Regionální americká kuchyně Tex-Mex má původ v roce 1875, kdy se jím zkracoval název železnice Texas-Mexican Railway. Největší zastoupení tak má na jihu země při hranicích Texasu a Mexika. Kuchyně Tex-Mex se vyznačuje častým používáním sýra, hovězího masa, fazolí a velmi ostrého koření. Quasadilla je přeložená kukuřičná či pšeničná tortilla s rozteklým sýrem. Název pochází ze španělštiny a v překladu znamená sýrová tortilla nebo sýrový koláč. Poměrně nečekaně. :-)
Los ingredientes
- 4 kuřecí prsíčka
- 6 paprik
- 2 velké cibule
- sýr taco (v nejhorším případě použijte alternativu, ale nikomu o tom neříkejte)
- sůl a pepř na dochucení
- plechovku černých, zcezených fazolí
- olivový olej
- 8 tortillových placek
Jak na quesadillu
- Nejprve rozpulte papriky napůl a odstraňte z nich všechna semínka. Nakrájejte je na asi centimetrové nudličky. Cibuli nakrájejte nejprve na čtvrtky, z nich poté udělejte plátky.
- Papriku a cibuli osmahněte na středním ohni na dvou lžících olivového oleje. K dochucení použijte sůl a pepř.
- Kuřecí prsa omyjte, opepřete a v ideálním případě ogrilujte, v tom horším orestujte. Vcelku!
- Jakmile budou prsa hotová, vyndejte je a nakrájejte na proužky. V pánvičce spolu smíchejte kuře, papriku a cibuli.
- Vezměte tortillu, dejte na ní směs z pánve, hromadu sýra a černé fazole – a přikryjte ji další tortilou.
- Mňamku dejte zpět do trouby a opečte při mírné teplotě z obou stran hezky dozlatova – mělo by to zabrat necelé čtyři minuty!
Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností