je zřejmě užívá i jako antikoncepci. Kopii receptu mám a mohu přiložit. Mohu takto poslat?
2) koření v balíčcích, normálně koupené v supermarketu (majoránka, koření na české omáčky apod. – celkem asi 4 balíčky)
3) kondenzované mléko v tubě (Jesenka) – je to mléčný výrobek, ale trvanlivý, vlastně jako konzerva – může se poslat? Opět by šlo třeba o 2 tuby, žádné větší množství.

Snažila jsem se najít někde postup a moc tomu nerozumím, můžete mi prosím poradit? Balíček bude do 2 kg a cena věcí v něm do 1000 Kč, poslat bych ho chtěla jako standartní balík (ještě nevím jestli ekonomicky nebo prioritně). Musím zřejmě vyplnit nějaké celní prohlášení a tam uvést všechno co je v balíku? ( u oblečení napsat “gift”?) A balík mohu normálně zabalit a zalepit a podat na poště s průvodkou + přinést to celní prohlášení? Omlouvám se za asi hloupé dotazy, ale nemohu to nikde najít.
Děkuji

@Lukas Zezulka: Ahoj Lukáši, jsi ten Lukáš Zezulka, který je na stránkách doporučované firmy uváděn jako tvůrce webu? Nepůsobí to zrovna důvěryhodně. :-)

L

Dobry den,

Ja jsem si poslal nekolik baliku pres ***** a vse bylo v naprostem poradku. Baliky posilaji prvni do jejich skladu v Cr, takze sem nemusel resit celni proces. Cena postovneho byla hodne nizka oproti konkurenci.

Dobrý den,
budu vyplňovat celní prohláš. k zásilce do USA. Posílám synovi osobní věci (kont.čočky, učebnici, oplatky…) a také dárky pro rodinu tam (stříbrné náušnice, manikura..). Někde jsem četla, že dárky bez cla mohou být jen do 100 dolarů, osobní věci do 200 dolarů.
Cena balíku bude pod 200 dolarů. Mám zaškrtnou gift i other a vypsat tam osobní věci?
Případně, pokud bych chtěla pojistit balík a poslat ho jako cenný s jiným fromulářem, tak tam na osobní věci není kolonka…Formuláře jsou také dost malé, aby se vše dalo vypsat..
Máte s tím někdo zkušenost? Když balík pojistím a pošlu ho jako cenný, je pravděpodobnější, že s ním budou komplikace, nebo to naopak půjde hladčeji? Hlavně to nechci synovi komplikovat clem. Moc děkuji.

@David:
Info ohledně daru na stránkách CBP. Nikde tam není nic o 700,-USD. Projdi si ten web, třeba tam ještě něco najdeš.

Zdravím, jste si jistí s tím “Celní limit v USA pro poštovní zásilky činí 200 dolarů, u zásilek označených jako dárek (gift) je limit 100 dolarů.”. Já posílám do USA zásolky běžně přes DPD a od nich mám informaci, že celní limit je 700 dolarů. A je pravda, že zákazníci v USA nic neplatili, pokud to bylo pod 700. Možná je háček v tom “poštovní” – platí to jen pro zásilky přes Českou poštu – USPS? Hledám totiž jiného dopravce (DPD zvedá ceny), tak abych si nenaběhl…

ahoj,
mam zkusenost se zprostredovatelem baliky-palety.cz. Slo to 4 dny do Miami pres FEDEX a spokojenost. Levneji jsem nikde nesehnal.

Milan

@Lukáš:

Jsem na tom uplne stejne. Muj balik byl taky odeslan taky 14. Listopadu a taky dosud neopustil CR. Reklamaci jsem zatim podala pouze elektronicky a cekam na odpoved. Mela by byt vyrizena do 30 dnu, ale nekdo tady psal ze to trvalo 3 mesice.

Ziju v usa a sluzby usps taky nejsou nejlepsi. Uz mi par baliku poztraceli. Ale vetsinu reklamaci vyridili behem 1-2 tydnu. A klobouk dolu pred tim, jak zvladaji predvanocni napor.

Na druhou stranu, to ze tady vice lidi psalo, ze se jejich balik uz tydny nepohnul z mista, muze znamenat i to, ze snad nejsou ztracene, ale porad cekaji na odbaveni prazskou postou. Coz je teda neuveritelne, ale radsi budu, kdyz balik dorazi o mesic pozdeji, nez zby nedorazil vubec.

@Eva:

Ja taky. Jsem v usa a cekam na balik, ktery mi poslali (prioritne) 14. Listopadu a ja porad jeste v Praze. Tedy 5 tydnu se nehnul z mista!!! NEUVERITELNE!
Chapu, ze pred vanocema posta nestiha, ale aby lezel balik bez hnuti 5 tydnu na jednom miste. To je trochu moc!

@Lukáš: tak já jsem na tom uplně stejně, posílala jsem balík do USA a 16.11. je stále asi v Praze , ted zvažuju reklamaci. Balíky co jsem posílala před, tím tak to bylo bez problému.

@Lukáš: Stalo se mi, ze to trvalo 2 mesice.

@Lukáš:
Reklamaci jsem již podal elektronicky, bude to stačit nebo tam mam zajít ještě osobně ?
Balík mám pojištěný. Mám už teda počítat s tím že se balík ztratil… ?

@Mesi:
US přepravce ten balík podle mě ještě nemá. Poslední update na český poště je: 14.11.2017 Odeslání zásilky do země určení. USPS mi zase píše: Origin Post is Preparing Shipment.

@Mesi: Moc vám kluci děkuji :-)

@Mesi: @Franta: Pokud trvas na evropskem salamu (cesky tezko sezenes), tak jak pise Franta – ruske, polske obchody. Z retezcu treba Jons, ten jeste do nedavna prodaval ceskobudejovicke maslo, maji Marlenku a slusny vyber ceskych piv. Dale Claro’s, ten ma italske veci, atd.

@Lucianka:
Zkusil bych se podívat, zda někde v okolí není polský nebo ruský obchod, tam by něco evropského mohli mít.
Jinak viz Mesi.

@Lukáš:
Já na České poště balík do zahraničí už úspěšně vyreklamoval, bylo to tedy do Itálie, ale stejně.
Doporučuji si zajít na poštu znovu a sepsat s nimi oficiální reklamační protokol.
Nevím o jaké zboží se jedná, ale když píšeš že to je urgentní, tak snad jsi to pojistil na dostatečně vysokou částku.
Připrav si pro poštu odpovědi co konkrétně jsi posílal, cenu toho zboží, chtějí doložit nejlépe dokladem o koupi/účtenkou, pokud jde o něco nestandartního jako u mě, tak jim dokonce stačilo vytisknout na papír několik podobných inzerátů na z Ebay! a na základě toho jsem žádal podobnou sumu pěnez zpět.
Čekací lhůta byla,…a teď se podrž, 3 měsíce. To kdyby byl balík během toho doručen. Balík ani po tom 1/4 roce nikde, poté mi zavolali že na zadaný účet mi posílají reklamovanou sumu peněz zpět a opravdu.

@Lukáš: Vlastne mas pouze jednou moznost. Cekat. Ceska Posta sleduje zasilky do predani prepravci v USA. Pokud tento dopravce neposkytne nejake sledovaci cislo, tak neni moznost dalsiho sledovani. Kdy to bylo predano US prepravci? Trva to treba i mesic. Dalsi moznost je reklamace na Ceske Poste, pokud to dejme tomu do pulky ledna nedorazi. Nevim ale, jak se k tomu posta stavi, kdyz je to do zahranici.

@Lucianka: Ne, salam poslat ani dovezt nemuzes. Ale v kazdem marketu budes mit takovou nabidku, ze nebudes vedet, co vybrat. Columbus jiste neni vyjimkou.

Dobrý den,
13.11.2017 jsem posílal prioritně balík českou poštou a do dneška nebyl doručen. Byl jsem již na poště a nedokázali mi pomoc. Je to docela urgentní. Jaké možnosti mi teda zbývají ?

Ahoj všichni, prosím o informaci, zda by se dal z Čech poslat do USA nějaký trvanlivý salám, zatavený(paprikáš, poličan, uherák)…nebo zda se dá někde v OHIU (Columbus) přímo koupit.
Dále máte vyzkoušený nějaký on-line nákup potravin?
Děkuji všem za ochotu :-)

Dobry den, chtela bych kamaradum poslat balik do USA s nekolika tycinkami Kinder a body pro jejich nedavno narozeneho syna. Celkova hmotnost cca 1kg a hodnota baliku 500. Doporucite mi jak balik nejlepe poslat a na kolik by me to mohlo vyjit? Plati se nejake DPH a clo? Hlavne bych nerada aby neco doplaceli oni. Take bych posilala poprve a jsem z toho hledani informaci na internetu trochu zmatena. Moc dekuji za odpoved.

@Karolína:
Chápu to dobře, že DeliBarry si naúčtovalo 1.700,- dřív, než měli balík? Už to by mě varovalo, že to není úplně standardní.

@Petr Novák:
Dobrý večer,
děkuji moc za odpověď. Bohužel jsem se nakonec rozhodla, že společnost DeliBarry nevyužiji a nechci s ní mít nic společného. Posílám balík do USA poprvé a samozřejmě se nějaká ta začátečnická a velmi hloupá chyba vyskytla – nesehnala jsem si o této firmě bližší informace a bylo mi tudíž poté až špatně z toho co jsem se o DeliBarry dozvěděla na internetu. Bohužel až po dokončení objednávky. Takže po napsání mailu s žádostí o zrušení objednávky a následným třem hodinám stresu a stále žádné odpovědi od DeliBarry, pouze automaticky vygenerované zprávě jsem se rozhodla, že balík odešlu s Českou poštou. Ať si těch 1700,- klidně nechají, ale ty nervy za to nestály.
Znova moc děkuji za reakci.
Hezký den.

@Karolína: Dobrý den, Karolíno,
jaká je hodnota zásilky? Třeba dárky jsou osvobozeny od cla a daně, pokud jejich hodnota nepřekročí 200 dolarů. Proclení případně vyřídí příjemce zásilky.

Dobrý den,
posílám do USA přes společnost Delibarry.com balík o hmotnosti 2,2 kg a nevím si rady se vším tím papírováním. Stačí na balík vyplnit formulář, který máte na obrázku v tomto článku nebo musím přidat ještě něco dalšího? Nebo úplně něco jiného? Delibarry mi bohužel nedali žádné detaily a na jejich stránkách jsem se toho také moc nedozvěděla, spíš v tom mám ještě větší zmatek.
Byla bych moc vděčná za odpověď. :)

@Tereza: Zdravím Vás, Terezo, nemyslím si, že by s tím měl být větší problém. Doporučuji do krabice s drinky vložit cedulku s vysvětlením, že se nejedná o komerční zásilku, ale že drinky potřebujete ze zdravotních důvodů a nebylo ve Vašich silách je přepravovat v zavazadle.

@Mesi: @Mesi: @Petr Novák: Dobrý den, díky všem za reakce. Zavazadlo navíc by bohužel můj problém nevyřešeilo, cestuji sama s dítětem a kočárem, takže by nebylo v mých silách všechno pobrat. Ekvivalent v USA není, resp. ne ve všech vlastnostech, takže to taky řešení není, samozřejmě jsem to zjišťovala. Delibarry zkusím, jen ještě prosím o radu, zda se něco takového vůbec posílat smí (narážím na to, že něteré léky a potraviny ne). Moc děkuju!

@Tereza: Podivala ses, jestli te nevyjde levneji druhe zavazadlo? Tipl bych, ze vyjde.

@Tereza: Zdravím Vás, Terezo. Nemám představu, kolik nutridrinků budete potřebovat, ale nejjistější asi bude připlatit si druhé zavazadlo a drinky mít v něm.
Třeba Delibarry slibuje zprostředkovat doručení do USA do 3 dnů. Za 10kg balík se platí orientačně 2 400 Kč.

@Tereza:
Všechno jde. Ono záleží, kolik toho chceš vzít, aby to nevypadalo, že to máš na kšeft. Pokud to tam chceš mít na 100% do týdne, tak asi jedině přes zásilkovou službu. DHL, UPS a tak. Ale bude to něco stát. Jestli tam budeš za týden, tak to řešíš docela pozdě.
Nemají to i ve Státech nebo něco podobného?

Dobrý den, potřebuji do USA, kam teď jedu na měsíc, poslat nutridrinky – speciální nutriční drinky ) , které musím pít kvůli podvýživě a do kufru se mi jich vejde jenom část. Tušíte. jestli to vůbec lze a pokud ano, na jakého dpravce se obrátit, aby balí dorazil nejpozději do týdne? Děkuji.

@Olga Naučová:
Antibiotika jako dárek? To by asi neprošlo.
Pokud je to něco na předpis, a antibiotika jsou, tak bez receptu ani ránu. A i tak to bude poslané poštou divné. Antibiotik je několik druhů a předepisují se podle konkrétní diagnózy. Lékař v ČR asi človíčka v USA neprohlédne. Může to projít a nemusí.
Já si je vezl s sebou v kufru v rámci “balíčku první pomoci” a měl jsem klid.

O

@Petr Novák:

Dobrý den, chci se zeptat, jak je to se zasláním antibiotik? Prý se má přiložit recept angličtině.
Je možné to také označit jako dárek?

@Katka:
Pokud to jsou tvé osobní věci, tak by to mělo být bez cla a daní. Ale asi na to bude potřeba vyplnit nějaký formulář. Zkus se zeptat na Poště a Celní správě.

Doporučuji si zjistit, kolik by tě stál kufr navíc v letadle a kolik dáš za poštovné. Možná se vyplatí si to vzít s sebou hned.

Chci se zeptat, jedu do ameriky na rok a chci si pak z česka nechat poslat zimní věci a pak je zase na jaře poslat zpátky, jak to tedy bude s clem a tím vším okolo?

Děkuju moc za odpověěd =)

@Ondra: V tom pripade to znamena, ze bylo doruceno.

@Mesi: Přesně probíhaly tyhle kroky:

1. Podání zásilky (31.5.2017)
2. Odeslání zásilky do země určení (1.6.2017)
3. Převzetí zásilky vyměňovací poštou v zemi určení (6.6.2017)
4. Uložení zásilky na dodací poště v zemi určení (12.6.2017)
5. Doručení zásilky v zemi určení (16.6.2017)

Už jsem trochu nervózní. :D

@Ondra: Vetsinou se uvadi “predano k doruceni v zemi prijemce”, mozna ten tvuj popis znamena to same. Od toho predani to muze trvat treba jeste dva tydny.

@Franta: Já tam mám Doručení zásilky v zemi určení.

@Ondra:
To opravdu nevíme. Musíš se obrátit na poštu. Když jsem to jednou sledoval, tak se mi tam objevilo “předáno k doručení v zemi příjemce” a pak už nic.

Dobrý den, mám dotaz. Poslal jsem balíček do USA 31.5. U ČP ho pořád sleduji, teď tam píšou doručení balíčku, ale pořád nedošel. Nevíte jak dlouho to ještě bude trvat? Děkuji.

@Daniel: Nemusí – když by u každého adresáta museli ověřovat věk, tak na poště pracuje dvakrát tolik lidí, co tam je dnes. :-)

@Daniel:
Dopis hodí do schránky a nebudou zjišťovat kolik je adresátovi. To je jako u nás.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda adresát musí být plnoletý. Chci totiž napsat dopis kamarádce do MA a bojím se ,že by nepřišel.

Předem děkuji za odpověď. Daniel

@Mira: Ahoj Míro, díky za upozornění. Chybu v článku jsem opravil.

K článku. Ušetřit za poslání balíku do USA nelze díky bezplatné Zákaznické kartě České pošty. Na zásilky do zahraničí se žádná sleva nevztahuje. Sleva se vztahuje jen na některé tuzemské služby při zaslání, ale ne na všechny.

Jinak tento portál je super se spoustou užitečných informací.

@Jana:
Balík už je na cestě, takže je pozdě řešit, co a jak. Počkej, jestli dojde a uvidíš. Pak dej vědět pro ostatní. Na stránkách cbp.gov a fda.gov se můžeš podívat, co se dovážet smí a co ne.

Dobrý den,
nevíte někdo, jak je to s kondenzovanými mléky v tubě a nealko nápoji v plastových lahvích? Někde jsem četla, že nápoje v plastu nejsou povolené pro leteckou přepravu a že mléčné výrobky se posílat taky nemají. Chápala bych, že třeba takový jogurt nebo tvaroh by byl problém, ale mléko v tubě, které vydrží 3-6 měsíců i bez ledničky? Balík jsem poslala do Ameriky ČP jako ekonomický (doručen by měl být do 45 dní) a jednotlivé položky u něj zřetelně uvedla. Je šance, že to v pořádku dojde nebo s tím bude problém na celnici? V případě, že bude problém, zničí se celá zásilka nebo se odešle zpět odesílateli (mně)? V balíku jsem poslala více věcí, proto bych byla asi mrzutá, kdyby byla celá zásilka zničena, když by se ty “problémové věci” daly z balíku vyndat a poslat balík bez nich. Díky moc za odpověď.

@Veronika: Dobrý den, Veroniko, problém by to být neměl. Nicméně Rennie se prodává běžně třeba na Amazon.com, asi by bylo jednodušší a levnější, když by si ho kamarádka objednala z něj. :-)

Dobrý den,
chci poslat těhotné kamarádce Rennie, proti pálení žáhy. Myslíte, že to můžu v tiskopise uvést nebo se raději nezmiňovat? Nebude s tím problém při neuvedení? Předem děkuji za odpověď,
Veronika

@Ing.Milan Vašíček: Dobrý den, v článku jsou odkazy na zprostředkovatele. Tam vyplníte formulář, vyberete si nejlevnějšího/nejvýhodnějšího přepravce a on zařídí dopravu.

