Tex-Mex recept: Sýrová quesadilla s kuřecím masem

Regionální americká kuchyně Tex-Mex má původ v roce 1875, kdy se jím zkracoval název železnice Texas-Mexican Railway. Největší zastoupení tak má na jihu země při hranicích Texasu a Mexika. Kuchyně Tex-Mex se vyznačuje častým používáním sýra, hovězího masa, fazolí a velmi ostrého koření. Quasadilla je přeložená kukuřičná či pšeničná tortilla s rozteklým sýrem. Název pochází ze španělštiny a v překladu znamená sýrová tortilla nebo sýrový koláč. Poměrně nečekaně. :-)

Sýrová quesadilla s kuřecím masem | © xiaochijin

Los ingredientes

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 6 paprik
  • 2 velké cibule
  • sýr taco (v nejhorším případě použijte alternativu, ale nikomu o tom neříkejte)
  • sůl a pepř na dochucení
  • plechovku černých, zcezených fazolí
  • olivový olej
  • 8 tortillových placek

Jak na quesadillu

  1. Nejprve rozpulte papriky napůl a odstraňte z nich všechna semínka. Nakrájejte je na asi centimetrové nudličky. Cibuli nakrájejte nejprve na čtvrtky, z nich poté udělejte plátky.
  2. Papriku a cibuli osmahněte na středním ohni na dvou lžících olivového oleje. K dochucení použijte sůl a pepř.
  3. Kuřecí prsa omyjte, opepřete a v ideálním případě ogrilujte, v tom horším orestujte. Vcelku!
  4. Jakmile budou prsa hotová, vyndejte je a nakrájejte na proužky. V pánvičce spolu smíchejte kuře, papriku a cibuli.
  5. Vezměte tortillu, dejte na ní směs z pánve, hromadu sýra a černé fazole – a přikryjte ji další tortilou.
  6. Mňamku dejte zpět do trouby a opečte při mírné teplotě z obou stran hezky dozlatova – mělo by to zabrat necelé čtyři minuty!
17. září 2014 Petr Novák ,

Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností

Než se na něco zeptáš, přečti si prosím článek a předchozí komentáře. Všechny nové příspěvky osobně kontroluji, reklamu, spam a sprosťárny hned mažu.