Recept na nugetky ze svíčkové á la Idaho

Pokud se chcete vrátit v čase zpátky a prožít si opět 70. léta minulého století v průměrném fast foodu někde ve státě Idaho, tenhle recept je přímo pro vás. Steakové nugetky ze svíčkové vás řádně zasytí. Svíčkovou můžete případně nahradit za kuřecí maso.

Recept na nugetky | copy; Mindesastre

Ingredience na nugetky pro 4 osoby

  • jedno vajíčko
  • půl litru podmáslí
  • 25 g grilovacího koření
  • 60 g polohrubé mouky
  • 700 g vykostěné pravé svíčkové, nakrájené na nudličky velikosti asi 6 cm × 1 cm
  • 310 g polohrubé mouky
  • 6 g sušeného česneku
  • sůl a pepř na dochucení
  • 700 ml oleje na fritování

Postup přípravy

  1. V jedné míse spolu smíchejte vajíčko, podmáslí, grilovací koření a půl hrníčku mouky. Až bude směs dokonale promísená, vložte do ní kousky masa a řádně je promazejte. Poté je zhruba na 2 hodiny vložte do ledničky odstát.
  2. Ve druhé velké míse spolu zamíchejte 2,5 hrníčku mouky, sušeného česneku, soli a pepře. Následně vyndejte maso z ledničky a obalte ho ve směsi z druhé mísy. Poté dejte obalené maso do mrazáku (dokud neztuhne).
  3. Ve fritovacím hrnci nebo v pánvičce rozžhavte olej na asi 185 °C.
  4. Nudličky masa pak už můžete vkládat do friťáku a nechat je tam až do doby, než na povrchu zezlátnou, což bude trvat asi 5 minut. Do fritáku nedávejte zbytečně moc masa najednou a ani nenechávejte maso moc rozehřát.
17. září 2014 Petr Novák

Přispějte svým dotazem nebo osobní zkušeností

Než se na něco zeptáš, přečti si prosím článek a předchozí komentáře. Všechny nové příspěvky osobně kontroluji, reklamu, spam a sprosťárny hned mažu.