I

Dobrý den, chci poslat svému příteli do USA akustickou 9strunnou kytaru. Jaký je, dle Vás, nejlepší postup ? Odpověď prosím do e-mailu. Děkuji.

@Martin: Do castky uvedene jako limit pro darek se neplati DPH. Platit se bude z castky presahujici. Nutno oznacit jako dar a rozhodne nevyhazovat uctenku. Celnici mohou vec ocenit na vyssi nebo i nizsi cenu. V pripade vyssi casky se uctenka hodi.

Ahoj lidi, chci se zeptat jestli tu ma nekdo jasno v tom, jak to je s tim cenovym limitem pro darky – proc by vubec nekdo chtel poslat balik jako “gift” (limit 100USD) kdyz normalni balik ma limit 200 … Pro me je to prave kriticky rozdil – chci poslat neco v cene okolo 140$

Dobrý den,
nevíte, jak dlouho může ležet balík v USA na tzv. Vyměňovací poště? 19.1. jsem poslala do USA prioritně balík s dobou dodání 6 – 10 dní, balík byl v USA 25.1., ale stále leží na vyměňovací poště. 26.1. jsem poslala druhý balík, v USA byl 29.1., ale také je stále na vyměňovací poště.

@Lubomír Tomandl: Kamarád před časem řešil něco podobného, koupil si v USA moc suvenýrů a chtěl si je poslat poštou. Nakonec to vyšlo tak draze, že si ve Walmartu raději koupil další kufr a připlatil si za dodatečné zavazadlo.

M

Já mám výborné zkušenosti z novou ryze českou http://www.shiptoworld.cz.
Posilají tam i zpět a dá se s nimi domluvit. Cenu přepravy si hned spocitám na kalkulačce, což je normalni všude, ale ty ceny jsou fakt dobré.
Umí všechny hlavni přepravce, ale ja přepravuju podle ceny.

@Lubomír Tomandl:
Tak to potom – https://chcidoameriky.cz/dovoz-z-usa-jake-jsou-povolene-limity-pro-dovoz-a-kdy-se-plati-clo-a-dph
K ceně věcí si připočti poštovné a podle částky počítej s clem a DPH.

Cenu poštovného z USA najdeš na https://postcalc.usps.com/. Až to přijde, tak ti to pošta buď doručí nebo ti dají vědět, že je to u nich a máš doplatit za clo/DPH. https://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody/ocekavate-zasilku-ze-zahranici

Jak je to u zásilkových služeb nevím, ale asi to bude obdobné, jako u České pošty.

L

Ahoj, máte prosím Vás někdo opačnou zkušenost, kdybych chtěl poslat balík z New Yorku do ČR? Chystám nakoupit nějakou hudbu LP, CD, tak abych to nemusel vláčet letadlem.
Předem děkuji za odpověď.
Luboš

@Marek: Dobrý den, Marku, zákaz se vztahuje i na FedEx, UPS a další podobné služby. Obvykle mají v podmínkách, že alkohol přepravují jen subjektům s licencí pro prodej alkoholu.

Dobrý den,
jestli jsem to pochopil správně tak do USA je zakázáno doručovat alkohol klasickou poštou. Vztahuje se to i na kurýrní služby jako FedEx, UPS apod. ?

Díky za odpověď
Marek

@Luci: Ahoj, mrkni na článek Kdy se platí clo a DPH. :-)

Ahoj :) tak ja nevím, ale rok zpátky jsem posílala do Chicaga 2kg balík kamarádce a vyplnovala jsem klasicky podaci lístek a bez celního prohlášeni a balík byl úspěšně doručen :)

Jinak by me zajímalo jak je to v opačném směru USA do ČR kdy by někdo chtěl poslat balík jen s “candy” tam by se clo platit nemělo ne? Dekuji za připadne odpovědi a tipy :)

Krásný den

Mé zkušenosti – cokoliv je lepší než ČP. Už jsem vyzkoušela relativně novou službu Delibarry a nemůžu si stěžovat.:-) Dokonce slibují doručení balíku do USA do 72 hodin (https://www.delibarry.com/cz/kam-dorucujeme/balik-do-usa ) – to je oproti v tabulce uvedeným 7 – 14 dnům docela rozdíl…