Pokud se chcete vrátit v čase zpátky a prožít si opět 70. léta minulého století v průměrném fast foodu někde ve státě Idaho, tenhle recept je přímo pro vás. Steakové nugetky ze svíčkové vás řádně zasytí. Svíčkovou můžete případně nahradit za kuřecí maso.
Ingredience na nugetky pro 4 osoby
- jedno vajíčko
- půl litru podmáslí
- 25 g grilovacího koření
- 60 g polohrubé mouky
- 700 g vykostěné pravé svíčkové, nakrájené na nudličky velikosti asi 6 cm × 1 cm
- 310 g polohrubé mouky
- 6 g sušeného česneku
- sůl a pepř na dochucení
- 700 ml oleje na fritování
Postup přípravy
- V jedné míse spolu smíchejte vajíčko, podmáslí, grilovací koření a půl hrníčku mouky. Až bude směs dokonale promísená, vložte do ní kousky masa a řádně je promazejte. Poté je zhruba na 2 hodiny vložte do ledničky odstát.
- Ve druhé velké míse spolu zamíchejte 2,5 hrníčku mouky, sušeného česneku, soli a pepře. Následně vyndejte maso z ledničky a obalte ho ve směsi z druhé mísy. Poté dejte obalené maso do mrazáku (dokud neztuhne).
- Ve fritovacím hrnci nebo v pánvičce rozžhavte olej na asi 185 °C.
- Nudličky masa pak už můžete vkládat do friťáku a nechat je tam až do doby, než na povrchu zezlátnou, což bude trvat asi 5 minut. Do fritáku nedávejte zbytečně moc masa najednou a ani nenechávejte maso moc rozehřát.
Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností